高考英语一轮复习 阅读理解选编4(含解析)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解选编4(含解析)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解选编4(含解析)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解选编4(含解析)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解选编4(含解析)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西浦北县2017高考英语阅读理解(一轮)选编(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。With all the wars, fighting and sadness in the world today, its not only necessary, but also essential to have a good sense of humor just to help us get through each and every day of our lives. Putting a smile on someones face when you know they are feeling down in the dump, makes me feel good and warms my heart.How would you feel if you could not joke around with your wife, husband, child, co-worker, neighbor, close friends, or even just someone that you are standing in line with at your corner store? I am always saying things that make others smile or laugh, even if I dont know the person Im joking around with. My Grandma always found humor in everything she did, even if it was the hardest job anyone could imagine. This not only relieves stress in any situation, but also is common courtesy(礼貌)to speak to others that are around you.I know of a few people that dont have a funny bone in their bodies, as they say.Everyone around them could be rolling on the floor after hearing a great joke and they would sit there without the slightest smile on their face.They dont get the joke that makes others laugh. I am busting_a_gut while they just sit there, looking at me as if I were from outer space.How can people not get a really funny joke?Laughing is essential to keep your stress levels under control. Without humor we would find ourselves with a lot of psychological problems, or on a lot of medications to keep us from going crazy. There is too much sadness in this present world. It drives people crazy. We all need to find a way to ignore the sadness and bring a little light into our lives. So, I believe our best medicine is to get together and tell some jokes and have some fun laughing together.【语篇解读】 面对生活中的不如意,保持一种幽默精神可以让人觉得心情更好。1According to the author, humor is useful in the aspect that_Ait makes people more confident Bit can pick up peoples spiritsCit can help get rid of the cruelty in the worldDit can help people get on well with others答案B细节理解题,从文章第一段和最后一段可以总结出答案。面对生活中的不如意,保持一种幽默精神可以让人觉得心情更好。2From the second paragraph, we can know that_Athe writer is funny and politeBfamily members should play tricks on each otherCthe writers grandma is humorousDwe should relieve stress in any situation答案C细节理解题,从第二段后半部分可以看出作者举了她的 Grandma的例子,然后最后一句话又得出了结论。3The phrase “busting a gut” in the third paragraph can be replaced by_A. explaining carefully Bspeaking loudCkeeping silent Dlaughing hard答案D词义猜测题,理解这个词组需要结合上下文。本段讲的主要是不具有幽默感的一些人在听到很幽默的笑话后也不笑,和那些很幽默很爱笑的人做了一个对比。理解到这点就可以选出正确的答案了。4In writing the passage, the author mainly intends to_Aencourage people to be humorous in daily lifeBtalk about his own understanding of humor Cintroduce a practical way to get through daily life Dconvince people of the power of being optimistic about life答案A推理判断题,本题主要考查的是作者写作的意图。读完文章,不难发现作者是想让大家在生活中多笑笑,笑对生活中的困难和烦恼。5What is the authors attitude towards the present world?ACritical. BPositive.CSatisfied. DIndifferent.答案A推理判断题,从文中最后一段不难看出,作者觉得现在的世界有太多的悲伤,有时候甚至可以把人逼疯,所以作者对现在的世界是持一种批判的态度。