免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
选修7unit 3李仕才考点规范练(选修7unit 3)【短文语法填空】the giant panda_1_(love) by people throughout the world.chinese scientists _2_(recent) had a chance to study a wild female panda with a newborn baby.she was a very _3_(care)mother.for 25 days,she never left her baby,not even to find something _4_(eat)!she would not let any other pandas come near.she licked the baby constantly to keep it clean.any smell might attract natural _5_(enemy)that would try to eat the little panda.the mother held the baby in her front paws much the way a human does._6_it cried,she rocked it back and forth and gave it little comforting pats.the mother continued to care for the young panda _7_more than two years.by that time,the panda no longer needed _8_(it)mother for food.however,it stayed with her and learned about the ways of the forest.then,after two and a half years,the mother _9_(drive)the young panda away.it was time for her to have a new baby,_10_it was also time for the young panda to be independent.【语篇导读】本文介绍了大熊猫是怎样养育小宝宝的。1is loved全世界的人都喜欢大熊猫。这里用一般现在时表示现状,panda与love之间为被动关系。2recently修饰动词应用副词形式。3caring/careful作定语应用形容词形式。caring体贴人的,careful细心的。4to eat不定式作定语。5enemies前没有限定词,因此本空应填名词复数形式。6when/if如果小熊猫哭了,她来回摇晃它,给它安慰。when既可表示时间也可表示条件。7for妈妈继续照顾年轻的熊猫两年多的时间。for一段时间。8its这里指熊猫的妈妈, 作定语,用物主代词形式。9drove文章主要时态为一般过去时。两年半之后,母亲把小熊猫赶走。10and上下句之间为并列关系。是她有一个新宝宝的时候了,也是小熊猫独立的时候了。.阅读理解(2016长春质量监测二)the coral sea is home to an amazing variety of turtles,sharks,whales,dolphins,large fish,birds,corals,plants,and many other species.many of these species are endangered elsewhere in the world,but still survive in the healthy environment of the coral sea.the coral sea is a large series of coral reefs located off the northeast coast of australia.this area is three times larger than australias famous great barrier reef,which the coral sea borders.the coral sea is one of the few coral reef environments that have remained largely undamaged by overfishing,oil and gas exploration and pollution.however,statistics show that coral reefs around the world are disappearing five times faster than rainforests.it is very likely that in the near future the coral sea will face the same threats to its existence.the australian government is currently looking at options for protecting the coral sea but has made no decisions.environmentalists are pushing for laws to declare the coral sea area a marine protected area.this would mean a large “no-take zone” for fishermen,a no-exploration zone for gas and oil companies and a no-dump zone for pollution.this would make the coral sea a marine park larger than any in the world.we can write letters to australian leaders,australian environmental protection agencies,and australian friends,to let them know that people worldwide support this protection of the coral sea.to lose this last great marine wildness would be a loss for the whole world.for more information,click here please.1.what is the authors purpose in writing this passage?a.to teach people how to protect the coral sea.b.to call for the public awareness to protect the coral sea.c.to show the amazing features of the coral sea.d.to explain the function of the coral sea.2.what is the most important reason for protecting the coral sea?a.the coral sea,home to many species,will disappear soon.b.the coral sea is rich in oil and gas.c.the coral sea is three times larger than great barrier reef.d.the coral sea will be a marine park larger than any in the world.3.you can most probably read this passage .a.in a guidebookb.on a websitec.in a science textbookd.on a tv show4.which of the following is not mentioned in the passage?a.the reason for protecting the coral sea.b.the way to protect the coral sea.c.the location of the coral sea.d.the money-raising for saving the coral sea.btwo of the saddest words in the english language are “if only”. i live my life with the goal of never