




已阅读5页,还剩18页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
杭州学军中学高三英语高考模拟考试第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the flowers come out probably?A. In February. B. In March. C. In May.2. What is the weather like probably?A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy.3. Why does the man refuse to buy a new cellphone now?A. Hes waiting for the latest iPhone.B. He likes his old one very much.C. He is short of money.4. How will the speakers go to the cinema?A. By taxi. B. By bus. C. By underground.5. What time is it now?A. 8:45. B. 9:00. C. 9:15.第二节(共15 小题;每小题 1.5 分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6,7题6. What will the girl eat tonight probably?A. Beef. B. Bread. C. Tomato.7. How does the man feel about the girl?A. Worried. B. Proud. C. Annoyed.听第7段材料,回答第8,9题8. Whats the relationship between the speakers?A. Workmates. B. Classmates. C. Shop assistant and customer.9. Why does the man look different?A. He has lost some weight.B. Hes wearing a new coat.C. Hes wearing glasses.听第8段材料,回答第10至12题10. What can we know from the conversation?A. The woman got her ideas from a cook book.B The man is probably a regular customer.C. The man has never been to the shop before.11. What desserts does the man choose to buy?A. Lemon pie and strawberry cake.B. Strawberry cake and green tea cupcake.C. Green tea cupcake and lemon pie.12. How much should the man pay in total?A. $3. B. $4. C. $7.听第9段材料,回答第13至16题13. Where does the conversation probably take place?A. In an office. B. In a shop. C. In an apartment.14. What did the man do in his last job?A. A car salesman. B. A clothing designer. C. An English teacher.15. How does the man learn things about his new career?A. Through the Internet. B. From his friend. C. From college books.16. Whats the mans advice to the woman in the end?A. Deciding what she likes to do.B. Finding information about writing.C. Being confident about herself.听第10段材料,回答第17至20题17. Where is Loch Ness?A. In Scotland. B. In England. C. In Northern Ireland.18. Whats the most well-known theory about Nessie?A. Its a survived dinosaur.B. Its a genetically altered monster.C. Its an undiscovered large fish.19. What does the professor think of Nessies stories?A. Its very convincing.B. Its not true.C. It needs more proof.20. What does the speaker mainly talk about?A. Scientists trying to uncover the Nessie mystery.B. How the stories of Nessie coming into being.C. A professors new discoveries about Nessie.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10个小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。APetrol and diesel cars may still dominate our roads, but their days are numbered. A recent university study found that current electric cars could be used for 87 per cent of daily car journeys in the US. That figure could rise to 98 per cent by 2020.One hurdle to the widespread adoption of electric cars has been range anxiety- drivers concerns about running out of juice on a journey. While petrol stations are conveniently located across national road systems, the necessary network of electric charging stations is still being developed. That said, charging points are becoming increasingly common throughout the USA.Attitudes towards electric vehicles have changed quite considerably over the last few years. Not that long ago, electric cars were met with distrust, and their large price tags drove customers away. Thanks to improvements in battery capacity, recharging times, performance and price, the current generation of electric cars are starting to persuade critics. Plug-in cars will soon give internal combustion engine models a run for their money.As well as advancements on the road, electric vehicles are taking to the seas and skies. Electric boats are among the oldest methods of electric travel, having enjoyed several decades of popularity from the late 19th to the early 20th century before petrol-powered outboard motors took over. Now, the global drive for renewable energy sources is bringing electric boats back. Steps towards electric air travel are also being made, with Airbus and NASA among the organizations developing and testing battery powered planes. The experiments could soon make commercial electric flight a reality.Electric vehicles do not produce any emissions. Were the US to act on the studys findings and replace 87 per cent of its cars with electric vehicles, it would reduce the national demand for petrol by 61 per