高考英语一轮复习 阅读类暑假选练题(三)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读类暑假选练题(三)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读类暑假选练题(三)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读类暑假选练题(三)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读类暑假选练题(三)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河南汝阳县2017高考英语暑假阅读类选练题(2016高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中选出最佳选项。 体裁:夹叙夹议话题:发现潜能词数:289时间:16(2015南通二调)True leadership is not just the ability to identify the talent and skill of the polished individuals around you.It involves being able to dig beneath the surface and discover _1_Once there was a boy who constantly sat and talked in his math class,and seemed _2_ in group activities.Most teachers would _3_ think of him as a problem student.However,Anna was different.She believed the student was above _4_ in other areas so she created a strategy to find out.Anna didnt _5_ the parents.Instead,she organized a handful of activities in the class to get more information.In place of calling out for volunteers in class she created a _6_ for each Friday:Girls vs.Boys.The first week the class was totally _7_Everyone wanted to win.Even the boy had his hand up the whole time trying to get a turn._8_,Anna waited,and waited,and waited.Finally the _9_ teacher paired the boy with the most _10_ girl student in class.Now the two teams had a _11_ score;all the students sat back eager to see the result.As the teacher placed the question on the board,most of the students began to _12_ their heads:this was a question they had never _13_ in class.“_14_!”the teacher yelled.Both students started doing it _15_ thinking of how to solve the complex question.Their classmates,full of _16_,exclaimed,“Hurry,hurry,hurry!”The boy finished it just seconds before the girl and spun around with his _17_ raised,“I won!”Almost nobody could believe the student they admired failed until Anna _18_ the result.This was what Anna tried to getit turned out that the student wasnt bad,he was _19_So we can see that _20_ hidden abilities is not always easy but the end results can be magical.Try your hand at this quality of leadership now and report your results.【语篇解读】本文是夹叙夹议文。一个小男孩上数学课总是讲话,大多数老师认为他是一个问题学生,但Anna老师不这样认为。她组织了竞赛,证明了自己的想法,发现了小男孩在数学方面的潜能。1A.truth BtreasureCpotential Dmotivation答案C根据“dig beneath the surface”可知,这里指“发现潜能”,故选C项。2A.active BcautiousCdiscouraged Ddisconnected答案D根据第五段中男孩在Anna老师组织的竞赛中的表现“Even the boy had his hand up the whole time trying to get a turn.”可知,以前男孩对团体活动并不热衷,总是做些不相干的事情,因此用disconnected“分离的,无关联的”。3A.immediately BappropriatelyCabnormally Dscarcely答案A因为男孩的爱讲话和对团体活动的不积极,好多老师直接就认为他是一个问题学生,故选immediately,意为“直接,立刻,马上”。appropriately“合适地,恰当地”;abnormally“不正常地”;scarcely“勉强,刚,几乎不”。4A.limit BaverageCprejudice Dvalue答案B由However这个转折词可以推知,Anna认为这个学生自有超出常人之处。above average“高于平均水平”,符合语境。limit“限制”;prejudice“偏见”;value“价值”。5A.contact Bcomfort Cwarn Dblame答案A根据空后的内容可知,Anna没有“联系”家长,而是通过组织一系列的活动来进一步了解信息,故选contact。comfort“安慰”;warn“警告”;blame“责备”。6A.dilemma BdebateCgame Dcompetition答案D根据后面的“Girls vs.Boys”可知,Anna每个星期五都组织男女生之间的竞赛,故选competition“竞赛”。dilemma“窘境,困境”;debate“争论”;game“游戏”。7A.creative BnoisyCenthusiastic Dcurious答案C根据“Everyone wanted to win.Even the boy had his hand up the whole time trying to get a turn.”可知,刚开始的时候,每个人都非常有激情,故选enthusiastic,意思是“有激情的”。creative“具有创造性的”;noisy“吵闹的”;curious“好奇的”。8A.Yet BStillCSomehow DTherefore答案A根据“Anna waited,and waited,and waited”可知,前后是转折关系,故选A项。still“仍然”;somehow“不知为什么”;therefore“因此”。9A.arbitrary BwiseCridiculous Dpuzzled答案B根据Anna老师对男孩的不同看法以及竞赛活动的结果可知,Anna老师是一位很有智慧的老师,故选wise。arbitrary“武断的”;ridiculous“荒唐的”;puzzled“困惑的”。10A.elegant BcarelessChardworking Dconsiderate答案C根据后面的“Almost nobody could believe the student they admired failed”可知,被选中的这个女生学习非常勤奋,很受其他学生钦佩,故选hardworking,意为“学习勤奋的”。elegant“优雅的”;careless“粗心的”;considerate“考虑周到的,体贴的”。11A.rare Bclose Cpoor Ddifferent答案B根据后面的“all the students sat back eager to see the result”可知,两个队的比分非常接近,故选B项。12A.turn Blift Cshake Dnod答案C根据后面的“this was a question they had never _13_ in class”及“thinking of how to solve the complex question”可知,黑板上的题目是非常难的,所以看了之后很多学生都“摇头”,故选C项。13A.raised BfearedCoverlooked Dcovered答案D根据语境可知,黑板上的题目是上课从来没有涉及过的,故选cover,意为“涉及”。raise“举起,筹集”;fear“害怕”;overlook“忽视”。14A.Go BHurry CLook DTry答案A根据常识,老师说的是“比赛开始”,故选A项。15A.skillfully Bslowly Ccasually Dabruptly答案B根据“thinking of how to solve the complex question”和“Hurry,hurry,hurry”可知,两人都在慢慢答题,故选B项。skillfully“有技巧地”;casually“不经意地”;abruptly“突然”。16A.chaos BanxietyCcourage Dexcitement答案D根据后面的“Hurry,hurry,hurry”可知,所有的学生都非常激动,故选D项。chaos“混乱”;anxiety“焦虑”;courage“勇气”。17A.arms BhopesCconfidence Deyes答案A根据后面的“I won”和竞赛结果可知,这个小男孩觉得自己赢了,举着胳膊转了起来,故选A项。18A.obtained BanalyzedCconfirmed Dadjusted答案C根据前面的“Almost nobody could believe the student they admired failed”可知,直到Anna证实了这个结果,所有的学生才相信,他们一直以来敬佩的学生输掉了,故选C项。19A.upset Bbored Ctired Dspoiled答案B根据前面的“This was what Anna tried to getit turned out that the student wasnt bad”可知,这个小男孩之所以爱说话,可能只是因为无聊,故选B项。20A.foreseeing BassessingCappreciating Drecognizing答案D根据文章内容可知,此处是总结,即发现孩子们的潜能往往并不容易,但结果可能是神奇的,故选D项。foresee意为“预测”;assess意为“评定,估价”;appreciate意为“感激,欣赏”。