已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黑龙江宝清县2017高考英语一轮阅读理解学生自练题(二)(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。“OK,” I said to my daughter as she bent over her afternoon bowl of rice.“Whats going on with you and your friend J?” Jis the leader of a group of thirdgraders at her campa position Lucy herself occupied the previous summer.Now shes_the_one_on_the_outs,and every day at snack time,she tells me all about it,while I offer the unhelpful advice all summer long.“Shes fond of giving orders,” Lucy complained.“Shes turning everyone against me.Shes mean.Shes bad at math.Shes terrible at kickball.And shes fat.”“Excuse me,”I said,struggling for calm.“What did you just say?”“Shes fat,” Lucy mumbled(含糊地说)into her bowl.“We are going upstairs,” I said,my voice cold,“We are going to discuss this.” And up we went.Id spent the nine years since her birth getting ready for this day,the day wed have to have the conversation about this horrible word.I knew exactly what to say to the girl on the receiving end of the teasing(嘲笑),but in all of my imaginings,it never once occurred to me that my daughter would be the one who used the F wordFat.My daughter sat on her bed,and I sat beside her.“How would you feel if someone made fun of you for something that wasnt your fault?”I began.“She could stop eating so much,”Lucy mumbled,mouthing the simple advice a thousand doctors and wellmeaning friends and relatives have given overweight women for years.“Its not always that easy,”I said.“Everyones different in terms of how they treat food.” Lucy looked at me,waiting for me to go on.I opened my mouth,then closed it.Should I tell her that,in teasing a womans weight,shes joined the long,proud tradition of critics who go after any woman with whom they disagree by starting with “youre ugly” and ending with“no man would want you and there must be something wrong with any man who does”?Should I tell her I didnt cry when someone posted my picture and commented,“Im sorry,but arent authors who write books marketed to young women supposed to be pretty?”?Does she need to know,now,that life isnt fair? I feel her eyes on me,waiting for an answer I dont have.Words are my tools.Stories are my job.Its possible shell remember what I say forever,and I have no idea what to say.So I tell her the only thing I can come up with that is absolutely true.I say to my daughter,“I love you,and there is nothing you could ever do to make me not love you.But Im disappointed in you right now.There are plenty of reasons for not liking someone.What she looks like isnt one of them.”Lucy nods,tears on her cheeks.“I wont say that again,”she tells me,and I pull her close,pressing my nose against her hair.We are both quiet,and I dont know if I have said the right thing.So as we sit there together,shoulder to shoulder,I pray for her to be smart.I pray for her to be strong.I pray for her to find friends,work she loves,a partner who loves her,and for the world not to deprive(剥夺)her of the things that make her who she is,for her life to be easy,and for her to have the strength to handle it when its not.And still,always,I pray that she will never struggle as Ive struggled,that weight will never be her cross to bear.She may not be able to use the word in our home,but I can use it in my head.I pray that she will never get fat.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。听到女儿使用粗鲁的语言评论别人,这使“我”感到非常震惊。通过与女儿交流,“我”用自己的成长故事表达了对女儿的爱和祝愿。1The underlined sentence in Paragraph 1 indicates that Lucy_Aoften makes fun of her friend J.Bhas turned against her friend J.Cgets along well with her friend J.Dhas begun to compete with her friend J.答案B句意理解题。根据第二段中的“Shes fond of giving orders, Lucy complained.Shes turning everyone against me.Shes mean.Shes bad at math.Shes terrible at kickball.And shes fat.”可知,女儿对J.不满意,埋怨J.,由此可判断女儿和J.不和。on the outs意为“与不和”。故选B。2Why does the author want to discuss with Lucy?ABecause she wants to offer some other helpful advice.BBecause she has prepared the conversation for nine years.CBecause she is really shocked at Lucys rudeness.DBecause she decides to tell Lucy a similar story of her own.答案C推理判断题。根据第二段中的“Excuse me,I said,struggling for calm.I said,my voice cold.”