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(The Second Wave of Feminism) The statistics Ive cited and the living examples are all too familiar to you. But what may not be so familiar will be the increasing number of women who are looking actively for advancement of for a new job in your offices. This woman may be equipped with professional skills and perhaps valuable experience, She will not be content to be Executive Assistant to Mr. Seldom Seen of the Assistant Vice Presidents Girl Friday, who is the only one who comes in on Saturday. She is the symbol of what I call the Second Wave of Feminism. She is the modern woman who is determined to be. Her forerunner was the radical feminist who interpreted her trapped position as a female as oppression by the master class of men. Men, she believed, had created a domestic, servile role for women in order that men could have the career and the opportunity to participate in making the great decisions of society. Thus the radical feminist held that women through history had been oppressed and dehumanized, mainly because man chose to exploit his wife and the mother of his children. Sometimes it was deliberate exploitation and sometimes it was the innocence of never looking beneath the pretensions of life. The radical feminists found strength in banding together. Coming to recognize each other for the first time, they could explore their own identities, realize their own power, and view the male and his system as the common enemy. The first phases of feminism in the last five years often took on this militant, class-warfare tone. Betty Friedan, Gloria Steinem, Germaine Greer, and many others hammered home their ideas with a persistence that aroused and intrigued many of the brightest and most able women in the country. Consciousness-raising groups allowed women to explore both their identities and their dreamsand the two were often found in direct conflict.What is the stereotyped role of American women? Marriage. A son. Two daughters. Breakfast. Ironing. Lunch. Bowling, maybe a garden club of for the very daring, non-credit courses in ceramics. Perhaps an occasional cocktail party. Dinner. Football or baseball on TV. Each day the same. Never any growth in expectationsunless it is growth because the husband has succeeded. The inevitable question: “Is that all there is to life?”The rapid growth of many feminist organizations attests to the fact that these radical feminists had touched some vital nerves. The magazine “Ms.” was born in the year of the death of the magazine “Life.” But too often the consciousness-raising sessions became ends in themselves. Too often sexism reversed itself and man-hating was encouraged. Many had been with the male chauvinist.It is not difficult, therefore, to detect a trend toward moderation. Consciousness-raising increasingly is regarded as a means to independence and fulfillment, rather than a ceremony of fulfillment itself. Genuine independence can be realized through competence, through finding a career, through the use of education. Remember that for many decades the education of women was not supposed to be useful.1. What was the main idea of this passage?A. The Second Wave of Feminist. . Womens Independent Spirits.C. The Unity of Women. D. The Action of Union.2. What was the authors attitude toward the radical?A. He supported it wholeheartedly. . He opposed it strongly.C. He disapproved to some extent. D. He ignored it completely.3. What does the word “militant” mean?A. Aggressive. . Ambitions. C. Progressive. D. Independent.4, What was the radical feminists view point about the male?A. Women were exploited by the male. Women were independent of the male.C. Womens lives were deprived by the male.D. The male were their common enemy.Vocabulary1. trapped 被诱入圈套的,陷阱2. servile 屈从的,奴隶的,奴性的3. dehumanized 使失去人/个性的4. pretension 要求,权利,借口5. look beneath 看到下面6. band together 紧密团结在一起7. explore 探索,考察8. phase 阶段,方面,形式9. class-warfare 阶级斗争10. hammer home 硬性灌输 hammer home an idea into sb. 硬向某人灌输某种观念11. intrigue 使着迷,密谋,用诡计取得12. stereotype 固定不变的,陈规旧习的13. attest 证明,证实,表明14. chauvinist 沙文主义者,男子至上主义这15. moderation (政治,宗教上)稳健中庸,缓和16. fulfillment 臻于完善,发挥潜在能力17. sexism 性别歧视(常指其实妇女)18. be independent of 独立于之外,不受控制/支配难句译注1. She will not be content to be Executive Assistant to Mr. Seldom Seen of the Assistant Vice Presidents Girl Friday, who is the only one who comes in on Saturday.