2012高中英语5.3练习新人教版必修1(福建专版).doc_第1页
2012高中英语5.3练习新人教版必修1(福建专版).doc_第2页
2012高中英语5.3练习新人教版必修1(福建专版).doc_第3页
2012高中英语5.3练习新人教版必修1(福建专版).doc_第4页
2012高中英语5.3练习新人教版必修1(福建专版).doc_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2012新课标同步导学高一英语练习:5.3(人教福建专版必修1)(本栏目内容,在学生用书中以活页形式分册装订!).单项填空1It has been five years since the party came to_in that country.ApowerBcontrolCforce Dcharge解析:come to power相当于come into power当权;上台。句意为:在那个国家,自这个政党执政以来已经五年了。 答案:A2He is highly_,so he can do well as a group leader.Aamused Beducated Cdirected Dconcerned解析:句意为:他受过很好的教育,因此他可以胜任团队领导的职务。educated受教育的;amused有趣的;direct指导;concerned有关的。答案:B3A monument (纪念碑) was _in honor of the heroes who gave up their lives for their country.Agot up Bset upCbuilt up Dturned up解析:考查短语辨析。set up建立,符合句意。get up起床;build up增强,加大;turn up调大,出现。句意为:人们建立了一座纪念碑来纪念那些为祖国献身的英雄们。答案:B4Mandela was_to five years hard labour for encouraging violence against the government.Areported BgivenCrealized Dsentenced解析:be sentenced to意思是“被判处(徒刑)”。原句的意思是:曼德拉因为鼓励以暴力对抗政府而被判处三年劳教。答案:D5The young couple offered a_of $5,000 for information about their missing son.Apresent BrewardCprice Dpay解析:present礼物;reward报酬;抽筋;price价格;pay工资。由句意可知,B为正确答案。答案:B6At this_its impossible to know whether our plan will succeed.Astep BmeasureCstage Dcase解析:step步骤;脚步;measure措施;stage时期;case事例;情况。根据句意,C正确。答案:C7Thats the best way you thought of_tired of study.Apreventing students from gettingBkeeping students from gettingCto stop students gettingDto protect students getting解析:you thought of是省略了关系代词的定语从句,修饰先行词way;way后面常接不定式或of短语,故可排除A和B项,另由语境可知应是“防止学生学习疲倦”,故答案为C。句意为:那是你想出的防止学生学习疲倦的最佳方法。答案:C8When crossing the street,he was in such a hurry that he narrowly escaped_.Akilling Bbeing killedCto be killed Dkill解析:escape后接v.ing形式,又因为“he”与kill之间应为动宾关系,所以只能选择B。句意为:在横穿街道时,他太匆忙了,结果是差点丧生。答案:B9Dont lose_.Im sure youll do better in the next examination.Aheart Byour heartCyour hearts Dhearts解析:lose heart意为“丧失信心”,而lose ones heart to意为“爱上”答案:A10Kate! Have you got an invitation from Nancy?_.A what? AYes,Ive got one BIm sorry I dont know CI beg your pardon DSay again解析:考查交际用语。结合上下文看出后者没听清楚前者的话,故请对方重复一下,排除A、B两项;D项不符合语言习惯,只有C项符合习惯。答案:C11(2011绍兴高一检测)I failed in the final examination last term and only then_the importance of studies.AI realized BI had realizedChad I realized Ddid I realize解析:该并列句的后一分句为以“only状语”开头的句子,谓语动词要采用部分倒装结构;由时间状语then可知谓语动词应为一般过去时态,故选D。答案:D12(2011渭南高一检测)That man appears to be an expert in this field of work._,he knows nothing about it.ASo far BAs a matter of factCIn other words DAt all解析:句意为:那个人看起来似乎是这一工作领域的专家。事实上,他对此一无所知。so far至今;as a matter of fact事实上;in other words换句话说; at all毕竟。根据句意可知本题应选B项。答案:B13(2011泰安高一检测)Everyone has a(n)_chance.Now,lets see who can do it best.Asame BequalCwell Dalike解析:前句句意:每个人都有平等的机会。same前经常加the;well adj.健康的;alike常作表语,相像的;equal平等的。答案:B14When a person is_,talking with others often helps him feel better.Ain trouble Bin dangerCin silence Din a trouble解析:in trouble的含义是“在危险、受罚、痛苦、忧虑等的处境中”;in danger表示“处于危险中”;in silence的含义是“无声地;沉默地”。由下半句“和别人谈谈通常能让他感觉好一些”可知,只有in trouble和句意符合。答案:A15John is always working hard.So he is.I believe all his efforts will_at last.Areward Bbe rewardedCreturn Dbe returned解析:reward表示“回报;报酬”;return的含义是“归还;回来”。本句efforts与reward之间存在被动关系,故用被动语态形式。句意为:我相信他所有的努力终将获得回报。答案:B.阅读理解While I was visiting my parents,a question about my grandparents made my mother leave the room.Both of them had died before I was born.My grandfather died in war and my grandmother was taken by cancer in the early 1960s.My mother always gets emotional when the subject of her parents is brought up.When she returned,I expected to see her wiping her eyes,but there were no tears this time;there was a box.It was an old brown shoe box.“I want you to have this,” she said.“Ive had these since my mother died,but I could never bring myself to read them.These are all the letters that my mom and dad wrote to each other during the war.”I couldnt believe my ears.