可推知,“我”很震惊,“我”努力使自己冷静下来,所以C项正确。故选C。3What does the author want to tell her daughter?AIt is not easy to take the doctors advice to eat less.BPeople shouldnt complain because life is unfair.CShe herself was once laughed at for her appearance.DPeople shouldnt be blamed for their appearance.答案D推理判断题。根据倒数第二段最后两句“There are plenty of reasons for not liking someone.What she looks like isnt one of them.”可推知,“我”想使女儿明白不能取笑人的外表(如体态),所以D项正确。故选D。4It can be inferred from the passage that_Athe author earns a living by writing storiesBthe author is a fat but goodlooking womanCthe author will stop loving her daughter for what she saidDthe authors daughter agreed with her from the very beginning答案A推理判断题。根据第六段中的“Words are my tools.Stories are my job.”可知,写作是“我”谋生的手段,所以A项正确。根据第五段中的“Should I tell her I didnt cry when someone posted my picture and commented,Im sorry,but arent authors who write books marketed to young women supposed to be pretty?”可排除B项;根据第七段中的“I love you,and there is nothing you could ever do to make me not love you.”可排除C项;根据第四段中的“She could stop eating so much,Lucy mumbled”可排除D项。故选A。5We can learn from the last paragraph that_ALucy was deeply moved by her mothers prayerBa mothers prayer will shape her daughters attitude towards lifeCthe author allows her daughter to use the F word in her headDthe author hopes her daughter will never have weight trouble答案D细节理解题。根据最后一段中的“And still,always,I pray that she will never struggle as Ive struggled,that weight will never be her cross to bear.”可知,“我”祈祷女儿不会和“我”一样会因为体重而烦恼。故选D。6The authors attitude towards her daughter can be best described as_Aloving but strict Bindifferent but patientCsatisfied and friendly Dunsatisfied and angry答案A观点态度题。根据第七段中的“I love you,and there is nothing you could ever do to make me not love you.”可知,“我”很爱女儿;根据文章内容可知,因为女儿对别人粗鲁的评论使“我”震惊并对女儿进行教育,所以“我”对女儿要求严格。故选A。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。Kilimanjaro Climb : a Rite of Passage for Father and SonClimbing Kilimanjaro is a transformational experience for many people. The things that make the mountain hard are the very things that make it so powerful. In the case of my son Josh and I,the walk up Kilimanjaro proved a powerful symbol of his transition into manhood, and a great change in our relationship.Day three on the mountain, Josh was hit with massive headaches. He told me every step felt like a nail driving into his head. And then, on the night we climbed the crater rim, less than 40 minutes from the summit, Josh fell. I was walking ahead, and did not even see it. He was so exhausted that he could not get up. He recalled our guides, debating whether or not they should take him straight down. Josh snapped out of it. He forced himself to his feet, shook the guides off. He set his face towards the peak and just kept marching. Near the summit he caught up with me and we reached the peak together.“ Ive never been in so much pain and so happy at the same time,he said, as we sat side by side on the frozen rock and looked down over Africa. “You know, in the past when wed go on camping and rafting trips, you guided and took care of me through it all. But on Kilimanjaro it was different. From the bottom up, I climbed it. I never felt like a kid, even when 1 was in pain. You never acted like a parent.”“Thats not quite true,”I replied. “When you told me that on the summit you fell-and I did not even notice, my first thought was, Oh my God! Im such an awful parent! But then it hit me, He got himself up. He walked to the peak on his own. He didnt need me to help.,”I realized as I spoke that two people had died that night on Kilimanjaro. A child and a parent. It was just two friends who walked down the mountain together.31.What is NOT mentioned in the first paragraph?A.Kilimanjaro is powerful.B.Kilimanjaro is hard to climb.C.Many people, including Josh, have changed after climbing Kilimanjaro.D.The writer has a distant relationship with his son after climbing Kilimanjaro.【答案】D【解析】细节理解题。根据文章第一段提到乞力马扎罗山很强大,很难爬,很多人,包括Josh都在爬过乞力马扎罗山后改变了。没有提到 D选项的内容,故选D。32.From the second paragraph we know that_A.Josh had a slight headache.B.Josh reached the top of the mountain with the help of the guides.C.Josh overcame various difficulties on his way to the summit.D.Climbing Kilimanjaro was too hard for such a child as Josh.