having to say those words, because they convey regret, lost opportunities, mistakes, and disappointment.my father is famous in our family for saying, “take the extra minute to do it right.” i always try to live by the “extra minute” rule. when my children were young and likely to cause accidents, i always thought about what i could do to avoid an “if only ” moment, whether it was something minor like moving a cup full of hot coffee away from the edge of a computer, or something that required a little more work such as taping padding (衬垫) onto the sharp corners of a glass coffee table.i dont only avoid those “if only” moments when it comes to safety. its equally important to avoid “if only” in our personal relationships. we all know people who lost a loved one and regretted that they hadforegonean opportunity to say “i love you” or “i forgive you”. when my father announced he was going to the eye doctor across from my office on good friday, i told him that it was a holiday for my company and i wouldnt be there. but then i thought about the fact that hes 84 years old and i realized that i shouldnt give up an opportunity to see him. i called him and told him i had decided to go to work on my day off after all.i know there will still be occasions when i have to say “if only” about something, but my life is definitely better because of my policy of doing everything possible to avoid that eventuality(可能发生的事). and even though it takes an extra minute to do something right, or it occasionally takes an hour or two in my busy schedule to make a personal connection, i know that im doing the right thing. im buying myself peace of mind and thats the best kind of insurance for my emotional well-being.1.which of the following is an example of the “extra minute” rule ?a. start the car the moment everyone is seated.b. leave the room for a minute with the iron working.c. wait for an extra minute so that the steak tastes better.d. move an object out of the way before it trips someone.2.the author decided to go to her office on good friday to _.a. keep her appointment with the eye doctorb. meet her father who was already an old manc. join in the holiday celebration of the companyd. finish her work before the deadline approaching3.the underlined word “foregone” in paragraph 3 is closed in meaning to “_”.a. abandonedb. lackedc. avoidedd. wasted4.what is the best title for the passage ?a. the emotional well-beingb. the two saddest wordsc. the most useful ruled. the peace of mind.完形填空down syndrome is a medical condition that makes someone develop mentally and physically in a different way from most people.however,a small act of 1 could have a big influence on a teen with down syndrome.every morning for 10 years,bus driver scott reynolds 2 ty coppola,who has down syndrome,with a smile and a fist bump(拳头碰拳头)when he 3 ty.“it would start his day in a 4 way,”michael coppola,tys father said.ty can speak and communicate his basic needs,5 he doesnt have typical conversations like most do.“instead,he senses how people 6 him whether its a handshake or a fist bump,”michael said.michael admits that many people,7 their best intentions,do not know how to approach someone with 8including him.its exactly 9 michael and his wife sent ty to holy childhood,a 10 that serves children and adults with disabilities.michael says the school has taught his son to be 11 and confident despite his disability.yet,although ty has 12 to do things on his own,it doesnt mean he doesnt want affection from others.“the 13 mean a whole lot more than words to him,”michael said.reynolds kindness didnt 14 there.he also learned things about tys life and asked him questions about his family.when the coppolas were 15 that reynolds planned to retire,michael and his wife decided to do something to 16 reynolds that he meant a lot to their son.with other peoples help,the coppolas held a surprise party in reynolds 17.many people came and paid respect for his years of 18.