




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【2015届广东省湛江市第一中学高三8月月考】完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 One day, while I was walking to work, I decided to bring some flowers that I had picked from my garden that morning. On the way, I 1 a stranger and presented the flowers to him with a smile card. 2 by the sense of joy I felt from giving flowers to another person, and may be 3 his day, I wanted to do it again.When I got to my office, I had the 4 of anonymously (匿名) leaving flowers around the workplace. The impersonal (无人味) atmosphere of the building where I work makes me 5 . It just feels a little boring sometimes, though its a nice building with great light. I considered lots of people might feel the same way, so why not put a little 6 there, and throw in an inspirational quote (引言) while Im at it? After all, who doesnt like flowers? So, for the past month, Ive been 7 flowers in a little cup on the sink in the bathroom. Each week, I 8 the flowers and the quote. It always feels 9 for me to read quotes like Henry David Thoreaus “If one advances confidently in the direction of his dreams, he will meet with a 10 unexpected in common hours.”and Gandhis “The fragrance(香味) always 11 on the hand that gives the rose.” If anything, I figure, but it at least makes me 12 each time I visit the bathroom. Then today, when I walked in, I noticed 13 flowers in the cup, and a quote that someone else had written! It 14 , “Be the change you wish to see in the world.” - Gandhi. This little act 15 me that, at the end of the day, were all just people with hearts regardless of the various roles and different hats we may wear in the workplace. I did a little dance and am smiling wide for the rest of the day!1. A. picked outB. came acrossC. called up D. pointed at 2. A. StruckB. Informed C. Surprised D. Honored3. A. calmingB. determiningC. reflecting D. brightening4. A. beliefB. wayC. idea D. aim5. A. uncomfortable B. impolite C. impatient D. unforgettable6. A. mysteryB. smile C. beauty D. courage 7. A. growing B. watering C. putting D. picking 8. A. countB. checkC. clean D. change9. A. refreshingB. interestingC. satisfying D. puzzling 10. A. prizeB. truth C. success D. shock11. A. holdsB. attaches C. remains D. focuses 12. A. strong B. happy C. surprised D. shocked13. A. good B. new C. small D. special 14. A. told B. replied C. wrote D. said15. A. introducesB. warns C. suggests D. reminds 【答案】【知识点】 B1 记叙文 【文章综述】对本文通过作者一天在上班的路上突然想到给同事们带一些鲜花到办公室,结果给他们带来了很大的快乐,作者自己也感到非常高兴,从而说明了“予人玫瑰,手留余香。”【答案解析】1. B.根据语境可知作者在路上遇到一名陌生人就把一束花送给他。come across遇到,符合语境。pick out挑选;call up打电话;point at指着。2. A.根据“.I wanted to do it again.”可知,那种送人鲜花带来的快乐让作者深受触动。strike触动,符合语境。3. D. 当把一束花送给陌生人的时候,他的那一天可能因此而变得快乐。brighten使生辉,符合语境。4. C根据“.leaving flowers around the workplace.”可知,当到达办公室的时候,作者想到了一个主意。idea主意,想法,符合语境。5. A 根据“The impersonal(无人情味的).”可知,在冷冰冰的环境里工作当然会让人感到不舒服。uncomfortable不舒服的,符合语境。6. C 上文提到给办公场所摆放鲜花,可知是为工作环境增加一点美丽。7. C由上文提到的在工作场所放置鲜花,可知在随后的一个月里,作者总是把花放在洗手间水池旁的一个杯子里。8. D下文提到了不止一个格言,说明作者每周都更换鲜花和格言。9. A 后面提到的格言都是令人振奋的。refreshing令人振奋的,符合语境。10. C根据“If one advances confidently in the direction of his dreams.”可知,人只要向着自己的梦想努力,就会在平时获得意想不到的成功。11. C 予人玫瑰,手留余香。remain留下,符合语境。hold容纳;attach附着;focus集中。12. B根据“It always feels _ for me to read quotes.”以及上文的叙述鲜花能给人带来愉悦感,可知作者每次使用洗手间时,心情都是愉快的。13. B根据上文以及“.a quote that someone else had written!”可知,作者注意到了新花,因为其他人更换了留言和鲜花。14. D根据空格后面引号里的内容,可知是上面写有某种字样,用say或read。15. D根据下文的叙述可知人们其实都是有心人,说明是这件事情提醒了作者。