已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
六年级英语上册 期末测试 人教版(PEP)(含答案及解析)一、单选题(共9题)1. are you going? This afternoon.A.WhereB.WhenC.What2.My father can stop bad people. He is a A.police officerB.workerC.head teacher3.Does she like studying Chinese? A.Yes, she does.B.Yes, he does.C.Yes, she is.4.Does your father go to work by car?_A.Yes, he does.B.No, he does.C.Yes, he is.5.Why not _ on Tuesday? A.goB.goingC.to go6. does your mother go to work?By subway.A.WhereB.WhenC.How7. How do you go to school every day? A.By bus.B.By the bus.C.By a bus.8.What are your pen pals hobbies?He basketball.A.like playingB.likes playingC.likes play9.You are ill. You should go to the A.cinemaB.hospitalC.bookstore二、填空题(共2题)10.单词分类。A. supermarket B. mooncake C. tomorrowD. dictionary E. taxi F. tonightG. ship H. pizza I. hospitalJ. word book(1)bus _ (2)museum _ (3)today _ (4)comic book _ (5)bread _ 11.选出下列各句的最佳应答语。A. She works at a university.B. I go to school by bus.C. Yes, she is.D. He is a head teacher.E. I want to be a pilot(1)How do you go to school? _ (2)What does your father do? _ (3)Where does she work? _ (4)What do you want to be when you grow up? _ (5)Is your sister a secretary? _ 三、阅读理解(共4题)12.读短文,完成下面习题。 There are four people in my family. My grandfather is sixty years old. He likes reading newspapers every day. He says, I can learn something from the newspaper. I can know many people from the newspaper. He also likes watching TV. My father and mother work in the hospital. They are very busy. They dont have time to read newspapers. They use smart-phones to know news and read books. They say, Smart-phones(智能手机)are very useful(有用的). You can know what happens(发生). I am Mike. I am a student. I like computers. I love news and many stars on the Internet.(1)根据文章内容,完成表格Family membersFromWhat to do_Newspaper and TV_Know many peopleParents_Know news_Mike_Know newsKnow stars(2)How old is Mikes grandfather? (3)What does Mikes grandfather like doing? (4)Where do Mikes parents work? (5)How do Mikes parents know the world? (6)What does Mike use the computer to do? 13.读短文,回答下列问题I study all weekend. I study for a maths test all day on Saturday. On Sunday I learn to play football.LindaI have a great weekend. I visit some of my friends. On Saturday night, we go to a party. On Sunday night, we go swimming. We really have a good time.GinaI have a boring weekend. On Saturday, I clean the house, and I wash the clothes. On Sunday, I play with my brother at home.TomOn the weekend, I stay at home. I play chess with my brother on Saturday. And on Sunday, I see an old film. It is an interesting weekend.Mike(1)Who studies all weekend? (2)Does Gina have a great time on the weekend? (3)Where is Tom on Sunday? (4)What does Mike do on Sunday? (5)When does Mike stay at home? 14.