




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(83)【2016高考训练】阅读理解推理判断题。The word proactivity is fairly common in management literature, but you wont find it in the dictionary. It means that as a human being you take responsibility for your own life.Look at the word responsibility: ability to choose your response, response-ability. Effective people are proactive because they take responsibility. Their behavior is a product of their own decisions, based on values, rather than being a product of their own conditions, based on feelings. For instance, you are planning a picnic with your family. Youre excited. You have all the preparations, Youve decided where to go, and then it becomes stormy, killing your plan. Proactive people carry weather within them. They realize what their purpose really was, and they creatively have a picnic elsewhere even if its in their own basement with some special games, and make the best of that situation. The opposite of being proactive is to be reactive. Reactive people would say, “Whats the use?”We cant do anything.” “Oh this is so upsetting after all of our preparations and arrangements.” They try to persuade the people around them and usually the picnic will be cancelled.Being proactive is really just being true to your human nature. Your basic nature is to act, and not to be acted upon. Thats true, despite widely accepted theories of determinism used to explain human nature. Determinism says that you dont really choose anything and that what you call choices are nothing more than automatic responses to outside conditions.The language of reactive people is lie:”I cant .” “Dont have time.” I have to .” I must.” The whole spirit of that language is the transfer of responsibility. They think things are determined by their environment, or by their conditions, or by their conditioning or their genetic makeup. Psychologically, people who believe they are determined will produce the evidence to support the belief, and they increasingly feel victimized and out of control. Theyre not in charge of their life at all.On the contrary, a proactive person exercises free will, the freedom to choose the response that best applies to his values. In that way, he gains control over the circumstances, rather than being controlled by them.1. According to the passage, a proactive persons behavior can result from .A. The environment B. an inner beliefC. the genetic makeup D. a temporary feeling2. When a picnic plan is threatened by a sudden storm, reactive people will probably .A. have the picnic as plannedB. make the best of the picnicC. complain and give up the picnicD. find somewhere else for the picnic3. What does” carry weather within them” in the second paragraph probably mean?A. Manage to improve the weather.B. Give in to the weather passively.C. Stress the influence of the weather.D. Find a solution to the weather problems.4. It can be concluded from the passage that determinists(宿命论者) .A. accept things passivelyB. are in charge of themselvesC. are similar to proactive peopleD. respond to outside conditions actively语篇解读 本文主要介绍了积极的人和消极的的之间的区别,例如在遇到天气不好野餐计划搁浅的时候,积极的人会想办法进行野餐,而消极的人却由周围的环境左右其决定。1. B 细节理解题。根据第三段Being proactive is really just being true to your human nature. You basic nature is to act, and not to be acted upon. 可知,积极主动是按照天性来做最真正的自己。人的本性是行动,而不是任人摆布。可知一个积极的人,他的行动源于他的内心和本性。故选B。2. C 细节理解题。根据第二段They try to persuade the people around them and usually the picnic will be cancelled. 可知,消极的人会试图说服他们周围的人并最后取消野餐。3. D 推理判断题。根据下文They realize what their purpose really was, and they creatively have a picnic elsewhere even if its in their own basement with some special games 可知,当环境不得于计划的时候,积极的人会创造性的想出解决方法,达到目的。4. A 推理判断题。 根据第四段They think things are determined by their environment, or by their conditions, or by their conditioning or their genetic makeup. 可知,消极的人认为事情是由环境决定的。又根据第二段野餐的例子可知,消极的人在面对计划不得不改变时,他们会抱怨但接受现实,而不会想办法去创造机会实现目标。阅读理解训练 (2015江西省上饶市三模)Cotton farmers in some Indian villages are busily buying CocaCola and Pepsi, believing that the sugar in the fizzy(有 泡 沫 的 ) drinks kills pests. Farmers say scientists advised them to mix pesticides with a sugary juice to control pests, and they found the mixture cheaper and more effective than pure chemicalsalthough soft drink makers and scientists dismissed the remarks. N. Hamunayya, who has become a famous person in his village in the southeastern state of Andhra Pradesh, said his crop survived an attack of pests which had resisted other pesticides. “We found that all the colas had uniform effect on pests. The pests became dead and fell to the ground, ”he said. He said the drinks had all the elements they needed: they were cheaper, sticky, fizzy, and attracted ants, which ate the young of the pests. But Thinupathi Reddy, assistant director of the Regional AgriResearch Station, Guntur, says tests had proved such results wrong. “We conducted some field trials on cotton crop at our research station. There was no obvious productivity or destruction of pests, ”he says.Statements from Pepsi and CocaCola said there was “ no scientific basis” for this_practice. But their dealers are enjoying increasing sales. Mantan Wall, who sells soft drinks in 17 villages in the region, said sales rose up, thanks to the farmers. “ For the 10 days between August and September I had successful business. Instead of just 30 cases( each containing a dozen onelitre bottles) of cola, I started selling almost 200 cases, ”he said. “ We expected the sales to drop after the news over pesticide residues(残 留 ) in the cola drinks. Now I have to keep extra supply for the cotton farmers, ”he said.In February, an Indian environment group made a report saying drinks made by CocaCola and Pepsi contained pesticides and called for tougher safety standards. The U. S firms strongly rejected the findings of the New Delhibased Centre for Science and Environment and said their products were safe.