免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读强化训练(十四)(建议用时:25分钟) 阅读理解A warm smile, a quick hello, an offer of directions or perhaps maybe a place to stay. The kindness of strangers is one of my fondest experiences and memories from my travels.When arriving in Slovenia from Croatia just before dark, I made a line to my hotel on the map, thinking I could easily find it. After walking around in circles for what felt like hours, I approached(靠近) a bus driver and tried to explain where I was heading. After a few failed tries because of our different languages, he signaled to me to get on the bus and took me to my hotel free of charge.Once again, I got lost in Turkey. After almost running my rental car empty, luck would have it that I found a gas station and another kind person. The young cashier did not speak a word of English, but pulled his phone out and opened a translation app(应用软件). We managed to have a whole conversation of broken English/Turkish. I even wrote “tesekkr ederim” (thank you) and if his kindness hadnt already melted(软化) my heart, his smile certainly did!And finally, my favorite act of kindness: My husband and I had just boarded a bus heading from Nice to Menton in France. A lady sitting across from us noted our accents and upon finding out that we had traveled all the way from New Zealand, stood up and offered us her window seat. We kindly refused. But she insisted, “There is nothing quite like watching the sunset over the ocean on the French Riviera.” Not only did her kindness take me by surprise, we got to see one of the most beautiful sunsets in the world.Strangers owe(欠) you nothing. Their acts of kindness show you that the world is an amazing place. So, enjoy the kindness of strangers and the unexpected human connections they bring.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者在国外旅行时遇到过很多陌生的好心人,让她感觉到了世间的美好。1Why did the author ask the driver for help?ATo get a free ride.BTo borrow some money.CTo help her find a place to live.DTo find out how to get to her hotel.D解析:细节理解题。根据第二段中的I made a line to my hotel on the map, thinking I could easily find it.和I approached(靠近) a bus driver and tried to explain where I was heading.可知,作者向司机打听如何去她将要入住的宾馆。2Which can best describe the conversation between the author and the cashier?APainful.BBoring.CPleasant.DSerious.C解析:推理判断题。根据第三段中的another kind person和his smile certainly did可以推测,作者与那位出纳员的谈话很愉快。3Why did the lady offer her seat to the author and her husband?AShe noticed they felt unwell.BShe found they were too tired.CShe would get off to watch the sunset.DShe wanted them to enjoy the window view.D解析:细节理解题。根据第四段的There is nothing quite like watching the sunset over the ocean on the French Riviera.可知,这位女士将窗边的座位让出来是为了让作者和她丈夫能够欣赏到那里的日落美景。4What can we learn about the author?AShe enjoys helping strangers.BShe has toured some foreign places.CShe speaks many foreign languages.DShe likes making friends with strangers.B解析:推理判断题。根据文中的arriving in Slovenia from Croatia和I got lost in Turkey以及heading from Nice to Menton in France可知,作者去过一些国外的地方旅行。 