




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西大新县2017高考英语阅读理解一轮精编题(一)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【题文】CPilling a cat can be a “terrible” experience. Cats dont want something pushed down their throats, and theyll fight with all their strength to prevent it. In fact, its amazing how powerful their small bodies can be.The easiest way of pilling a cat is to press the pill into powder. Then mix the powder with a small amount of wet food. If your cat usually eats dry food, she will probably view the wet food as a treat and eat it up.If your cat wont eat the wet food that contains the pill or if she is too ill to eat, you can get a “pill gun”. There are some basic instructions. Getting your cats mouth to open is going to be the most difficult part. First, be sure the pill is in a handy place. Then you can put your cat on a bookshelf with her bottom in a corner or you can put her on your lap firmly tied. Have your cat facing to the right if youre right-handed. With your left hand, hold your cat at the cheekbones, putting your palm at the top of her head. Keeping your finger off the trigger (扳机), with your right hand, insert the pill gun until the pill is positioned over the tongue and open throat. Be sure to give your cat a treat directly after giving the pill.If you dont feel comfortable using a pill gun, you can try giving the pill by hand. Push your cats head backwards just far enough so that her nose is pointing towards the ceiling. At this point, most cats will slightly open their mouths. With the little finger or ring finger of the hand holding the pill, open the bottom jaw a little more. You may need to hold her top jaw with your other hand while doing this. Aim straight and lightly throw the pill or drop it. Most cats will then swallow the pill.1. Pilling a cat can be a terrible experience because cats _.A. are amazingly powerful and dangerousB. may fight with all their strength against pillsC. refuse something pressed down their throatsD. are difficult to treat once theyve got ill2. What can be inferred according to the second paragraph?A. Wet food with medicine is usually a treat to cats.B. Cats used to dry food must reject wet food.C. The easiest pilling is to press the pill into powder.D. Cats are probably interested in something new.3. Using a “pill gun”, you had better hold your cat _ if youre left-handed.A. facing to the right B. with your right hand C. at the head D. on your lap firmly4. A cat probably opens its mouth naturally when _.A. its nose is straight upwardsB. it is touched by fingersC. its head is turning aroundD. it is served with its favorite pills参考答案14、CDBA 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 The house was quiet at 5 a.m. and Tims mother was asleep. Only the sound of the big freezer broke the quiet. Hed dreamt of the cave last night. The purring (轻微颤动声) of the freezer had been the sea.Tim pulled on a sweater and put some apples into his schoolbag. It was too early for breakfast. Hed eat after hed been through the cave, sitting on the rocks and staring at the sea.He wished he had a proper pack. His schoolbag would have to do. What else? Sandwiches -but his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches, shed want to know why he had to leave so early. He settled for some biscuits, and left a note stuck to the table.Gone to Michaels Back tonight .Tim.The sky was high and soft and light outside, though the sun still wasnt up. Even the highway up the hill was quiet as he made his way down the street. The wind from the sea was fresh and sweet.The sandhills still breathed heat from yesterdays sun, though the top of the sand was cool. He ran down to the beach impatiently, but there was no one, just dry sand dancing in the early wind and seabirds marching up and down watching the waves.The light changed suddenly. The first rays of sunlight stretched across the sea. The sun was pushing its way over the edge of the worldOver the first rocks, along to the point, Tim glanced back. The beach was still empty. The sun sailed higher in the sky.He could see the cave now, even darker in the morning light. The sand turned silver then dark gold as the water flowed away from it. He had to force himself to go closer. Why was it so much more mysterious now? But it would be silly to go back now after so much trouble. He neednt go in all the way 【小题1】What did Tim do at the beginning of the story?A.He left the house quietly B. He had breakfast at home.C. He left a note on the freezer. D. He put a sweater in his schoolbag.【小题2】He settled for some biscuits” ( in Paragraph 3 ) means that Tim_.A. left home looking for some biscuits B.felt like eating biscuits rather than sandwichesC. had to take biscuits instead of sandwichesD. could only find some biscuits in the kitchen【小题3】What made it possible for Tim to see the entry to the cave?A. The height of the first rocks. B. The ups and downs of the waves.C. The change in the position of the sun. D. The vast stretch of the sunlit beach.【小题4】Which of the following statements is TRUE according to the story?A. The sea looked like a piece of gold.B. Seabirds flew away when Tim arrived.C. Tim was the only person on the beach.D. The sky got dark as Tim reached the cave.【小题5】In the story, Tims mood changed from .A. loneliness to crazinessB. anxiousness to excitement C. helplessness to happiness D. eagerness to nervousness 【答案】【小题1】A【小题2】C【小题3】C【小题4】C【小题5】D【解析】试题分析:本文叙述了作者由于急切渴望去海边,早晨很早就起来了,海边就他一个人,因为天还有亮,天色很暗,他的心情开始变化,有开始的急切盼望的心情变成了紧张,担心害怕的感觉。【小题1】细节理解题。根据第二三段and left a note stuck to the table. 可以看出他是悄悄地离开了家,故选A。【小题2】细节理解题。根据What else? Sandwiches -but his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches, shed want to know why he had to leave so early. 他怕吵醒妈妈,妈妈会问他为什么起那么早,故选C。【小题3】细节理解题。根据第六段The light changed suddenly.和第八段He could see the cave now 可以推知是由于太阳光位置的改变,故选C。【小题4】细节理解题。根据第五段but there was no one, 可知只有他一个人在,故选C。【小题5】细节理解题。根据从第一段Hed dreamt of the cave last night.到最后一段But it would be silly to go back now after so much trouble.可知他的心理从急切,盼望到紧张、担心的变化过程,故选D。