


全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
探秘考研英语阅读的出题角度和策略一、从状语等修饰语的角度出题考研英语阅读的文章句子一般较长,出题人往往只从句子当中的某一个成分处设题,特别是定语成分和状语成分。例如:Still, Jefferson freed Hemingss children though not Hemings herself or his approximately 150 other slaves. Washington, who had begun to believe that all men were created equal after observing the bravery of the black solders during the Revolutionary War, overcame the strong opposition of his relatives to grant his slaves their freedom in his will. Only a decade earlier, such an act would have required legislative approval in Virginia.40. Washingtons decision to free slaves originated from hisA moral considerations.B military experience.C financial conditions.D political stand.【解析】题干问的是华盛顿给奴隶自由的决定是源于什么,也就是问原因,显然我们需要找原因状语的分。文中最后一段的“Washington, who had begun to believe that all men were created equal after observing the bravery of the black solders during the Revolutionary War, overcame the strong opposition of his relatives to grant his slaves their freedom in his will.”明确指出是因为:after observing the bravery of the black solders during the Revolutionary War,华盛顿才做了这个决定,所以答案选B“军事经历”。二、对原句进行同义词替换对原文句子中个别词汇进行同义词替换,从而制造出同义答案,这是考研阅读选项设置的常见手法。大家需要在做题的过程中不断积累同意替换词。Genetically speaking, there are advantages to avoiding substantial height. During childbirth, larger babies have more difficulty passing through the birth canal. Moreover, even though humans have been upright for millions of years, our feet and back continue to struggle with bipedal posture and cannot easily withstand repeated strain imposed by oversize limbs. “There are some real constraints that are set by the genetic architecture of the individual organism,” says anthropologist William Leonard of Northwestern University.33. On which of the following statements would the author most probably agree?A Non-Americans add to the average height of the nation.B Human height is conditioned by the upright posture.C Americans are the tallest on average in the world.D Larger babies tend to become taller in adulthood.【解析】这个题目需要对选项进行排除。文中第三句说:even though humans have been upright for millions of years, our feet and back continue to struggle with bipedal posture and cannot easily withstand repeated strain imposed by oversize limbs. 尽管人类已经直立行走了很多年,我们的脚和背都在承受的直立行走的压力,不能够承受大型的肢体所带来的持续压力。由此可以推断出,人类身高收到直立行走的限制,选项B中conditioned是对原文struggle with的同义转述。三、对转折或否定进行正反替换原文中用否定方式表达的内容,选项中可能用肯定的方式把同样的意思表述出来。同样,原文中用肯定方式所表达的内容,命题者在设定选项时可能用否定的方式来进行同义转述(如双重否定句,或者一个否定形式加上另一个否定词如never, none等)。How things have changed! In 1995 the United States can look back on five years of solid growth while Japan has been struggling. Few Americans attribute this solely to such obvious causes as a devalued dollar or the turning of the business cycle. Self-doubt has yielded to blind pride.54. The author seems to believe the revival of the U.S. economy in the 1990s can be attributed to the.A turning of the business cycleB restructuring of industryC improved business managementD success in education【解析】答案出处显然定位在第二句,“没有几个美国人将此仅仅归因于美元贬值或商业周期变化这样显而易见的原因”。关键在“显而易见”,说明“美元贬值或商业周期变化”是作者认同的原因。原文用
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025版食品厂员工劳动合同变更范本
- 2025船舶所有权转让及船舶配件供应与维修合同范本
- 2025版特种工程设备供应与现场安装合同范本
- 2025年虚拟现实游戏引擎软件开发采购合同
- 2025年度消防设备维护保养报建合同
- 2025版运输设备采购合同补充协议
- 2025年度电子商务平台建设与运营合同范本
- 2025年智能穿戴设备塑胶模具采购及合作开发合同
- 2025年旅游度假村租赁预付款合同
- 2025年车位买卖合同模板(含车位租赁权及续租条款)
- 人工智能智能客服系统
- 个人安全管理工作存在的不足及整改措施
- 公司登记(备案)申请书
- 八下政治全册思维导图
- 供水管网工程监理实施细则
- 科研伦理与学术规范-期末考试答案
- 2024年秋季学期人教版七年级上册历史全册教学课件(新版教材)
- 化学-安徽省1号卷A10联盟2025届高三上学期8月开学摸底考试试题和答案
- 创业大赛承办服务投标方案(技术方案)
- JGJ/T235-2011建筑外墙防水工程技术规程
- 2024版《供电营业规则》考试复习题库大全-上(选择、判断题)
评论
0/150
提交评论