高考英语一轮复习 阅读理解编练411.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解编练411.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解编练411.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解编练411.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解编练411.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西崇义县2017高考英语阅读理解(一轮)编练【2016高考训练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 I knew a man, a very tall, gentle man, for several years before I found out that he visited prisoners in our local prison, week in and week out for decades. He would write letters for them, carry messages, fetch clothing or books. But mainly he just offered himself. He did not lecture to them, didnt pick and choose between those he liked and disliked and didnt look for any return on his kindness. All that mattered was that they were in trouble.Why did he spend time with prisoners when he could have been playing golf or watching TV? “I go in case everyone else has given up on them,” he told me once. “Ill never give up.” Never giving up is a quality we honor in athletes, in soldiers, in survivors of disasters, in patients recovering from severe injuries. If you struggle bravely against strong opponents(对手), you are likely to end up on the evening news. But in less flashy, less newsworthy forms, devotion to a task, or a person, or an occupation shows up in countless lives all around us.It shows up in parents who will not quit loving their daughter even after she dyes her hair purple, tattoos (纹身)her belly and runs off with a rock band. It shows ill couples who choose to mend their marriages instead of ending it. It shows up in volunteers at the hospital or library, it shows up in unsung people everywhere who do their job well, not because the boss is watching or because they are paid large amounts of money but because they know their work matters.1. Why did the man visit the prisoners every week _. A. Thats his jobs. B. He wanted to teach them a lesson. C. He was a postman. D. He wanted to show care and offer help.2. From the third paragraph, we can infer that when never giving up is mentioned, people are likely to relate it to _. A. unknown people B. people facing challenges C. the divorced couples D. the hospital volunteers3. What quality does the author value most according to the text? A. The courage to fight against strong opponents. B. The kindness of your friends and family members. C. The faithfulness of unsung people around us. D. The strong will of the survivors of disasters.4. The author mentions the story of the gentleman in order to _. A. introduce the theme B. state a factC. criticize the prisoners D. cover a story 本文通过讲述一位绅士每周去探望囚犯的故事引入话题谈及永不言弃的精神时,人们更可能联想到面对挑战的人们,比如文中所列举的运动员、士兵、灾难中的幸存者等等。但作者认为那些默默无闻,生活在我们周围的普通人不为名利,却对人、对事忠诚如一的品质才是最可贵的。1. D从第一、二段中可以得知,这位绅士每周都去探望囚犯,从不对他们进行说教,而且尽可能帮助他们,不求回报。尤其是从第二段他的回答中可知,因为别人已经放弃这些囚犯,所以他将永远不会放弃他们。由此得知,这位绅士所作一切完全出于关爱,为了 提供帮助。2. B从第三段第一、二句话中所提到的运动员、士兵、灾难中的幸存者以及与对手抗争的人,可知人们经常将永不言弃的品质和这些面临挑战和困境的人联系起来。3. C从第三段But in less flashy, less newsworthy forms, devotion to a task, or a person, or an occupation shows up in countless lives all around us.这句中可以从作者的语气中推知,那些生活在我们周围的未被歌颂的人们所表现出的,不为名利,却对人或事忠诚不渝的品质更令人钦佩。从第四段作者所列举的例子中也可以看出来。4. A通读全文,可以看出。这位绅士行为以及他所表现出来的品质,正是作者下文铺陈文字要赞扬的。因此可知作者介绍他的故事是为了引出本文主题。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。With fifteen years Britain and other nations should be well on with the building of big industrial plants for the recycling of waste. The word rubbish could lose its meaning because everything which goes into the dustbin would be made into something useful. Even the most dangerous and unpleasant wastes would provide energy of nothing else.The latest project is to take a city of around half a million citizens and discover exactly what raw (未经加工的) materials go into it and what go out. The aim is to find out how much of these raw materials could be provided if a plant for recycling waste were built just outside the city. This plant would recycle not only metal such as steel, lead and copper, but also paper and rubber as well.Another new project is being set up to discover the best ways of sorting and separating the rubbish. When this project is complete, the rubbish will be treated like this: First, it will pass through sharp metal bars which will tear open the plastic bags in which rubbish is usually packed; then it will pass through a powerful fan to separate the lightest elements (元素) from the heavy solids; after that rollers will break up everything that can be broken. Finally, the rubbish will pass under magnets (磁铁), which will remove the bits of iron and steel; the rubber and plastic will then be sorted out in the final step.The first full-scale (全方位的) big recycling plants are perhaps fifteen years away. Indeed, with the growing cost of transporting rubbish to more distant dustbins, some big cities will be forced to build their own recycling plants before long.7. The underlined phrase “be well on with” most probably means _ .A. have completed what was startedB. get ready to startC. have achieved a great deal inD. put an end to8. What is NOT mentioned as a part of the recycling process (过程) described in Paragraph 3?A. Breaking up whatever is breakable.B. Sharpening metal bars.C. Separating light elements from the heavy ones.D. Sorting out small pieces of metal.9. Whats the main reason for big cities to build their own recycling plants?A. To deal with wastes more economically.B. To protect the environment from pollution.C. To get raw materials locally.D. To get advantage from those plants.10. The passage is mainly about .A. a cheap way to get energyB. the position of recycling plantsC. new ways of recycling wastesD. the probability of city environment【参考答案】710、CBA C 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。