




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏宜兴2017高考英语阅读一轮综合选编(二)完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Even though it was only October, my students were already whispering about Christmas plans. With each passing day everyone became more anxious, waiting for the final school bell. Upon its 1 everyone would run for their coats and go home, everyone except DavidDavid was a small boy in ragged clothes. I had often wondered what kind of home life David had, and what kind of mother could send her son to school dressed so 2 for the cold winter months, without a coat, boots, or gloves. But something made David 3. I can still remember he was always 4 a smile and willing to help. He always stayed after school to straighten chairs and mop the floor. We never talked much. He 5 just simply smile and ask what else he could do, then thank me for letting him stay and slowly head for homeWeeks passed and the 6 over the coming Christmas grew into restlessness until the last day of school before the holiday break. I smiled in 7 as the last of them hurried out of the door. Turning around I saw David quietly standing by my desk.“I have something for you.” he said and 8 from behind his back a small box. 9 it to me, he said anxiously, “Open it.” I took the box from him, thanked him and slowly unwrapped it. I lifted the lid and to my surprise saw nothing. I looked at Davids smiling face and back into the box and said, “The box is nice, David, but its 10 .”“Oh no it isnt” said David. “Its full of love. My mum told me before she died that love was something you couldnt see or touch unless you know its there.”Tears filled my eyes 11I looked at the proud dirty face that I had rarely given attention to. After that Christmas, David and I became good friends and I never forgot the meaning 12 the little empty box set on my desk.1. A. warning B. ringing C. calling D. yelling 2. A. modestly B. naturally C. inaccurately D. inappropriately3. A. popular B. upset C. special D. funny4. A. expressing B. delivering C. wearing D. sharing 5. A. would B. should C. might D. could6. A. argument B. excitement C. movement D. judgment7. A. relief B. return C. vain D. control 8. A. searched B. found C. raised D. pulled 9. A. Holding B. Handing C. Sending D. Leaving10. A. cheap B. empty C. useless D. improper 11. A. as B. until C. because D. though12. A. from B. behind C. over D. towards 【参考答案】参考答案 1-5BDCCA 6-10 BADBB 11-12 AB2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。On occasion, a memory came to my mind. My mother had a nice table with a single vase standing on it. The table, as I remember, was always in my family and I had to clean it as a child as my weekly housework. It was such a beautiful table that my mother was proud to have it in her living room. Our family moved around a lot because my father, a Spanish and Hawaiian guitar teacher, needed to find new students as the old learned and left. We were never without food, fancy clothes or a house to live in. but, as I grew older, I knew why. My father would usually make enough money to buy us food and clothing, and deal with the doctor bills by paying out of his own pocket for a family of six. He was self-employed and had no medical coverage(医疗保险). Through so many moves, my mother was the organizer of everything that needed to be done. Dad was away at around one oclock each evening, so the major kid rearing(抚养), cooking and cleaning were all her work. I can also remember her sewing almost every night. My mom didnt take vacations. She didnt go out to buy fancy clothes for herself, and what she did buy was for her four children. As children, we cared about almost nothing. We didnt care about when the next money would come in. and, all through the years there sat a table with a vase on top. I sat back now and then and stared at that table. It was a reminder of what love was shown by my mother, what she suffered over the years, and what she gave to us, so we could have what we needed. And, her only valuable possession was the table with the vase on top.1. What did the author sometimes recall?A. Having to clean the table weekly. B. Putting a vase on the table weekly.C. His