贵州省遵义市2014高考英语二轮短文阅读类训练(15)_第1页
贵州省遵义市2014高考英语二轮短文阅读类训练(15)_第2页
贵州省遵义市2014高考英语二轮短文阅读类训练(15)_第3页
贵州省遵义市2014高考英语二轮短文阅读类训练(15)_第4页
贵州省遵义市2014高考英语二轮短文阅读类训练(15)_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 遵义市遵义市 20142014 高考英语二轮短文阅读类训练 高考英语二轮短文阅读类训练 1515 及答案或解析及答案或解析 When I was going home to India last year I called up my mother to ask if she wanted anything from China When India had not opened up its markets to the world I carried suitcase loads of dark glasses and jeans Thankfully we can get all these anywhere in India now Still her answer surprised me Green tea As long as I can remember she didn t even drink Indian tea I dutifully bought a big packet of Longjing and headed home to hear the story My mother and her brother both regular newspaper readers believed that Chinese green tea was the wonder drug for all illnesses At the turn of the century China was not really familiar to the average Indian It was a strange country How things change And how soon Now every town of any size seems to have a China Market And everyone is talking about China The government of India has planned to send a team to China to see how things are done A minister once said that India must open the doors for more foreign investment 投资 and such a step would work wonders as it did for China But it s a two way street I just heard about a thousand Shenzhen office workers who have gone to Bangalore to train in software Meanwhile all the Indian IT majors are setting up a strong presence in China No wonder that trade which was only in the millions just ten years ago was expected to hit about US 15 billion for last year and US 20 billion by 2008 a goal set by both governments No wonder my colleague wrote some weeks ago about this being the Sino Indian 中印 century as the two countries started on January 1 the Sino Indian Friendship Year But what is still a wonder to me is my mother drinking Chinese tea 语篇解读 文章主要讲述了一个印度人对中国的印象 中国的发展令他惊讶不已 另 外 中国和印度相互合作 实现了双赢 1 Why did the mother ask for Chinese green tea 2 A She was tired of Indian tea B She had a son working in China C She believed it had a curing effect D She was fond of Chinese products 解析 根据第五段最后一句话可知答案 答案 C 2 What does the author mean by it s a two way street in Paragraph 10 A China and India have different traffic rules B Tea trade works wonders in both India and China C Chinese products are popular in both China and India D The exchanges between India and China benefit both 解析 结合上下文可知 这句话的意思是 中国和印度互惠互利 共同发展 答案 D 3 What do we know about the Indian IT industry A It will move its head office to Shenzhen B It is seeking further development in China C It has attracted an investment of US 15 billion D It caught up with the US IT industry in 2008 解析 由第十段可知 B 项正确 答案 B 4 In the text the author expresses A his concern for his mother s health B his support for drinking Chinese green tea C his surprise at China s recent development D his wonder at the growth of India s IT industry 解析 综观全文可知 作者对中国的发展变化惊讶不已 因此 C 项正确 答案 C 结束结束 Passage Many years ago I owned a service station and roadhouse on the main road between Melbourne and Adelaide One very cold wet night at about 3 30 a m there was a 41 on the front door 3 of our house A young man wet from 42 to toe explained that he had 43 out of petrol about 30 km up the road He had left his pregnant 怀孕的 wife and his two children 44 at the car and siad that he would hitchhike 搭便车 back Once I had 45 a can with petrol I took him back to his car where his two year old and four year old children were both 46 saying that they were cold Once the car had started I suggested that he 47 me back Before leaving I had turned the heater 48 in the roadhouse so that when we went in it was nice and 49 While the little ones played and ran 50 I prepared bread and butter for the children and hot chocolate for the 51 It was about 5 a m before they 52 The young fellow asked me how much he 53 me and I told him that the petrol pump 加油泵 had 54 15 He offered to pay call out fee but I wouldn t accept it About a month later I received a 55 from Interstate a large bus company that we had been trying to 56 to stop off at our roadhouse for a long time It 57 out that the young fellow I had helped was its general manager the most 58 person in the company In his letter he thanked me again and 59 me that from then on all their buses would stop at my service station In this 60 a little bit of kindness was rewarded with a huge amount of benefits 41 A kickB hitC beatD knock 42 A fingerB shoulderC headD hand 43 A drivenB usedC comeD run 44 A awayB behindC overD out 45 A suppliedB pouredC equippedD filled 46 A sleepingB cryingC quarrellingD fighting 47 A allowB ringC leadD follow 48 A onB offC inD over 49 A neatB hotC warmD attractive 50 A aroundB insideC nearbyD along 51 A driversB guestsC customersD adults 4 52 A leftB arrivedC ateD disappeared 53 A gaveB paidC owedD offered 54 A appearedB exhibitedC calculatedD shown 55 A callB letterC checkD notice 56 A getB forceC requiteD hope 57 A pointedB turnedC workedD found 58 A generousB successfulC seriousD powerful 59 A praisedB persuadedC informedD convinced 60 A lessonB businessC aspectD case 参考答案 41 D 42 C 43 D 44 B 45 D 46 B 47 D 48 A 49 C 50 A 51 D 52 A 53 C 54 D 55 B 56 A 57 B 58 D 59 C 60 D 结束 The biggest safety threat facing airlines today may not be a terrorist with a gun but the man with the portable computer in business class In the last 15 years pilots have reported well over 100 incidents that could have been caused by electromagnetic interference The source of this interference remains unconfirmed but increasingly experts are pointing the blame at portable electronic devices such as portable computers radio and cassette players and mobile