



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解限时训练与解析A(5minutes)I found out one time that doing a favor for someone could get you into a lot of trouble. I was in the eighth grade at the time, and we were having a final test. During the test, the girl sitting next to me whispered something, but I didnt understand. So I leaned over her way and found out that she was trying to ask me if I had an extra pen. She showed me that hers was out of ink and would not write. I happened to have an extra one, so I took it out of my pocket and put it on her desk. Later, after the test papers had been turned in, the teacher asked me to stay in the room when all the other students were dismissed(解散). As soon as we were alone she began to talk to me about what it meant to grow up; she talked about how important it was to stand on your own two feet and be responsible (负责任) for your own acts. For a long time, she talked about honesty and emphasized(强调) the fact that when people do something dishonest, they are really cheating(欺骗) themselves. She made me promise that I would think seriously(认真地) about all the things she had said, and then she told me I could leave. I walked out of the room wondering why she had chosen to talk to me about all those things. Later on, I found out that she thought I had cheated on the test. When she saw me lean over to talk to the girl next to me, it looked as if I was copying answers from the girls test paper. I tried to explain about the pen, but all she could say was it seemed very very strange to her that I hadnt talked of anything about the pen the day she talked to me right after the test. Even if I tried to explain that I was just doing the girl a favor by letting her use my pen, I am sure she continued(继续) to believe that I had cheated on the test.1. The story took place(发生) exactly _ . A. in the teachers officeB. in an exam room C. in the schoolD. in the language lab2. The girl wanted to borrow a pen, because _ . A. she had not brought a pen with her B. she had lost her own on her way to school C. there was something wrong with her ownD. her own had been taken away by someone3. The teacher saw all this, so she asked the boy _ . A. to go on writing his paperB. to stop whispering C. to leave the room immediatelyD. to stay behind after the exam4. The thing(s) emphasized in her talk was(were) _ . A. honestyB. sense of dutyC. seriousnessD. all of the above5. The boy knew everything _ . A. the moment he was asked to stay behindB. when the teacher started talking about honesty C. only some time laterD. when he was walking out of the room【答案及解析】:1. B 故事发生在考试进行期间,故选B。2.C由“She showed me that hers was out of ink and would not write.”可知她的笔坏了。3.D 由“Later, after the test papers had been turned in, the teacher asked me to stay in the room”可知考完试后,老师让他留下(stay behind)。4.A 由“. For a long time, she talked about honesty and emphasized(强调)”可知老师反复强调的就是cheat的反面诚实(honesty)。5.C 由最一段“Later on”可知 。 B(7minutes)Some kids start to drink alcohol (酒精) at a young age. They think it is part of becoming an adult. They also think drinking is not that bad because so many people do it. They feel it is not as bad as taking drugs (毒品). It is easy for kids to get liquor (酒精饮料)by using fake identification (伪造证件). Parents may start to notice a change in their childs behavior if the child starts drinking. Kids who drink sometimes stop doing things they normally liked to do. They may keep telephone calls and meetings a secret and not want anybody to touch their things. They act moody (喜怒无常) and do not have the same eating and sleeping habits. Parents need to stay involved (牵涉) in their kids lives. They should talk to their children about their problems to be aware of any changes. Parents can be the best protection. Children who get a lot of love can feel good about themselves. It helps them resist(抵抗) doing bad things even when other kids are doing them. Parents can also help set a good example by not drinking and driving. They can have firm rules in the home that everyone follows. Give the children good ideas on how to say “no” to drinking, even when they are at a party. Try not to overreact or panic (惊慌) if the child tries alcohol. How you handle it can affect their attitude. It may be helpful to talk to other parents about setting up curfews (宵禁令) and rules about parties or other events.1. Which of the following is NOT the reason why some kids have an early start of drinking?A. They want to show their maturity (成熟) by drinking alcohol.B. Drinking alcohol is much cooler than taking drugs.C. They are affected by many other people around them.D. They can get liquor easily.2.According to the passage, what changes may happen to the kids who start drinking?A. Nothing serious will happen to them.B. They keep the same eating and sleeping habits.C. They can control their moods quite well.D. Sometimes they act secretly.3.According to the writer, if parents find their children try alcohol, they had better _.A. punish them at onceB. ask the police for helpC. ask their childrens friends for helpD. set up curfews and rules about parties or other events with other parents4.Which is the main subject discussed in the passage?A. Teen health.B. Teen education.C. Teen drinkingD. Parents worries.【答案及解析】1. B 由第一段,用排除法。2. D 由第二段“They may keep telephone calls and meetings a secret and not want anybody to touch their things.”可知。3.由最后一句可知。4.C 纵观全文,可以看出讲的是青少年喝酒的问题。