




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏滨海县2017高考英语阅读理解一轮练习阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。George Gershwin,born in 1898,was one of Americas greatest composers.He published his first song when he was eighteen years old.During the next twenty years he wrote more than five hundred songs.Many of Gershwins songs were first written for musical plays performed in theatres in New York City.These plays were a popular form of entertainment in the 1920s and 1930s.Many of his songs have remained popular as ever.Over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.In the 1920s there was a debate in the United States about jazz music.Could jazz,some people asked,be considered serious music? In 1924 jazz musician and orchestra leader Paul Whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious music.Gershwin agreed to compose something for the concert before he realized he had just a few weeks to do it.And in that short time,he composed a piece for piano and orchestra which he called Rhapsody in Blue.Gershwin himself played the piano at the concert.The audience were thrilled when they heard his music.It made him worldfamous and showed that jazz music could be both serious and popular.In 1928,Gershwin went to Paris.He applied to study composition (作曲)with the wellknown musician Nadia Boulanger,but she rejected him.She was afraid that classical study would ruin his jazzinfluenced style.While there,Gershwin wrote An American in Paris.When it was first performed,critics (评论家)were divided over the music.Some called it happy and full of life,to others it was stilly and boring.But it quickly became popular in Europe and the United States.It still remains one of his most famous works.George Gershwin died in 1937,just days after doctors learned he had brain cancer.He was only thirtynine years old.Newspapers all over the world reported his death on their front pages.People mourned the loss of the man and all the music he might have still written.【语篇解读】 本文讲述了George Gershwin 一位伟大的音乐家的一生,对音乐界及世界的影响。 1Many of Gershwins musical works were_.Awritten about New YorkersBcomposed for Paul WhitemanCplayed mainly in the countrysideDperformed in various ways解析细节理解题。根据原文第二段末Over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.其中“they”指代Gershwins musical works,“in every possible way ”与 various ways属于同义替换,所以选D。答案D 。2What do we know about the concert organized by Whiteman?AIt attracted more people to theatres.BIt proved jazz could be serious music.CIt made Gershwin leader of the orchestra.DIt caused a debate among jazz musicians.解析细节理解题。根据原文第三段中In 1924, jazz musician and orchestra leader Paul Whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious music .其中“show that jazz was serious music”和B选项是表达的一个意思,所以选B。答案B.3What did Gershwin do during his stay in Paris?AHe created one of his best works.BHe studied with Nadia Boulanger.CHe argued with French critics.DHe changed his music style.解析细节理解题。根据原文第四段中“It still remains one of his most famous works.”其中it指的就是An American in Paris,“one of his most famous works.”即A选项中的 one of his best works。答案A.4What do we learn from the last paragraph?AMany of Gershwins works were lost.BThe death of Gershwin was widely reported.CA concert was held in memory of Gershwin.DBrain cancer research started after Gershwins death.解析推理判断题。根据原文最后一段,“Newspapers all over the world reported his death on their front pages.”即说明了B选项“The death of Gershwin was widely reported.”故B正确。其它选项均没有涉及。答案B.5Which of the following best describes Gershwin?ATalented and productive. BSerious and boring.CPopular and unhappy. DFriendly and honest.解析主旨大意题。从全文看,这个人不可能用boring这样感情色彩负面的词来形容,故B错误;文中提到他popular,但没有说他unhappy,故C错误;friendly和honest在文中没有具体体现,没有根据,故D错误;A选项中talented有天分的,productive多产的,准确地描述了Gershwin作为一个作曲家所具备的素质。