高考英语一轮复习 阅读理解精编(一)11.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解精编(一)11.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解精编(一)11.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解精编(一)11.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解精编(一)11.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

贵州思南县中学2017高考英语阅读理解一轮精编(一)【2016高考训练】阅读理解推理判断题。Everybody has one of those days when everything does wrong. This is what happened to Harry.He got up one morning very late because he had forgotten to wind up his alarm clock(闹钟). He tried to shave(刮脸) quickly and cut himself. When he got dressed he got blood all over his clean shirt, so he had to find another one. They only other shirt that was clean needed ironing(熨), so he ironed it. While he was ironing it , there was noc at the door, It was the man to read the electricity meter(表)。 He showed him where the meter was, said good-bay and found that the iron had burnt a hole in his shirt. So he had to wear the one with the blood on it after all. By this time it was very late, so he decided he couldnt go to work by bus. He telephoned for a taxi to take him to work. The taxi arrived and Harry got in and began to read the newspaper.In another part of the town, a man had killed a woman with a knife and was seen to run away in a taxi. When Harrys taxi stopped outside his office, a policeman happened to be standing there. He saw the blood on Harrys shirt, and took him to the police station. He was kept till 3 oclock in the afternoon before the police were sure that he was not the man they wanted. When he finally arrived at the office at about four, his boss took a look at him and told him to go away and find another job.1. Harry had .A. A lucky day B. an unlucky day C. A busy day D. a good day2. Why did Harry wear the shirt with blood on it?A The iron had burnt a hole in his clean shirt.B The only other needed ironing.C He had only one shirt.D He cut himself and got blood all over his shirt.3. Harry was taken to the police station because .A. His taxi stopped outside his office and a policeman happened to be thereB. There was blood on his shirt and he was in a taxiC. A man killed a woman with a knifeD. The murderer(杀人犯)was seen to run away in a taxi4. His boss told him to go away and find another job because .A. He had been kept by the policeB. There was blood on his shirtC. He was late for workD. He had killed a woman语篇解读 每个人都有背运的时候,Harry 倒霉的一天就这样开始了,早上起床迟到了,剃胡子的时候又把脸弄破了 更倒霉的事情还在后面呢.1. B 主旨大意题。根据文章整个的叙述过程来看应该是讲述他倒霉的一天。文章开头点题。2. A 推理判断题。 根据文章第二段可以判断,他只有两件衬衫,一件坏了,一件还有血,只能穿带血的那件了。3. B 推理判断题,根据对文章的理解,我们可以推断,关键是衣服上的血迹让警察起了怀疑。4. C 推理判断题。从老板的角度来看,他迟到了,员工不遵守工作纪律,所以开除了他。【2014高考英语综合能力测试卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 From Oatie on 2014-02-13 04:05:25 Dominant(主流的)languages change quite often. As the countries and areas that speak a language grow and decrease in power, the language becomes either more or less widespread remember that Latin and French were the most widely used languages in Europe as late as the 19th century. I think English is currently powerful because of Americas central position in global affairs. Hopefully, in the future, Esperanto(世界语)will be the accepted second international language!From TTanya on 2014-02-26 20:10:28 I also have been wondering about the future of English as the worlds Lingua Franca(通用语).I was thinking that maybe Chinese would overpower English as the dominant world business language. But it appears that the Chinese government is actively promoting English to their public school students. So maybe, if China becomes the next world power, English will remain the current Lingua Franca under Chinese influence.FromMymunkeeon 2014 -03 -06 00:38:03 Esperanto is the only language of which there are no ethnic (种族的)ties, and its a million times easier to learn than English. The idea of making everyone learn “your language” is socially dominating and can only result in dysfunctional(紊乱的)international relations.From Recata on 2014 -03 -20 21:49:44 Perhaps the evolution English will face is to become more common, not more diverse. I say this because of broadcast media. For example, in Arabic countries, the dialects have been so distinct that people from various countries can not understand each other. However, with the increasing role of Broadcast Arabic, the language is becoming more unified(统一的). The continued expansion of English as an international business language will probably strengthen its commonality and weakening various dialects. An example is the word for “get in line”. I had never heard the British word “queue” several years ago, but now it is becoming commonplace in America.56. Who thinks Chinese may replace English as the dominant world business language in the future?A. Oatie. B. Ttanya. C. Mymunkee. D. Recata.57. Recata believes that in the future English will become_.A. more unified B. more diverseC. more popular in Arabic countries D. commonplace in America58. The underlined word “distinct” in the last paragraph probably means“_”.A. similar B. different C. clear D. popular59. This passage is most probably taken from_.A. a TV talk show B. an interview made in a schoolC. a website page D. a newspaper on languages【参考答案】56 -59 BABC 阅读理解。