已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高考题型重组练(十).阅读理解A2019重庆一中月考(三)Finland is the happiest place on Earth, according to the World Happiness Report 2018 of 156 countries.The report, released on Wednesday by the United Nations Sustainable Development Solutions Network, ranks the countries of the world based on six different categories of wellbeing: income, freedom, trust, healthy life expectancy, generosity and social support. This years report also pays special attention to the happiness of each countrys immigrants.The US. dropped four spots from 2017 and landed in 18th place. And last years winner, Norway, came in second place followed by Denmark, Iceland and Switzerland.“The top five countries all have almost equally high values for the six factors found to support happiness, and four of these countries Denmark, Switzerland, Norway and now Finland have been in first place in the six World Happiness Report rankings since the first report in 2012”, coeditor John Helliwell told CNN. “In a division with such excellent teams, changes in the top spot are to be expected.”Rounding out the top 10 happiest countries was Canada in seventh place, then New Zealand, Sweden and Australia. The order of the top 10 countries changed from the 2017 list but the countries did not, according to the report. They were also 10 of the 11 top spots in the immigrant happiness category (including Mexico 24th overall, but 10th in immigration)“The most striking finding of the report is the remarkable consistency between the happiness of the immigrants and the locallyborn,” Helliwell said in a statement. “Although immigrants come from countries with very different levels of happiness, their reported life evaluations resemble those of other residents in their new countries. Those who move to happier countries gain, while those who move to less happy countries lose.”Other major world powers were placed in significantly low spots on the list. Germany came in 15th, the UK. was 19th followed by Japan in 54th place, Russia in 59th and China in 86th.The report, based on surveys completed by citizen volunteers, came just under a week before the International Day of Happiness on March 20, when the UN. declared to recognize “the relevance of happiness and wellbeing as universal goals and aspirations in the lives of human beings around the world and the importance of their recognition in public policy objectives”体裁:说明文题材:介绍说明主题:阐述2018年世界幸福报告【语篇解读】2018年世界幸福报告基于六项不同类别的幸福因素对世界各国的幸福指数进行了排名,而且还特别关注了移民的幸福指数,其中芬兰的幸福指数最高。1Which place did the US. rank in the World Happiness Report 2017?A14th. B10th.C18th. D22nd.答案与解析:A考查细节理解。根据第三段中的“The US. dropped four spots from 2017 and landed in 18th place.”可知,在2018年的世界幸福指数排名中,美国排在第18位,比2017年的排名下降了4位,这说明2017年美国排在第14位。故选A项。2What is the most significant finding of the report?AThat immigrants are different from residents in their new countries.BThat immigrants come from countries with different levels of happiness.CThat immigrants become happy when they move to other countries.DThat immigrants and locals feel the similar level of happiness.答案与解析:D考查细节理解。根据第六段中的“The most striking finding of the report is the remarkable consistency between the happiness of the immigrants and the locallyborn”可知,这份报告中最明显的发现是,移民的幸福指数和当地人的幸福指数相似。故选D项。3What can be inferred from the last paragraph?AHappiness is no less important than any other aspect in life.BPeoples happiness and wellbeing should be considered when it comes to policymaking.CThe happiness report came under a week before the International Day of Happiness.DWhat the UN. declared was beneficial to all human beings.答案与解析:B考查推理判断。根据最后一段中的“the importance of their recognition in public policy objectives”可推知,制定公共政策要考虑到人的幸福。故选B项。4What is the best title of the passage?AThe International Day of HappinessBHappiness Forever PursuitCWhats Your Happiness Index (指数)DThe World Happiness Report 2018答案与解析:D考查主旨大意。根据第一段“Finland is the happiest place on Earth, according to the World Happiness Report 2018 of 156 countries.”及后文可知,本文通篇都在讨论2018年世界幸福报告。故选D项。