免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
天天增分(二十)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_.阅读理解Alibaba started taking the lead in China by connecting big Chinese manufacturers(制造商) with big buyers across the world. Its businesstobusiness site,Alibaba. com,allowed businesses to buy almost everything. Alibabuts advantage wasnt hard to judge: size. Alibaba is just big, even by Chinese standards. Its markets attract 231 million active buyers, 8 million sellers, 11.3 billion orders a yearand Alibaba_is_just_the_middleman. It encourages people to use its marketsnot charging small sellers a percentage of the sale.If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life,take my experience. I moved to Beijing a year ago and quickly got tired of visiting small stores across the crowded,polluted city of 20 million people in search of new electronics, bathroom furnishings, and anything else my wife wanted. “Youre looking for what exactly? Why not try it?”my Chinese teacher asked me one day. With that, my wonderful new relationship with Alibaba began.Alibabas original businesstobusiness model now is second to consumer buying. Chinese retail(零售) buying makes up 80% of Alibabas profit, and leading that group is Taobao,with 800 million items for sale and the most unbelievable selection of things youll ever find. TMall. com is Alibabas other big site, where you can find brand name goods from Nike and Unilever near the lowest prices.What I have a hard time explaining to friends and family back in the U. S. is how China has gone beyond traditional shoppingbigbox retailers especiallyin favor of online purchases on Taobao and a few other sites. In smaller towns than Beijing, where big retailers have not yet traveled, shopping online is shopping, and shopping is Taobao.I have a list of some of my recent purchases on Taobao for a sense of how wide the marketplace is. Almost everything arrived a day or two after ordering with free shipping. Im not even a big buyer, because I need friends to help me search the Chineselanguage site. When I was searching my purchase history on my Chinese teachers iPad, which helps me buy goods, I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.1. Alibabas advantage mainly lies in _. A. its businesstobusiness service B. its big size C. its not charging small sellers D. its low price2. What can we learn from the underlined sentence in the passage? A. Alibaba is of middle size among all the online sites. B. Alibaba will continue to develop. C. Alibaba acts as a bridge between the buyers and sellers. D. Alibaba stands out as the best online site.3. What can be inferred from the passage? A. Alibaba s businesstobusiness service earns more money than retail now. B. Taobao has no obvious advantage over other similar online sites. C. TMall. com provides more profit than Taobao. D. The authors Chinese teacher is also an online purchase lover.4. What is the passage mainly about? A. Shopping online in China is Taobao. B. Alibaba greatly influences peoples daily purchases in China. C. Shopping online goes beyond traditional shopping. D. How the author purchases online in China.1解析:细节理解题。根据第一段中“Alibabas advantage wasnt hard to judge:size.”(阿里巴巴的优势是显而易见的,即其规模。)可知答案为B项。答案:B2解析:句意猜测题。根据画线句子及后面的句子可推知阿里巴巴只是给买方和卖方搭建了一座桥梁。故答案为C项。答案:C3解析:推理判断题。根据本文最后一句话可推知作者的中文老师也是一个热衷于网上购物的人,故答案为D项。答案:D4解析:主旨大意题。通读全文,特别是第二段第一句及第四段可知选B项。答案:B.七选五The iPod GenerationToday it is common to see people who walk about with colored wires hanging from their ears wherever they go. They move about in their personal bubbles, sometimes unaware of whats happening around them. _1_ Outside life is shut out. So are you one of them?For me, walking around in my own personal bubble is perfect. _2_ Whats even better, wearing earphones seems to give a signal to people which says,“Im not available for chatting at the moment!”Suppose,youre at work and about to make an incredible breakthrough, but a colleague suddenly turns up. At this precise moment, the slightest disturbance would break your concentration. _3_ Once again,those wires hanging from your ears would be sure to give that “Go away!” signal._4_ Its probably part of the growing up stage when they just want to ignore their whole family while their mothers give them lectures about why they should do their “Yes. Mum. ” Problem solved.Pretty soon, not only will we have pretty colored wires hanging from our earsbut also our brains will be directly plugged into