cent. However, because of the production processes and the generation of electricity required to charge these vehicles, they cannot claim to be completely emission-free. That said, as many countries continue to increase their use of renewable energy sources, electric vehicles will become even cleaner.1. Which is the best title for this passage?A. My Dream CarB. History of Electric CarsC. Problems with Petrol CarsD. Driving into the Future2. As used in Paragraph 2, the underlined word “hurdle” means _A. aimB. barrierC. consequenceD. step3. What is the function of Paragraph 4?A. To introduce the history of electric travel.B. To explain why the world needs more electric cars.C. To show why more people have interest in electric cars.D. To describe different ways electric vehicles can be used.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】本文属于科技文类。汽油和柴油汽车可能仍然主宰着我们,但很快会被电动车辆所替代。电动汽车不产生任何排放物,随着在陆路方面的进步,电动汽车正朝着海洋和天空方向发展。而未来的车辆一定是电动时代。【1题详解】主旨大意题。通读全文可知,汽油和柴油汽车可能仍然主宰着我们的道路,但很快会被电动车辆所替代。而未来的车辆一定是电动时代。分析选项可知D项(驶向未来)符合题意,故选D。【2题详解】此题属于猜测词义中的(1):依据标点符号猜测词义。答案需要看破折号后的内容。根据第二段破折号后的内容“.One hurdle tothe widespread adoption of electric cars has been range anxiety drivers concerns about running out of juice on a journey.”可知,让司机在行驶中担心会电用光的一定是车的一个缺点,障碍。分析选项(A目标;B障碍;C后果;D步骤,手段)可知B项是符合题意的。【推理关系】题干As used in Paragraph 2, the underlined word “hurdle”means _文章内容drivers concerns about running out of juice on a journey【答案】drivers concerns about running out of juice on a journeyB选项barrier。故选B。【3题详解】推理判断题。根据第四段的第一句“As well as advancements on the road, electric vehicles are taking to the seas and skies.”除了公路上(汽车)的进步,电动交通工具正朝着海洋和天空方向发展。由此可知电动交通工具以不同的方式出现在陆路,海上及空中。分析选项可知D项(描述电动交通工具的不同的用途)符合题意,故选D。BHalf a year ago I came across a book called “Salt, Sugar and Fat. How the Food Giants Hooked US”, but finished it only recently. I am far from being a fan of junk food, over-salty, or over-sweet stuff, and honestly this food doesnt appeal to me at all. Maybe it is related to the fact that I grew up in Russia and at that time we were not so exposed to the foreign, especially made in America foods. We knew Coca Cola, Pepsi, juice powder and Cheetos, but this stuff was not so cheap or available to buy it every day and we couldnt buy them in large quantities. We didnt know the word “fat” was not a bad thing but a normal of life for some people. We always had sweets and especially on holidays they were served as a dessert along with a cake. Russians like eating sweets when they drink tea. Even with my passion to desserts I still cant relate myself to the people Michale Moss was writing about, those consumers who could not say “no” when it came to junk food.What I found interesting in the book was that the author didnt focus on diets, necessity to exercise, sleep well at night and all other things we all are pretty aware of. The aim was not to teach people how to live but instead, after having made a huge research, interviewed more than 100 people in the food industry, Moss reveals the ugly of the food business. It puts all the facts in front of us and offers a choice: to buy or not to buy. However, the answer was known at the very beginning. Moss mentions the well-known food like Coca, Cola, Pepsi, Nestle and some others and tells how skillfully the consumers can be cheated when it comes to choosing what to put in the food basket in the supermarket. We like this taste of a chocolate, the crispy chips, and sweet porridges because it was all put on test by groups of scientists who made experiments to reveal what kind of taste will be most appealing to us. It involves brain, of course. Apart from scientific researches, it was also due to successful marketing strategies and plans that people prefer to buy food.In this companies money race, the most vulnerable(易受伤害的)victims are kids. They cant tell good from bad and love everything that makes them feel good. Commercial ads of fast food particularly targeted kids and played on the fact that mothers cant fully control what their children eat because they spent all day at work. Mothers themselves buy chocolates bars and com flakes for their kids, guided by a powerful brainwashing that actually, these products were not unhealthy, on the contrary, it was encouraged to give them to kids, because fat and sugar provide energy, so they are good, right?Giving a credit to some food companies, they made attempts to fight the trend, but consumers, who already worked a habit of eating