There are some very good things about open education. This way of teaching allows the students to grow as people, and to develop their own interests in many subjects. Open education allows students to be responsible for their own education, as they are responsible for what they do in life. Some students do badly in a traditional classroom. The open classroom may allow them to enjoy learning. Some students will be happier in an open education school. They will not have to worry about grades or rules. For students who worry about these things a lot, it is a good idea to be in an open classroom.But many students will not do well in an open classroom. For some students, there are too few rules. These students will do little in school. They will not make good use of open education. Because open education is so different from traditional education, these students may have a problem getting used to making so many choices. For many students it is important to have some rules in the classroom. They worry about the rules even when there are no rules. Even a few rules will help this kind of students. The last point about open education is that some traditional teachers do not like it. Many teachers do not believe in open education. Teachers who want to have an open classroom may have many problems at their schools.You now know what open education is. Some of its good points and bad points have been explained. You may have your own opinion about open education. The writer thinks that open education is a good idea, but only in theory. In actual fact, it may not work very well in a real class or school. The writer believes that most students, but of course not all students, need some structure in their classes. They want and need to have rules. In some cases, they must be made to study some subjects. Many students are pleased to find subjects they have to study interesting. They would not study those subjects if they did not have to.11. Open education allows the students to . A. grow as the educated B. be responsible for their future C. develop their own interests D. discover subjects outside class12. Open education may be a good idea for the students who . A. enjoy traditional learning B. worry about grades C. do well in a traditional classroom D. are responsible for what they do13. Some students will do little in an open classroom because . A. there are too few rules B. they hate activities C. open education is meaningless D. they worry about the rules14. Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. Some traditional teachers do not like it. B. Many teachers do not believe in open education. C. Teachers may have problems in open classrooms. D. Teachers feelings and attitudes are important to students.15. Which of the following best summarizes the passage? A. Open education is a really complex idea. B. Open education is better than traditional education. C. Traditional teachers dont believe in open education. D. The writer thinks open education is practical.【参考答案】1115、CBADA阅读理解(二)Some people will do just about anything to save money.And I am one of them.Take my familys last vacation.It was my sixyearold sons winter break from school,and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip.The flight was overbooked,and Delta,the airline,offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.I had meetings in New York,so I had to get back.But that didnt mean my husband and my son couldnt stay.I took my ninemonthold and took off for home.The next day,my husband and son were offered more credits to take an even later flight.Yes,I encouragedokay,orderedthem to wait it out at the airport to “earn” more Delta Dollars.Our total take:$1,600.Not bad,huh?Now some people may think Im a bad mother and not such a great wife either.But as a bigtime bargain hunter,I know the value of a dollar.And these days,a good deal is something few of us can afford to pass up.Ive made a living looking for the best deals and exposing(揭露) the worst tricks.I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade.I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade:A Consumer Survival Guide.And I really do what I believe in.I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth.Im also tightfisted when it comes to shoes,clothes for my children,and expensive restaurants.But I wouldnt hesitate to spend on a good haircut.It keeps its shape longer,and its the first thing people notice.And I will also spend on a classic piece of furniture.Quality lasts.5Why did Delta give the authors family credits?AThey took a later flight.BThey had early bookings.CTheir flight had been delayed.DTheir flight had been cancelled.解析细节理解题。根据文章第一段中“.give up our seats and leave the next day.”可知答案。答案A6What can we learn about the author?AShe rarely misses a good deal.BShe seldom makes a compromise.CShe is very strict with her children.DShe is interested in cheap products.解析推理判断题。根据文章第三段中“But as a bigtime bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.”可知作者自称是一个一流的杀价者,并且说一笔好的交易是很少有人能够拒绝的,因此作者不会错过一笔好买卖的,答案为A项。答案A7What does the author do?AShes a teacher.BShes a housewife.CShes a media person.DShes a businesswoman.解析细节理解题。根据文章第四段第二句“I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade.”可知作者是一位媒体工作者。答案C8What does the author want to tell us?AHow to expose bad tricks.BHow to reserve airline seats.CHow to spend money wisely.DHow to make a business deal.解析写作意图题。文章最后一段讲述了如何明智地花钱,即如何让钱花得更值得,故答案为C项。答案C社会生活类。The garden city was largely the invention of Ebenezer Howard(18501928). After immigrating from England to the USA, and an unsuccessful attempt to make a living as a farmer,he moved to Chicago,where he saw the reconstruction of the city after the disastrous fire of 1871. In those days,it was nicknamed “the Garden City”,almost certainly the source of Howards name for his later building plan of towns. Returning to London,Howard developed his design in the 1880s and 1890s,drawing on ideas that were popular at the time,but creating a unique combination of designs.The nineteenth-century poor city was in many ways a terrible place,dirty and crowded;but it offered economic and social opportunities. At the same time,the British countryside was in fact equally unattractive:though it promised fresh air and nature,it suffered from agricultural depression(萧条) and it offered neither enough work and wages,nor much social life. Howards idea was to combine the best of town and country in a new kind of settlement,the garden city. Howards idea was that a group of people should set up a company,borrowing money to establish a garden city in the depressed countryside,far enough from existing cities to make sure that the land was bought at the bottom price.Garden cities would provide a central public open space,radial avenues and connecting industries. They would be surrounded by a much larger area of green belt,also owned by the company,containing not merely farms but also some industrial institutions. As more and more people moved in,the garden city would reach its planned limitHoward suggested 32,000 people;then,another would be started a short distance away. Thus

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论