2018-2019版浙江高考英语大二轮复习专题一阅读理解提升练9.docx_第1页
2018-2019版浙江高考英语大二轮复习专题一阅读理解提升练9.docx_第2页
2018-2019版浙江高考英语大二轮复习专题一阅读理解提升练9.docx_第3页
2018-2019版浙江高考英语大二轮复习专题一阅读理解提升练9.docx_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解提升练(九)A(2018浙江绍兴5月模拟)Dr.Paul Kelley,a sleep expert,and his colleagues,including well-known Oxford sleep researcher,Professor Russell Foster,presented an interesting theory at the British Science Festival in Bradford.They said that school days should start at 10:00 and university at 11:00 to better match the biological rhythms of adolescents and young adults.Dr.Kelley said most people wake up to alarms because they have to go to work.In fact the body clock of most people between the ages of 10 and 20 is not well suited to rising early.This means insisting on an early start can lead to a lack of sleep,which in turn can affect learning and health.Adolescents in particular are the most affected,which is “a huge society concern”.Dr.Kelley and his colleagues are leading a project called Teensleep,which is currently looking for 100 schools from around the UK to test the idea.The Teensleep experiment,which is funded by the Wellcome Trust and the Education Endowment Fund,will randomly divide its 100 schools into four groups.One group of schools will shift(转换) their school days for 14-16-year-olds to a 10:00 start.Another group will offer “sleep education” to their students.This involves helping students and staff “realize wise ways of making their sleep good sleep”,such as avoiding screen-based activities in the evening.The third group of schools will introduce both a later start and sleep education,while the fourth will make no such changes.The experiment will start in the 2018-2019 academic year,and the researchers plan to report their results in 2020.Dr.Dijk,a professor of sleep and physiology at the University of Surrey,cautioned that shifting the school day might be of limited use without changing other habits that affect our sleep,especially nighttime light exposure.But he will observe the experiment with interest.1.According to Dr.Kelley,delaying school starting time can .A.match students body clockB.change students body clockC.lead to a lack of students sleepD.improve students sleep quality2.Which of the following statements about the Teensleep experiment is TRUE?A.The experiment will last three years.B.One group will have sleep education.C.Two groups will start school at 10 oclock.D.The experiment will be sponsored by Dr.Kelley.3.Dr.Dijks attitude to the Teensleep experiment can be best described as . A.neutralB.doubtfulC.supportiveD.indifferentBHumans have been keeping animals as pets for tens of thousands of years,but Dr.Jean-Loup Rault,an animal scientist at the University of Melbourne in Australia,believes new companions are coming:robot pets.“Technology is moving very fast,” Rault told ABC News,“The Tamagotchi in the early 1990s was really the first robotic pet,and now Sony and other big companies have improved them a lot.”This may not sit well with pet lovers.After all,who would choose a plastic toy over a lovely puppy?But Rault argues that the robotic kind has a lot going for it:“You dont have to feed it;you dont have to walk it.It wont make a mess in your house,and you can go on a holiday without feeling guilty.”The technology also benefits those who are allergic to pets,short on space,or fearful of real animals.Its not clear whether robot pets can replace real ones.But studies do suggest that we can bond(紧密联系) with these smart machines.People give their cars names and kids give their toy animals life stories.Its the same with robots.When Sony stopped its repair service for its robot dog Aibo in March 2014,owners in Japan held funerals.As an animal welfare researcher,Rault is concerned about how robotic pets could affect our attitudes towards live animals.“If we become used to a robotic companion that doesnt need food,water or exercise,perhaps it will change how humans care about other living beings,”he said.So are dogs and cats a thing of the past,as Rault predicts?For those who grew up with living and breathing pets,the mechanical kind might not do.But for our next generation who are in constant touch with smart technology,a future in which lovely pets neednt have a heartbeat might not be a far-fetched dream.4.What does the underlined part “sit well with” in Paragraph 3 most probably mean?A.Be refused by.B.Be beneficial to.C.Make a difference to.D.Receive support from.5.Who is fond of keeping robot pets?A.Those who are not fearful of real animals.B.Those who grew up with living beings.C.Those who will develop strong bond with their machines.D.Those who are often exposed to smart technology.6.What may be the best title for the text?A.Robot pets are comingB.The popularity of robot petsC.Living pets are dying outD.The advantages of robot petsCTwenty-seven provinces,autonomous regions and municipalities across China have made plans for carrying out family doctor services,according to the top health authority.By the end of 2016,22.2 percent of Chinese people and 38.8 percent of groups first enjoyed services from family doctors in cities that tried out the program,the National Health and Family Planning Commission reported recently.Priority groups are the old,pregnant women,children,the disabled,patients with chronic (慢性的)diseases such as hypertension,diabetes and tuberculosis,as well as those with severe mental disorders.Family doctor services will be spread to over 85 percent of Chinese cities,covering 30 percent of the urban population and over 60 percent of priority groups next year,said Li Bin,head of the commission.The program is important to establishing a tiered(分层的) disease treatment system,which means medical institutions receive patients according to the seriousness of their illnesses,said Li.To attract more family doctors,the government will also help the transfer of patients with better conditions to major hospitals,according to an official with the commission.Family doctors,including grassroots health organizations,excellent doctors at township doctors and village doctors,provide basic medical care and other health services.7.What does the third paragraph mainly tell us?A.What chronic diseases are.B.What priority groups are.C.Severe mental disorders need family doctors.D.The disabled especially need family doctors.8.What do medical organizations base on if they receive patients?A.The doctors time.B.The patients family.C.The patients income.D.The severity of patients illnesses.9.What does the government do in order to attract more family doctors?A.It will build more hospitals.B.It will give more money to patients family.C.It will supply more help in transferring of patients.D.It will provide a lot of money for family doctors.10.What do family doctors do for patients?A.They carry out first aid.B.They tell people some medical knowledge.C.They provide basic medical care and other health services.D.They can provide better techniques for patients with chronic diseases.阅读理解提升练(九)A【语篇导读】 怎样才能很好地学习?文章告诉我们,适当地调整下作息时间是一种很好的方式。1.A细节理解题。根据第一段最后一句可知,延迟上课时间到10点或11点能与学生的生物钟更好地匹配,故选A项。2.C细节理解题。根据第三段的“The Teensleep experiment,which is funded by.”可知,D项错误;由第三段可知,第1和第3小组都会将上课时间改为10点钟,而第2和第4小组的上课时间则保持不变,故选C项。3.B推理判断题。根据文章最后一段中的“Dr.Dijk,a professor.cautioned that shifting the school day might be of limited use without changing other habits”可知,Dr.Dijk对于只改变上课的时间持怀疑的态度,故选B项。B【语篇导读】 人类饲养宠物已有数万年的历史,本文介绍了新型宠物机器宠物。机器宠物有其独有的优点,或许在不久的将来机器宠物会进入人类的家庭。4.D词义猜测题。根据文章第三段中的“After all,who would choose a plastic toy over a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论