记叙文【2014届西藏自治区高三最后一次模拟统一考试】阅读下面短文,从短文后面各题所给的四个选项(A、 B、C 和 D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 An old woman had lost her eyesight completely, so she went to a 41 to help her see again and made a bargain with him: if he could cure her, he would be paid well. But if he couldnt, she would not pay him anything. The doctor had a(an) 42 ointment(药膏). When it was put on the eyes for a period of time, it restored the eyesight of anyone who was sightless. The doctor began to 43 his patient daily. But knowing that she couldnt see, he started 44 the valuables in her house. When there was nothing left, he decided to cure her and 45 his payment. When the woman recovered her eyesight, she saw that her valuables had gone and 46 the doctor was the thief. So, saying that she was 47 cured, she refused to pay him. The doctor was 48 and he insisted on his fees. But the old woman refused and the two went to the 49 . The judge asked the old woman 50 she refused to pay the doctor. She said, “I did 51 to give him the money if I recovered my eyesight. However, if I remained blind, I was to give him 52 . Now he 53 that he has cured me, but I am 54 blind.” Everyone there looked at her 55 . “ How can you say that? Everyone can see that your eyesight has been restored,” said the judge 56 . The old woman replied, “ I 57 cant see. Before I 58 my eyesight, I had seen many valuable things in my house. But now, I am not able to see a thing of 59 in it.” The judge 60 that she was indeed blind and let her go. 41. A. friendB. doctorC. teacherD. professor42. A. specialB. expensiveC. regularD. poor43. A. visit B. callC. expectD. question44. A. cleaning B. countingC. stealingD. appreciating45. A. depended on B. cared aboutC. gave upD. asked for 46. A. explained B. hoped C. guessedD. forgave47. A. nearly B. onceC. notD. well48. A. ashamed B. surprisedC. touchedD. encouraged49. A. playground B. streetC. house D. court50. A. whyB. whetherC. howD. when 51. A. pretend B. promiseC. refuse D. manage52. A. everything B. somethingC. nothingD. anything53. A. wished B. admittedC. realizedD. declared54. A. quite B. everC. evenD. still55. A. in surprise B. in peaceC. as usualD. on purpose56. A. friendly B. seriouslyC. proudlyD. carefully57. A. slowly B. finallyC. reallyD. almost58. A. lost B. failedC. hadD. hurt 59. A. price B. meaningC. useD. value 60. A. reported B. agreedC. worriedD. doubt【答案】41B根据前面的lost her eyesight completely可知老妇人是去看医生,故选B。42A句意:这个医生有一种特殊的药膏。A特殊的;B昂贵的;C常规的;D贫穷的。根据句意可知选A。43A联系后文可知医生一直偷老太太家里的东西,所以医生每天去拜访他的病人。A拜访;B去电;C希望;D问询。故选A。44C句意:但是医生知道她看不见,所以他开始偷她房子里的贵重的东西。A清洁;B数;C偷;D欣赏。故选C。45D句意:当屋子里没有什么东西剩下时,医生决定把妇人治好并且索要诊金。A依赖;B关心;C放弃;D索要。故选D。46C句意:当那个妇人恢复了视力,她看到她的值钱东西不见了并且猜测医生就是小偷。A解释;B希望;C猜测;D原谅。故选C。47C根据上下文可知妇人用没治好眼睛这一理由来拒绝支付诊金。故选not。48B句意:医生很惊讶并且坚持索要诊金。A羞耻的;B惊讶的;C感动的;D受鼓舞的。故选B。49D句意:但是老妇人仍是拒绝,于是他们两个去了法庭。A操场;B街道;C房子;D法庭。故选D。50A后面是妇人在陈述自己的原因,所以法官问她为什么拒绝付钱给医生。故选A。51B句意:她说:“我的确承诺了如果我被治好就给他钱。”A假装;B许诺;C拒绝;D成功做。故选B。52C句意:然而,如果我还是盲人,我不会给他任何东西。所以选C。53D句意:现在,他宣称治好我了,可我还是盲的。A祝福;B承认;C意识到;D宣称。故选D。54Dstill仍然。根据上题的解释可知选D。55A句意:在那的每个人都惊讶地看着她。A惊讶地;B平静地;C像往常一样地;D故意地。故选A。56B 句意:“你怎么可以那么说呢?每个人都可以看出来你的视力已经恢复了。”法官严肃地说。A友善地;B严肃地;C自豪地;D仔细地。故选B。57C 句意:我真的看不见。A慢慢地;B最终地;C真实地;D差不多地。故选C。58A 句意:在我失明之前,我看到我家里面有许多值钱的东西。lose ones eyesight失明。59D 句意:但现在,我不能看到一点值钱的东西了。of value等于valuable,意为值钱的。60B 句意:法官同意她的确是看不见的并且让她离开了。A报告;B同意;C担心;D怀疑。故选B。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2014威海高考模拟)A dentists office may not be everyones idea of a perfect holiday destination.But a growing number of Europeans are travelling abroad for medical treatment to save money,or maybe to combine a visit to the doctor with some sightseeing,creating a potential but fastgrowing market for traditional tour operators.