高考英语一轮复习 阅读类选练1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读类选练1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读类选练1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读类选练1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读类选练1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西灌阳县2017高考英语一轮复习 阅读类选练 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 The story all began with a simple announcement from the church wall one Sunday morning. LaSalle Street Churchs pastor, Laura Truax,told his 320 regular members that the church had recently received a large $ 1. 6 million profit in a real estate deal (房 地产交易) and that she would set aside that amount by 10 percent to divide among her parishioners (教区居民).Each would get a $500 check to do something positive for someone, and someone could be the parishioners themselves. The money came with no conditions attached; parishioners did not have to provide proof of money spent. It just came with the hope that the money would be used for good. LaSalles congregation (集会)is racially and financially diverse; More than 60 percent of members have advanced degrees while about a third live a paycheck-to-paycheck life. Truax had no idea how her experiment would work. She only hoped that it would make her parishioners a part of the giving process and engage them in the church and in their community. So far, her idea seems to be paying off. Checks from LaSalle Street Church have been used to fund everything from swall international projects-including a school in the Himalayas, a health clinic in and an irrigation project in Tanzania-to help local families and friends in trouble. One congregant is helping to fund a skateboarding park in Amman, Jordaa, where he lived for many years. Another is using her money to start a scholarship foundation for local kids. Another has used her money to buy winter clothing for the kids at her daughters school. 1 hoped that they would recognize the power they had to bless others and change somebodys life, Truax told Yahoo News. “I hoped that they would see their connection between their little piece and the bigger thing the church was called to1. Why did Laura Truax hand out some money to the church members?A. To help them to make & living.B. To encourage them to do a good deed.C. To reward them for their hard work.D. To employ them to repair the church.2. We can learn from Paragraph 2 that most people of LaSalles congregation_ 。A. are from the city B.lead a miserable lifeC. have received good education D. owna lot of money3. By the underlined part So far, her idea seems to be paying off, the writer means It seems that _. A. LaSalles experiment is successful so farB. LaSalle is more clever than other peopleC. the parishioners support LaSalles plan nowD. LaSalle has made a lot of money by now4. The parishioners have spent their money in the fields of _。A. science, culture and travel B. industry, agriculture and militaryC. economy, politics and entertainment D. education, medicine and sports参考答案14、BCAD 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。He has vowed that he will not stop building his business until it is worth 100 million. But hard-working Owens can stop for at least a moments celebration after making his first 1 million at the age of 16. Owens, who has used a computer since the age of seven, began teaching himself basic web design at the age of ten when he was given his first Mac computer. He used his pocket money to fund his first business project, website Mac Box Bundle at just 14 which has made 700,000 since its establishment in 2008. Mac Box Bundle sells a combination of popular Mac applications which are worth up to $400 together for under just $100 and donates 10 percent of the money to charities.He then established an advertising company Branchr a year later and worked on the business after school and at weekends. Branchr made a surprising 500,000 in its first year. Branchr works as a platform for website owners to sell advertising. Owens, from Northampton, currently employs eight staff-all adults-around the UK and America as sales and technical assistants. The young man lives with his parents. His mother who is a company secretary said he was inspired to go into business after observing the huge success achieved by Apples chief executive officers(首席执行官) Steve Jobs.Owens said, I think everyone has business sense in them, and they just need to gain experience and be determined to make it. There is no magical formula(法则) for business, It takes hard work, determination and the drive