telephones RTCA an organization which advises the aviation 航空 industry has recommended that all airlines ban such devices from being used during critical stages of flight particularly take off and landing Some experts have gone further calling for a total ban during all flights Currently rules on using these devices are left up to individual airlines And although some airlines prohibit 5 passengers from using such equipment during take off and landing most are reluctant to enforce a total ban given that many passengers want to work during flights The difficulty is predicting how electromagnetic fields might affect an aircraft s computers Experts know that portable devices emit radiation which affects those wavelengths which aircraft use for navigation and communication But because they have not been able to reproduce these effects in a laboratory they have no way of knowing whether the interference might be dangerous or not The fact that aircraft may be vulnerable 易受损的 to interference raises the risk that terrorists may use radio system in order to damage navigation equipment As worrying though is the passenger who can t hear the instructions to turn off his radio because the music s too loud 46 The passage is mainly about A a new regulation for all airlines B the defects of electronic crashes C a possible cause of aircraft crashes D effective safety measures for air flight 47 What is said about the over 100 aircraft incidents in the past 15 years A They may have been caused by the damage to the radio systems B They may have taken place during take off and landing C They were proved to have been caused by the passengers portable computers D They were suspected to have resulted from electromagnetic interference 48 Few airlines want to impose a total ban on their passengers using electronic devices because A they don t believe there is such a danger as radio interference B the harmful effect of electromagnetic interference is yet to be proved C most passengers refuse to take a plane which bans the use of radio and cassette players D they have other effective safety measures to fall back on 6 49 Why is it difficult to predict the possible effects of electromagnetic fields on an airplane s computers A Because it is extremely dangerous to conduct such research on an airplane B Because it remains a mystery what wavelengths are liable to be interfered with C Because research scientists have not been to produce the same effects in labs D Because experts lack adequate equipment to do such research 50 It can inferred from the passage that the author A is in favor of prohibiting passengers use of electronic devices completely B has overestimated the danger of electromagnetic interference C hasn t formed his own opinion on this problem D regards it as unreasonable to exercise a total ban during flight 参考答案 46 50CDBCA 结束 On May 27 1995 our life was suddenly changed It happened a few minutes past three 36 my husband Chris fell from his horse as it 37 over a fence Chris was paralyzed 瘫痪 from the chest down 38 to breathe normally As he was thrown from his horse we entered into a life of 39 with lots of unexpected challenges 挑战 We went from the haves to the have nots Or so we thought 40 what we discovered later were all the gifts that came out of 41 difficulties We came to learn that something 42 could happen in a disaster All over the world people 43 Chris so much that letters and postcards poured in every day By the end of the third week 7 in a 44 center in Virginia about 35 000 pieces of 45 had been received and sorted As 46 we opened letter after letter They gave us 47 and became a source of strength for us We used them to 48 ourselves I would go to the pile of letters marked with Funny if we needed a 49 or to the Disabled box to find advice from people in wheelchairs or 50 in bed living happily and 51 These letters we realized had to be shared And so 52 we offer one of them to you Dear Chris My husband and I were so sorry to hear of your 53 accident last week No doubt your family and your friends are giving you the strength to face this 54 challenge People everywhere are also giving you best wishes every day and we are among those who are keeping you 55 Yours Sincerely Nancy Reagan 36 A sinceB beforeC whenD while 37 A walkedB climbedC pulledD jumped 38 A ableB unableC suitableD unsuitable 39 A disabilityB possessionC convenienceD experience 40 A SoB ForC OrD Yet 41 A sharingB separatingC fearingD exploiting 42 A terribleB similarC wonderfulD practical 43 A wrote forB cared forC hoped forD sent for 44 A medicalB postalC experimental D mental 45 A newsB paperC equipmentD mail 46 A patientsB a familyC nursesD a group 47 A effectB effortC comfortD explanation 48 A encourageB expressC controlD treat 49 A cryB laughC chatD sigh 8 50 A muchB neverC evenD seldom 5l A bitterlyB fairlyC weaklyD successfully 52 A hereB thereC thereforeD forward 53 A drivingB flyingC runningD riding 54 A technicalB differentC difficultD valuable 55 A nearbyB closeC busyD alive 参考答案参考答案 36 C 37 D 38 B 39 C 40 D 41 A 42 C 43 B 44 A 45 D 46 B 47 C 48 A 49 B 50 C 51 D 52 A 53 D 54 C 55 D 结束结束 链接链接 3 3 20102010 福建卷福建卷 Larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footprint as new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions 排放 Those that have taken early action will have a head start More than two thirds of consumers are not clear 9 about which companies are environmentally responsible This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers The Carbon Trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing When companies are granted 授予 the standard they can use a logo 标识 in all thei

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论