读短文,完成下面习题 Mary is twenty. She is a worker. She works in a glass factory in London. Mary doesnt live with her parents. Mary doesnt work on Sunday. She usually gets up early. She doesnt like staying at home. After breakfast, she often drives her red car to see her friend, Jane. Jane is a doctor. She lives with her parents near London. Mary drives to Janes house for about forty minutes. There they talk about their jobs, their families and their friends. Then in the afternoon, they often go shopping. They have a good time!(1)Mary _ in a glass factory. (2)Mary _ drives her car to see her friend on Sunday. (3)Jane _ with her parents together near London. (4)Mary _ to talk with Jane about jobs and friends. (5)Mary drives to Janes home for about _ minutes. (6)What does Mary do? (7)Where does Mary work? (8)Does Mary like staying at home? (9)When does Mary drive to see her friend? (10)What does Mary and Jane talk about? 15.根据短文内容判断下列句子正误。 Today is Saturday. Mike is going to the nature park with his classmates. They are going there by bus and the bus station is next to Mikes home. The nature park is a little far, but the No. 6 bus will take them there. He also has plans for tomorrow. He is going to the bookstore and buy some comic books on Sunday morning. In the evening, he is going to see a film. He will have a good time on the weekend.(1)It is Friday today. A.正确B.错误(2)They are going to the nature park by bus. A.正确B.错误(3)They will take the No. 7 bus. A.正确B.错误(4)Mike is going to buy some word books on Sunday morning. A.正确B.错误(5)Mike is going to see a film on Sunday evening. A.正确B.错误四、句型转换(共5题)16.Go at a red light (改为否定句)_17.Are they going by taxi? (用on foot改写句子)_18.I have a word book (改为一般疑问句)_19.He is going to see a film tonight (对画线部分提问)_20.The cinema is next to the bookstore (对画线郭分提问)_答案部分第 1 题:【答案】 B【考点】疑问句,陈述句【解析】【分析】句意:你打算什么时候去?今天下午。A.在哪儿;B.什么时候;C. 什么,根据下句This afternoon.得知,询问时间,故选B。【点评】本题主要考查特殊疑问句,关键是根据答语做出选择,注意平时积累。第 2 题:【答案】 A【考点】名词【解析】【分析】题目的意思是: 我的爸爸可以阻止坏人. 他是一名. A选项是: 警官, B选项是: 工人: C选项是: 班主任. 根据“can stop bad people”可知是警官. 故答案为: A.【点评】这是考查词汇的题目. 要熟练掌握各职业的单词.第 3 题:【答案】 A【考点】疑问句【解析】【分析】句子意思是: 她喜欢学习汉语吗? . 这是助动词Does组成的一般疑问句, 肯定回答用Yes+主语(代词)+助动词does. 句子主语是she, 根据选项, 只有A选项格式正确. 故答案为: A.【点评】这是考查疑问句的题目. 要掌握一般疑问句的回答.第 4 题:【答案】 A【考点】情景交际【解析】【分析】句意:你父亲开车去上班吗?。问句是一般疑问句,肯定回答是Yes, he does.是的,他是。否定回答是No, he doesnt.不,他不是。故选A.【点评】本题考查了情景交际,牢记一般疑问句的肯定回答的结构句式。第 5 题:【答案】 A【考点】固定搭配【解析】【分析】句意:为什么不在星期二.?这是Why not do sth“为什么不.”句型。not后面用动词原形。A选项是动词原形,B选项是动词的ing形式,C选项是动词不定式。A选项正确。故答案为:A.【点评】这是考查固定搭配的题目。要掌握Why not do sth.的用法。第 6 题:【答案】 C【考点】副词【解析】【分析】句子意思是: 你妈妈.去上班? 乘地铁. 根据回答, 问句问交通方式, 用疑问词How如何, Where 哪里问地点, When什么时候问时间, 故答案为: C.