已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
北京延庆县2017高考英语一轮完形和阅理训练(二)完形填空【2014蚌埠市高三第三次教学质量检查考试】Some years ago when I was in my second year in university,I heard Salome Bey sing for the first time.The moment was exciting.Salomes _1_filled the room and brought the theater to life.I was so_2_that I decided to write an article about her.I_3_Salome Bey,telling her I was from Essence magazine,and that I wanted to meet her to talk about her career.She_4_and told me to come to her studio next Tuesday.When I hung up,I was scared out of my mind.I_5_I was lying.I was not a writer at all and hadnt even written a grocery list.I interviewed Salome Bey the next Tuesday.I sat there_6_,taking notes and asking questions that all began with,“Can you tell me.” I soon realized that_7_Salome Bey was one thing,but writing a story for a national magazine was just impossible.The_8_was almost unbearable (不可容忍的)I struggled for days _9_draft after draft.Finally I put my manuscript (手稿) into a large envelope and dropped it into a mailbox.It didnt take long.My manuscript_10_.How stupid of me!I thought.How could I_11_in a world of professional writers?Knowing I couldnt _12_the rejection letter,I threw the unopened envelope into a drawer.Five years later,I was moving to California.While_13_my apartment,I came across the unopened envelope.This time I opened it and _14_the editors letter in disbelief:Dear Ms Profit,Your story on Salome Bey is fantastic.Yet we need some _15_ materials.Please add those and return the article immediately.We would like to_16_your story soon.Shocked,it took me a long time to_17_.Fear of rejection cost me dearly.I lost at least five hundred dollars and having my article appear in a major magazine.More importantly,I lost years of_18_writing.Today,I have become a fulltime writer.Looking back on this_19_,I learned a very important lesson:You cant_20_to doubt yourself.1.AjoyBvoice Cspeech Dsmile2A.moved BactiveCsatisfiedDproud3A.visited Bemailed Cinterviewed Dphoned4A.agreed Brefused Chesitated Dpaused5A.replied Bdiscovered Cexplained Dknew6A.seriously Bnervously Cpatiently Dquietly7A.blaming Bfooling Cinviting Durging8. Ahardship Bfailure Ccomment Dpressure9A.on Bby Cwith Din10A.returned Bdisappeared Cspread Dimproved11A.compare BcompeteCsurvive Dstruggle12A.ignoreBdeliver Cface Dreceive13A.cleaning BrepairingCdecorating Dleaving14A.saw Bread Cfound Dnoticed15A.memorial Brelevant Cprivate Dreliable16A.broadcast Bcreate Cpublish Dassess17A.prepare Brecover Cescape Dconcentrate18A.energetic Benjoyable CtypicalDendless19A.experience Bsuccess Cbenefit Daccident20A.attempt Bpretend Cexpect Dafford语篇解读本文是一篇夹叙夹议文。作者通过第一次投稿的经历给了我们很多启示:千万不要怀疑自己,否则你将会因此而错失很多。1解析:考查名词辨析。句意为:Salome的声音(voice)充满了整个房间,整个剧院因她的歌声而焕发生机。根据上一句“I heard Salome Bey sing for the first time.”可知,答案B符合文意。答案:B2解析: 考查动词辨析。句意为:我被震撼(move感动)了,因此我决定写一篇关于她的文章。active积极的,活跃的;satisfied满意的;proud骄傲的,均不符合语境,故排除。答案:A3解析: 考查动词辨析。句意为:我打电话(phone)给Salome,说我是Essence杂志的,想约她见面并谈谈她的职业。根据下文的“When I hung up,I was scared out of my mind.”可知,答案D符合文意。答案:D4解析: 考查动词辨析。句意为:她同意(agree)了我的请求,约好下个星期二在她的工作室见面。根据本句中“.told me to come to her studio next Tuesday”可知,她同意了“我”和她见面的请求。答案:A5解析:考查动词辨析。句意为:我知道(know)我在撒谎。根据下文“I was not a writer.”可知,作者是在说谎。reply回答;discover发现;explain解释,均不符合语境,故排除。答案:D6解析:考查副词辨析。句意为:我坐在那里,很紧张地(nervously)记着笔记,开始问一些简单的问题,与上文“When I hung up,I was scared out of my mind.I was lying”相呼应,故答案B符合文意。答案:B7解析:考查动词辨析。句意为:我很快意识到欺骗(fool)Salome是一回事儿,但是给一个国家级的杂志写稿发表几乎是不可能的事儿。