长难句分析:The report, based on surveys completed by citizen volunteers, came just under a week before the International Day of Happiness on March 20, when the UN. declared to recognize “the relevance of happiness and wellbeing as universal goals and aspirations in the lives of human beings around the world and the importance of their recognition in public policy objectives”句式分析:本句主干为The report came just under a week。based on surveys completed by citizen volunteers为过去分词短语作定语,修饰主语The report; when the UN. declared to recognize.为when引导的时间状语从句。句意:这份根据公民志愿者完成的调查得出的报告在3月20日国际幸福日之前不到一周的时间内发布。联合国在国际幸福日宣布承认“幸福和福祉是世界人类生活中的普遍目标和期望,在公共政策目标中对此予以承认具有重要意义”。B2019陕西省联考Have you ever caught yourself saying“I hate small talk!” the minute you walk into a party? If so, you might be an introvert (内向的人). Introverts hate to chat about “small” subjects with people. They are fine when you talk oneonone but seem to get lost in the crowd when theres a group around.If youre talking to an introvert, you might find that your first few conversations go one of two ways. Either theyll seem to get bored and not say much or theyll seem to skate over small talk in favor of more indepth topics. What you need to know is that the introvert are not being rude. Its just that they dont like small talk. Heres why.Small talk serves as a gateway toward deeper conversations. Some introverts dont realize that small talk will actually help them get to the bigger topics. You dont need to stay on small talk forever. However, sometimes introverts feel that even the short amount of time it takes to get into the real conversation is a waste of time. Small talk is very fast. Someone says something and this should be followed up with a quick response. But introverts like to chew on their words before saying them aloud. Before they answer, theyll mull_over different thoughts.Small talk in its very nature invites more people to join in. The more people who join the conversation, the more the introvert will tend to step back. As a result, theyll be quiet.Small talk is about throwing out subjects in the hope that one or more of them can be turned into a common point of interest.The listening involved with small talk is not indepth. The purpose is about listening “lightly” so you can figure out the right topics to spend some time on. Introverts tend to be great listeners, but they use active listening rather than light listening. This makes them wonderful friends, but can also make it difficult for new people to understand why theyre so quiet.体裁:说明文题材:人际关系主题:理解内向的人【语篇解读】文章介绍了内向的人不喜欢闲聊及其原因,引导我们正确地认识闲聊的作用并理解内向的人。5How do introverts respond to a chat?AThey try to avoid it.BThey get excited about it.CThey give it their full attention.DThey focus on unimportant topics.答案与解析:A考查细节理解。根据第二段中的“Either theyll seem to get bored and not say much or theyll seem to skate over small talk in favor of more indepth topics.”可知,性格内向者要么很厌烦不想多说,要么避免闲谈。故选A项。6What do we know about small talk?AIt goes slowly.BIt costs people a lot of time.CIt contributes to deeper topics.DIt provides much useful information.答案与解析:C考查细节理解。根据第三段中的“Small talk serves as a gateway toward deeper conversations. Some introverts dont realize that small talk will actually help them get to the bigger topics.”可知,闲聊有助于引出更深层次的话题。故选C项。7What does the underlined phrase “mull over” in Paragraph 3 probably mean?AGive up. BThink over.CWrite down. DForget about.答案与解析:B考查词义猜测。根据第三段中的“But introverts like to chew on their words before saying them aloud.”可知,内向的人喜欢在说话前仔细斟酌,也就是说,他们回答前会仔细考虑不同的想法。think over意为“认真考虑”,符合语境。give up意为“放弃”;write down意为“写下,记下”;forget about意为“忘记”。故选B项。8How can we become a good talker in small conversations?AFigure out the deep meaning of questions.BThink twice before answering questions.CTry to find shared topics.DBe a quiet listener.答案与解析:C考查推理判断。根据倒数第二段“Small talk is about throwing out subjects in the hope that one or more of them can be turned into a common point of interest.”可知,要想成为一个健谈的人,就需要找到共同的话题。故选C项。长难句分析:However, sometimes introverts feel that even the short amount of time it takes to get into the real conversation is a waste of time.