mothers vase lying on the table. D. His mothers table with a vase on it.2. What can we learn about the authors family?A. He supported his family by teaching the guitar. B. He hated his father always being out and too busy.C. His family had no fixed home when he was young. D. His family didnt have enough food when he was young.3. Which word can best describe the authors mother? A. Economical B. Mean C. Unusual D. Generous4. Which of the following questions is NOT discussed in the passage?A. Who supported the authors family B. What does the author do at present? C. What housework did the authors mother do? D. Why did the authors family move so often?参考答案14、DCAB阅读理解。Belton and Canfield are two seashore towns, not far apart. Both towns have many hotels, and in summer the hotels are full of holiday- makers and other tourists(观光者).Last August there was a fire at the Sea breeze Hotel in Belton. The next day, this news appeared on page two of the towns newspaper, The Belton Post:FIRE AT SEABREEZELate last night firemen hurried to the Sea breeze Hotel and quickly put out a small fire in a bedroom. The hotel manager said that a cigarette started the fire. We say again to all our visitors: “Please dont smoke cigarettes in bed.” This was Beltons first hotel fire for five years.The Canfield Times gave the news in these words on page one.ANOTHER BELDON HOTEL CATCHES FIRELast night Belton firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the Sea breeze Hotel. An angry holiday-maker said, “An electric lamp probably started the fire. The bedroom lamps are very old at some of these hotels. When I put my bedside light on, I heard a funny noise from the lamp.” We are glad to tell our readers that this sort of adventure does not happen in Canfield.What are the facts, then? It is never easy to find out the exact truth about an accident. There was a fire at the Sea breeze Hotel last August: that is one fact. Do we know anything else? Yeswe know that firemen went to the hotel.Now what do you think of the rest of the “news”?1. Which of the following best gives the main idea of this text?A. Belton and Canfield are both good places for tourists in summer.B. A fire broke out one night in Sea breeze Hotel last summer.C. It was not easy to find out exact truth from newspapers.D. Two newspapers gave reports on the same matter. 答案解析:答案为C。本题为主旨大意题。文章前面的内容陈述了两则不同的新闻报道,后面的内容对新闻报道进行总结,由倒数第二段第二句话 “It is never easy to find out the exact truth about an accident.” 可知,答案为C。2. Which of the following are probably facts?a. The fire broke out in a bedroom at the hotel.b. A cigarette started the fire.c. An old lamp started the fire.d. The fire broke out at night.e. There has never been a fire in Canfield.A. b and c B. a and dC. c and e D. a and c答案解析:答案为B。本题为细节题。由第一则报道的第一句话 “Late last night firemen hurried to the Sea breeze Hotel and quickly put out a small fire in a bedroom.” 和第二则报道的第一句话 “Last night Belton firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the Sea breeze Hotel.”可知,火灾都发生在晚上和房间里,故答案为B。3. The Canfield Times used the headline (标题) like this in order to make its readers think _.A. hotels in Belton often catch fireB. hotels in Belton dont often catch fireC. this was the second fire at the Sea breeze HotelD. Belton was a good place except that hotels there are not quite safe答案解析:答案为A。本题为细节推理题。Canfield Times报纸报道的新闻标题使用 “another” 意在告诉读者Belton的旅馆经常发生火灾,这样可以使得自己城市的旅游业更具有竞争力。故答案为A。4. The Canfield newspaper gave a report just the opposite to the Belton Post by saying that _.A. the bedroom lamps were very old at the Sea breeze HotelB. the bedroom lights made funny noise when the fire took placeC. the firemen failed to save clothing, bedclothes and other thingsD. such accidents never happened in Canfield for the past 5 years答案解析:答案为C。本题为细节题。 Canfield报纸报道的第一句话 “Last night Belton firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the Sea breeze Hotel.” 一语中的,把最重要的信息首先传递给受众,“消防员到达太晚未能挽救房间里的衣服,床单被褥和一些家具”, C选项的意思与此吻合,故答案为C。干扰项A选项是该则报道后面的内容,不可选。阅读理解。