【点评】这是考查疑问词的题目. 要掌握疑问词how的用法.第 7 题:【答案】 A【考点】介词,一般现在时【解析】【分析】句意:你每天怎么去上学?坐公交车。乘坐某种交通工具用“by+交通工具”是固定搭配。故选A。【点评】本题主要考查交通方式的固定搭配,需要平时掌握。第 8 题:【答案】 B【考点】动词【解析】【分析】句子意思是: 你笔友的爱好是什么? 他.篮球. 根据选项, 这里是短语like doing sth喜欢做某事, play要用动名词playing, 句子的主语是第三人称单数, 谓语动词like用单三likes. 根据所给选项, 只有B选项格式正确. 故答案为: B.【点评】这是考查动词适当形式的题目. 要掌握主谓一致的原则.第 9 题:【答案】 B【考点】名词【解析】【分析】句子意思是: 你病了. 你应该去. A选项是: 电影院, B选项是: 医院, C选项是: 书店. 根据ill, 是去医院. 故答案为: B.【点评】这是考查词汇的题目. 要注意关键词是ill.第 10 题:【答案】 (1)EG(2)AI(3)CF(4)DJ(5)BH【考点】名词【解析】【分析】A. supermarket 超市 B. mooncake月饼 C. tomorrow明天 D. dictionary字典 E. taxi 出租车 F. tonight今晚 G. ship轮船 H. pizza披萨 I. hospital医院 J. word book词典(1)词意:公交车,属于交通工具,故答案为EG。(2)词意:博物馆,属于地点,故答案为AI。(3)词意:今天,属于时间词,故答案为CF。(4)词意:漫画书,属于书籍,故答案为DJ。(5)词意:面包,属于食物,故答案为BH。【点评】本题主要考查单词分类,注意平时掌握。第 11 题:【答案】 (1)B(2)D(3)A(4)E(5)C【考点】疑问句,情景交际【解析】【分析】题目所给答语的意思是: A. She works at a university. 她在一所大学工作. B. I go to school by bus. 我乘公交车去学校.C. Yes, she is. 是的, 她是.D. He is a head teacher. 他是一名班主任. E. I want to be a pilot 我想要成为一名飞行员.(1)题目句子的意思是: 你如何去学校? 根据问句意思, 回答用B. I go to school by bus. (我乘公交车去学校.) 故答案为: B.(2)题目句子的意思是:你爸爸是做什么的? 根据问句意思, 回答用D. He is a head teacher. (他是一名班主任. ) 故答案为: D.(3)题目句子的意思是: 她在哪里工作? 根据问句意思, 回答用A. She works at a university. (她在一所大学工作.) 故答案为: A.(4)题目句子的意思是: 你长大后想要做什么? 根据问句意思, 回答用E. I want to be a pilot . (我想要成为一名飞行员.) 故答案为: E.(5)题目句子的意思是: 你姐姐是一名秘书吗? 根据问句意思, 回答用C. Yes, she is. (是的, 她是.) 故答案为: C.【点评】这是考查问答的题目. 首先掌握所给答语的意思, 然后根据问题选择合适的答语.第 12 题:【答案】 (1)Grandfather;Learn something;Smart-phones;Read books;Computers(2)Sixty years old.(3)He likes reading newspaper and watching TV.(4)In the hospital.(5)By using smart phones.(6)To know news and many stars.【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了迈克一家人是通过什么途径了解当今世界发生的事情的。(1)根据He likes reading newspapers every day. He says, I can learn something from the newspaper. I can know many people from the newspaper. He also likes watching TV.可知爷爷通过读报纸和看电视,知道许多人了解许多事情;They use smart-phones to know news and read books. They say, Smart-phones are very useful. You can know what happens.可知父母从智能手机上来了解新闻和阅读书籍;I like computers. I love news and many stars on the Internet.迈克用电脑知道许多新闻和明星。故答案为Grandfather,Learn something,Smart-phones,Read books,Computers.(2)句意:迈克的爷爷多大了?根据My grandfather is sixty years old. 可知我爷爷已经六十岁了,故答案为Sixty years old.(3)句意:迈克的祖父喜欢做什么?根据He likes reading newspapers every day. 可知爷爷喜欢每天看报纸,故答案为He likes reading newspaper and watching TV.(4)句意:迈克的父母在哪里工作?根据My father and mother work in the hospital. 可知迈克的父母在医院工作,故答案为In the hospital.(5)句意:迈克的父母是如何认识这个世界的?根据They use smart-phones to know news and read books.可知迈克的父母用智能手机来了解新闻和阅读书籍,故答案为By using smart phones.(6)句意:迈克用电脑做什么?根据I like computers. I love news and many stars on the Internet.可知迈克用电脑知道新闻和明星,故答案为To know news and many stars.