高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题13 阅读填空(一)对点特训.doc_第1页
高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题13 阅读填空(一)对点特训.doc_第2页
高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题13 阅读填空(一)对点特训.doc_第3页
高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题13 阅读填空(一)对点特训.doc_第4页
高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题13 阅读填空(一)对点特训.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题13 阅读填空(一)阅读填空(一)A(2016山东烟台高三诊断)Nowadays, its hard to find a good job and stay at it. If youre not careful, you could ruin your career. Here are some mistakes that could cause your career to go up in flames.1Lying. Lying can kill your career before it even starts. Resist the urge to lie on your rsum(简历) or during the interview. Dont add degrees you didnt earn or jobs that you never had.1._ Once you get caught, most employers will show you the door.2Lack of sleep. The stress of not getting enough sleep makes you irritable(易怒的). 2._ Who wants to work with such a person? Get enough sleep and make yourself more popular and productive.3Laziness. 3._ You should always be looking for opportunities to go above and beyond your required responsibilities. During the process you may even uncover a talent you didnt realize you had.4Being a loner. Its important to be a team player. This is not your world. 4._ While cooperating(合作) with others, you will see your efforts appreciated and your abilities improved.5Not improving your skills. No matter how good you are at your job, your skill will need a turnup from time to time. 5._ The free or lowcost online courses and certificate programs leave you with no excuse. Keeping your skills continually updated helps you stay longer at your job.AIt also causes you to make serious mistakes.BYou have to work with other people to get things done.CLet go of the attitude that you can do everything for others.DKnow that your information can be easily researched today.EIts important not to stay too long even if you have a good job.FTake the time to develop yourself before your job is taken away.GGood luck wont come to you if you refuse to do more than your business.体裁:说明文题材:介绍说明主题:毁灭事业的错误语篇导读:找到一个好工作并且做下去不容易,但是一些错误会让你的事业毁于一旦。本文列举了一些可能会使事业毁于一旦的常见错误。1D本段主题是撒谎。上文提到简历中不要添加那些你没有的学历或者你没有做过的工作,下文则表示一旦被发现就会被扫地出门。D项(你要知道,现在你的信息很容易被搜索到。)符合语境。2A本段主题是缺乏睡眠。空格前提到缺乏睡眠使人易怒,而后面则提到没有人愿意和这样的人一起工作,由此推测,设空处仍然是缺乏睡眠造成的问题。A项(它也会使你犯下严重的错误。)符合语境。3G本段主题是懒惰。根据其他几段内容可知,在标题后都是对标题内容的进一步阐述。G项(如果你不愿意多干活,好运不会降临到你身上。)这正是对懒惰这一主题的延伸,故选G项。4B本题主题是不合群。本段内容都是要求与人合作,B项(你得与人合作把工作做好。)符合语境。5F本段主题是不提高自己的技能。空格前提出要不断地调整自己,后面则说有很多免费或廉价的网上课程以及证书项目都给你提高的机会。F项(在没有被解雇之前花点时间提高自己。)符合语境。B(2016东三省四市教研联合体高考模拟)Clones in Fiction Stories featuring clones always draw me in. Ive read enough fiction books about clones over the years. 1._The Lost Girl by Sangu Mandanna2_ Eva is Amarras clone. She learns what Amarra learns in school, eats what she eats, and studies every last detail of her life. The trouble is, no matter how hard she studies, outside of their appearances Eva and Amarra arent that much alike. To make matters more complex, she learns Amarra has a boyfriend she must learn to love as much as she does when her own heart secretly belongs to someone else.When Amarra is killed in a car crash just after their 16th birthday, Eva has to pick up her life where she left it off. Her life depends on convincing Amarras loved ones that she is Amarra. 3._The House of Scorpion by Nancy FarmerThis is not just one of my favorite books about clones, but one of my favorite books. Between the border of the United States and Aztln, which was once Mexico, lies Opium, a land ruled by drug lords(毒枭)El Patrn is the most powerful drug lord in Opium, a man almost 20 years old. 4._ Matt is El Patrns clone. El Patrn has been using clones like Matt to keep himself alive. But before he is needed, the drug lord treats him like a prized pet. El Patrns family dislikes him, thinking him inhuman and a possible threat(威胁) to their inheritance(遗产)The older he gets, the more Matt feels trapped at every turn. 5._ACan they accept that?BThey are very fearful and tiresome.CCloning is considered to be criminal.DIs there any way he can be free to make his own life?ECan you be attracted by the rich imagination of the stories?FEveryone is struck with fear in the heart when hearing the name.GIts unbelievable that a person has to spend the whole life learning to be someone else.