根据上文“I was lying”可知,答案B符合文意。答案:B8解析:考查名词辨析。句意为:这种压力(pressure)几乎不能让人承担。与下句“I struggled for days.”和作者怀疑自己的能力相呼应,故答案D符合文意。hardship艰难;failure失败;comment评论,均不符合语境,故排除。答案:D9解析:考查介词辨析。句意为:我几天来一直都一遍一遍地打草稿,写了撕,撕了写。struggle with为固定搭配,意为“与挣扎,搏斗”,符合文意,故答案C正确。答案:C10解析:考查动词辨析。句意为:不久后,我的手稿被退回了(return)。根据下文“the rejection letter”和“How stupid of me!”可知,答案A符合语境。disappear消失;spread传播;improve改善,均不符合语境,故排除。答案:A11解析:考查动词辨析。句意为:我怎么能够竞争(compete)过那么多专业作家呢?与文章最后一句“You cant_to doubt yourself.”相呼应,故答案B符合文意。compare比较;survive存活;struggle斗争,均不符合语境,故排除。答案:B12解析: 考查动词辨析。句意为:知道自己不能够面对(face)那封拒绝信,我把那封信拆都没拆就直接放在抽屉里了。根据下文“Fear of rejection cost me dearly.”和“I threw the unopened envelope into a drawer”可知,作者害怕被拒绝,所以不敢面对。故答案C符合文意。答案:C13解析: 考查动词辨析。由上句可知,作者要搬去别的地方了,故本句句意为:在屋里打扫卫生(cleaning)时,我偶然看到了那封没有拆开的信。repair修理;decorate装修;leave离开,均不符合语境,故排除。答案:A14解析:考查动词辨析。句意为:这次我拆开了这封信,开始读(read)编辑给我写的信,有些难以置信。根据下文引用的信的内容可知,作者在读信。故答案B符合文意。答案:B15解析:考查形容词辨析。句意为:然而,我们需要一些相关的(relevant)资料。memorial纪念性的;private私人的;reliable可依赖的,均不符合语境,故排除。答案:B16解析:考查动词辨析。句意为:我们很希望不久后就出版(publish)你的文章。根据下文“I lost at least five hundred dollars and having my article appear in a major magazine.”可知,答案C符合文意。答案:C17解析:考查动词辨析。句意为:过了很久我才从震惊中恢复(recover)过来。与本句中的“shocked”和上文的“in disbelief”相呼应,故答案B符合文意。答案:B18解析:考查形容词辨析。句意为:更重要的是,我失去了多年愉悦(enjoyable)的写作。作者听到别人优美的歌声就想为别人写点什么,说明写作对作者是一个很享受的过程,故答案B符合文意。energetic有活力的;typical典型的;endless无尽的,均不符合语境,故排除。答案:B19解析: 考查名词辨析。句意为:回顾这次经历(experience),我学到了重要的一课,success成功;benefit受益;accident事故,车祸,均不符合语境,故排除。答案:A20解析: 考查动词辨析。句意为:回顾这次经历,我学到了重要的一课:你承担(afford)不起怀疑自己的代价。attempt尝试;pretend假装;expect期望,均不符合语境,故排除。答案:D。2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Something that makes sense is happening in Washington, D.C! Public school kids surrounded by museums and monuments are putting the ready-made learning tools to use and actually learning. A trip to see painter Jacob Lawrences Migration Series is one of almost 200 trips that Wheelock will organize this year through the nonprofit group Live It Learn It. “For many kids, school is disconnected,” says one of four full-time workers and tour leaders. “With the program, they see how what they are learning is connected to their communities.”Seven years ago, Wheelock changed a job as a lawyer for one as a four-grade teacher. When he learned that D.C.s public schools ranked behind those of other cities in many ways, he knew he had to do something different. He took his class to Capitol Hill for a lesson on the three branches of government and saw his students interest develop quickly.With seed money from a local couple, Wheelock developed detailed lesson plans for trips to the U.S. Holocaust Memorial Museum, the Lincoln Memorial. The group also has classes for trips to the Anacostia River, boat rides to historical forts. Word spread, and now fourth, fifth, sixth graders from the neediest public schools in the District participate.“Im not brave enough to take my class to a museum for over an hour!” says teacher Cathy McCoy, gesturing toward her students. “But look: With Live It Learn It, what the kids learn today theyll remember for a lifetime.” 1. Matthew Wheelock once had an occupation as a _. A. teacherB. printerC. leaderD. lawyer2. According to the first two paragraphs, public school kids in Washington D.C. _. A. like to have school disconnected B. are warmly welcomed by museums and monuments C. are making the resources at hand available D. are learning by going to different communities3. Matthew Wheelock started the new change for the reason that _. A. he saw his students interest develop quickly B. more graders from the neediest public schools wanted to participate C. D.C.s public schools ranked behind in many ways D. a local couple sponsored him a sum of seed money 4. What will the lessons be like with Live It Learn It in Cathy McCoys opinion? A. Eye-catching.B. Challenging.C. Forgettable. D. Impressive. 