too salty, too fatting and too sweet products, didnt react to the changes. So the companies returned to the old policy. Surprisingly, such behavior was strongly backed up by the government.I would definitely recommend reading this book not only to those who struggle in the battle with his addiction to fast food but also people living healthily. It casts light on many things, including how vulnerable we can be in front of corporations and their powerful and accurate marketing strategies.4. In the book “Salt, Sugar and Fat. How the Food Giants Hooked US”, Moss focused on_.A. how to keep fit.B. how junk foods are madeC. How to buy healthy foodD. how food companies cheated us5. What is the authors attitude towards the government?A. objectiveB. supportiveC. positiveD. negative6. The author wrote the passage mainly to_.A. introduce a healthy dietB. expose the ugly side of food companiesC. call on the potential readers to live healthilyD. recommend the book written by Moss【答案】4. D 5. D 6. D【解析】本文是一篇说明文。作者给读者介绍Moss的一本书,书中揭露一些食品公司向消费者销售垃圾食品的本质。推荐人们读这本书,提倡健康的饮食习惯。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段的句子“. Moss mentions the well-known food like Coca, Cola, Pepsi, Nestle and some others and tells how skillfully the consumers can be cheated when it comes to choosing what to put in the food basket in the supermarket.”可知,在“Salt, Sugar and Fat. How the Food Giants Hooked US”,这本书里Moss专注于食品公司怎么欺骗我们的。故选D。【5题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段的句子“So the companies returned to the old policy. Surprisingly, such behavior was strongly backed up by the government.”可知,作者对于政府的态度是消极的。故选D。【6题详解】主旨大意题。根据文章最后一段的句子“I would definitely recommend reading this book”可知,作者写这篇文章是推荐我们读Moss的这本书。故选D。CWhat exactly is intelligence? There arent any easy answers. Despite the progress that has been made in genetics and psychology, human intelligence has remained one of the most controversial areas of modern science,until now, that is, for the discovery of a gene(基因) linked to intelligence has made the experts think again.Robert Plomin of the Institute of Psychiatry in London and his colleagues in the US have been looking into genetic make-up. From their research they have discovered that a slightly different gene is more common in those with a high IQ. Plomin analyzed DNA from two groups of 51 children aged between 6 and 15. What he found was that the first group had an IQ of 136, putting them in the top 5% of the population, while the other group had an average IQ of 103. An analysis of their genes showed that 32% of children in the higher group had the gene in question, while only 16% in the second group did. However, there is a lot more research to be done, and Plomin himself is cautious at this early stage. He suggests that there are probably many genes that contribute to intelligence, rather than just one.Several studies have shown a strong link between IQ and career success, although some psychologists remain unconvinced about this. Professor Michael Rowe, who has written a book called Genius Explained, is one of these. “The people with the highest IQs are not usually the ones who do best in their careers.”Many psychologists now believe that when it comes to intelligence, IQ isnt everything. Many alternative views have been put forward recently. One example is the idea of multiple intelligences, which was developed in the 1980s by Harvard psychologist Howard Gardner. This offers a much broader view than the IQ theory, including creativity and communication skills as relevant factors(因素) in intelligence.Tony Buzan, brain expert and author of Master your Memory, is enthusiastic about this belief, arguing that true geniuses(天才) do indeed appear to combine high levels of each type of intelligence. He lists Alexander the Great, Pablo Picasso and Albert Einstein as examples. At the same time, Buzan believes that everyone can develop their intelligence, only if they take the trouble to exercise their brain. Perhaps theres hope for us all!7. What is the topic of the passage?A. The relationship between genes and intelligence.B. IQ benefits a lot from high intelligence.C. How to develop intelligence.D. What makes intelligence.8. Why does the author use data in Paragraph 2?A. To make a suggestion.B. To draw a conclusion.C. To prove an idea.D. To give an example.9. What can we learn from the passage?A. Robert Plomin confirms genes have something in common.B. Howard Gardner thinks intelligence includes various factors.C. Michael Rowe approves of a strong link between IQ and career.D. Tony Buzan agrees geniuses exercise brain to improve intelligence.10. What does the underlined word “This” in Paragraph 4 refer to?A. The development of intelligence.B. The idea of multiple intelligences.C. IQ isnt everything for intelligence.D. Alternative views have been put forward.