“Why hadnt I ever heard about them before?” My mind was racing.Then it hit me that she had kept them secret in case I destroy them in my youth like so many of her other memories of her mother.She said,“In fact,some of these letters have never been opened,because the War Department took two months to finally inform my mother of my fathers death,and during that time she was writing a letter a day as usual.” She started to cry a little.When I returned to my home,I began to read the letters.I did have some trouble reading my grandmothers writing at first.But as I got through the letters,I found out whyshe couldnt afford to get a pen and had no way to sharpen the old school pencil,so the writing was not clear.I spent three days finishing reading those letters full of love.It was a great experience to know my grandparents.语篇解读作者的妈妈给了他一个旧盒子,里边全是他爷爷奶奶的通信 1Every time the writers grandparents were talked about,the writers mother_.Agot angry Bleft the roomCfelt very sad Dfelt very interested解析:推理判断题。根据第一段的My mother always gets emotional以及第二段的When she returned,I expected to see her wiping her eyes可知作者的妈妈每次谈到她的父母时都会很伤心。答案:C2What can we know about the writers grandparents?AThey both died of cancer.BThey died in their early sixties.CThey died soon after the writer was born.DThey wrote to each other very often during the war.解析:推理判断题。根据第四段的and during that time she was writing a letter a day as usual.可知作者的祖父母在战争期间通信频繁。答案:D3The writer thought that he hadnt been told about the letters before because_.Ahis mother didnt want him to know about his grandparentsBhis mother worried those letters would make him sadChis mother worried he might destroy those lettersDhis grandparents kept those letters secret解析:细节理解题。根据第三段的she had kept them secret in case I destroy them in my youth like so many of her other memories of her mother可知作者以为,他妈妈以前不让他知道这些信,是怕他把这些信毁了。答案:C4Why was the grandmothers writing difficult to read?ABecause she was bad at writing.BBecause she always wrote in a hurry.CBecause she didnt pay attention to her spelling. DBecause she couldnt sharpen the old school pencil.解析:细节理解题。根据倒数第二段的she couldnt afford to get a pen and had no way to sharpen the old school pencil,so the writing was not clear.可知应选D。答案:D5What can we infer from the passage?AThe writers mother had never read the letters.BThe writers grandparents loved each other very much.CThe writer never thought he would be interested in reading the letters.DThe writer used to learn about his grandparents only from his mother.解析:推理判断题。根据前文提到的作者的爷爷奶奶通信频繁的语境以及末段的.those letters full of love.可推断作者的爷爷奶奶生前深爱着彼此。答案:BWong Fukwing,a Hong Kong volunteer (志愿者) at an orphanage (孤儿院) in Yushu,was killed in the earthquake when he was trying to save others on April 14,2010.Wong managed to run safely out of the building with some children when the first quake happened at 750 am on April 14,but he went back inside to rescue three other children and three teachers inside,although he knew the danger of aftershocks (余震)At 10 am,all the children and one of the teachers were saved.However,Wong was buried under the fallen building and died.The other two teachers were still waiting to be rescued.46yearold Wong was a truck driver,who often said he could only give his efforts to charity (慈善) instead of money,as he did not earn a lot.His tragic (悲剧的) end touched the hearts of many people both in Hong Kong and on the mainland.Wong began volunteering in 2002.In 2003,Wong was told by the doctor he got serious illness,which gave him a great blow.However,the illness did not deter the warmhearted man.When the earthquake struck Wenchuan in Sichuan Province in 2008,Wong rushed to the disaster area of Shifang to offer his help though his family did not want him to go.In fact,Qinghai is a place Wong had often visited since 2006.As a volunteer,he gave out medicine and clothing to the orphanage there.No one could expect that Wong would die helping others.Hong Kong Chief Secretary Henry Tang Yingyen said he had “the highest respect” for the hero who gave his life for others.“What he did has shown the Hong Kong spirit.” The citizens of Hong Kong called him “the pride of Hong Kongs people” and people on the mainland have also praised him as “a true hero”语篇解读本文介绍了香港义工黄福荣阿福的故事 6Wong died in the earthquake_.Aafter he sent medicine and clothing to the orphanageBwhen he returned to save the teachers and studentsCbecause he suffered from his serious illness againDas the first earthquake happened解析:细节理解题。本文第二、三段介绍了阿福震中救人牺牲的事迹,故选B。答案:B7The underlined word “deter” in Para.5 refers to_.Aprevent B refuse Cbeat Dencourage解析:词义猜测题。由第五段中的When the earthquake struck Wenchuan in Sichuan Province in

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论