答案A.2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 My daughter is three-and-a-haft years old, but has been speaking in full sentences since she was 18 months oldchildren usually start connecting words fluently between the ages of two and three. She now has the language skills of a five-year-old and happily tells long stories, using different tenses. So why is my child so precocious(超常)? Well, I believe her remarkable gift is down to my great friend and language expert, Nicola Lathey. When Minnie was just ten weeks old, Nicola came to meet her. Nicola said to me, “Minnie is very chatty. Weve just been having a lovely long conversation.” Then she showed me how she was keeping eye contact and waiting for Minnie to make a noise. When Minnie paused, Nicola would utter something about the same length back to her, pause again, look at Minnie and wait for her to respond. She went back and forth in this way for about five minutes. Apparently, this is an early form of conversation.In fact, Nicola told me that Minnie would have been able to start talking with me like this from around four weeks. Not only that, but babies even start learning language in the Womb too. So, we should begin chatting to our baby, while looking into their eyes, as soon as they are born. The earlier we talk to them, the more in tune with our language theyll be and the quicker theyll learn it. The sooner you get started, the better.Researchers studied the impact of a childs early environment(before they are two)on their language, and found that children whose parents talked to them a lot at home went on to achieve higher scores in tests of languages, reading and maths when they entered school. So by giving your child the gift of conversation, you really are giving them the best possible start in life.1. Why does the author mention her daughter Minnie in Para. 1 ? A. To introduce the theme by an example. B. To show a very happy life with a daughter. C. To persuade people to protect childrens gifts. D. To talk about the development of children.2. According to Ms Nicola Lathey, _. A. any child has their own advantages B. Minnie is lucky to receive training on language skills C. parents should spend more time with their kids D. its better to start talking with children at an early age3. Which statement is NOT tree, according to the text? A. Parents can have a big impact on how children learn to talk. B. Giving children the gift of conversation will boost their brainpower for life. C. Theres no need to push children to learn languages when theyre young. D. The better children are talking before two, the better theyll do when starting school.4. Who would be most interested in the text? A. Parents to be. B. Parents with teenagers. C. Teachers at primary school. D. The young baby-sitters.参考答案14、ADCA 【江苏省苏锡常镇四市2014模拟调研】 Taking place every spring in the worlds leading publishing and cultural capital, its aunique opportunity to explore and understand the innovations shaping the publishing world ofthe future.When:08-10 April 2014Where: Earls Court Exhibition Centre, Warwick Road, London, SW5 9TAWho Attends? The London Book Fair attracts a global audience of visitors and exhibitors from all areas of the publishing community. 25,000 Attendees(出席者),113 countries Key visitor audiences include: Literary Agents/Scouts Publishers Booksellers Library and Information Professionals Production, Distribution, Technical and Creative Professionals1,500 Exhibiting Companies The LBF floorplan allows exhibitors to showcase their products and titles by sector: AcademicArt, ArchitectureDesign!ChildrensYoung AdultDigitalMobileGeneral PublishingPublishing Solutions】STMELTEarls Court Information The Earls Court Business Centre offers a comprehensive range of business services,including: Incoming and outgoing fax and telephone calls Photocopying and printing Internet access Telephone points for laptops PC workstations with standard office software Courier serviceVisa Information If you are not a British citizen or a citizen of one of the European Economic Area (EEA)countries, you may need to acquire a visa-entry clearance certificate-before you travel toBritain. Visitors can access the visa letter service only once they have registered for theLondon Book Fair online. On completion of your registration you will receive a confirmationemail which includes your badge number and a link to the visa letter service completion page.Here you need to complete all your contact and company details, your badge number, yourpassport number and your date of birth. Once you have successfully submitted this information,it will produce,a printable letter that you can take to your nearest British consular. Exhibitors can access the visa letter service via the Exhibitor Portal online. Join us in April 2014 at Earls Court, London, registering as a visitor allows you access toexhibitors, show features and over 250 Love