人教版高中英语必修四Unit 1 Section 1 教学案_第1页
人教版高中英语必修四Unit 1 Section 1 教学案_第2页
人教版高中英语必修四Unit 1 Section 1 教学案_第3页
人教版高中英语必修四Unit 1 Section 1 教学案_第4页
人教版高中英语必修四Unit 1 Section 1 教学案_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Match the word with its meaning1childhood Agiving opinions openly and honestly2outspoken Bthe period of time when someone is a child3observe Chome made in a tree usually for a bird4respect Dclose connection that people have with each other5argue Ea series of planned activities that are intended to achieve a politicalaim6support Fto give sb. the desire, confidence to do sth. well7inspire Gto admire someone because of his/her knowledge, skill etc8bond Hto help or encourage sb./sth. by showing or saying that you agree with them9campaign Ito see or notice sb10nest Jto speak angrily to sb because you disagree with them答案:15BAIGJ610HFDECWrite down the meaning of phrases in each sentence1At the sound of the gunshot, the wolves moved off quickly离开2After the retirement, he led a quiet life过着平静的生活3Seeing the picture, excitements crowded in涌上心头4He devoted all his life to studying maths and won great fame for our country把贡献给;致力于5You can work out the answer by adding all the numbers算出Look at the following pictures, and discuss who they are and what makes them greatAJane Goodall: To work with animals in the wildBJody Williams: To prevent the making and use of landminesCSong Qingling: To work for civil rights, democracy and peaceDJoan of Arc: To drive the English out of FranceEElizabeth Fry: To help improve prison conditionsFLin Qiaozhi: To help women and children with their illness and health答案:(1)(6)DEAFCBFastreadingRead the text quickly and answer the following questions1The passage is mainly about_Ahow Jane Goodall worked with chimps in their environmentBJane Goodall strongly suggested that people should not use chimps for entertainmentChow Jane Goodall helped people understand and respect the life of these animalsDboth A and C答案:D2Read the passage and match each paragraph with its main idea(1)Paragraph 1AJane has achieved many things through her efforts(2)Paragraph 2 BJane has done many things for chimps(3)Paragraph 3 CJane has helped people to have a better understanding of the behavior of chimps(4)Paragraph 4 DA group studied a family of chimps in the same way that Jane did答案:(1)(4)DCBACarefulreadingRead the text carefully and choose the best answer1What did the group do first in the morning?They_Awent into the forest slowlyBleft the family of chimps waking upCobserved the family of chimps wake upDhelped people understand the behavior of the chimps2According to the first paragraph, the correct order of the things that the chimp families do the whole day is _aThe mother chimp and her babies play in the treebThe family wakes up and moves offcThe family goes to sleep in their nest for the nightdThe family wanders into the foresteMost of the time, chimps either feed or clean each otherAbaecd Bbdeac Cadbce Dabdec3Why did Jane go to Africa to study chimps in the wild?Because she wanted to _Awork with them in their own environmentBprove the way people think about chimps was wrongCdiscover what chimps eatDobserve a chimp family4Jane was permitted to begin her work after _Athe chimp family woke upBshe lived in the forestCher mother came to support herDshe arrived at Gombe5The purpose of her study was to _Awatch the wild chimps in cagesBgain a doctors degreeCunderstand and respect the lives of chimpsDlive in the forest as men can答案:15CBACCStudyreadingAnalyze the following difficult sentences in the text1This means going back to the place where we left the family sleeping in a tree the night before句式分析尝试翻译这意味着我们要返回前一天晚上我们离开黑猩猩一家睡觉的大树旁。2Only after her mother came to help her for the first few months was she allowed to begin her project句式分析这是一个倒装句。only后接after引导的状语从句放于句首,主句用部分倒装句式,即把助动词was提到了主语she的前面。尝试翻译她母亲头几个月来帮她的忙,这才使她得以开始自己的计划。3For example, one important thing she discovered was that chimps hunt and eat meat句式分析尝试翻译比方说,她的一个重要发现是黑猩猩猎食动物。4She has achieved everything she wanted to do:working with animals in their own environment, gaining a doctors degree and showing that women can live in the forest as men can句式分析句子主干是she has achieved everything; she wanted to do是省略关系词that的定语从句;and连接的动名词短语working with gaining and showing 作everything的同位语;其中that women can live in the forest as men can 为宾语从句。尝试翻译她已经做到了她想做的一切:在动物的栖息地工作,获得博士学位,向世人证明女人和男人一样也能在森林里生活。