文章大意:本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了一件有趣的事,印度农民认为有泡沫的饮料具有杀虫作用,也就是百事可乐和可口可乐里面含有杀虫剂,但两家公司对此予以否认。1The writers purpose of writing this passage is to _. Atell an interesting incident Bwarn people that some drinks might be dangerous to health Csuggest using CocaCola to kill pests Dannounce a new discovery of CocaCola答案:A推理判断题。通读全文,并根据作者写这段短文的语气推断作者在讲述一件有趣的小事,可乐中竟然有杀虫剂。故选A。2The drink makers would not accept the fact that their drinks could kill pests because _. Athey thought it went against science Bthey believed that the farmers didnt tell the truth Cthey might fear that it could bring harm to their business Dthey insisted that no poison was left in their products答案:C推理判断题。根据文章最后一段的The U. S firms strongly rejected the findings of the New Delhibased Centre for Science and Environment and said their products were safe推断他们担心这件事会给他们的生意带来危害。故选C。3The underlined part in Para. 3 “ this practice” probably refers to _. Atesting the mixtureBselling more drinks in India Cmixing the drinks with the pesticideDattracting ants to eat the young pests答案:C词义推测题。根据文章第二段mix pesticides with a sugary juice to control pests所叙述的这件事,第三段正是因为这件事,才带来了该地区经销商的销量大增。故选C。4The drinks can kill pests because _. Athere is some pesticide left in themBthey are sticky and fizzy Cthey have elements that kill pestsDthey made the pesticide more effective答案:D推理判断题。根据文章第二段的He said the drinks had all the elements they needed: they were cheaper, sticky, fizzy, and attracted ants, which ate the young of the pests推断可乐可帮助杀虫剂更有效。故选D。*【2015新课标全国卷I】阅读理解A Monthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August.Admission is at normal charges and you dont need to book.They end around 21:00.November_7thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis.James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.He was also a major player in training others in the art of canal planning and building.Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”December_5thIce for the Metropolis, by Malcolm Tucker.Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering.Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how Londons ice trade grew.February_6thAn Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne.The Stroudwater Canal is moving towards reopening.The Thames and Severn Canal will take a little longer.We will have a report on the present state of play.March_6thEyots and AitsThames Islands, by Miranda Vickers.The Thames had many islands.Miranda has undertaken a review of all of them.She will tell us about those of greatest interest.【试题分析】文章主要介绍了在伦敦运河博物馆每个月的讲座安排。内容包括讲座的时间、做讲座的人以及讲座内容的简介。1. When is the talk on James Brindley? AFebruary 6th.BMarch 6th. CNovember 7th. DDecember 5th.解析:细节理解题。根据文章第二段第二句“James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.”所对应的日期“November 7th”。故选C。答案:C2. What is the topic of the talk in February? AThe Canal Pioneers. BIce for the Metropolis CEyots and AitsThames Islands DAn Update on the Cotsword Canals解析:细节理解题。根据文章第四段“February 6th”中的第一句“An Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne.The Stroudwater Canal is moving towards reopening.”可以得出答案。故选D。答案:D3. Who will give the talk on the islands in the Thames. AMiranda Vickers BMalcolm Tucker CChris Lewis DLiz Payne解析:细节理解题。根据文章第五段第一句“Eyots and AitsThames Islands, by Miranda Vickers.”可以知道做报告的人是Mirands Vickers。故选A。答案:A2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The first time we started using it, we thought it would just be a bit of fun, a one-time thing. _A_“Lets just give it a try,” my fiance said. I was a bit nervous, but I knew some of our friends were already into it, and they said it was fine and that I should relax because everyone was doing it.“OK,” I agreed, convinced it would be harmless._B_Before long, we were using it once a week. Then it became twice a week. We went from using it after work to using it in the mornings, and then at lunchtime, too.Suddenly we reached a point where we were using it every day. Even when I wasnt using it, I was thinking about using it. _C_Thats when I realized the terrible truth. We couldnt stop.Dear readers, it shames me to admit it, but I am an addict of online shopping site Taobao.And I dont think Im the only one. _D_ I see the telltale signs every where: People with bags under their eyes, clearly exhausted after staying up late browsing items they might one day need (but probably wont),like the 1940s leather aviator cap I bought in the event I ever need to become an aviator in the 1940s. I see co-workers furtively (偷偷摸摸地)sneaking down to the mailroom, eyes darting around suspiciously.I know whats going through your mind as you read this.“This isnt me,” youre thinking, “I can stop anytime I want.”But can you?In China you can get same day delivery for just about anything you buy online. In Australia, my home country, the same item would take weeks to arrive.“Its the convenience, I said to my fiance. “Thats why were hooked.”But is that convenience worth the risk of waking up one morning to discover youve been buried alive in masses of brand new womens shoes?In my case its probably not, especially because I suspect my fiance wont realize Im missing until weeks later, when my credit card stops working and Ive long since expired.So what can you do to battle this terrible addiction?Never fear, dear reader
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电池加酸考试题目及答案
- 中国含氟聚合物薄膜项目创业计划书
- 德育副校长考试题及答案
- 2025年土地占用申请报告-土地占用申请
- 中国功能水制造行业调研及发展趋势分析报告
- 中国铁塔青岛市分公司招聘考试真题2024
- 中国磷肥制造项目创业计划书
- 大学读书考试题目及答案
- 大二刑法考试题及答案
- 非协议书就业登记表
- 制冷与空调安全培训课件
- 新时代大中小学思政课课程内容一体化建设研究
- 《普通生物学》第二版讲义第1章陈阅增普通生物学绪论
- 胆囊炎伴胆结石护理查房
- 发展汉语-初级读写-第一课-你好
- 《雪地寻踪》选择题及答案
- 《HSK六级辅导》课件
- 2024届绵阳市2021级高三一诊(第一次诊断性考试)文科综合试卷(含答案)
- 热处理工艺卡片
- 运筹学02375计算题经典题型全攻略
- 移动公司县级分公司总经理竞职演讲稿
评论
0/150
提交评论