A senior United Nations Childrens Fund(UNICEF) official on May 29 praised China for its remarkable achievements in childrens welfare. A. H. M. Farook, UNICEFs operations area officer for China and Mongolia said that China “can be very satisfied to tell the whole world what can be done with limited resources to help its children to grow healthily and happily.” Chinas child population makes up one-fifth of the worlds total. “The reason behind the tremendous(巨大的) achievement is Chinas long tradition of caring for children both at home and in society,” he said. “Whats more is that Chinese people have always given special attention to children who are in special need.” The UN official made the remarks when addressing a group of 50 children and staff from the Beijing Childrens Welfare Home at the Shangri-la Hotel, Beijing. The hotel invited the orphans to share snacks, sing, dance and play games at a park inside the hotel for a “Share the Sunshine” party, as a prelude(前奏) to celebrations to mark the Childrens Day. The Beijing childrens Welfare Home, set up soon after New China was founded in 1949, has at present more than 400 children. A leading official of the welfare institution said that the children live a happy life and that the agency spends 400500 yuan a month for an average orphan. An average Chinese workers earned 440 yuan a month during the first quarter this year. Gu Xiaojin, deputy secretary-general of the China Youth Development Foundation(CYDF), said people from all walks of life have contributed to the welfare of the Chinese children. She said that CYDF set up the Project Hope in 1989, which calls on people across the country to donate money to help poor children to continue their schooling. By the end of last year, she said, CYDF had collected nearly 700 million yuan in donations, which has helped the establishment of 2, 074 Hope primary schools and enabled more than 1. 25 million dropouts to return to school classrooms. Three “Hope Stars” also attended the party. They were model teenagers chosen among students who are economically supported by the Project Hope to further their nine-year compulsory(义务) studies in the poverty-stricken regions. They will be torchbearers(火炬接力者) for the Chinese Team for the up coming Atlanta Olympic Games this year. 1. Children can grow healthily and happily as long as _. A. parents take good care of them both at home and in society B. the whole society care for children as well as their parents C. Schools and teachers pay much attention to the growth of children D. Chinese people always give special attention to children who are in special need 答案解析:答案为B。本题为细节题。由第三段 “The reason behind the tremendous achievement is Chinas long tradition of caring for children both at home and in society,” 可知,儿童能够健康快乐地成长的条件是社会和家庭共同的关心,故B选项符合文意。A选项只强调了父母的作用,C选项只强调了学校和教师的作用,都太片面,均不选;D选项的 “always”一词显得太过绝对化,故不选。2. Every year the Beijing Childrens Welfare Home spends _ on the orphans A. 1, 920, 000 yuan B. 2, 160, 000 yuan C. Over 2, 400, 000 yuan D. 2, 200, 000 yuan or so答案解析:答案为D。本题为推理计算题。题干要求推算出Beijing Childrens Welfare Home在孤儿身上一年的花费,由第六段 “The Beijing childrens Welfare Home, has at present more than 400 children.” 和第七段 “ the agency spends 400500 yuan a month for an average orphan.” 可以推算,一年的费用在1, 920, 000元到2, 400, 000元之间,然而费用不会恰好是2, 160, 000元,只有D选项的答案最为准确。3. CYDF collected 700 million yuan with the purpose of _. A. reducing dropouts B. helping homeless orphans C. supporting the Chinese Team for the coming Atlanta Olympic Games D. establishing 2, 074 Hope primary schools all over the country答案解析:答案为A。本题为细节推理题。由倒数第二段 “ By the end of last year, she said, CYDF had collected nearly 700 million yuan in donations, which has
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年工业互联网平台数据加密算法效能评估与政策法规影响报告
- 2025年民办教育机构合规运营与品牌建设实践案例研究报告
- 2025年海洋生态修复技术与海洋环境保护政策创新研究报告
- 2025年房地产企业多元化布局下的产业链协同效应深度分析报告
- 现代煤化工培训课件
- 2025年营养师资格证考试冲刺试卷:深度解析基础理论与实操技巧
- 2025年Python边缘计算架构考试专项训练试卷 知识点精讲版
- 2025年注册会计师(CPA)考试 会计科目冲刺复习必做模拟试卷
- 2025年公务员考试申论热点问题押题试卷 时政素材专项训练
- 2025年高考数学三角函数专项训练冲刺押题试卷
- 第二章 处方调剂课件
- GB/T 16288-2024塑料制品的标志
- 山岳型旅游景区安全管理规范DB41-T 1941-2020
- 某部营房零星改造工程投标方案(技术标)
- APQC跨行业流程分类框架(PCF)V7.4版-2024年8月21日版-雷泽佳编译
- 高中生物必修二试卷加详细答案
- DL∕T 5210.2-2018 电力建设施工质量验收规程 第2部分:锅炉机组
- JTT 203-2014 公路水泥混凝土路面接缝材料
- 普通地质学完整版课件
- 电梯维护保养管理制度
- 第1课 社会主义在中国的确立与探索(导学案)-【中职专用】高一思想政治《中国特色社会主义》(高教版2023·基础模块)
评论
0/150
提交评论