阅读理解ABorn in 1983 in Arizona, US, Jessica has learned to live her life with her feetShe was born without arms, and no doctors could figure out whyThere were many questions at the time about whether Jessica would be able to live a “normal” lifeHowever, Jessicas father said, “I have never shed a tear about her birth condition”With the support of her parents and family, Jessica became confident in herself as an adult and continued to explore the world with her feetAs a child, Jessica studied dance in her hometownWhen the first performance arrived, she asked to be put in the back rowHer dance teacher told her there was no back rowNervously, she took the stage with the other students and performed her routineWhen she finished, the applause from the audience gave her encouragement and the confidence to continue dancing for 14 yearsAfter graduating from high school, Jessica attended the University of Arizona, where she earned a bachelors degree in PsychologyWhen talking about her major, she frequently explains that psychology has a great effect on her life, helping her out of a physical limitationDuring college, Jessica signed up for a club of Taekwondo (跆拳道) and learned all of the color belt materialThe instructors created a course that would be accessible to any future armless studentsJessica became the first armless person to earn a black belt in the clubJessicas most famous accomplishment was learning how to flyIt took three states, four airplanes, two flight instructors and a discouraging year to find the right aircraftShe received the Guinness World Record for being the first person permitted to fly an airplane with only her feetNow Jessica works as a motivational lecturerShe travels the world sharing her story and encouraging people to be creative with the slogan “Think outside the shoe”1What encourages Jessica to keep dancing for so many years?AThe support of her familyBHer dance teachers wordsCThe help of the other studentsDHer success in the first performance解析:选D细节理解题。由第三段的“When she finished, the applause from the audience gave her encouragement and the confidence to continue dancing for 14 years”可知演出成功鼓励了她。2Why did Jessica major in psychology in university?ABecause psychology is the best subject in her universityBBecause psychology can bring her a good job in the futureCBecause psychology can help her go beyond her disabilityDBecause psychology is fit for an armless student解析:选C细节理解题。由第四段的“she frequently explains that psychology has a great effect on her life, helping her out of a physical limitation”可知心理学对她的生活有巨大的影响,帮助她克服身体的缺陷。3Whats Jessicas greatest achievement?AFlying an airplane with her feetBFinding the right aircraftCSpeaking as a motivational lecturerDTravelling around the world解析:选A细节理解题。由第六段的“Jessicas most famous accomplishment was learning how to fly”可知A项正确。4Whats the best title of the passage?AA talented girl, JessicaBA motivational speakerCExploring the world with feetDBeing creative as a student解析:选C标题归纳题。本文主要讲述没有双臂的女孩是如何克服生活中的障碍,不断进取,积极参与生活的故事,故C项合适。BJapanese bookseller Yoshiyuki Morioka has come up with a highly unusual concept for a bookstoreHe sells books of a sort at a time in a shop located in Ginza, Tokyos luxury shopping districtYou might argue that its hardly a bookstore if you cant go in and spend at least a few hours looking through hundreds of books, but Morioka never intended to create a classic bookstoreHe notes that its like a weekly suggested reading serviceYou just go in and directly pick up the book chosen for the week, relieving yourself of the burden of choice“Before this bookstore, I had been running another one in Kayabacho for ten years,”Morioka said, “There, I used to organize book launches (新书发布)During such events, a lot of people visited the store for a single bookI started to believe that perhaps with just one book, a bookstore could be managed”To finance the store, Morioka sold his huge collection of Japanese wartime propaganda (宣传资料)The store is very small, with walls and ceiling barely covered with a thin coat of white paintAn oldfashioned cupboard with many drawers serves as the counter, while a wooden table in the center displays the title of the weekThe bookstore serves as an exhibition of the book and its plot, making the story come aliveMorioka also asks the author to be at the bookstore for as much time as possibleIt isnt clear how Morioka goes about choosing which book to sellHowever, he has sold out a total of 2, 000 books up to now“The concept of this bookstore seems to have gained the sympathy of people, and I receive a number of guests from all over the globe, ”he said5What makes Moriokas bookstore special?AIt is in the shopping centerBThe authors act as salesmen thereCIt only sells a kind of book every weekDThe stories in the books are performed there解析:选C细节理解题。由第一、二段可知,日本书商盛冈三行的创意不同寻常:他新开了一家书店,自开张以来,书店每周只出售一种书籍。6According to Morioka, his new concept _Abrings convenience to peopleBis against booklaunch eventsCagrees with the classic bookstoreDgives people more choices in reading解析:选A推理判断题。由第二段可知,盛冈三行指出,他的书店更像是每周提供一次推荐阅读的服务机构。