参考答案14、DCCD阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。The government-run command post in Tunis is staffed around the clock by military personnel, meteorologists and civilians. On the wall are maps, crisscrossed with brightly colors arrows that painstakingly track the fearsome path of the enemy. What kind of invader gives rise to such high-level monitoring? Not man, not beast, but the lowly desert locust(蝗虫). In recent months, billions of the 3-inch-long winged warriors have descended on Algeria, Libya, Morocco and Tunisia, blackening the sky and eating up crops and vegetation. The insect invasion, the worst in 30 years, is already creating great destruction in the Middle East and is now treating southern Europe. The current crisis began in late 1985 near the Red Sea. Unusually rainy weather moistened the sands of the Sudan, making them ideal seedbed for the locust, which lays its eggs in the earth. The insect onslaught threatens to create yet another African famine. Each locust can eat its weight (not quite a tenth of an ounce) in vegetation every 24 hours. A good-size swarm of 50 billion insects eats up 100,000 tons of grass, trees and crops in a single night.All 150 million may be needed this year. The U.S. has provided two spraying planes and about 50,000 gal. of pesticide. The European Community has donated 3.8 million in aid and the Soviet Union, Canada, Japan and China have provided chemical-spraying aircraft to help wipe out the pests. But relief efforts are hampered by the relative mildness of approved pesticides, which quickly lose their deadly punch and require frequent replications. The most effective locust killer dieldrin has been linked to cancer and is banned by many Western countries and some of the affected African nations. More than 5 million acres have been dusted with locust-killing chemicals; another 5 million will be treated by the end of June.On May 30, representatives of Tunisia, Algeria, Libya, Morocco and Mauritania will meet in Algiers to discuss tactics to wipe out the ravenous swarms. The move is an important step, but whatever plan is devised, the locust plague promised to get worse before the insects can be brought under control.11. The main idea of the first sentence in the passage is that _. A. the command post is stationed with people all the time. B. the command post is crowded with people all the time. C. there are clocks around the command post. D. the clock in the command post is taken care of by the staff.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 酒店销售协议书模板
- 酒店员工问责协议书
- 2026-2031中国轨道交通信息系统行业分析及发展趋势预测
- 2026-2031中国光伏发电市场研究与投资可行性报告
- 2026-2031中国功能糖行业市场调研与发展前景研究报告
- 劳动者劳动合同签收的注意事项
- 2025年麻醉精神药品使用管理培训试题及答案
- 2025年煤矿安全检查证考试题库及煤矿安全检查试题及答案解析
- 2025年煤矿特种作业人员《煤矿安全监测监控作业》安全生产模拟考试题及答案
- 2025年健康管理师国家资格考试试卷及答案解析
- 介入治疗宫颈癌大出血
- 餐饮行业员工岗位职责及考核方案
- 《没有一种生活是可惜的》(2022年江苏连云港中考满分作文11篇附审题指导)
- 临时建筑施工现场照明方案
- 新规范消防测绘方案(3篇)
- 2025年公开选拔副科级领导干部试题及答案
- 化工厂高处作业安全培训课件
- 人教部编版语文七年级上册《 第四单元综合性学习 》听评课记录
- 三年级数学上册应用题100经典题型带答案解析
- 巡察整改课件
- GB/T 45800.1-2025全国一体化政务大数据体系第1部分:总体框架
评论
0/150
提交评论