Learning seminars and events. The London Book Fair team is on hand to help you with any questions you may have about visiting or exhibiting at the show.60. According to the passage, we can learn that the London Book Fair A. is held in different cities in the UK every year B requires visitors from EEA countries to get a visa C. attracts a global audience with no limit to exhibitors D. gives attendees three-day access to seminars and events61The Earls Court Business Centre A. allows companies to exhibit their art products B enables customers to work on the Internet C. informs people of the key visitor audiences D. offers readers the service of visa application62. Which of the following statements about the visa letter service is true? A. You11 get the visa if you complete the confirmation email. B You can receive the confirmation email without registering online. C. The London Book Fair offers this service to registered exhibitors and visitors online. D. The visa letter service completion page saves you the trouble of going to the British consular.【参考答案】60、D 6162、BC 【江苏省苏锡常镇四市2014模拟调研】C The closest known relative of the ancestors of limbed(肢体)animals such as humans may have evolved the foundation for back legs even before the move to land, researchers say. This ancestor may have even been able to walk underwater, they add. These findings reveal that a key step in the evolution of back limbs happened in fish,challenging previous theories that such appendages(附肢)evolved only after the move to land.Scientists investigated fossils(化石)of a 375-million-year-old fish known as Tiktaalik,discovered in 2004 in northern Canadas Ellesmere Island. Possessing a broad flat head andsharp teeth, Tiktaalik resembled a cross between a fish and a crocodile, growing to a length of 9 feet (2.7 meters) as it hunted for its food in shallow freshwater. This ancient creature was undoubtedly a fish. However, it also had features seen in modern tetrapods(四足动物) This ancient fish had large forefins and shoulders, elbows and partial wrists, enabling it to support itself on ground. This makes it the best-known example of a link between finned(鳍)animals and limbed animals marking the evolutionary change from water to land for creatures with backbones. Previous analyses of other fossils dating from the water-land change found their backappendages were small and weak compared with their front appendages. This suggested theearliest ancestors of tetrapods perhaps had a front-wheel drive form of movement thatdepended more on their front limbs, and that a four-wheel drive form of movement with strong hips and back limbs only developed after tetrapods evolved. Until now, the only fossils of Tiktaalik researchers had examined were of its front parts. To find out more about the fish, researchers investigated additional blocks of rock recovered from the dig site where Tiktaalik was discovered. Although some of these blocks were first dug in 2004, researchers did not look at them more closely until recently, mainly because the blocks did not seem to contain much bone. Moreover, it took years to carefully and properly remove the rock surrounding the fragile fossils. The scientists discovered the back part of TiktaalikThis made a direct comparison of the front and back appendages of the animal possible. Unexpectedly, the researchers found Tiktaalik had big, strong pelvic(胃盆)bones with similarities to early tetrapods. I was expecting to find a diminutive back fin and pelvis, study lead author Neil Shubin, a paleontologist at the University of Chicago, told LiveScience. Seeing the huge pelvis set me back a bit-I looked at it again and aga
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030中国合成生物学产业发展趋势与投资战略分析报告
- 2025-2030中国口腔医疗耗材消费升级与渠道拓展研究报告
- 2025-2030中国医药代表行业转型与专业推广模式研究报告
- 2025-2030中国区块链技术政务应用落地案例研究报告
- 2025-2030中国功能性啤酒研发方向与健康宣称合规性报告
- 2025-2030中国冷链药品物流温控技术标准实施效果调研
- 水电站发电机组检修技术协议书5篇
- 广州劳动合同范本()6篇
- 2025年福建省福州市长乐区行政服务中心管理委员会招聘2人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025届春季中建八局总承包公司校园招聘正式启动模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 电力工程电缆设计课件
- 施工班组驻地管理制度
- 城投公司成本控制管理制度
- 中国磷化工行业市场规模及发展前景研究报告(智研咨询)
- 万亨工业科技(台州)股份有限公司年产500万套逆变器及配件、800万套新能源汽车控制器配件技改项目环评报告
- 娃哈哈企业财务分析报告
- 装修木工清包合同协议书
- DB13T 1568-2012 生态公益林经营技术规程
- 科技论文写作 第2版 课件 第1-5章 科技论文写作概述-英文科技论文的写作
- 葡萄田租赁合同协议书
- 医疗行业中的新检验技术推广与普及
评论
0/150
提交评论