【答案】7. D 8. C 9. B 10. B【解析】本文是一篇科普说明文,讲述智力并不是受单方面影响,而是受多种因素影响的,本文介绍了多元智力说。【7题详解】主旨大意题。由文章的第一自然段What exactly is intelligence?开篇,下文均是围绕这一问题展开,由此可知答案为D。【8题详解】细节理解题。From their research, they have discovered that a slightly different gene is more common in those with a high IQ从他们的研究中,他们已经发现,在高智商的这些人中,他们的基因都有稍微的不同,这点是相同的。An analysis of their genes showed that 32% of children in the higher group had the gene in question,分析显示,在高智商的小孩儿中有百分之三十二都有思考问题的基因。所以下文他们用的数据是为了来证明这一观点。故答案应为C。【9题详解】细节理解题。Many psychologists now believe that when it comes to intelligence, IQ isnt everythingMany alternative views have been put forward recentlyOne example is the idea of multiple intelligences, which was developed in the 1980s by Harvard psychologist Howard Gardner许多心理学家认为,当谈到智力的时候,智商并不代表一切,许多新的观点已经被提出,其中包括多元智力说。由此可知Howard Gardner认为,智力包括多个因素是正确的。故答案为B10题详解】词义猜测题。根据第四段中的“One example is the idea of multiple intelligences, which was developed in the 1980s by Harvard psychologist Howard Gardner. This offers a much broader view than the IQ theory”可知,其中的一个例子就是20世纪80年代由Howard Gardner提出的多元智力说,它提供了一个比智商理论更为宽广的观点,由此可知This指代的就是前面提到的多元智力说,故B项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you have the experience of digging out your suitcase, deciding what to bring and being afraid that youve forgotten something? _11_. Hope they can transform the way you pack.Keep a Basket HandyDo you wait until the last minute to pack? Keep a basket in your bedroom, living room, or bath room that you can use to throw in items youll need to pack as you come across them. _12_. Besides, you can just put the contents of the basket into your suitcase if you are in a hurry to leave for the airport.Buy Wrinkle-free ClothingYou wont need to worry about carefully packing your items of clothing if theyre made from wrinkle-free materials. _13_. Youll still look fresh and bright when you are in them at your destination.Keep Old Packing ListsChances are that you end up taking trips that require you to pack similar items. Keep old packing lists from former vacations to the beach, ski resort, and citythat way, youll always have a list of at least the basics. _14_. So you dont need to waste your effort to remember where you left your hand-written packing lists.Schedule a Packing TimeTime can slip away from you before a trip-you may be caught up at work, at home, or be occupied with other responsibilities of daily life. _15_. That way, you will not need to do your packing crazily from the last minute to 1 oclock on the day you leave.A. This makes you less likely to forget the stuff.B. The best way to do this is to save them on your computer.C. Buy necessary stuff when you arrive.D. Determine a night well in advance of departure to pack.E. Thats why Ive distilled (提炼) the art of packing down to some essential tips.F. Just ball them up or put them at the bottom of the suitcase.G. Rolling your clothes is the best way to save space for the suitcase.【答案】11. E 12. A 13. F 14. B 15. D【解析】你有没有出行前总是翻看行李箱、思考要带些什么、唯恐忘带某些东西?本文给懒人们提供了四个打包技巧。【11题详解】根据空格后的Hope they can transform the way you pack. 希望能改变你平时杂乱的打包方式,得知前面是提供一些技巧,E项:为此我将打包的艺术浓缩成一些有用的技巧,符合题意。故选E。【12题详解】根据空格前的Keep a basket in your bedroom, living room, or bath room that you can use to throw in items youll need to pack as you come across them. 在自己的房间、客厅或是浴室放上一个篮子,当你看到旅游需要用的东西时就将它们扔进去。得知前面给我提供技巧,接下来就要讲这样做的好处:这样至少你不会忘记带什么,故选A。【13题详解】根据空格前的You wont need to worry about carefully packing your items of clothing if theyre made from wrinkle-free materials. 假如你的衣服是由抗皱布艺制成的,你就不用小心翼翼的打包了。得知你可以将它们滚成球或是折成任意形状来填补箱子底部。这样当到达目的地换了衣服,你看上去还是清爽整洁。故选F。14题详解】根据空格后的So you d
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年城市综合体铝板装饰装修一体化项目管理合同
- 考公务员面试题型及答案
- 商标独占使用许可合同协议
- 安徽中医副高试题及答案
- 产品质量保证协议
- 《逆境,一样心怀感恩》满分作文800字(6篇)
- 涉水安全知识培训简报课件
- 2025年老年康养服务项目与养老服务标准化研究报告
- 2025年消费金融用户画像精准营销策略实施与挑战报告
- 2025年短视频平台内容监管与网络治理体系建设报告
- 胃肠疾病预防与健康管理
- 2025年全国新高考英语II卷试题解析及复习备考策略(课件)
- 全球化背景下文化自信的传承与创新
- 合规监督概念课件
- 电力变压器智能数字孪生体的构建与展望
- 无锡金栢精密模具有限公司搬迁项目环评资料环境影响
- 放射防护监测原始记录表模板
- 2025-2030中国奶酪行业市场发展现状及竞争格局与投资前景研究报告
- 垫资过桥合同协议
- 规范化司法所模板
- 水泥混凝土旧路面拆除施工方案
评论
0/150
提交评论