Faced with a tough job market, fresh graduates are dreaming of running their own businesses insteadBut a recent survey has showed that such ambitions lack the required support and remain just thatdreamsThe Shanghai Municipal Employment Promotion Center poll of 1,276 graduates in several universities and colleges in the city, released last Friday, showed 5978 percent of respondents considered the possibility of setting up a company or at least a small store But they just stop at the thinking stage, it statedRespondents put the top reasons for not going it alone down to a shortage of investment and a lack of business opportunityThey also listed lack of business experience and social networks, the need tor advanced study and objections from family members as factors that stood in their wayMore than 90 percent of the interviewees said they would rather take up a job after graduating and then consider starting their own business two or three years down the roadGuo Bing, a senior student in Shanghai International Studies University majoring in English, decided he wanted to be his own boss last yearBut he is looking for a job first If I fail to find a satisfying job, I would like to establish a company in exhibition services, Guo saidThe Shanghai native has some relatives working in a local printing plantWith their help, Guo hopes to produce exhibition brochures(小册子) at a relatively low priceHe is also confident that his English language skills can help him do well in the industry Social networking is an important factor leading to business success, Guo said Guo said that the shortage of graduate jobs is the main reason driving more university students to set up a business right after their graduationJiang said the university sets up a business guide learn made of government officials and professionalsThey regularly give training courses to students who show an interest in having their own businessThe parents of university graduates are more willing to help their children start up alone, the survey showedOnce you win the support of your family, you have won half the battle, Guo added16Which of the following can be the best title?AA Tough Job Market BGraduates Dream of Being BossCThe Ambitious Fresh Graduates D, The Story ot Guo Bing17Which of the following does NOT stop fresh graduates realizing their dreams of being bosses?AThe lack of business opportunity and investmentBThe shortage of business experience.CLess skilled English languageDTheir family members objections18In the view of Guo Bing, what is the key factor -that makes fresh graduates dream of being boss soon after graduation?ATheir family dont support themBTheir social networking is not goodCThere are not enough graduate jobs DThey want to achieve greater success19All the following statements are true about Guo Bing EXCEPT _AHe has started his own business with the help of his relativesBEnglish is his major in the universityCHe is trying to find a job which can satisfies himDHe is a Shanghai native20Who is this article mostly intended for?AThe parents whose child goes to university soon.BThose who will graduate from universityCThose who want to be bossesDThe officials who work in the government【参考答案】1620、BCCAB阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。“A very destructive seven-year old child kicked my legs and scratched at my hand,” said one teacher. “I broke up a fight and was kicked,” said another. Many people have heard stories like this. But the situation is more worrying still and it involves parents.Every child, regardless of the circumstances into which they are born, has the right to achieve their potential, regardless of their parents wealth and class. And we recognize that, as a nation, it is a long way to achieve this goal. But rights come with responsibilities and what worries people is that we are in danger of neglecting the latter. Far too many children are behaving badly at school, even to the point of being violent to staff. This is terrible enough,but it is hard to be surprised since many children are just mirroring the behavior of their parents. Too many are starting school unable to hold a knife and fork, unused to eating at a table,and unable to use the lavatory properly. We are in danger of becoming a nation of families living separate lives under one roof. The bedroom, once a place to sleep, has become the living space for the young. Spending hours in front of computer screens, on social networking sites or being immersed in computer games, children and young people spend little time with their parents. Parents are unable to monitor just what their children are watching.Schools cannot right the wrongs of society and teachers cannot become substitute parents. Both parties need to work together. Parents must be helped and given confidence to take back control. They are responsible for setting boundaries for their childrens behavior and sticking to those boundaries when the going gets tough. They are responsible for setting a good example to their children and for devoting that most precious of resources-time-so that children come to school ready and willing to learn. 【小题1】What problem do people ignore in the writers opinion? A. The school violence. B. The pressure of students learning. C. The right to achieve students potential. D. Students responsibilities.【小题2】 The writers attitude to the behaviors of parents may be that of . A. dissatisfaction B. sympathy C. understanding D. tolerance 【小题3】 The underlined part in Paragraph 4 may mean . A. children dont live with their parents in the same room B. parents care little about childrens life at home C. children spend little time with their parents at home D. parents attempt to establish a good relationship with their children【小题4】From the last paragraph,we can infer that .A. school cant correct the wrongs that society does to teachers B. teachers have no responsibility for playing the role of parents C. parents should spend time with children making them ready to learn D. students are responsible for making themselves known in society【小题5】Wha
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年南昌市劳动保障事务代理中心招聘统计监测劳务外包工作人员1人模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年4月深圳市深汕特别合作区招聘事务员38人模拟试卷(含答案详解)
- 2025河北招聘(选聘)辅助性岗位工作人员13人模拟试卷含答案详解
- 2025福建福州市罗源县卫健系统事业单位招聘控制数卫技人员12人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025内蒙古民航机场集团有限公司招聘76人模拟试卷及答案详解1套
- 2025内蒙古工业大学事业编制人员招聘20人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025湖北黄石市阳新县卫生健康局招聘公益性岗位人员2人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025内蒙古应急管理厅选聘应急管理综合行政执法社会监督员的考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025广西壮族自治区体育局机关服务中心招聘编外人员2人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025辽宁沈阳水务集团有限公司“智汇水务”招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解1套
- 旅行社旅游突发公共事件应急预案
- 便利店陈列培训
- 学校食堂餐厅投诉处理制度
- SolidWorks-全套基础培训教程
- 安吉汽车物流运输优化方案全套
- 软式棒垒球-上手传接球教案高一上学期体育与健康人教版
- 变更董事股东会决议
- 中国功夫介绍英文
- 驾驶员管理台帐
- 部编版五年级道德与法治上册第3课《主动拒绝烟酒与毒品》优秀课件【最新】
- 拆房协议书模板
评论
0/150
提交评论