福师1309《大学英语(1)》课程练习题 参考答案.doc_第1页
福师1309《大学英语(1)》课程练习题 参考答案.doc_第2页
福师1309《大学英语(1)》课程练习题 参考答案.doc_第3页
福师1309《大学英语(1)》课程练习题 参考答案.doc_第4页
福师1309《大学英语(1)》课程练习题 参考答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

福师大学英语(1)课程练习题解析阅读:Many people who work in London prefer to live outside it, and to go in to their offices orschools every day by train, car or bus, even though this means they have to get up early in themorning and reach home late in the evening.One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in Londonwithout a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in thecountry with a garden of ones own.Then, in the country one can really get away from the noise and hurry of busy working lives.Even though one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better atnight and during weekends and on summer evenings, one can enjoy the fresh, clean air of the country.If one likes gardens, one can spend ones free time digging, planting, watering and doing the hundredand one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up,one has got the reward together with those who have shared the secret of Nature.Some people, however, take no interest in country things: for them, happiness lies in the town,with its cinemas and theatres, beautiful shops and busy streets, dance-halls and restaurants. Suchpeople would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London. Anoccasional walk in one of the parks and a fortnights (two weeks) visit to the sea every summer is allthe country they want: the rest they are quite prepared to leave to those who are glad to get awayfrom London every night.1. Which of the following statements is NOT true?_B_A. People who love Nature prefer to live outside the city.B. People who work in London prefer to live in the country.C. Some people enjoying city life prefer to work and live inside London.D. Many nature lovers, though working in London, prefer to live outside the city.解析:考察对文章细节把握,由第一段第一句可知,答案为 B。2. With the same money _B_, one can buy a little house with a garden in the country.A. getting a small flat with a gardenB. having a small flat with a gardenC. renting a small flat without a gardenD. buying a small flat without a garden解析:考察对文章细节把握,由第二段第二句可知,答案为 B。3. When the garden is in blossom, it means that one _B_ has been rewarded.A. living in the countryB. having spent time working in the gardenC. having a garden of his ownD. having been digging, planting and watering解析:考察对文章细节把握,由第三段最后一句可知,答案为 B。4. People who think happiness lies in the town would feel that _A_ if they had to live outsideLondon.A. their life was meaninglessB. their life was invaluableC. they didnt deserve a happy lifeD. they were not worthy of their happy life解析:考察对文章细节把握,由最后一段第二句可知,答案为 A。5. The underlined phrase “get away from” in the 3rd paragraph refers to _C_.A. deal withB. do away withC. escape fromD. prevent from解析:本题考点是词汇。Online learning is also called distance education. Many American colleges and universities havebeen offering it for years.One example is New York University in Manhattan. The School of Continuing and ProfessionalStudies began online classes in nineteen ninety-two. Its Virtual College has taught more than tenthousand students from across the United States and other countries.Last year, the School of Continuing and Professional Studies launched NYU Online. It offersNYUs first online programs to earn a bachelors degree. Programs are offered in three areas:leadership and management, information systems management and social sciences. Universityofficials say classes are highly interactive, where students communicate with each other and theirteachers. Some classes require students to all log in at the same time so they can attend live lecturesby a professor. Students can also ask questions and work together on team projects. The universitysays classes are taught by NYU professors who have been trained in online teaching.International students must take two admissions tests before they can be accepted into theprogram. These are the SAT and the TOEFL. We will discuss these tests later in our series.The cost to attend NYU Online depends on how many classes a student takes. It can cost asmuch as fifteen thousand dollars a year. NYU offers no financial aid for international students in thisprogram. You can get more details at .1. When did New York University start its online classes?CA. In 1990. B. In 1998.