to do something great. My aim is to become a leading name in the world of Internet and mobile advertising and push myself right to the top of the game.The teenager insists his professional success has not affected his personal life, and says his interests include photography and playing the guitar. My friends and I dont really talk about my success. To them Im just a normal teenager and it doesnt change anything between us.6. What can we know from Paragraph 1? A. Owens company is worth 1 million now. B. Owens learned to use computers at the age of 10. C. Owens made 700,000 from Mac Box Bundle in 2008. D. Owens is successful and enthusiastic about public welfare.7 From Paragraph 2 we know that Branchr _. A. takes up all Owens spare time B. offers a platform for advertising business C. designs practical software for website owners D. takes up advertising business for Nac Box Bundle8 Why did Owens come up with the idea of doing business? A. Because eight adults were ready to help. B. Because it was easy to establish web companies. C. Because his parents wanted him to have a try. D. Because he drew inspiration from Steve jobs.9 Owens tends to think that _. A. every person has potential talent for business B. getting experienced in business needs determination C. it is hard work for people to decide to do something great. D. he is sure to play a leading part in the world of the Internet.10 What do Ownes friends think about him? A. He sets a good example. B. He does quite well in music. C. He is a common school boy. D. He puts friendship above anything else. B篇【解析】 英国北安普敦16岁男孩欧文斯从14岁起,通过创建网站和开办网络公司,在过去短短两年的时间里,狂赚了120万英镑,成为英国最年轻的百万富翁。D. 细节理解题。由第一段But hard-working Owens can stop for at least a moments celebration after making his first 1 million at the age of 16. 以及donates 10 percent of the money to charities.可知,欧文斯不仅在事业上获得了成功,而且还热心公益事业。B. 细节理解题。由第二段Branchr works as a platform for website owners to sell advertising.可知,Branchr提供开展广告业务的平台。D.细节理解题。由第三段.he was inspired to go into business after observing the huge success achieved by Apples chief executive officers(首席执行官) Steve Jobs.可知,欧文斯受到苹果公司首席执行官史蒂夫乔布斯事业成功的启发,产生了经商的念头。A。细节理解题。由第四段 I think everyone has business sense in them, and they just need to gain experience and be determined to make it. 可知,欧文斯认为每个人都有潜在的经商才能。C。细节理解题。由最后一段To them Im just a normal teenager and it doesnt change anything between us.可知,对于同龄的小伙伴来说,欧文斯只是一个普通的学生。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The morning for our snowmobiling (雪上汽车) adventure finally arrived, and we set off on the hour-and-a-half drive to the resort. A fresh powder had fallen the night before, and everything was frosted white. We couldnt have asked for more perfect conditions. The sun sparkled (闪光) on the snow, and the trails (路线) were completely empty not another person or snowmobile in sight. We were thrilled at being the only people for miles around until we got going. As we drove through the deserted wilderness (荒野), my excitement became stone-cold fear. I had no idea what I was afraid of, or why I was afraid, but suddenly every turn, every hill, every steep (陡峭的) side of the mountain scared me to death. I kept picturing us crashing headlong into a tree or falling off the side of a drop. u But after lunch things changed. We were the only humans who had been there since the snowfall. The peaceful place, the incredible beauty of the landscape, and the almost sacred experience of sharing a mountain with the wildlife touched my very core (核心). My mind cleared and quieted and my muscles relaxed. As we drove the last leg of the run, I began to resent being afraid to drive. Deep down, I wanted to be in charge of the thing that scared me. It made me angry that fear was keeping me from something I really wanted to do. The day was coming to an end, and the resort was only a few miles away. I knew that if I didnt take my chance now, I would regret it. I signaled for my husband to pull over. I wanted to drive, although my heart pounded (重击). I stared off slowly and felt the wind in my face. I smiled and sped up a little. I let out a “Yee-haw!” and went full out, taking my husband on the best ride of the day. We ended the day on that breathless, carefree, and I felt proud of myself proud of overcoming my fear.11 .What is the story mainly about? A. What the author loves about snowmobiling. B. What difficulties the couple faced during their adventure. C. What interested the author during her time snowmobiling. D. How the author overcame her fear during her adventure.12 . What can be concluded from the