some new hightech instruments. Well be in a virtual (虚拟的) world, communicating with everyone else,or choosing not to,as we like. In this world,we will all be permanently plugged in. _5_ And they, are changing our social habits along the way.In the end, there is a thin line between using technology as a tool for making life better and being a slave to it! Its so strangesuddenly, I dont feel like wearing my earphones anymore.A. Our instruments are changing quickly.B. I also have wires hanging from my ears.C. In the home situation,teenagers love these wires.D. I dont have to deal with the noise from the environment.E. After all, I am listening to my favourite music and would rather not be disturbed.F. Listening to music through earphones is the perfect way to ignore such interruptions.G. They walk around in their own spaces,with their personal digital noise reduction systems.答案:5G6.D7.F8.C9.A.完形填空We have lived in this small town for two years and we began to know some people. Yet even though Aimee had already spent those years with the same group of students,no one from her _1_ chose to get to know her and become her _2_ . Aimee walked to and from school alone. She played alone at recess and ate alone at lunch. No one _3_ her to be on their team in gym class or for class projects.She just wanted to be _4_ ,to belong to a group. In her loneliness she begged me to talk to the teacher. I talked to the teacher but her reply made us _5_ . “No, we dont need to tell the students anything about her disabilities. You know how _6_ children can be. This will only single her out. ”As the start of school drew closer, Aimee began to _7_ ,“Mom,please talk to the new teacher. Maybe shell let you talk to the kids. ”This years teacher agreed. I planned my presentation. On the day of the _8_ , I said to the students. “Now put that hand in your lap or _9_ your back. You cant use it for the rest of the class _10_ you have to do. ”Then I asked them to _11_ shoelaces. Some students began working in pairs to have two hands _12_ for the job. Some attempted it on their own and _13_ soon showed on their faces and in their actions. _14_ one boy put up his hand and said,“I cant do this with one hand. I need _15_ . ”The rest of his classmates _16_ in agreement.I began to simply _17_ brain injury to the class. I personalized all the information by sharing Aimees story. Brain damage due to the stroke she _18_ at birth caused both these conditions as well as learning disabilities. I _19_ as I watched awareness on the faces of her classmates._20_ began to take place. Some of her classmates asked her to be in their group for class projects. Some included her at recess and noon hours.1. A. dormitoryB. classC. group D. neighborhood2. A. friend B. coachC. assistant D. colleague3. A. forced B. challengedC. ordered D. invited4. A. admired B. acceptedC. encouraged D. respected5. A. angry B. doubtfulC. sad D. suspicious6. A. mean B. generousC. upset D. arrogant7. A. complain B. whisperC. cry D. beg8. A. presentation B. ceremonyC. performance D. lecture9. A. beyond B. offC. behind D. away10. A. however B. whateverC. whenever D. wherever11. A. cut B. pullC. loosen D. tie12. A. ready B. busyC. empty D. available13. A. frustration B. fearC. anxiety D. worry14. A. Gladly B. SurprisinglyC. Finally D. Simply15. A. guidance B. helpC. comfort D. relaxation16. A. waved B. cheeredC. applauded D. nodded17. A. lead B. commentC. explain D. teach18. A. suffered B. infectedC. received D. cured19. A. frowned B. smiledC. congratulated D. appreciated20. A. Accidents B. EmergenciesC. Behaviors D. Changes1解析:根据前面的“the same group of students”可知,她班上没有一个同学愿意认识她。答案:B2解析:与前面的“chose to get to know her”呼应,指班上没有同学愿意认识她,更别提成为她的朋友了。答案:A3解析:与前面的“played alone at recess and ate alone at lunch”呼应,指她一个人很孤独,没有人邀请她来参加他们的队。答案:D4解析:根据后面的“to belong to a group”可知,她非常希望成为一个团体的一员,即被同学们所接受。答案:B5解析:根据后面
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 46607.1-2025塑料热固性粉末模塑料(PMCs)试样的制备第1部分:一般原理及多用途试样的制备
- GB/T 22437.3-2025起重机载荷与载荷组合的设计原则第3部分:塔式起重机
- 浙江台州仙居县经济和信息化局选聘工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 中国金属供应协议书
- 村民拆除栏杆协议书
- 使用临时货梯协议书
- 出国培训协议书模板
- 汕头市政府12345服务热线工作人员招考易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 使用管理协议书范本
- 养蜂厂买断合同范本
- 电力企业冬季安全培训课件
- GB/T 14193.1-2025液化气体气瓶充装规定第1部分:工业气瓶
- 滚动轴承装拆课件
- 斗罗大陆课件
- 光伏发电土建项目监理实施细则
- 滑雪安全救护知识培训课件
- 高中数学创新教学案例及课程设计
- 野生动物讲解课件
- XX医疗集团医院体系介绍
- 2025年内蒙古自治区综合评标评审专家库专家考试历年参考题库含答案详解(5套)
- 故障录波识图基础及典型故障分析
评论
0/150
提交评论