2019_2020学年高中英语课时分层作业10UsingLanguage(含解析)外研版选修6.docx_第1页
2019_2020学年高中英语课时分层作业10UsingLanguage(含解析)外研版选修6.docx_第2页
2019_2020学年高中英语课时分层作业10UsingLanguage(含解析)外研版选修6.docx_第3页
2019_2020学年高中英语课时分层作业10UsingLanguage(含解析)外研版选修6.docx_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时分层作业(十)语言知识练习固基础.单句语法填空1Its believed that taking a walk after supper is beneficial(benefit) to us.2Plastic bags take years to break down, so dont just throw them out.3Only a political solution could put an end to the violence(violent)4If everyone in the country knew(know) first aid,many lives would be saved.5What struck me most in the movie was the fathers deep love for his son.6She told me an incredible(credible) story about his grandmother catching a thief.7Misunderstandings arising(arise) from lack of social communication may lead to serious problems.8The terrible storm will probably knock out the electric service of the town.9Nobody wants to make friends with the boy suspected(suspect) of having stolen money.10Warned of danger in the street at night, she had to go home with a friend accompanying(accompany) her.单句改错1Its very difficult for his parents to cure him this bad habit.him后加of2I found my father sitting in his chair, completely absorbing in a magazine.absorbingabsorbed3You may rely on that he will come to pick you up.that前加it4The reason why he gave for his coming late is that he wasnt informed of it.whythat/which或去掉why5Sometimes we cant resist persuaded to buy things we dont really need.persuaded前加being高考题型练习提能力.阅读理解AIn the wild, lions, tigers and hyenas (鬣狗) are fierce competitors, all seeking out the same prey(捕获物) and often even stealing each others kills! But dont tell that to these five youngsters who believe that they were born to be best of friends.The special group including three baby lions, one baby tiger and one baby hyena, all born at the Akwaaba Lodge in Rustenburg, South Africa were abandoned (遗弃) immediately by their mothers. Fortunately the owner of the Akwaaba Lodge,Layla Cajee decided to not only raise the young babies, but also, place them in the same room. Not knowing any better, the animals have all become best friends who spend their whole day playing and nights,cuddled up (依偎) next to each other.Like every young child who is just learning to walk, each one has an obvious personality. According to Layla, the leader of the group is the fivemonthold tiger Bella, who controls everything including trying to get the biggest share during mealtimes. The lionsDelano, Romeo and Maximus who are also five months old, are surprisingly shy. As for sixmonthold Milika, the hyena? She is the naughty and noisy one, always ready to pick a fight with her temporary friends.Temporary, because this group will not last forever. Within about two years, as soon as the animals turn into dangerous predators,they will be given their own living places. But it is thanks to this unusual relationship that they will be able to see that day, because none of them would have been able to survive alone in the wild.What would be interesting to observe is their relationship if they ever meet each other in the wild. Will they compete with each other as fiercely for the same prey as they normally do or,will they remember the fact that they were once friends and share their kills?【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了由五只被父母遗弃的老虎、狮子、鬣狗组成的特殊团体。1The third paragraph is mainly about the baby animals AnamesBcharactersChappy life Dliving habitsB段落大意题。本段主要介绍了五只小动物的个性,关键词有shy,naughty,noisy等。2The animals will be separated in the future mainly because Ait will be too dangerous for them to live togetherBtheir big sizes wont allow them to stay togetherCthey will have to find their own preyDthey will have to live in the wildA细节理解题。根据第四段中的“as soon as the animals turn into dangerous predators,they will be given their own living places”可知。3From the text we can learn that AMilika is the leader of the special groupBthe five animals can not survive in the wild right nowCthe animals will compete with each other for the same foodDLayla raised the animals immediately after they were abandonedB推理判断题。根据第四段中的“because none of them would have been able to survive alone in the wild”可知。4What would be the best title for the text?ANo Longer CompetitorsBHello,Lovely AnimalsCUnusual FriendshipDFierce Animals?C标题归纳题。由文中出现的friends,special及五只动物之间的关系可知,C项作标题较贴切。BThe 1993 movie Jurassic Park wasnt the first film to show dinosaurs(恐龙) in the modern world.But it did a good job of bringing the idea of cloning dinosaurs into popular culture.It represented dinosaur cloning in a way that made sense to a lot of people,and it was a successful film,making more than $900 million worldwide.Jurassic Park built on the idea of getting DNA from mosquitoes(蚊子) kept in amber.While this might seem possible at first sight,its highly unlikely that scientists could find usable dinosaur DNA in mosquito fossils(化石)Scientists would need a very specific samplea female mosquito that had taken lots of dinosaur blood immediately before being trapped(困住) in amber.Since fossilization in amber is a relatively rare event,the chances of this happening are pretty small.The lack of possible samples isnt the only problem.Most insect fossils found in amber are also too young to contain dinosaur blooddinosaurs were gone by the time the insects became trapped.Many insects went bad from the inside out after they were trapped,leaving nothing inside for scientists to try to find.Finally,the sample would have to be very intact,since DNA can break down quickly in the presence of water.But if researchers did find a perfectly kept mosquito with a body full of dinosaur blood,bringing back its DNA would still be difficult.The blood with the dinosaur DNA would be surrounded by the body of an insect,which has its own DNA.There could also be DNA from other cells trapped in the amber.Then,of course,theres the DNA in the laboratory itselfand in the body of the scientist.【语篇解读】本文是议论文。文章以电影侏罗纪公园引出克隆恐龙的话题,并论述了克隆恐龙的不可能性。5Why is the film Jurassic Park mentioned at the beginning?ATo lead into the topic of cloning dinosaurs.BTo encourage scientists to clone dinosaurs.CTo give a simple introduction to dinosaurs.DTo stress the possibility of cloning dinosaurs.A细节理解题。根据第一段中的“it did a good job of bringing the idea of cloning dinosaurs into popular culture”可知,作者提到电影侏罗纪公园很受欢迎是为了引出克隆恐龙的话

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论