完形填空I am the kind of person who goes out of the way to avoid hurting turtles that are crossing the road. _1_ that, I will stop to move them out of the _2_ and save them if they are injured. Well, one day I stopped to _3_ a turtle suffering an injury on his shell, about half of which was gone. I didnt have much _4_ for this little guy, but I took him home anyway. _5_ I am a nurse and have worked in the hospital for about 20 years, I know “sick” and I _6_ “dying”. I had fallen in love with the little guy, but was in despair (绝望) because I knew his _7_ to survive were very small and there was _8_ I could do.One morning, when I _9_ the turtle, I knew he was dying. His color had gone from normal green to _10_ grey. He would be dead within _11_. This broke my heart. I sat down with the turtle beside me, _12_ my eyes and prayed (祈祷). I prayed something _13_ lucky would happen and bring me out of the sadness, since I knew he could not _14_. I even cried for the little guy.When I opened my eyes again, the turtle was looking at me, standing and acting like a(n) _15_ turtle again. His color was normal! The _16_ was still there, but I knew the miracle (奇迹) was in control and would take special _17_ of this very lucky turtle. It _18_ our hearts for that moment to show us how much it _19_ us. It is watching for those teachable moments in our life. Dont _20_ yours.【解题导语】作者救了一只受伤的海龟,明知它快要死了,还是为它祈祷,最后真的有奇迹发生。1A.But for BExceptCBesides DInstead ofC解析:根据下文的I will stop to move them.可知,前后两句是递进关系,表示“除此之外还”,故选C项。2A.water BwayCground DgrassB解析:作者不仅会避开海龟,还会把它们移出马路。3A.save BcatchCpull DtreatA解析:根据上文.and save them if they are injured.可知是救(save)了一只海龟。4A.money BsenseCtime DhopeD解析:根据后文的but I took him home anyway可知,尽管作者不报什么希望,但还是把这只海龟带回了家。5A.Although BWhenCIf DSinceD解析:根据下文I know“sick” and.可知,前后两个分句是因果关系,故选Since表因为。6A.understand BrecognizeCrespect DacceptB解析:根据上文可知,作者是一位护士且在医院工作多年,所以她能辨认乌龟是否快要死了。7A.effects BchoicesCchances DmethodsC解析:根据上文可知,这只海龟快要死了,所以它生存的几率(chances)就很小。8A.something BnothingCanything DeverythingB解析:作者感觉很绝望,因为明知道乌龟快要死了,自己却什么也做不了。9A.checked BwashedCpressed DheldA解析:根据下文我发现海龟要死了可知,作者是去检查(check)了它。10A.lovely BlonelyCsickly DfriendlyC解析:根据后文He would be dead可推断,是颜色变成sickly grey。11A.minutes BdaysCweeks DyearsA解析:根据前文的颜色发生变化及后文and prayed(祈祷)可推断,乌龟马上要死了。12A.raised BclosedCcovered DturnedB解析:根据后文I prayed.可知,作者闭上(closed)眼睛,开始祈祷。13A.possibly BseeminglyChardly DextremelyD解析:作者祈祷有特别幸运的事情能发生,带走自己的悲伤。14A.die BwakeCescape DsurviveD解析:根据上文He would be dead.和下一句I even cried for the little guy.可知,我知道它不会活下来,所以很伤心。15A.normal BquietCactive DnaturalA解析:根据下文His color was normal!可知,海龟居然恢复正常(normal)了。16A.color BheartCinjury DmemoryC解析:根据第二段提过的伤口,和下文but I knew the miracle(奇迹) was in control可知,虽然伤口还在,但是现在奇迹发生了。17A.place B
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年哈尔滨德强学校招聘备考题库附答案详解
- 2026年南海区狮山镇石碣小学临聘教师招聘备考题库及答案详解1套
- 2026年中山投资控股集团下属中山温泉酒店康养集团有限公司招聘12人备考题库及参考答案详解一套
- 《慈善法》考试题及答案
- 2025年医院护理工作流程与规范指南
- 药浴服务回访话术
- 针灸产品销售话术
- 安全生产督导视频讲解
- 2025年医务人员手卫生规范消毒隔离技术规范试题及答案
- 2026年信宜市白石镇卫生院公开招聘工作人员备考题库有答案详解
- 性病防治工作计划
- 天津市河东区2024-2025学年七年级上学期期末考试道德与法治试卷(含答案)
- 古建筑保护修缮施工总进度计划和工期保证措施
- 老房子维修安全协议书(2篇)
- 挡土墙分部工程验收鉴定书
- 教育信息化促进乡村教育振兴
- DB45-T 2854-2024 侗族服饰标准规范
- 老屋记(2023年甘肃兰州中考语文试卷记叙文阅读题及答案)
- CTD申报资料:创新药IND模块一-行政文件和药品信息
- 人教版四年级数学上册数与代数专项复习卷(含答案)
- 改善重症心肌梗死患者预后仍任重道远
评论
0/150
提交评论