体裁:说明文题材:介绍说明主题:科幻小说语篇导读:文章主要介绍作者最喜爱的两本小说:The Lost Girl与The House of Scorpion。1E本空承上启下,根据设空前两句句意“有关克隆题材的小说总是吸引我。多年来我已经读过大量的关于克隆的小说。”可知,E项(你们会被故事丰富的现象所吸引吗?)符合作者的思路,且引起下文对小说的介绍。2G根据第2空后两句可知,伊娃学阿玛拉所学的,吃阿玛拉所吃的,学习阿玛拉生活中所有的细节,故G项符合语境。G项中learning与设空后learns与studies相照应。3A根据语境,阿玛拉在车祸中死了,而伊娃不得不扮演阿玛拉继续她的生活。而伊娃的生活则取决于能否使阿玛拉的家人们相信她就是阿玛拉,故A项(他们能接受吗?)与之承接。4FF项(每个人听闻这个名字都闻风丧胆。)与第4空前一句中的the most powerful drug lord表述相符,故选F项。5D根据设空前的feels trapped at every turn可知,马特深陷囹圄,这与D项中的be free相呼应,故选D项。【状元点拨方法】锁定线索词答题做题时,考生应留意线索词,特别是空白前后的名词和动词,寻找答案时注意在选项中查找同义词、近义词、反义词或表示同一类事物的词语等。如本题中空前的线索词feels trapped与D项中的be free为反义词。CMake the right choicesWhat is lifes greatest gift? 1._ Choice is the ability to select one course of action from a set of alternatives to achieve a goal. What is so great about choice? It transforms us from dumb animals into artists. Each of us becomes another Michelangelo. Choice becomes nothing other than the tool we use to sculpt(雕刻) our life. The tool doesnt come free, however, for the price of choice is responsibility. 2._ The reward is happiness.Life is not still. It is a flow. 3._ We constantly need to monitor where we are on our journey. We need to ask questions: Am I moving closer to my goals? If not, what corrective measures can I take? What action will I take now to readjust myself to my goals? Choice is power. Choice is at the heart of life. It is the creative power of life.4_ And your life becomes more convenient or comfortable because of them. For example, you decide which stores to shop at and which gas station to go to. But the decisions that we make to sculpt our life are far more important than deciding where to shop. The more we appreciate the difference between minor and major decisions, the greater the probability that we will experience happiness and fulfillment.All chess lovers realize that it isnt necessary to win to enjoy the game. The pleasure is in the playing. Life is like a chess game. 5._AIt is free will or choice.BYou have to make choices every day.CMake the best moves you can under the circumstances.DBut when we accept and carry it out, we get a great return.EEvery choice we make leads us closer to or farther from our goals.FLife is full of hard choices, and the bigger they are, the harder they get.GChoose to carry out responsibilities not because you have to, but because you want to.体裁:说明文题材:社会生活主题:做出正确的选择语篇导读:每个人每天都要面临各种各样的选择。正确的选择究竟会给我们的人生带来些什么呢?1A根据上文的提问“生命中最好的礼物是什么? ”及后一句的主语Choice可知选A项。it指代lifes greatest gift,即生命中最珍贵的礼物是自由意志或者说是选择。2D选项D中a great return与下文the reward前后照应,即当我们接受并执行它时,我们就获得了巨大的回报。这种回报就是幸福。3E根据下文所提的三个问题可知该段在谈论选择对人生目标的影响,故E项为正确答案,即我们所做的每一个选择让我们更接近或者更远离我们的目标。4B根据下文可知,无论是日常生活中的小事,还是涉及人生的大事,都离不开选择,故B项“你每天都不得不作出选择”符合文意。5C由空前的“Life is like a chess game.”可知C项中的“moves(棋子的移动)”与之照应。DAre you planning to apply to a university or college this year? Going to open days can help you decide where you want to spend the next few years of your life.Open days provide an invaluable opportunity to gain a real insight into your chosen university or college, and check out its facilities and accommodation firsthand. They also offer a great chance to find out more about the different programmes on offer from those in the know. Wherever you decide to study, its important to do as much research as possible so you make the choice thats right for you. 1._Dont be shy. This is your opportunity to chat to staff, current students and other visitors. 2._ What do you really want to know about a programme? Do you have questions about settling in to student life? There are a lot of things to consider. 3._ Having all of your questions answered will help you make an informed choice.Explore the campus. This is your chance to see the university. 4._ Are there specialist labs youll be using? What about the library or computer rooms? Could you see yourself playing squash in the sports centre? Its im

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论