解析:此题问的是纽约大学是什么时候开始远程教学的,所以为 C。2. Which of the following is NOT included in the online programs offering a BA degree? BA. Information Systems Management.C. Leadership and Management.B. Finance and Economy.D. Social Sciences.解析:此题问的是授予学士学位的网络课程不包括哪一门,所以为 B。3. What can the students do in the online learning programs?A. Communicate with each other and the teacher.B. Attend classes and lectures together.C. Ask questions and work together on team projects.DD. Both A and C.解析:此题问的是在远程教学中,学生可以做什么,所以为 D。4. International students can be accepted into the program after _. AA. they take the SAT and the TOFELC. they apply and log inB. they go to New York UniversityD. two years in the United States解析:此题问的是国际学生如何参加远程学习,所以为 A。5. How much does the online learning program cost per year? CA. $15,000B. $1,500C. It depends.D. $5,000解析:此题问的是远程学习每年需要多少钱,所以为 C。Are you worried by the rising crime rate? If you are, then you probably know that your house,possessions and person are increasingly in danger of suffering from the tremendous rise in the casesof burglary(入室行窃) and assault(人身攻击).Figures indicate an ever-increasing crime rate but it is only too easy to imagine “It will neverhappen to me.” Unfortunately, statistics show that it really can happen to you and, if you live in alarge city, you run twice the risk of being a victim.Fortunately, there is something definite which you can do. Protect Alarms can help to protectour house with a burglar alarm system which is effective, simply to operate and easily affordable.You must remember that possessing a burglar alarm is no indication that your house is packedwith valuable possessions. It quite simply indicates to unwelcome visitors that yours is one housethey will not break into so easily as they carry on to an unprotected house where their job is made alot easier.Send now for our free leaflet(传单) telling you how we can Protect Alarm your house quickly,easily and cheaply. Complete and tear off the slip(纸片 ) below and post it to us. Postage is free.Alternatively, telephone us at 32766721 where we have a round-the-clock answering service. It costsnothing to find out about Protect Alarms.1. Anyone who takes an interest in the crime rate, according to the passage, will be aware that_D_.A. more burglars are being caught than ever beforeB. people have more possessions to worry about nowadaysC. burglars are more at risk than they used to beD. houses are more likely to be broken into than before解析:考察对文章细节把握,答案为 D。2. It seems that people who live in cities are _A_.A. more often victims than those living in the countryB. of the opinion that statistics on robbery is wrongC. twice as well-off as people living in the countryD. convinced that burglars only rob unprotected houses解析:考察对文章细节把握,答案为 A。3. According to the passage, we get the impression that the Protect Alarms system is _D_.A. elementaryB. everlastingC. experimentalD. economical解析:考察对文章细节把握,答案为 D。4. The passage claims that Protect Alarm will _C_.A. show burglars that they have nothing worth stealingB. warn burglars not to break into your houseC. make the burglars job more difficultD. persuade burglars to try coming another time解析:考察对文章细节把握,答案为 C。5. In order to find out more information about this alarm system, one can _D_.A. buy a leaflet from the agentB. write to the seller, closing a stamped, addressed envelopeC. read the specifications mailed to himD. phone the seller any time of day and night解析:考察对文章细节把握,答案为 D。Versailles is the site of the Palace of Versailles, one of the most storied buildings in the historyof France. It was originally built as a hunting chateau by King Louis VIII in 1624. In 1669, KingLouis XIV began searching for a grand site where he could conduct the affairs of France and controlthe government. He settled on the hunting palace and expanded it into the worlds largest palace. Inaddition, the King hoped to build a governmental center apart from Paris.The palace took 36,000 workers fifty years to build. The palace is spread out over 280 acres andcan house 20,000 people! The palace features over 700 rooms and 67 staircases. There are dozens ofunique rooms, features, gardens, and halls. One of the most renowned rooms of the Palace ofVersailles is the Hall of Mirrors. Recently restored, the Hall of Mirrors is the centerpiece of thedazzling building. Originally added to the palace in 1684, the Hall of Mirrors was built to be adazzling display of the power and wealth of the French Monarchy. The hall, which measures 73meters in length features 357 gold-coated stucco mirrors, ornate paintings, crystal chandeliers,marble fixtures, a parquet floor, and ceilings with colorful murals painted by artist Charles Le Brun.The Hall of Mirrors has also played a prominent role in history. Both the proclamation of theGerman Empire in 1871 after the Franco-Prussian War and the signing of the Treaty of Versaillesthat formally ended World War One were signed here.1. When was the Palace of Versailles originally built?BA. In 1684.B. In 1624.C. In 1669.D. In 1786.