“i wanted to show my 19,”michael said.“i didnt want everything he did to be taken for granted (认为是理所当然).he wasnt just a 20.”1.a.happinessb.kindnessc.politenessd.carefulness2.a.greetedb.helpedc.examinedd.noticed3.a.brought upb.gave upc.looked upd.picked up4.a.similarb.particularc.speciald.positive5.a.andb.soc.butd.or6.a.treatb.entertainc.guided.follow7.a.beyondb.despitec.withoutd.against8.a.secretsb.pressurec.disabilitiesd.anxiety9.a.howb.whenc.whyd.where10.a.companyb.schoolc.hospitald.camp11.a.independentb.intelligentc.strongd.gentle12.a.decidedb.learnedc.agreedd.refused13.a.effortsb.instructionsc.actionsd.comforts14.a.changeb.repeatc.continued.end15.a.informedb.promisedc.persuadedd.convinced16.a.warnb.remindc.teachd.show17.a.nameb.methodc.honourd.memory18.a.educationb.servicec.protectiond.encouragement19.a.thankfulnessb.surprisec.satisfactiond.improvement20.a.coachb.doctorc.class teacherd.bus driver. 短文改错to be completely honesty,i was not looking forward to my vacation a little weeks ago.i havent been on a big trip before.the reason was because traveling cost a lot of money.at present, i am have enough money to travel.im richer for the experience of final seeing a part of canada ive always dreamed of visiting.i felt exciting on the plane to our first stop in vancouver.i did occasionally look out of the window see what was what!unfortunately,most of the mountains in alberta and b.c. was covered in clouds.so i had to wait for our drive from kelowna to revelstoke to see those view!考点规范练(选修7unit 3).【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了位于澳大利亚东北海岸的珊瑚海,它面临着即将消失的威胁。澳大利亚政府正在寻找方案,希望能保护这个伟大的野生海洋世界。1.b推理判断题。根据倒数第二段可知,该文旨在提高公众保护珊瑚海的意识。故选b项。2.a细节理解题。根据第一段第一句及第三段的最后两句“however,statistics show that coral reefs around the world are disappearing.it is very likely that in the near future the coral sea will face the same threats to its existence.”可知,拥有许多物种的珊瑚海正在消失,因此它需要保护。故选a项。3.b推理判断题。根据文章最后一段“for more information,click here please.”可知,要获得更多的信息,请点击这里。因此可以在网上读到该文。故选b项。4.d细节理解题。保护珊瑚海的原因、方案及珊瑚海的位置文中均有提及,但没有提到为拯救珊瑚海筹集资金。故选d项。【文章大意】这篇文章主要讲解的是作者对于最悲哀的两个单词if only 的理解及看法。1.d 【解析】推理判断题。根据第二段的句子“when my children were young and likely to cause accidents, i always thought about what i could do to avoid an if only moment,”可知,“extra minute”指的是“在发生意外之前防患于未然”,d项(在一个东西绊倒某人之前将它拿走)符合。故选d。3.a 【解析】猜测词义题。根据foregone 所在句子“we all know people who lost a loved one and regretted that they hadforegonean opportunity to say i love you or i forgive you.”中的lost及regretted 可知此词与opportunity 搭配翻译成“放弃机会”,故选a。4.b 【解析】标题判断题。根据第一段第一句话“two of the saddest words in the english language are if only.”及文章大意,可知本文主要针对最悲哀的两个单词if only 展开话题进行讲解,故选b。.【解题导语】本文是记叙文。雷诺兹是名公共汽车司机,他的善举对一名患有唐氏综合征的少年产生了巨大的影响。1.b根据下文内容及倒数第三段中的reynolds kindness可知,一个小小的“善举(kindness)”能对一名患有唐氏综合征的少年产生巨大的影响。2.a根据本句中的with a smile and a fist bump可知,每天早上雷诺兹以微笑和碰拳的方式“问候(greet)”泰。3.d根据本段内容可知,雷诺兹是名司机,所以这里应该是指他每天早晨“接(pick up)”泰。4.d根据下文中的reynolds kindness,he meant a lot to their son等可知,雷诺兹对泰的问候让他的每一天都以一种“积极的(positive)”方式开始。5.c“泰可以说出并表达他的基本需求”与“他不会像大多数人一样进行典型的交谈”之间为转折关系,故此处应用but。6.a根据本句中的“.whether its a handshake or a fist bump.”可知,泰感知人们是如何“对待(treat)”他的。7.b参照第8题解析。8.c根据本段内容可知,“尽管(despite)”很多人都有好意,但是他们不知道如何接触有“残疾(disabilities)”的人。下段中的disabilities及disability提示了答案。9.c上段内容就是迈克尔和妻子送泰到holy childhood的原因。10.b根据下句中的the school可知,holy childhood是所“学校(school)”。11.a根据本空后的co
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 氢能设备操作人员培训试题及答案
- 2026-2031年中国软饮料行业全景调研及投资潜力研究报告
- 蜂蜜公司工作试题带答案
- 施工材料变更协议书
- 医学基础知识试题及答案
- 基于柯氏评价模型的中小学教师培训评价体系创新构建与实践探索
- 基于极限学习模型的西瓜成熟度无损检测技术创新与实践
- 2026-2031青蒿素市场可行性研究报告
- 为家乡服务的协议书
- 医院收费挂号考试题库及答案
- 2024年宠物友好型酒店市场洞察报告-澎润研究院
- 水电站生产安全知识培训课件
- 河北《城市街区更新技术标准》
- 菌丝体包装应用-洞察及研究
- 2025年IT运维工程师专业培训考核试题及答案
- 岗位安全生产明白卡管理制度
- 中华人民共和国两用物项出口管制条例考试试卷试题及参考答案
- 2025年综合类-热力司炉工考试-高级热力司炉工历年真题摘选带答案(5卷单选一百题)
- 公司区域协同管理办法
- 物流管理 (六)职业生涯规划
- 人教版九年级上册历史期末复习知识点考点背诵提纲详细版
评论
0/150
提交评论