“It was simply cheaper for me to go to a dentist in Hungary,” said a 42yearold physical therapist from Berlin.He chose the clinic near Budapest from an Internet advertisement,attracted by hundreds of euros in savings compared with the same treatment in Germany.He was happy to find when he got there that the clinic was clean,the staff qualified and the work thorough.People travel abroad for medical treatment for various reasons:its cheaper,they face a long wait at home,or the treatment they want is not available in their own country.The Britishbased Medical Tourist Company refers about 100 patients a year to hospitals in India for treatments.And Chief Executive Premhar Shah reports rapid growth in demand from customers in Africa,where it can be harder to find wellequipped medical facilities for complex surgeries.Some patients who have immigrated may prefer to return to be close to their families when they undergo surgery.“People will want to take the opportunity to seek treatment in places where they have relatives who might be able to look after them.Im seeing that especially with younger people from eastern Europe,” said a professor at the University of Oxford.For some,there is the attraction of free treatment abroad.British lawmakers have called for tighter checks on patients arriving for treatment,out of concerns that foreign citizens are travelling to Britain to take advantage of the free service.The global medical tourism market is believed to be worth $40 billion to $60 billion and growing at about 20 percent per year.1The 42yearold physical therapist was satisfied with_in Hungary.Athe price instead of the service Bthe service instead of the priceCboth the price and the service Dneither the price nor the service2How many reasons are mentioned to explain why people go abroad for medical treatment?AFour.BFive.CSix.DSeven.3According to the article,_for medical treatment.Amore Africans want to travel abroadBmore Europeans want to travel to AfricaCmore Britons want to travel to IndiaDno one would come to Great Britain4Young people from eastern Europe return to their mother countries for surgery in order to_.Aget cheaper medical service Bbe looked after by relativesChave better medical treatment Denjoy free medical treatment5What does the article mainly talk about?AOverseas sightseeing.BHospital treatment.CMedical tourism.DTravelers health problems.语篇解读本文是一篇说明文。文章对发展潜力巨大的“医疗旅游业(medical tourism)”进行了简要介绍。1解析:细节理解题。根据第二段内容特别是第二段第一句“It was simply cheaper for me.in Hungary”和最后一句“He was happy.the clinic was clean,the staff qualified and the work through.”可知,他对匈牙利医院的收费和服务都相当满意。答案:C2解析:细节理解题。根据第二至五段内容可知,吸引人们去国外就医涉及以下五方面的原因:收费低,甚至免费、医疗设施健全、医生资质高、等候时间短、环境干净。答案:B3解析:推理判断题。根据第三段最后一句“.in Africa,where it can be harder to find wellequipped medical facilities for complex surgeries.”可知,在非洲很难找到做复杂手术的精良设备。因此推知,将会有更多的人去国外就医。答案:A4解析:细节理解题。根据第四段第一、二句“Some patients.prefer to return to be close to their families.be able to look after them.”可知,答案选B。答案:B5解析:主旨大意题。通读全文可知,本文就“医疗旅游”进行了介绍说明。答案:C高考英语冲刺阅读理解专项 President George Bush is heading to Camp David for Thanksgiving, thankful for his almost-expired privilege of serving as the president. President-elect Barack Obama is staying in Chicago to have a whole bunch of people over to the house and squeeze in some Christmas shopping. On a holiday designed for reflection(回忆), one man, historically unpopular, is heading to a remote mountaintop with his family. The other, promising change, is surrounding himself with dozens of people in a busy city. Dressed casually in a leather jacket and black scarf on Wednesday, Obama handed out food to the needy at a Chicago church with wife Michelle and their two daughters, shaking hands and happily telling people you can call me Barack. He followed that with a quick visit to a school next door, where he asked the excited kids, Whos going to have turkey? Whos going to have green