article? A. The author was confident as she was driving in the deserted wilderness. B. The author didnt get worried until they started to drive through the deserted wild. C. Aware that she and her husband were the only people around, the author became anxious. D. The author was so nervous that she almost crashed into a big tree.13. According to the article, after lunch the author _. A. gradually calmed down B. stopped to enjoy the beautiful scenery C. saw some wildlife on the mountain D. was afraid to continue her journey14. The underlined word “resent” in Paragraph 4 is closest in meaning to _. A. consider B. appreciate C. hate D. recognize15. What message does the story convey? A. A persons biggest enemy is his or her inner self. B. Its no use crying over the spilt milk. C. Take time to enjoy the beauty of nature. D. Respect and take pride in yourself. C篇描述的是作者突如其来的恐惧感以及最后如何克服的。D。主旨大意题。本文作者描述了终于可以雪上汽车冒险了非常兴奋的心情,但是真正开始后,作者又被一种莫名的恐惧所笼罩。直到午饭后,周围的幽静美景让作者彻底地放松、清静下来。因此作者把最后一段旅程作为克服自己恐惧的机会,成功后喜悦而自豪,所以D正确。B。推理判断题。根据第一段可确定B正确。根据第二段可排除A;根据第一段最后一句可排除C;文章中作者只是担心会撞倒树上,所以D错误。A。细节理解题。根据第三段可判断A正确。C。词义猜测题。根据本词出现的下面一句说作者内心希望克服恐惧,可知应该是讨厌这种恐惧感。选C。A。词义猜测题。全文重点是作者突如其来的恐惧感以及最后如何克服的,所以A正确。阅读理解。As a young girl growing up in the 1930s, I always wanted to fly a plane, but back then it was almost unheard of for a woman to do that. I got a taste of that dream in 2001, when my husband arranged for me to ride in a hot air balloon for my birthday. But the experience turned out to be very dull. Around that time, I told my husband that I wanted to skydive. So when our retirement community announced that they were having an essay competition and the topic was an experience of a lifetime that you wanted to have, I decided to write about my dream.In the essay, I wrote about my desire to skydive, stating George Brush Sr. did it at age 80. Why not me? I was just 84 and in pretty good health. A year went by and I heard nothing. But then at a community party in late April 2009, they announced that I was one of the winners. I just couldnt believe it. Inspired by this, I decided to realize my dream, even though some of my family members and my doctor were against it.On June 11, 2009, nearly 40 of my family and friends gathered in the area close to where I would land while I headed up in the airplane. My instructor, Jay, guided me through the experience. The plane was the noisiest one I had ever been in, but I wasnt frightenedI was really just looking forward to the experience. When we reached 13,000 feet, Jay instructed me to throw myself out of the plane. When we first hit the air, the wind was so strong that I could hardly breathe. For a second I thought, “What have I gotten myself into?” But then everything got calmer. We were in a free fall for about a minute before Jay opened the parachute(降落伞), then we just floated downward for about five minutes. Being up in the clouds and looking at the view below was unlike anything I have ever feltmuch better than the hot air balloon. I was just enjoying it.Skydiving was really one of the greatest experiences of my life. I hope other people will look at me and realize that you dont stop living just because you are 84 years old. If theres something you want to experience, look into it. If its something that is possible, make it happen.6. What happened to the author in 2001?A. She flew an airplane.B. She entered a competition.C. She went on a hot air balloon ride.D. She moved into a retirement community.7. The author mentioned George Bush Sr. in her essay to .A. make her argument persuasive B. show her admiration for himC. compare their health conditionD. build up her own reputation8. How did the author feel immediately after she jumped out of the plane?A. Excited. B. Regretful. C. Nervous. D. Scared.9. What did the author enjoy most when she was skydiving?A. The beautiful clouds. B. The wonderful view.C. The company of Jay. D. The one-minute free fall.10. What is the best title of the passage?A. Impossible is nothing. B. A dream made come true.C. An unforgettable skydiving.D. I Went Skydiving at 84!【参考答案6-10】C A B B D阅读理解An idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same time.In addition to encouraging reading as a pursuit(追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched(发起) the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayor(市长) appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result, reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity can be achieved. Or it may show that New Yorke

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论