解析:本题问的是凡尔赛宫最初是在什么时候修建的,选 B。2. Why did King Louis XIV want a grand palace?A. So he and his queen could retire comfortably.B. As a hunting chateau.C. As a place to conduct his nations business.CD. He wanted to impress his wife.解析:本题问的是为什么国王路易十四想修一座雄伟的宫殿,选 C。3. Which of the following is NOT true?DA. The Hall of Mirrors has been recently restored.B. The Hall of Mirrors is considered the centerpiece of the Palace of Versailles.C. The Hall of Mirrors features a parquet floor.D. Two major treaties were signed in the Hall of Mirrors.解析:本题问的是哪种说法不对,选 D。4. Which of the following is not mentioned as a feature of the Hall of Mirrors?AA. Bronze moldings.B. Ornate paintings.C. Marble fixtures.D. Crystal chandeliers.解析:本题问的是镜厅的特点中没有提到哪一项,选 A。5. Which of the following could be an appropriate title for this passage?CA. Louis XIV and the Palace of Versailles.B. The ceilings of the Hall of Mirrors.C. The Amazing Palace of Versailles.D. A History of France.答案讲解:本题问的是这篇文章最合适的题目是什么,选,即:令人惊叹的凡尔赛宫。Time spent in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-lover or only there tobuy a book as a present. You may even have entered the shop just to find shelter from a suddenshower. Whatever the reason, you can soon become totally unaware of your surroundings. The desireto pick up a book with an attractive design is irresistible, although this method of selecting ought notto be followed, as you might end up with a rather uninteresting book, you soon become lost in somebook or other, and usually it is only much later that you realize you have spent far too much timethere and must hurry to keep some forgotten appointmentwithout buying a book, of course.The opportunity to escape the realities of everyday life is, I think, the main attraction of abookshop. There are not many places where it is possible to do this. A music shop is very much like abookshop. You can go to such places as much as you wish. If it is a good shop, no assistant willapproach you with the greeting: “Can I help you, sir?” You neednt buy anything you dont want. Ina bookshop, an assistant should remain in the background until you have finished reading. You maywant to find out where a particular section is. Then, and only then, are his services necessary. Butwhen he has led you there, the assistant should leave politely and look as if he is not interested inselling a single book.1. The best title for this passage may be _A_.A. The Attraction of BookshopsB. How to Spend Your TimeC. Bookshops and Their AssistantsD. Buying Books解析:考察对文章整体理解,可知答案为 A2. According to the author, the best way to escape the realities of everyday life is _D_.A. to chat with an assistant in a bookshopB. to take a walk in the open airC. to make some appointment in a bookshopD. to stay reading books of various kinds in a bookshop解析:考察对文章细节理解,可知答案为 D3. In a good bookshop, _B_.A. all the books there are interestingB. you are satisfiedC. you can find shelter from a showerD. you need to buy something you dont want解析:考察对文章细节理解,可知答案为 B4. An assistant in a bookshop helps you _C_.A. on your entering the shopB. just before you finish readingC. only when you want to find out where a particular section isD. when you are reading解析:考察对文章细节理解,由文章第二段,可知答案为 C5. According to the passage, which of the following statement is true?A. Time spent in a bookshop can be enjoyable only for book-lovers.B. There are only a few places where it is possible to escape the realities of life.C. People go to bookshops only to buy books.D. A book with an attractive design must not be necessarily interesting.解析:考察对文章细节理解,答案为 B英译汉:Drinking habits vary widely among Americans. Some families never serve any drinks, othershave them before dinner, or perhaps after dinner. You are more likely to be offered a cocktail beforedinner than wine

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论