




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河南浚县2017高考英语阅读理解一轮编练阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Bedford Castle: The Home of Bedfordshire Royalty Bedfordshire in the south of England had its fair share of royal visits from the early stages of the 10th century onwards and the importance that the county placed on this is evident in the monuments, country houses, churches and any number of other structures that are still present there to this day. Bedford Castle is one of those structures and, although it is nowhere near its former glory today, it is an essential attraction to visit if you really want to grasp what its heritage means to the county! Bedford Castle was built initially as a fortress to help protect Bedfordshire on the south of the River Ouse after the people in the local towns and villages had already been subdued. It was set up in 919 on the orders of King Edward the Elder, although it was destroyed by a Danish invasion years later. This was when it was rebuilt as the castle, of which the ruins exist today! There is a long history behind the castle that involves several kings as a result of the Duke of Bedford being an ardent(热心的)royalist(保皇主义者). Bedford Castle repeatedly offered the kings of England refuge against various storms in the form of onslaughts(攻击)from abroad and various domestic threats against them, and this is where much of its fame lies, even though the castle itself is no longer there. There are various tours of the ruins that you can take when you visit though and all of the guides are extremely knowledgeable. They will happily tell you tales of the mound(土丘)and the castle that preceded it. The mound is open to the public all year round and is a proud part of the areas heritage. It is recommended by the majority of people that you visit Bedfordshire because it tells you much about why the county is currently how it is. You can view the river from the mound and the surrounding settlements as well as the remains of the castle, and every moment spent there is worth it so enjoy the history and the very nature of the county itself! 【文章大意】本文向大家介绍了英国的一个旅游胜地贝德福德城堡。1. What do we know from the first paragraph? A. The royals pay regular visits to Bedfordshire. B. Bedfordshire had its fair share of royal visit. C. Most of the ancient buildings are in use today. D. Bedford Castle represents the history of the county. 【解析】选D。主旨大意题。文章第一段主要通过叙述英格兰南部贝德福德郡和皇室的渊源让我们了解它独特的历史, 而代表性建筑贝德福德城堡正是这段历史的见证物, 因此D项反映了本段文字的主旨。2. The kings of England came to Bedford Castle. A. to seek temporary protectionB. to visit the Duke of BedfordC. to enjoy the beauty of natureD. to escape from the bad weather【解析】选A。推理判断题。根据第三段可知, 在历史上贝德福德城堡曾多次作为英格兰国王的避难所, 所以可以推断英格兰国王来此城堡多半是“寻求临时庇护”。3. Why are visitors recommended to visit Bedfordshire? A. It is the major heritage in that region. B. It reflects the history of Bedfordshire. C. The ancient castle is well worth visiting. D. The castle is still in good condition. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段It is recommended by the majority of people that you visit Bedfordshire because it tells you much about why the county is currently how it is. 一句可知, 游客之所以被建议游览贝德福德城堡, 就是因为它反映了该郡的历史变迁。4. The purpose of writing the text is. A. to introduce Bedford CastleB. to tell the history of BedfordshireC. to attract tourists to BedfordshireD. to show where the kings used to go【解析】选A。推理判断题。结合本文标题和内容可知, 作者写此文的目的主要是向人们介绍贝德福德城堡的有关情况。所以选A。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by human beings. The noise that affects sea creatures comes from a number of human activities. It is caused mainly by industrial underwater explosions, ocean drilling, and ship engines. Such noises are added to natural sounds. These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves. Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land. A noise of one hundred and twenty decibels on land causes pain to human ears. In water, a decibel level of one hundred and ninetyfive would have the same effect. Some scientists have suggested setting a noise limit of one hundred and twenty decibels in the oceans. They have observed that noises at that level can frighten and confuse whales(鲸鱼). A team of American and Canadian scientists discovered that louder noises can seriously injure some animals. The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing. This seriously affected the whales ability to exchange information and find their way. Some of the whales even died. The explosions had caused their ears to bleed and become infected(被感染的). Many researchers whose work depends on ocean sounds are against a limit of one hundred and twenty decibels. They say such a limit would mean an end to important industrial and scientific research. Scientists do not know how much and what kinds of noises are harmful to ocean animals. However, many scientists dont think that noise is a greater danger than they believed. They want to prevent noises from harming creatures in the ocean. 【文章大意】本文叙述了研究表明噪音污染引起了海洋生物的危险,科学家将来要采取措施拯救海洋生物,阻止噪音对海洋生物的伤害,提醒我们也要意识到保护海洋生物的重要性。26. According to the passage, which of the following is increasingly dangerous to sea creatures?A. The sound of cars.B. The sound of voices.C. Man-made noise pollution.D. The sound of steps.【答案】C 【 解析】细节理解题。由第一段Some scientists say that animals in the oceans are increasingly threatened by noise pollution caused by human beings. 可知噪音污染引起了海洋生物的危险,故选C。27. According to the passage, natural sounds include all of the following EXCEPT_.A. sounds made by animals themselvesB. ocean drillingC. underwater earthquakesD. the breaking of ice fields【答案】B【 解析】细节理解题。由第二段These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made by animals themselves. 可知ocean drilling不是自然的声音,故选B。28. Which of the following is discussed in the third paragraph?A. The same noise level produces a different effect on land and in the ocean.B. Different places may have different types of noises.C. The decibel is not a right unit (单位) for measuring underwater noise.D. Different ocean animals may have different reactions to noises.【答案】A【 解析】段落大意题,根据Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land. 这是中心句可知同一种噪音在陆地和水面产生的效果是不一样,故选A。29. Which of the following is true of whales?A. They wont be confused by noises.B. They are deaf to noises.C. Their ability to reproduce will be lowered by high-level noises.D. Their hearing will be damaged by high-level noises.【答案】D【 解析】推理判断题。根据第六段The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing.可知水下巨大的爆炸声会使鲸失去听力,故选D。30. According to the passage, what will scientists most probably do in the future?A. They will work hard to reduce ocean noise pollution.B. They will protect animals from harmful noises.C. They will try to set a limit of 120 decibels.D. They will study the effect of ocean noise pollution.【答案】B【 解析】推理判断题。由文章的最后一句话They want to prevent noises from harming creatures in the ocean. 可知科学家将来要采取措施阻止噪音对海洋生物的伤害,故选B。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 On todays show, well focus on how e business can help change peoples lives, as well as the career outlook of college graduates. After that, well attend an interesting introductory session that was held earlier here in Beijing. Its an effort by a group of young Chinese who want to introduce Majiang, a traditional Chinese game, to foreigners. For all these stories and more, stay tuned to Life in China.Approach Chinese Majiang Majiang is one of Chinas most famous games and is popular throughout the world. Dominic Swire takes us to an introductory session organized by the Leadership Club, a Beijing-based group of young Chinese dedicated to introducing their culture to foreigners. More Chinese Starting up E-Business With about 30 percent of the Chinese population now online, more and more ordinary Chinese people have realized the potential for e-businesses. With no technological background or experience in running a business, they are eager to venture into the world of online businesses.Online Marketplace Helps Business Students Better Prepare for Future Job What worries college graduates the most? To find the perfect job! Many college students started to prepare early to excel in the fierce job market. Some students in Henan province have the opportunity to practice real business through a new online business practice base the school has provided. And with that we end this edition of Life in China. We hope youve enjoyed it! Questions or comments can be sent to us at or you can log on to our new forum(论坛), “Talk China” at and have your say at the “Life in China” section. 