人们进去直接拿起可供购买的书,消除了读者挑选的负担。7What do we know about Morioka?AHe doesnt know how to run a businessBHe got money support by selling his collectionsCHe got the idea of the new bookstore from readersDHe opened the bookstore to organize book launches解析:选B细节理解题。由第三段可知,盛冈三行为了筹建这家书店卖掉了他囤积的战时宣传资料。8What can we learn about the bookstore?AIt is welldecoratedBIt has been well receivedCIts daily sales are 2, 000DIt offers service to the Japanese only解析:选B细节理解题。由最后一段可知,到现在为止,盛冈三行共卖出了两千本书。他说这种书店创意得到了许多人的认可,他的顾客来自世界各地。由此可推测,他的书店已被大众所接受。CThe Adler Planetarium (天文馆) is part of the lake fronts “Museum Campus”, which along with the Shedd Aquarium and Field Museum, attracts a huge number of visitors every yearThe Adler Planetarium is included with the purchase of a Go Chicago CardAddress:1300 South Lake Shore DrivePhone:312922STAR (7827)Getting to the Adler Planetarium by Public Transportation:Either the southbound CTA bus line #146 (Marine Michigan), or Red Line CTA train south to Roosevelt, then take a Museum Campus trolley (电车) or take the CTA bus #12Driving From Downtown of Chicago:Lake Shore Drive (US 41) south to 18th StreetTurn left onto Museum Campus Drive and follow it around Soldier FieldLook for signs that will point you to the visitor parking garageThe Adler Planetarium is just northeast of the parking garageParking at the Adler Planetarium:There are several lots (停车场) on the Museum Campus, but most tend to fill up quickly and your best bet is in the main parking garageParking for all lots is D|S15 per dayAdler Planetarium Hours:Daily:9:30 am 4:30 pm The Adler Planetarium is open every day except Thanksgiving and ChristmasExtended Hours:From Memorial Day to Labor Day, the Adler Planetarium is open from 9:30 am 6 pmdailyAdler Planetarium Tickets:General Admission (exhibits only):Adults, D|S7;Seniors (ages 65),D|S6;Children (ages 411),D|S59Whats the correct route to the planetarium?AA Museum Campus trolley the CTA bus #12BThe CTA bus line #146 the Red Line CTA trainCThe Red Line CTA train a Museum Campus to trolleyDThe Lake Shore Drive (US 41) The CTA bus line #146解析:选C细节理解题。由Getting to the Adler Planetarium by Public Transportation和Driving From Downtown of Chicago部分的介绍可知,C项是去阿德勒天文馆的正确路线。10You can enter the planetarium at 5 pm on _ASundaysBweekdaysCThanksgiving DMemorial Day解析:选D细节理解题。由Adler Planetarium Hours中的介绍可知,该天文馆平时下午四点半关门,感恩节和圣诞节不开,从阵亡将士纪念日到劳动节延长到下午六点关门。11To visit the planetarium, how much should a couple with their 66yearold dad and 12yearold son pay?A18 dollars B20 dollarsC25 dollars D27 dollars解析:选D推理判断题。由最后一段可知,票价是成人7美元,65岁以上的老人6美元,4到11岁的孩子5美元。一对夫妻14美元,加上老人的6美元,12岁的孩子按照成人票价算7美元,共计27美元。A STUDENT OF AFRICAN WILDLIFEIt is 5:45 am and the sun is just rising over Gombe National Park in East AfricaFollowing Janes way of studying chimps, our group are all going to visit them in the forestJane has studied these families of chimps for many years and helped people understand how much they behave like humansWatching a family of chimps wake up is our first activity of the dayThis means going back to the place where we left the family sleeping in a tree the night beforeEverybody sits and waits in the shade of the trees while the family begins to wake up and move offThen we follow as they wander into the forestMost of the time, chimps either feed or clean each other as a way of showing love in their familyJane warns us that our group is going to be very tired and dirty by the afternoon and she is rightHowever, the evening makes it all worthwhileWe watch the mother chimp and her babies play in the treeThen we see them go to sleep together in their nest for the nightWe realize that the bond between members of a chimp family is as strong as in a human familyNobody before Jane fully understood chimp behaviourShe spent years observing and recording their daily activitiesSince her childhood she had wanted to work with animals in their own environmentHowever, this was not easyWhen she first arrived in Gombe in 1960, it was unusual for a woman to live in the forestOnly after her mother came to help her for the first few months was she allowed to begin her projectHer work changed the way people think about chimpsFor example, one important thing she discovered was that chimps hunt and eat meatUntil then everyone had thought chimps ate only fruit and nutsShe actually observed chimps as a group hunting a monkey and then eating itShe also discovered how chimps communicate with each other, and her study of their body language helped her work out their social systemFor forty years Jane Goodall has been outspoken about making the rest of the world understand and respect the life of these animalsShe has argued that wild animals should be left in the wild and not

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论