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行回答问题和完成表格。第 13 题:【答案】 (1)Linda.(2)Yes, she does.(3)At home.(4)He sees an old film.(5)On the weekend.【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了琳达,吉娜,汤姆和迈克周末都是怎么度过的。(1)题意:谁整个周末都在学习?根据I study all weekend. 可知琳达整个周末都在学习,故答案为Linda.(2)题意:吉娜周末过得好吗?根据I have a great weekend. 可知吉娜有一个棒极了的周末。故答案为Yes, she does.(3)题意:星期天汤姆在哪里?根据On Sunday, I play with my brother at home.可知星期天汤姆在家,故答案为At home.(4)题意:迈克星期天做什么?根据And on Sunday, I see an old film.可知迈克星期天看了一部老电影,故答案为He sees an old film.(5)题意:迈克什么时候呆在家里?根据On the weekend, I stay at home. 可知迈克周末呆在家里,故答案为On the weekend.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行回答问题。第 14 题:【答案】 (1)works(2)often(3)lives(4)likes(5)forty(6)She is a worker.(7)She works in a glass factory.(8)No, she doesnt.(9)After breakfast.(10)About their jobs, their families and their friends.【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文介绍了玛丽的日常生活。(1)根据She works in a glass factory in London. 可知玛丽在伦敦的一家玻璃厂工作,故答案为works.(2)根据After breakfast, she often drives her red car to see her friend, Jane. 可知玛丽经常开着红色的车去看她的朋友,故答案为often.(3)根据She lives with her parents near London.可知简和父母住在伦敦附近,故答案为lives.(4)根据There they talk about their jobs, their families and their friends. 可知他们喜欢谈论他们的工作,家庭和他们的朋友,故答案为likes.(5)根据Mary drives to Janes house for about forty minutes. 可知玛丽开车到简的家大约四十分钟,故答案为forty.(6)题意:玛丽是做什么的?根据Mary is twenty. She is a worker. 可知玛丽是个工人,故答案为She is a worker.(7)题意:玛丽在哪里工作?根据She works in a glass factory in London. 可知玛丽在伦敦的一家玻璃厂工作,故答案为She works in a glass factory.(8)题意:玛丽喜欢呆在家里吗?根据 She doesnt like staying at home. 可知是否定回答,故答案为No, she doesnt.(9)题意:玛丽什么时候开车去看她的朋友?根据After breakfast, she often drives her red car to see her friend, Jane. 可知早饭后开车去看她的朋友,故答案为After breakfast.(10)题意:玛丽和简谈了些什么?根据There they talk about their jobs, their families and their friends. 可知他们喜欢谈论他们的工作,家庭和他们的朋友,故答案为About their jobs, their families and their friends.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择和回答问题。第 15 题:【答案】 (1)详见解析(2)1(3)详见解析(4)详见解析(5)1【考点】阅读理解【解析】【分析】该短文介绍周六和周日迈克和同学们打算干的事情。(1)细节阅读,根据Today is Saturday.得知今天周六,故答案为:错误。(2)细节阅读,根据They are going there by bus得知他们打算坐公交车去,故答案为:正确。(3)细节阅读,根据 The nature park is a little far, but the No. 6 bus will take them there.得知
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 透析枸橼酸钠抗凝方法
- 高强度间歇训练
- 毕业设计结构设计
- 广告拍摄计划流程
- 腹主动脉瘤内科保守治疗方案
- 射线检测流程标准化实施要点
- 凯迪拉克的车型介绍
- 汽车过户协议书范本
- 2025-2026学年北京市东城区三年级语文上册期中考试试卷及答案
- 北师大版八年级物理上册月考考试试题及答案
- 2025至2030年中国医用制氧机行业市场竞争格局及投资前景展望报告
- 2025知识产权普法知识竞赛题库附答案
- 二精处方管理办法
- 学校运营监管方案(3篇)
- 网站安全渗透测试报告模板及指南
- 恙虫病的护理课件
- 2025年海南省高考物理试卷(含答案解析)
- GB/T 45817-2025消费品质量分级陶瓷砖
- (人教PEP2024版)英语三年级上册全册大单元教学设计
- 托业培训课件
- 中央空调系统改造项目可行性研究报告
评论
0/150
提交评论