56From the passage we know that . Aits possible for e business to be further developedBtodays show is mainly about doing businessCmore and more people are making a fortune onlineDpeople can make comments on life cri. com. cn57The underlined word “excel” in the last but one paragraph probably means “ ”.Acome outBhave experienceCcreate an e form Ddo better than others58The Leadership Club is set up for the purpose of .Abringing up new leaders for ChinaBhelping college graduates find ideal jobsCmaking Chinese culture known abroad Dproviding information on running business59Which of the following statements is NOT true according to the passage? APlenty of students as college are preparing for their jobs before graduation.BWithout experience, common people cant afford the risk of practicing online business.CIn Henan province, some school has online business practice base to train the students.DYou are welcome to send your questions about the show via the Internet.【参考答案】5659 ADCB 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The USA is a land of immigrants. Between 1815 and 1914, the world witnessed the greatest peaceful migration in its history: 35 million people, mostly Europeans, left their homelands to start new lives in America. Why did these people risk everything by leaving their homes and families?First, what forced emigrants to make the decision to leave? One major cause for European farmers to leave was the rise in population which in turn led to land hunger. Another was politics. There was an increased taxation(税收) and the growth of armies, and many young men fled eastern Europe to avoid being forced to join the army.Physical hunger provided another pressing reason. Following the collapse (衰退)of the economy of southern Italy in the 1860s, hundreds of thousands decided to start a new life in America. Religion also encouraged millions to leave the Old World.In short, people chose to leave their homes for social, economic and religious reasons. As a result, by 1890 among a total population of 63 million, there were more than nine million foreign-born Americans.But what were the attractions? First of all, there was the promise of land which was so scarce in Europe. Next, factories were calling for workers, and pay conditions were much better than back home. Men were needed to open up the West and build the long railroads, and new towns needed settlers to live in and to develop business. There was the space for religious people to practice their faith in peace.This immigration meant that by around the 1850s Americans of non-English had started to be more than those of English. As we know, there were losers. To start with, there were those unwilling immigrants, the slaves who had been used as a source of cheap labour. Nor should we forget the equally unlucky American Indians. By 1860 there were 27 million free whites, four million slaves and a mere 488,000 free blacks.Nowadays, the USA is still seen by millions as the Promised Land. As always, it remains an attractive place to those who think it will offer them a second chance.【文章大意】本文叙述了在 1815 和 1914之间,美国成了移民最好的去处,由于政治,经济、宗教信仰等的原因,欧洲的一些人开始向美国迁移,因为在这里人们有更多的就业机会、有商机有宗教自由,现在美国仍然是许多人的想去的乐土。31. What is not the cause for people to leave their homeland? A. The search for religious freedom. B. The search for adventure. C. Unwillingness to join the army. D. Economics.【答案】B 【 解析】细节理解题。根据many young men fled eastern Europe to avoid being forced to join the army.In short, people chose to leave their homes for social, economic and religious reasons. 他们由于社会经济,宗教自由,不愿入伍等原因离开了自己的家乡,不是为了冒险,故选B。32. Why was life of the 19th Century European farmers difficult?A. There was no land.B. There was no peace.C. The popu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025内蒙古新正产业发展有限公司高校毕业生招聘41人(第三期)模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- 2025北京邮电大学集成电路学院招聘3人(人才派遣)模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 沧州市人民医院创伤骨科ICU管理能力考核
- “百万英才汇南粤”广东省佛山市南海区教育系统2025-2026学年面向社会公开招聘教师考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025儿童医院产科信息化管理技能考核
- 沧州市中医院ICU患者镇痛镇静考核
- 2025年甘肃庆阳西峰数字服务就业中心招聘100人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025江苏连云港市灌南县招聘事业单位人员43人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 2025年甘肃省酒泉市市直事业单位选调工作人员部分岗位核销或核减选调计划考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 秦皇岛市中医院微创手术编码考核
- 简单离婚协议书模板
- 生猪定点屠宰场申请书
- 康复医学概论课件
- 2025年《公共基础知识》试题库(附答案)
- 医院治安安全培训课件
- 高二《复活》课文解读
- 大圆满前行考试题及答案
- 2025年国家消防设施操作员(初级)证书理论知识职业技能考试试题(含答案)
- 2025年领导力测试题及答案
- 普通话发音训练素材及练习方案
- 【衢州】2025年浙江衢州市柯城区属事业单位招聘工作人员17人笔试历年典型考题及考点剖析附带答案详解
评论
0/150
提交评论