句式分析:本句为主从复合句,句子主语为introverts,feel是谓语,that引导宾语从句作feel的宾语;宾语从句中,the short amount of time is a waste of time是句子主干,it takes to get into the real conversation是定语从句,修饰先行词the short amount of time,从句中省略了引导词。句意:然而,有时候性格内向者感觉甚至用很短的时间来进入真正的谈话都是浪费时间。.七选五2019安徽五校联盟第二次检测How to Grow Organic Potatoes in ContainersA homegrown potato that has just been dug out of the soil is an amazing treat. Like tomatoes, the taste of fresh potatoes is different from that of those bought in the store. By growing your own, you also have the opportunity to plant unusual varieties. _1_.Prepare potatoes for growing. Cut the potatoes before planting. If your potatoes are small, you can simply plant them. When you cut your potatoes, make sure you have at least two eyes on each piece. _2_. Most of us have no idea how heavy 50 grams is and theres no need to weigh it, just use your best guess.Water your newly planted potatoes well. Check the container at least once a day. _3_. If it feels dry, its time to water. If its very hot or windy, you may have to water your potato container gardens more than once a day. Make sure to water deeply by waiting until water runs out the bottom.Hill your potatoes as they grow. _4_, you need to hill them in case they will break. This is done by adding a couple of inches of soil around your potato plants. Be careful not to break the plants in the process. Repeat the hilling process a few more times as your plants grow. You can also stop once the soil reaches the top of your container._5_. After the plants have flowered, you can dig out your potatoes to eat. You can pull out a few potatoes at a time. You can also wait until the plants turn yellow and then harvest all of the potatoes at once.AIf your potato plants are too shortBHarvest your homegrown potatoesCWater your potatoes whenever the soil is dryDStick your finger at least an inch into the soilEBelow are some tips for growing your own potatoesFOnce your potato plants have grown about six inchesGIts also recommended that each weighs at least 50 grams体裁:说明文题材:日常生活主题:在家里种植马铃薯【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了在家种马铃薯的方法,包括选种、浇水、培土和收获。1答案与解析:E根据该空所在的位置可知,该空为承上启下的句子;由空处下文可知,下文介绍的是在家里种植马铃薯的方法,故E项符合语境。2答案与解析:G根据空后一句可知,我们大部分人都不知道50克有多重,也不需要去称重。据此可推知,空处应是关于每块马铃薯的重量,故G项符合语境。G项中的“50 grams”也是提示。3答案与解析:D根据空后一句“If it feels dry, its time to water”可知,如果它摸起来干,就该是浇水的时候了。据此可推知,空处应是介绍感知土壤干湿的方法,故D项符合语境。4答案与解析:F根据该句中的“you need to hill them in case they will break”可知,培土是为了防止其断掉。据此可推知,空处应是介绍培土的时机,故F项符合语境,衔接下文。5答案与解析:B根据空处所在的位置可知,空处为该段的主题句;结合空处下文内容可知,该段主要介绍了收获马铃薯的时间,故B项符合语境。.语法填空2019衡水中学高三七调考试Blue whales are not fish! They are marine mammals. This means they are warmblooded and the females produce milk _1_ (feed) their babies._2_ (have) the honor of being the worlds largest animal, adult blue whales can grow to 30 meters long, with the female usually a little longer than the male, _3_ (weigh) about 170 tons. These sea creatures have some huge body _4_ (part). Their hearts, for example, are about 1.5 meters long, 1.2 meters wide and 1.5 meters tall. Their tongues weigh about 2.7 tons the weight of a small elephant. Not _5_ (surprising), blue whales have large appetites. _6_ is usual for a blue whale to eat fish in large quantities around 40 million in a day.In the past, blue whales were hunted _7_ their meat and their oil. Whaling was a primary industry in Australia in the nineteenth and early _8_
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2024~2025学年福建省龙岩市上杭县三校八年级下学期期中考试物理试卷
- 2024~2025学年湖南省郴州市资兴市八年级下学期期末物理试卷
- 2025年考研真题代谢题目及答案
- 信息管理员笔试题及答案
- 衣物打包服务合同范本
- 2025年鼻司护理的题目及答案
- 2025年上教师资格笔试考试试题与答案初中道德与法治
- 2025年太极与拳击测试题及答案
- 2025年高压氧试题附答案
- 2025年高压电工证考试题库附参考答案
- 客户关系管理客户关系分级分类模板
- 绿化维护服务保证书
- 榆林镇北台红石峡景区招聘考试真题2024
- 2025年6月浙江省高考历史试卷真题(含答案解析)
- 2024甘肃会考信息技术试题
- 2025秋青岛版(五四制)2024三年级上册科学期中检测卷(附参考答案)
- 2025广东深圳市罗山科技园开发运营服务有限公司第二批招聘4人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025云南宣富高速楚雄市东南绕城高速元绿高速那兴高速高速公路收费员招聘341人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025医院安全隐患排查治理专项行动的实施方案(详细版)
- 彼得·蒂尔:硅谷教父的叛逆人生
- 2025外研版新教材英语七年级上册单词表(复习必背)
评论
0/150
提交评论