Home stay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home. What to ExpectThe host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week. You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.Accommodation ZonesHome stays are located in London mainly in Zones2,3 and of the transport system. Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的). Zones3 and 4often offer larger accommodation in a less crowned area. It is very convenient to travel in London by Underground.Meal Plans Available Continental Breakfast Breakfast and Dinner Breakfast, Packed Lunch and DinnerIts important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normallypart of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee.FriendsIf you wish to invite a friend over to visit. You must first ask your hosts permission. You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.Self-Catering Accommodation in Private HomesAccommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room. This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the long-stay student. However, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary home stay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.( ) 1.The passage is probably written for _. A. host willing to receive foreign studentsB. foreigners hoping to build British cultureC. travellers planning to visit families in LondonD. English learners applying to like in English homes( ) 2. Which of the following will the host provide?A. Room cleaning.B. Medical care.C. Free transport.D. Physical training.( ) 3.What can be inferred from Paragraph3?A. Zone 4 is more crowded than Zone 2.B. The business centre of London is in Zone.C. Hosts dislike travelling to the city centre.D. Zone 2 is more crowded than Zone 4.( ) 4. According to the passage. What does continental Breakfast include?A. Dessert and coffeeB. Fruit and vegetables.C. bread and fruit juice D. Centre and cold meat.( ) 5. Why do some people choose self-catering accommodation?A. To experience a warmer family atmosphere.B. To enrich their knowledge of English.C. To entertain friends as they like.D. To enjoy much more freedom.【文章大意】应用文,文章介绍了到英国家庭寄宿学习英语交流语言。36.D主旨大意题。本文介绍英语学习者在英语家庭寄宿学习英语。选D。37.A细节理解题。定位关键词the host provide 。由The host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week.可以得出答案。38.B细节退推理题。根据Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的).可知大多数寄宿家庭都生活在伦敦的商业区。可知商业区在伦敦的寄宿家庭区了。39.C细节理解题。定位关键词Breakfast include 。由Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normally可知答案。40.D细节理解题。由最后一段This kind of accommodation offers an independent lifestule and is more suitable for the long-stay student.可知答案。阅读理解。 In the fall of 1985. I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college an the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 81. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.( ) 1. When the author went to Howard University, her dream was tobe A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor( ) 2. Why did the author quit school in her second year of college?A. She wanted to study by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. ( ) 3. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for her sons.C. She wanted to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.( ) 4. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.( ) 5.Which of the following can best describe the author?A. Caring and determine.B. Honest and responsible.C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.【文章大意】记叙文。文章介绍了作者取得本科学位的过程中做的事情。41.C细节理解题。根据文章第一段的aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere.,可知答案为C。42.D细节理解题。根据文章I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.可知答案。43.A 推理判断题,由You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. 作者需要养育4个儿女,同时还要坚持学习的梦想, joyous可见作者在感到家庭是忙碌而幸福的。44.B推理判断题。根据Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.可以看出作者的学习是在循序渐进,千里之行始于足下,最终才取得学位的。Little by little ,one goes far.与之符合。45.A推理判断题。通过全文作者照顾祖母和照顾家庭,可以看出作者Caring;通过作者坚持不懈的学习,最终拿到学位,可以看出作者的决心determine,选A。【2014高考英语模拟适应卷】 阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中, 选出最佳选项。Teen Dating can be fun if you are aware of its pros and cons and are also aware of the ways to protect yourself. There are a couple of suggestions you would like to know before you are out for dating.Do not go out for dating with somebody whom you have seen only a few times and does not know much about him or her.Before leaving on a date, know the exact plans for the evening and make sure a parent or friend knows these plans and what time to expect you home. Let your date know that you are expected to call or tell that person when you get in.Similarly, if you leave a party with someone you do not know well, make sure you tell another person you are leaving and with whom. Ask a friend to call and make sure you arrive home safely.No matter how good the person appears to you, trust your inner instincts (直感). If

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论