2016高考训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 I like this job, in which I stay with small children and from which I get the challenges and awards. I also think my work is important. There was a time when I thought I would never have that sort of career.I wasnt an excellent student because I didnt do much schoolwork. In my final term I started thinking what I might do and found I didnt have much to offer. I just accepted that I wasnt the type to have a career.I then found myself a job. Looking after two little girls, it wasnt too bad at first. But the problems began when I agreed to live in, so that I would be there if my boss had to go out for business in the evening. We agreed that if I had to work extra hours one week, shed give me time off the next. But unfortunately, it didnt often work out. I was getting extremely tired and fed up, because I had too many late nights and early mornings with the children.One Sunday, I was in the park with the children, and met Megan who used to go to school with me, I told her about my situation. She suggested that I should do a course and get a qualification if I wanted to work with children. I didnt think I would be accepted because I didnt take many exams in school. She persuaded me to phone the local college and they were really helpful. My experience counted for a lot and I got on a part time course. I had to leave my job with the family, and got work helping out at a kindergarten.Now Ive got a full time job there. I shall always be thankful to Megan. Iwish I had known earlier that you could have a career, even if you arent top of the class at school.1When staying with the two girls family, the author_ .Agot much help from her boss Bwas paid for extra work Coften worked long hours Dtook a day off every other week2Why did the author leave her first job?AShe needed a rest after working extra hours.BShe decided to attend a part time course.CShe was fed up with children.DShe found a full time job.3What has the author learned from her own experiences?AOne must choose the job she likes.BHard work makes an excellent student.CLess successful students can still have a career.DQualifications are necessary for a career.参考答案13、CBC 【2015高考复习】阅读理解 As China becomes increasingly urbanized (城市化的),it has to find space for its urban and rural citizens as both groups become increasingly integrated. Experts suggest a possible model way may be reinventing a “garden city”Chinas megacities are bursting at the borders and the country is now undergoing the quickest and biggest urbanization in the history of mankind. It is estimated that by 2025, China will have 400 million more people living in its cities, raising its urban population to 900 million. Besides, new satellite towns are mushrooming on the urban fringes while city ring roads are rippling outwards into the countryside at amazing speed. Satellite maps collected by Professor Joshua Bolchover at the University of Hong Kong bring the problem sharply into focus. They track the changing ruralurban framework in the past 30 years, and suggest that cities are cruelly destroying surrounding rural land and rapidly reducing the amount of arable(可耕种的)land, which gives way to new residential blocks, new industrial zones, new financial centers and the other inevitable signs and signatures of economic growth.This, however, is not sustainable growth pattern, especially when China has the worlds largest population to feed. So concerned urban planners are starting to note the social and physical effects of diaspora(大移居)when replaced rural communities are forced into the cities.On the other hand, a trend of thought is gradually taking shape and this is the concept of the “garden city”, a combination of country and city that is being proposed by architects and city planners. Hua Li, from Tao Architects, is among the many professionals with such a voice. His argument is supported by a longterm study on this subject. As Hua says, the answer is to preserve patches of productive farmland within urban boundaries. Less transportation means we have fresh agricultural products at lower costs and less carbon emission in the city. And urban farmland can also be showcased for agricultural tourism and education.The concept is already practiced at grass roots level.Agriculture has gone into the air, up to roof and balcony in some communities in the cities. Its common to see organic “hanging garden” on the roof of some traditional courtyard home. According to some people, the rooftop project translates into practical benefits, such as safe, nutritious vegetables and a cooler home in summer. Some say thanks to the tomatoes they plant that are natural insect killers, therere fewer mosquitoes. Apart from these, it also contributes to better bonding with neighbors. Zhang, a doctor in Beijing, began creating his hanging garden five years ago. Since his garden became home to 30 kinds of vegetables and fruitall enough to feed his family, neighbors have enjoyed dropping by for a relaxing chat or just to see how well the lovely vegetables and fruit are growing.Although people like Zhang are still rare and the greening of roof space with vegetables and fruit takes skill and energy,with more positive media exposure and advanced technology there is the prospect that garden city will become common practice in the near future. By then, cities will no longer look so gray when seen from the satellites.【语篇解读】 中国的城市化进程不断加快,这是一个我们不得不面对的现实。如果不能较好地应对,这对我们来说将是个灾难。城市和农村将如何融合共生?16Some experts suggest reinventing a “garden city” because_.Ait is the only model way to save the citiesBit helps stop destroying the rural areasCincreasing urbanization takes place in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论