




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 When you dont have anything planned for the day or its rainy outside and your children are stuck in the house, why not sit around and tell them riddles(谜语)? Telling riddles will make your family laugh and sometimes even scratch their heads, trying to figure out what the answer is.Riddles have been a pastime for centuries. Not only have riddles been something for passing the time, but they have also been used to pass on secret information during the Second World War. Even the ancient Greeks used riddles. They would tell riddles at parties and whoever was the first to get them right would receive prize.Most riddles use words that have double meanings or share the same sound like “hear” and “here”. So in order to get the riddle, you will have to do some creative thinking and think of all the possibilities of different words. The difficulty of figuring out the riddle is based on the riddle itself. The riddle has to provide you with enough clues to come to the right answer, but that doesnt mean that the clues have to be easy.If you are looking to tell riddles but dont know any, you can look online and you will find a large number of sites that will have hundreds of different riddles to choose from. If you would like to look somewhere else then you could look at your local bookstore, where you will be able to find many different books with thousands of riddles to choose from. You can even find websites and books that will tell you how to write your own riddles.After you have found some resources that have different riddles, you will need to read through them to find the right ones for you and your family: You will also need to make sure that your kids will have a chance to figure out the answers. So take your time and choose the fight family riddles to tell.1What is the authors main purpose in writing the text?A. To recommend an interesting family activity.B. To stress the importance of family activities.C. To encourage children to read more books.D. To introduce the history of riddles.2From the text we know that riddles _.A. do not have enough clues B. have a very long historyC. were used in World War One D. were first used in ancient Rome3In Paragraph 3, the author mainly _.A. discusses how riddles are created B. explains why fiddles are interesting C. tells people how to solve riddles D. shows the benefits of telling riddles4To collect riddles, the author suggests _.A. one way B. two ways C. three ways D. four ways试题分析: 本文介绍了一种古老的消磨时间的方法riddles。并告诉我们猜谜的方法以及找到这些字谜的地方。1A 推理题。根据文章第一段1,2行When you dont have anything planned for the day or its rainy outside and your children are stuck in the house, why not sit around and tell them riddles?可知本文中作者向我们推荐了一种猜谜的游戏。故A正确。2B 细节题。根据文章第二段第一句Riddles have been a pastime for centuries.可知这种游戏已经存在了很长时间了。故B正确。3C 推理题。根据文章第三段So in order to get the riddle, you will have to do some creative thinking and think of all the possibilities of different words. The difficulty of figuring out the riddle is based on the riddle itself. The riddle has to provide you with enough clues to come to the right answer, but that doesnt mean that the clues have to be easy.可知本段告诉我们的是猜出这些字谜的方法,就是要运用字谜里出现的线索。故C正确。4B 细节题。根据文章倒数第二段If you are looking to tell riddles but dont know any, you can look online and you will find a large number of sites that will have hundreds of different riddles to choose from. If you would like to look somewhere else then you could look at your local bookstore,可知作者告诉了我们两种猜字谜的方法,一种是到网络上寻找。一种是到当地的书店里找。一共有两种方法。故B正确。考点:考察说明文科普知识(阅读理解)由 (2012青岛高三统一质量检测) 改编Going on a date can be a nightmare for the best of us.But now a pair of social X-Ray glasses promises to tell you exactly what the other person is thinking-and when you should stop talking.The glasses have a built-in camera which monitors the other persons facial expressions and matches them up with 24 known features which convey emotions.It will then tell the individual via an earpiece and lights on the glasses what their date is thinking.In a traffic light-style system,a red light means negative,yellow means they are a bit interested and green means your date is happy.The glasses are under development at present by researchers at the Massachusetts Institute of Technologys Media Lab.They say that wearing them during a conversation with another person is like having an extra sensethat they are bored or losing interest.The eyewear was developed for people suffering from autism (孤独症) who have much difficulty interacting with others,but now the team behind it has seen wider applications.It works thanks to a camera the size of a grain of rice which is put into the glasses frame and connected via a wire to a small computer which can be attached to the users body.The camera monitors how long and how often 24 feature pointsappear on the subjects face which are then analyzed by software developed by the MIT team.This data is then compared with a bank of expressions and the computer tells the wearer what is going on via the earpiece and the traffic light system.So far the glasses are still a job in progress and have been accurate just 64 percent of the time,a figure which is expected to improve with further tests.1.The passage mainly tells us that .A.going on a date can be a nightmare for the best of usB.scientists are showing more and more concern to people suffering from autismC.the glasses will be more and more popularD.the scientists are working on a new type of glasses to help people going on a date2.Which of the following is true according to the passage?