免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时分层作业(九)语言知识练习固基础.单句语法填空1Traveling during the May holiday can be more stressful (stress) than work!2Helping a blind man is an act of kindness (kind)3Men and Women must be treated equally(equal) in education and employment.4The country has been at war with its neighboring country for five years.5My teaching style is similar to that of most other teachers.6If children are badly brought up,they behave badly.7We were put in a position where we had to answer violence with violence.8I havent received the new bag ordered (order) from the net shop last week.9. She wanted to work for a bigger and more influential (influence) newspaper.10I dont know the reason why you were absent from the meeting,but Im sure its for some reason,I dont want to know it.完成句子1比赛被推迟的原因是正在下大雨。The reason why the match was put off was that it was raining hard.2这是一个在美国仍处在奴隶制度的时代。It was a time when there were still slaves in the USA.3老人命令那位粗鲁的年轻人出去。The old man ordered the rude young man to go outThe old man ordered that the rude young man (should) go out4这位官员强调了良好的卫生条件对公众健康的重要性。The official stressed the importance of good sanitation for public health.5我们不仅仅是外表相像,而且我们的笑容和走路方式都非常相像。We are similar not only in appearance but also in the way that we smile and walk高考题型练习提能力.阅读理解Copernicus was born in Torun,Poland,on February 19,1473.Little is known about his early life except that his father died when he was 10.An uncle adopted him,his two sisters,and his brother.The uncle saw to it that the two boys received a good education.Copernicus went to the University of Cracow.There he studied such subjects as Latin,mathematics,and astronomy.It was probably at that time that he changed his Polish name,Niklas Koppernigk,to the Latin form of Nicolaus Copernicus.In 1496 Copernicus went to Italy,where he spent the next 10 years studying at various universities.In Copernicus time people still believed that all thingsthe sun,the stars,and the planetsmoved around the earth.It was an old belief that few men had ever questioned.Aristotle had based his theory of astronomy on this belief.Because the Church had long been the center of learning,the theory was also linked to religious beliefs.In 1506 Copernicus returned to his homeland.A few years later he began to work for the Church.All those years Copernicus carried on his work in astronomy.He had just the most basic equipment and,like other scientists of his day,made observations with only his eyes.Still,using mathematics and logic (逻辑),Copernicus worked out a different theory,which held that the planets went around the sun.Copernicus did not announce his ideas.He did not want to make trouble.But he could not hide the scientific truth.So he talked about his theory with his friends,who strongly advised him to have his work published.His great book,On the Revolutions of the Heavenly Bodies,appeared at the very end of his life.Copernicus saw the first copy on the day he died,May 24,1543.【语篇解读】文章介绍了哥白尼的生平及其贡献。1Which of the following is TRUE about Copernicus?AHe had two brothers and a sister.BHe used to be called Niklas Koppernigk.CHe lost his father soon after he was born.DHe spent 10 years at the University of Cracow.B细节理解题。由第一段倒数第二句“It was probably at that time that he changed his Polish name,Niklas Koppernigk,to the Latin form of Nicolaus Copernicus.”可知B项正确。2From the passage we can see that “astronomy”is Athe life experience of great menBthe movement of the stars and the planetsCthe scientific study of natural objects in spaceDthe theories developed by scientists of old timesC推理判断题。由第二、三段可知,哥白尼研究天文学即研究太阳周围的行星。由此推出答案。3Copernicus developed his theory .Ausing various telescopesBbased on Aristotles beliefsCthrough observations and reasoning (推理)Dunder the encouragement of his friendsC推理判断题。