beans? Whos going to have sweet potato pie? Obama has shown a knack(窍门) for symbolism, in this case following the Thanksgiving tradition of helping the poor, said David Greenberg, a Rutgers University historian who is working on a history of political spin. Here hes showing a different side of himself, the president as national conscience or moral authority. I think thats probably a good note for him to introduce in a transition period thats been so heavily focused on Wall Street and the financial system and these economic problems, he said. Hes not forgetting who these economic problems are hurting the most. For Bush, his final Thanksgiving in office is proving a time for nostalgia. He always reflects a bit at Thanksgiving, but he went further as he spared(放飞)the Thanksgiving turkey, Pumpkin, on Wednesday. He gave thanks to troops and volunteers, to teachers and pastors, to all the American people. Then he gave thanks for his wife and twin daughters two Thanksgiving miracles who we were blessed with 27 years ago and that his mother, former first lady Barbara Bush, was doing well after being hospitalized. Most of all, he said, I thank the American people for the tremendous privilege of serving as the president. This Thanksgiving, Obama used the opportunity for a relatively rare public event with his wife and children, Sasha, 7, and Malia, 10 and a chance for a little lesson for the kids. I want them to learn the importance of how fortunate they are and to make sure theyre giving back, he said of bringing the girls to the church. And whats he thankful for? I just want you to know what Im thankful for is my family and my friends and my community, he told the schoolchildren. Thats the most important thing. 1. The best title of the passage should be _A. Thanksgiving for Bush and Obama B. Thanksgiving DayC. How to celebrate Thanksgiving Day D. Thanksgiving Day for presidents答案解析:答案为A。本题考查文章的标题。全文报道了即将卸任的总统Bush和新选举的总统Obama各自在感恩节做的事情。故答案为A。2. The underlined word “squeeze” in paragraph 2 is closest to _A. force B. push C. join D. take答案解析:答案为C。本题为词义猜测题。结合下文的第三段 “On a holiday designed for reflection, one man, historically unpopular, is heading to a remote mountaintop with his family. The other, promising change, is surrounding himself with dozens of people in a busy city.”可知,“one man”指的是第一段提到的President George Bush,他和家人一起要去遥远的山顶;“The other”指的是第二段提到的President-elect Barack Obama,他在繁忙的城市中,周围都是人。可以推断,第二段写的是新选举的总统Obama加入了圣诞节的购物潮中,因此squeeze意思最接近 “join”,故答案为C。3. Which of the following is NOT right according to the passge?A. Bush is thought highly of by the people in the article.B. Bushs daughters are 27 years old now.C. Obama visited some of the people who needed help.D. Bush gave thanks
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年临沂莒南县教体系统部分事业单位公开招聘教师(1名)考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025贵州惠水县公益性岗位招聘4人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(考点梳理)
- 2025包头市喜桂图文化旅游开发有限公司招聘讲解员15人模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025年温州市卫生健康委员会直属卫生健康单位面向社会公开招聘116人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025北京昌平区统计局招聘经济运行监测工作专班助统员1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(新)
- 2025河南省蓝天实验室招聘工作人员20人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025湖北天门市城市社区专职工作人员招聘59人模拟试卷及答案详解一套
- 2025江苏苏州市自来水有限公司专业化青年人才定岗特选录用人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解1套
- 2025年玉环市经济和化局公开选聘工作人员1人模拟试卷(含答案详解)
- 2025年中国三峡新能源(集团)股份有限公司春季校园招聘笔试题库历年考点版附带答案详解
- 湖南安全员c3考试试题及答案
- 2025年中学生心理健康测试题及答案
- 二年级防溺水教案
- 后厨设备安全操作培训课件
- 好风起二部合唱简谱致远音乐
- 电子辅料基础知识培训
- Unit 2 Ways to go to school Part A Let's talk 英语教学课件
- 无人机使用课件
- 柔性装配基础知识培训课件
- 卫生检验副高评审个人汇报
- 2025年低压电工理论考试1000题(附答案)
评论
0/150
提交评论