()A.The glasses were initially intended for helping people going on a date.B.The glasses are widely used and have achieved great success.C.The built-in camera in the glasses is of great importance.D.People wearing the glasses are sure to have a good date.3.The underlined word “interacting” in Paragraph 4 can be replaced by .A.communicatingB.reactingC.affectingD.acting4.Which is right according to Paragraph 2?()A.Red=negativeyellow=neutralgreen=positiveB.Red=positiveyellow=neutralgreen=negativeC.Red=neutralyellow=positivegreen=negativeD.Red=negativeyellow=positivegreen=neutral5.The passage is probably from .A.a guide bookB.an autobiography bookC.a leafletD.a scientific report语篇解读:约会对我们来说有可能如一场噩梦,但是,现在美国麻省理工学院媒体实验室正在研发一种X光眼镜,它将能够准确窥寻对方的心思,让你在约会时有额外的“感官”,知道该怎样去做。答案及剖析:1.D主旨大意题。由全文可知,美国麻省理工学院媒体实验室正在研发一种X光眼镜,在约会时它将能够准确窥寻对方的心思,知道该怎样交谈。选项D全面概括此意。2.C推理判断题。由第四段的It works thanks to a camera the size of a grain of rice which is put into the glasses frame and connected via a wire to a small computer which can be attached to the users body可知,该眼镜工作原理主要在于其内置的微型摄像机,因此可推断其重要性所在。3.A词义猜测题。由The eyewear was developed for people suffering from autism (孤独症) who have much difficulty interacting with others,可知孤独症患者通常为与他人交流沟通有困难者,结合句意可知interacting是“沟通、交流”之意,故选A项。4.A细节理解题。由文章第二段的.a red light means negative,yellow means they are a bit interested and green means your date is happy可知A正确。5.D推理判断题。本文讲述的是美国麻省理工学院媒体实验室正在研发一种X光眼镜,属科技方面的知识,因此本文应出自科技报告类,故选D项。【疑难词汇解读】1.application n.申请,应用Students learned the practical application of the theory they had learned in the classroom.学生们学会了将课堂上学到的理论付诸实际应用。2.in progress 进行中The construction of a new teaching building is in progress.一座新的教学楼正在建造中。【长难句子分析】 It主语 works谓语 thanks to a camera the size of a grain of rice状语 which is put into the glasses frame and connected定语从句 via a wire to a small computer(which can be定语从句attached to the users body.)定语从句定语从句它是由嵌入眼镜架中如米粒大小的摄像机,通过导线与一台依附到使用者身体上的小型电脑连接而工作的。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。How to Be a WinnerSir Steven RedgraveWinner of 5 Olympic Gold Medals“In 1997 I was found to have developed diabetes(糖尿病)Believing my career was over, I felt extremely lowThen one of the specialists said there was no reason why I should stop training and competingThat was it the encouragement I neededI could still be a winner if I believed in myselfI am not saying that it isnt difficult sometimesBut I wanted to prove to myself that I wasnt finished yetNothing is to stand in my way”Karen PickeringSwimming World Champion“I swim 4 hours a day, 6 days a weekI manage that sort of workload by putting it on top of my diaryThis is the key to success you cant follow a career in any field without being well-organizedList what you believe you can achieveTrust yourself, write down your goals for the day, however small they are, and youll be a step closer to achieving them”Kirsten BestPoet & Writer“When things are getting hard, a voice inside my head tells me that I cant achieve somethingThen, there are other distractions, such as family or hobbiesThe key is to concentrateWhen I feel tense, it helps a lot to repeat words such as calm, peace or focus, either out loud or silently in my mindIt makes me feel more in control and increases my confidenceThis is a habit that can become second nature quite easily and is a powerful psychological tool”57What does Sir Steven Redgrave mainly talk about?ADifficulties influenced his careerBSpecialists offered him medical adviceCTraining helped him defeat his diseaseDHe overcame the shadow of illness to win58What does Karen Pickering put on top of her diary?AHer sports career BHer achievementsCHer daily happenings DHer training schedule59What does the underlined word “distractions” probably refer to?AWays that help one to focusBWords that help one to feel less tenseCActivities that turn ones attention awayDHabits that make it hard for one to relax60According to the passage, what do the three people have in common?ASelf-confidence BHard work CDevotion DCourage【参考答案】57-DDCA阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A good friend of mine was complaining about her son the other day.“Did you notice,”she started,“how he didnt wait for me to get my salad before he dived into his?”True enough,the boy attacked his plate faster than a cat in the wild.Without manners,were no more than animals.Actually ,thats not true,Ive been watching and feeding a group of wild cats,and they show unusual politeness toward each other.Even when food is scarce,they take turns,leaving tat least a small part for the next in line.My mother educated her three children to have good manners all the time.We were made to feel very uncomfortable as if we were sitting on pins and needles until we got used to saying please,thank you ,pardon me,and Im sorry.And I have to say,while it was a painful learning experience,it was one of the most valuable.I cant tell you how often I sat with my friends,eating at their dinner tables,and their parents thought highly of my good manners.While it was a little embarrassing.I knew even then that my mothers teachings were paying off.Many years later,when I was attending seminars across the c
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025版高校实习生实习合同规范管理模板
- 2025年度无财产争议离婚协议模板下载
- 2025房地产企业信用贷款合同
- 2025年度学校食堂智慧化改造与信息化服务合同
- 2025电机产品销售及售后服务一体化合同
- 2025版重点工程项目土石方挖运工程承包合同
- 2025别墅铜门设计、生产、销售及售后合同
- 2025版公司治理法律顾问聘用合同模板
- 2025版空调设备租赁与能源管理优化合同
- 2025版施工现场安全生产责任承诺合同
- 兽药销售业务培训教材
- 2025年湖北省农村义务教育学校教师公开招聘小学语文真题(附答案)
- 2025-2030中国医疗护理器械行业市场发展现状及发展趋势与投资风险研究报告
- 2025四川绵阳市医学会招聘2人笔试模拟试题及答案解析
- 软件项目突发事件应急预案
- 2025年潍坊市中考数学试题卷(含标准答案)
- 医保打击欺诈骗保课件
- 并购整合方案模板(3篇)
- 调酒小摊设计方案(3篇)
- 虚拟现实在初中化学教学产品中的应用效果与设计创新(2025年)
- 2025年高速公路防汛应急演练方案(带演练脚本可直接使用)
评论
0/150
提交评论