【答案】C【解析】细节理解题。根据第二段的句子:He forced himself to his feet, shook the guides off. He set his face towards the peak and just kept marching. Near the summit he caught up with me and we reached the peak together.可知Josh在登上山顶的过程中克服了很多困难。.故选C。33.What does the underlined phrase in the second paragraph mean?A.cheered up B. gave upC. burst outD. ran out【答案】A【解析】细节理解题。cheer up振作起来;gave up放弃;burst out突发;ran out耗尽。根据He forced himself to his feet, shook the guides off.可知:snap out of重新振作起来。故选A。34.What can be inferred from the talk between the father and the son?A.Josh felt quite good about his independence.B.Josh appreciated his parents ,company and care.C.The father felt guilty all the time.D.The father should have taken good care of Josh as usual.【答案】A【解析】推理判断题。根据:“ Ive never been in so much pain and so happy at the same time,可知Josh对自己的独立感觉很好。故选A。 35.Why did the father feel that two people had died?A.Because two people had lost their lives while climbing Kilimanjaro.B.Because the father and son had become friends.C.Because they had witnessed an accidence of a father and son.D.Because two friends had misled him.【答案】B【解析】细节理解题。根据It was just two friends who walked down the mountain together.可知父亲觉得和儿子成为了朋友,所以以前的两个人死了。故选B。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。Abraham Lincoln was born into poverty 200 years ago. At any other time and place, this lowly origin would have dictated his future, but in Lincolns case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his countrys history. He has become a role model in the self-made America.If you want to learn about somebody who didnt quit, look no further. Abraham Lincoln had two business ventures failed, and the second one made him bankrupt, so he had to spend the next 17 years of his life paying for the debt. He also lost 8 different elections. It seemed that he had never done things right at the first time: the first time he ran for state legislature for Congress, for land officer, for Senate, all of these failed, and the first time he sought the vice-presidential nomination, he got less than 100 votes nationally. But he never found it too shameful to carry on his mission. Then later in 1860, on such a rough road, he made it to the White House. He lived up to his famous saying, “Always bear in mind that your own determination to success is more important than any other.”He could have quit many times-but he didnt and because he didnt quit ,he became one of the greatest presidents in the history of America. One important way Lincoln influences present society is that we look back on his life as a role model for future generations. Lincolns high character influences us because we compare present-day politicians to the example Lincoln set. A major influence Lincoln has on the united States today is simply through the good example he set when it came to honesty, persistence and leadership.36.According to the first paragraph, which of the following statements is true?A.Lincoln was born with a silver spoon in his mouth.B.Like Lincoln, a poor origin leads to a bright future.C.America is considered self-made because of Lincoln.D.Self-determination and will contributed to Lincolns success.【答案】D【解析】细节理解题。根据but in Lincolns case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his countrys history.可知是林肯的决心和意志导致他的成功。故选D。37.What is Paragraph Two mainly about?A.How Lincoln made his way to the White House.B.Lincoln suffered various failures.C.Lincoln was a man who never quit.D.Lincoln once lost two business ventures.【答案】C【解析】段落大意题。根据If you want to learn about somebody who didnt q
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- M5 Unit 3 Science and nature(讲)-高考英语一轮复习(新高考江苏)
- 2026年中考英语复习-时态讲义
- 医学生基础医学 瓣膜病护理课件
- 2026年中考道德与法治八年级上下阶段测试卷(含答案)
- 医学肾病综合征感染诊疗案例分析课件
- 医学培养箱防疫流行病学教学课件
- 医学青光眼流行病学筛查案例教学课件
- TXJBX0098-2025农田作业机械通 用防护装置技术指南
- 2026高考物理模型讲义:滑块木板模型(解析版)
- 2026福建春季高考语文总复习:识记并正确书写现代常用规范汉字(知识梳理+考点)解析版
- 教育部发布法学本科专业教学质量国家标准
- 2025年物流服务师题库含答案
- 租用铲车协议合同模板
- 焊接设备操作工标准化技术规程
- 井下八大系统讲解课件
- 2025版新生产安全法考试试题及答案
- 压力管道安装记录文本表格(完整版)
- 口腔门诊医疗器械质量管理制度
- 院感知识培训要点
- 2025年大学《管理学-市场营销学》考试参考题库及答案解析
- 公司高规格客人接待流程
评论
0/150
提交评论