由第三段第四、五句可知,哥白尼是通过观察和推理来发展自己的理论的。4The writer of the passage tells us that ACopernicus did not tell about his discovery until the day of his deathBfor many years Copernicus dared to do nothing openly against the ChurchCpushed by his friends Copernicus decided to write a book in May 1543Dshortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the ChurchB推理判断题。由最后两段可知,哥白尼多年来一直没有宣布自己的理论,直至晚年才敢出版著作。.完形填空A doctor entered the hospital in a hurry after being called in for an urgent 1 He answered the call as soon as possible,changed his clothes and went directly to the operation block.He found the boys father 2 in the hall waiting for the doctor.On seeing him,the dad 3 ,“Why did you take all this 4 to come? Dont you know that my sons life is in danger? Dont you have any sense of 5 ?”The doctor smiled and said,“I am sorry.I wasnt in the hospital and I 6 as fast as I could after receiving the call.And now,I wish you to calm down 7 I can do my work.”“Calm down? What if your son is in this room right now,would you calm down? If your own son is 8 now what will you do?”said the father 9 The doctor smiled again and replied,“I will say what Job said in the Bible,From dust we came and to dust we return,blessed by the name of God. 10 cannot extend lives.Go and 11 for your son,and we will do our best by Gods grace.”“Giving advice when were not 12 is so easy,”murmured the father.The operation took some hours 13 which the doctor went out happily.“Thank goodness! Your son is saved!”And without waiting for the fathers reply he carried on his 14 running.“If you have any question,ask the nurse!”“Why is he so 15 ? Couldnt he wait some minutes so that I could ask about my sons 16 ?”commented the father when seeing the nurse minutes after the doctor left.The nurse answered, 17 coming down her face,“His son died yesterday in a road accident.He was in the funeral when we called him for your sons operation. 18 now that he saved your sons life,he left running to finish his sons funeral.”Never 19 anyone easily because you never know how their life is and what theyre 20 【语篇解读】这是一篇记叙文。讲述了一位忍着丧子之痛的医生给另外一个焦虑万分的父亲的儿子做手术的故事。1A.meetingBcareerCoperation DtravelC根据句意可知他是医生,所以被召回来给病人做手术。故选C项。2A.calling BrunningCjumping DpacingD他发现男孩的父亲在大厅里来回踱步。find sb.doing sth.“发现某人正在做某事”。根据句意只有D项符合语境。3A.admitted BexpressedCwhispered DshoutedD根据下文提到的“Dont you know that my sons life is in danger?”(难道你不知道我儿子的生命现在处在危险之中吗?)可知这个父亲很着急,叫喊着,所以选D项。4A.time BcostClove DturnAtake time是“花费时间”的意思。这个父亲在质问医生为什么现在才来,故选A项。5A.humor BresponsibilityCpride DhonourB根据语境可知这个父亲在质问医生有没有责任感,因为他现在才来,故选B项。6A.worked BleftCcame DmovedC根据句意可知他一接完电话就尽快赶来了,故选C项。7A.in case Bso thatCuntil Deven ifB句意:“我”希望你能冷静下来好让“我”安心工作。所以选B项。8A.dying BlyingCmissing DdroppingA句意:“冷静?要是你儿子现在在那儿,你能冷静吗?如果你儿子要死了,你现在该怎么办?”根据句意可知这个父亲在反问医生。故选A项。9A.sadly BcheerfullyChopefully DangrilyD根据上文可知这个父亲很生气,所以选D项。10A.God BTeachersCFriends DDoctorsD根据上文提到的“I will say what Job said in the Bible,From dust we came and to dust we return,blessed by the name of G
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年制造业中小企业数字孪生标准应用与实践智能化升级认证考核试卷
- 航空货运航空安全培训体系优化与效果评估考核试卷
- 2025年环保科技行业绿色技术应用与环境保护研究报告及未来发展趋势预测
- 2025年海淘行业跨境物流与关税政策影响分析报告
- 2025年航空航天行业航空产业链研究报告及未来发展趋势预测
- 2025四川广元旺苍县人力资源和社会保障局下半年部分事业单位考核招聘工作人员20人笔试考试备考试题及答案解析
- 2026“梦想靠岸”招商银行乌鲁木齐分行冬季校园招聘考试笔试备考试题及答案解析
- 2025湖南长沙联合白金人力资源顾问有限公司某国企外包员工(产品经理)招聘公1人告笔试考试备考题库及答案解析
- 2025云南楚雄州元谋县县级事业单位选调19人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025年河北邯郸市中西医结合医院急需紧缺医疗人才引进10名笔试考试参考题库及答案解析
- 美术班安全管理管理制度
- 中国监控摄像机行业市场调查研究及发展战略研究报告
- 19.2 家庭电路的基本组成 教案(表格式)初中物理人教版九年级全一册
- 中国非金属矿产行业调查报告
- 常见危急值及护理要点
- 《锂离子电池生产安全规范AQ 7017-2025》解读
- 中储粮(宁德)直属库有限公司仓储一期项目可行性研究报告
- 公司篮球教练员管理制度
- 1型糖尿病合并酮症护理查房
- 血栓性血小板减少性紫癜的临床护理
- 陇海线十里山隧道脱轨事故广州铁路城市轨道运营管理专业75课
评论
0/150
提交评论