C(6minutes)Everyday we go to school and listen to the teacher, and the teacher will ask us some questions. Sometimes, the classmates will ask your opinions of the work of the class. When you are telling others in the class what you have found out about these topics, remember that they must be able to hear what you are saying. You are not taking part in a family conversation or having a chat(闲谈)with friendsyou are in a slightly unnatural situation where a large group of people will remain silent, waiting to hear what you have to say. You must speak so that they can hear youloudly enough and clearly enough but without trying to shout of appearing to force yourself.Remember, too, that it is the same if you are called to an interview whether it is with a professor of your school or a government official who might meet you. The person you are seeing will try to put you at your ease(轻松)but the situation is somewhat(一点儿)different from that of an ordinary conversation. You must take special care that you can be heard.1.When you speak to the class, you should speak _.Aas loudly as possible Bin a low voiceCloudly Dforcefully2.Usually, when you speak to the class, the class is _.A.noisy Bquiet Chaving a rest Dserious3.The situation in the class is _ that in your house.Anot very different from Bsometimes the same asC.sometimes not the same as Dnot the same as4. If you are having a conversation with an official, the most important thing for you is _.Ato show your ability Bto be very gentleC. to make sure that you can be heard Dto put the official at ease5.The main idea of this passage is _.Athat we must use different ways at different situationsBthat we must speak loudlyCthat we must keep silent at any timeDthat we must talk with the class【答案及解析】1.C。细节理解题。根据文章第一段中的:You must speak so that they can hear youloudly enough and clearly enough but without trying to shout or appearing to force yourself. 可以看出C项为正确答案,而A、B、D三项均与这句话意义不符,可排除。2.B细节理解题。从文中的where a large group of people will remain silent,可见B项为正确答案。 这里的silent与选项中的quiet同义,均意为“安静”。3.D事实判断题。文章第一段告诉我们:在班上讲话不同于在家中谈话或闲聊,当有一大群人安静下来,等待你的讲话时,你会感到有点不自然,由此可见,D项为最佳选项。4.C文章最后一句:You must take special care that you can be heard.你应特别注意你会被别人听到。很清楚地交代了答案应选C项。这里take special care意为“特别注意,特别重视”。5.A纵观全文,不难得出这样一个结论:在不同的场合应采取不同的说话方式,A项正有此意,故选之。 D(6minutes)Computers are very important to modern lifeMany people think that in the future computers will be used in lots of everyday lifeIt is thought that we wont have to go shopping because we will be able to get most things which are sold in shops on the InternetThere will be no more books because we will be able to get all texts from computersThe Internet will be used to play games, see films and buy foodMost telephone calls will be made by computers, tooSome people are glad about those new ways of shopping and communicating(交流)Others do not think that computers will replace(代替)our old waysSome people think that one day we will not read books made of paper. Instead, we will buy and read books using computers, which will keep many different books in them at the same timeWe wont need to turn lots of pages and paper will be savedComputerized (计算机化的) books will be used more and moreWhile many people say it is a pleasure to go into shops and look at things you want to buyIt is also unlikely that many people will want to read large texts on our computers. Because paper books will perhaps be more friendlyMaybe computers wont change these two habits1.Which is the main idea of this passage?A. People like going shoppingB. Reading books is importantC.Computers are importantD. Computer can be used to play games2.There will be no more books because_.A. There is no paper in the future. B. People dont like reading books.C. They are very expensive. D. We can read passages from computers.3.Which of the following is TRUE?A. We can see films by computers. B. People all like to go shopping by computers.C. We cant buy anything using computers. D. All the people like reading books from computers.4. Which of the following is mentioned (提到) in the passage?A. Computers can help us e-mail our friends. B. We can chat by using computers.C. Computers can help us make telephone calls. D. We can listen to the music by computers.【答案及解析】主要讲述了电脑会在很多方面影响我们的生活。如:我们可以在网上购书和阅读,这样既节省纸张又方便快捷。有人说因此网络阅读将取代我们以前的阅读习惯。但还有人不这样认为,因为纸张看起来更温馨一些。对于购物也是一样,网上虽然可以买到你要的东西,但逛街也自有乐趣。 1. C 答案A和B分述了文章的两个部分的内容,而D只涉及了电脑的一点用途。所以只有C答案概括性强些。2. D 答案在第二自然段的第三行和其后的文字中。3. A 答案BCD的文字表述都太绝对了,以偏盖全。4. C 本题的四个选项都是我们知道的电脑能做的事情,但只有C项是文中提到的。E(5minutes)Read the following advertisements and then choose the correct answers. (China Daily, March 3, 1996) the biggest shopping center will open on March 8. Every body with todays China Daily will get a small present that day. You are welcome.Telephone: 38990688; address: No. 6 Xidan Road (ENGLISH NEWSPAPER, March 19) English Newspaper needs a foreign editor. He (She ) must have worked in China for more than 2 years. British nationality is necessary. The salary is $ 100,000 a year. The term is 3 years. In ten days this piece of advertisement will not be useful.Tel
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 工业互联网平台数据备份2025年备份恢复策略在智慧城市中的应用
- 2025年学前教育机构师资队伍教师培训效果评价与改进报告
- 2025年中国高速传输铜箔行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 第14课《水调歌头·明月几时有》教学设计统编版语文九年级上册
- 2024-2025学年年高中政治 第四单元 当代国际社会 9.1 国际社会的主要成员:主权国家和国际组织说课稿2 新人教版必修2
- 医养结合养老机构运营中的医疗资源整合与社区医疗服务报告
- Integrated skills说课稿-2025-2026学年高中英语牛津译林版2020选修第二册-译林版2020
- 2025年光储充一体化项目在新能源汽车充电站的安全性评估报告
- 《数学记录天气》(教学设计)-六年级下册数学冀教版
- 第二章《声现象》单元教学设计和课时作业设计 苏科版八年级物理上册
- 简单离婚协议书模板
- 生猪定点屠宰场申请书
- 康复医学概论课件
- 2025年《公共基础知识》试题库(附答案)
- 高二《复活》课文解读
- 大圆满前行考试题及答案
- 【衢州】2025年浙江衢州市柯城区属事业单位招聘工作人员17人笔试历年典型考题及考点剖析附带答案详解
- 钢构农业大棚建设项目可行性研究报告
- 非货币支付管理办法
- 湖北省武汉2025-2026学年度高一上学期开学分班考试-英语(解析版)
- 2025年宜昌专业技术人员公需科目培训考试题及答案
评论
0/150
提交评论