这是作者杜撰的名字,含有讽刺内涵。Mr. Seldom Seen 很少见到的先生。说明公司很难见到他。那么做他的助手就是她替他干一切活。星期五姑娘。星期五是鲁滨逊漂流记中的一个人物,是鲁滨逊的仆人。这位星期六休假日来上班的姑娘,当然得干主人的一切活。参考译文 她不会满意做“很少见”先生的助手,也不愿做助理副主席的星期五姑娘,那位姑娘是唯一的一个星期六来上班的人。2. Men, she believed, had created a domestic, servile role for women in order that men could have the career and the opportunity to participate in making the great decisions of society.结构简析 she believed 形式上插入语,实际 Men 句是它的宾语从句。In order that 义:为的是。目的状语。参考译文 她认为男人为妇女创制了一个持家操劳的奴隶角色,为的是男人可以获得事业和机遇参与决定重大的社会抉择。3. Thus the radical feminist held that women through history had been oppressed and dehumanized, mainly because man chose to exploit his wife and the mother of his children. Sometimes it was deliberate exploitation and sometimes it was the innocence of never looking beneath the pretensions of life.结构简析 两句句子。前一句的宾语为主从句,后为并列句。参考译文 于是,激进女权主义者认为综观历史,妇女一直是被压迫被奴役,被非人化,主要原因就是因为男人就是想剥削他的妻子,孩子们的母亲。有时是有意的剥削;有时是由于没有透过生活的假象看到问题的实质,是无知所致。4. Betty Friedan, Gloria Steinem, Germaine Greer, and many others hammered home their ideas with a persistence that aroused and intrigued many of the brightest and most able women in the country.参考译文 Betty Friedan, Gloria Steinem,Germaine Greer,以及其他许多激进女权主义者坚持不懈的强行灌输(推行)他们的思想,幻想并吸引了国内无数最聪容,最能干的妇女。写作方法与文章大意文章论述“争取女权运动的妇女”,也可以说是女权运动的第二次浪潮。作者从历史上的女权运动激进分子观点谈起:妇女为男人所奴役,剥削。因为男的想独揽决策社会的大权,到女子觉醒,认识自己和自己的力量,把男人视作她们共同的敌人。最后是目前向缓冲发展的趋势,也是作者观点。答案祥解1. A. 第二次女权运动的浪潮。在第一段,一般性描述之后(见难句译注1),作者画龙点睛的指明“她就是我所指的第二次女权运动浪潮的象征。她是决心要成为的现代妇女的代表。”以后的文章就是围绕女权运动而写的。见文章大意。B. 妇女的独立精神。这只是女权运动中部分内容。 C. 妇女团结。第三段一开始就提到“激进女权主义者发现了紧密团结在一起的力量。”也是女权运动的部分内容。D. 团结运动。2. C. 有点不赞成。这在最后两段表现的最为明显:“许多女权运动组织迅速发展证明这些激进争取女权的人触到了某些活跃的神经。(非常活跃)。 Ms 杂志就在生活停刊那年诞生。可是唤起觉醒的会议常常成为这些活动的目的。性别歧视(歧视妇女)也常常颠倒过来并且提倡憎恨男人。许多人曾是男权至上主义者。”“因此,察觉向平和中的趋向发展并不难。提高觉悟的做法越来越被认为是独立与成就的方式,而不是庆贺成就本身的仪式。真正的独立是能够通过能力,通过寻找一份事业,通过应用教育加以实现。要记住,几十年来,妇女教育被认为是无用的。”如果是倒数第二段是作者对激进分子有点批评,不满的态度的表现,那么最后一段就是作者的观点:独立是靠塌实工作,提高妇女自身的能力来实现的。A. 他全心全意的拥护。 B. 他强烈反对。不完全如此。 D. 他完全忽视不顾。3. A. 好斗的。(斗争性强的)。第三段第三句:“在最近5年中女权运动首要方面常常具有这种好斗的阶级斗争调子。”B. 野心的。 C. 进步的。 D. 独立的。4. D. 男人是她们共同的敌人。第三段:“激进女权运动分子在紧密团结中找到了力量。第一次她们认识了自己,她们可以探索自我,意识到她们的力量,把男人及其制度视为她们共同的敌人。”A. 妇女为男人们所剥削。这在第三段中讲到,见难句译注3。这是妇女观点中具体内容之一。也是为什么说男人及制度是她们共同敌人的原因之一。 B. 妇女不受男人支配。 C. 男人剥夺了女人生活。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Time: April 8th, 2010 at 10 PM To April 9th, 2010 at 3 AMLocation: Babyface GuangzhouStreet: No.83 Changdi Da Ma Road, GuangzhouOrganized By: Babyface China Official Grammy nominated (格莱美奖提名)artist and globally admired DJ and Producer Paul van Dyk continues to lead the electronic music charts and appears at the highpoint of every Top DJ list across the globe. PvD, as his fans have nicknamed him, is currently ranked the Worlds No. 1 DJ by DJ Magazines “Top 100 DJs poll” for the second successive year. PvD is well-known as one of the hardest working artists, with sold-out tours that cross each continent, headline spots at every major festival, and a hugely successful recording career.With over 3 million albums sold worldwide, van Dyk travels around the world over 16 times each year to sold out performances internationally. Born in Eisenhuettenstadt, East Germany, Paul van Dyk grew up in East Berlin. Because his community did not have a true club culture, Paul van Dyk listened to the radio where he discovered his passion for music that extended beyond Techno musiche wanted to create a different, more unique sound.In the early 1990s Paul van Dyk was performing regularly at various clubs in Berlin before releasing his first album 45 RPM in 1994.But it was the release of his second album Seven Ways that put him into Top 100, followed by the release of his hit single “For An Angel,” which began to earn him praise across the globe. By the time Paul van Dyk released Out There & Back in 2000, it became clear that the Berlin-ba

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论