大学英语四级阅读理解训练(三).doc_第1页
大学英语四级阅读理解训练(三).doc_第2页
大学英语四级阅读理解训练(三).doc_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

大学英语四级阅读理解训练(三)When a consumer finds that an item she or he bought is faulty or in some other way does not live up to the manufacturers claims, the first step is to present the warranty, or any other records which might help, at the store of purchase. In most cases, this action will produce results. However, if it does not, there are various means the consumer may use to gain satisfaction. A simple and common method used by many consumers is to complain directly to the store manager. In general, the “higher up” his or her complaint, the faster he or she can expect it to be settled. In such a case, it is usually settled in the consumers favor, assuming he or she has a just claim.Consumers should complain in person whenever possible, but if they cannot get to the place of purchase, it is acceptable to phone or write the complaint in a letter.Complaining is usually most effective when it is done politely but firmly, and especially when the consumer can demonstrate what is wrong with the item in question. If this cannot be done, the consumer will succeed best by presenting specific information as to what is wrong, rather than by making general statements. For example, “The left speaker does not work at all and the sound coming out of the right one is unclear” is better than “This stereo does not work”. The store manager may advice the consumer to write to the manufacturer. If so, the consumer should do this, stating the complaint as politely and firmly as possible. If a polite complaint does not achieve the desired result, the consumer can go to a step further. She or he can threaten to take the seller to court or report the seller to a private or public organization responsible for protecting consumers rights.1. When a consumer finds that his or her in it, the first thing he or she should do is to _.A) complain personally to the managerB) threaten to take the matter to courtC) write a firm letter of complaint to the store of purchaseD) show some written proof of the purchase to the store2. How can a consumer make his or her complaint more effective, according to the passage?A) Explain exactly what is wrong with the item.B) Threaten to take the seller to court.C) Make polite and general statements about the problem.D) Avoid having direct contact with the store manager.3. According to the passage, which of the following is suggested as the last alternative that consumers may turn to?A) Complain to the store manager in person.B) Complain to the manufacturer.C) Write a complaint letter to the manager.D) Turn to the Consumers Rights Protection Organization for help.4. The phrase “live up to” in this context means _.A) meet the standard of B) realize the purpose of C) fulfill the demands ofD) keep the promise of5The passage tells us _.A) how to settle a consumers complaint about a faulty itemB) how to make an effective complaint about a faulty itemC) how to avoid buying a faulty itemD) how to deal with complaints from customers答案与解析:1. D当顾客发现自己所购买的商品有问题时,他所做的第一件事就是出示在商场购物的凭具。事实辨析题。文章第一段指明,顾客购买了有瑕疵的商品后,首先应出示在某商场购买某商品的相关记录或证明。故选项D正确。2. A为了使投诉更加有效,应当指出商品的问题所在。事实辨析题。根据第四段第一句话,最有效的投诉方式是指出所购商品的具体问题,故选项A正确。3. D文章表明:消费者最后的处理方向就是向消费者权益保护组织求助。事实辨析题。文章最后一段指出,顾客购买了有瑕疵的商品后,可以向销售者或生产者投诉,如得不到满意答复,可以进一步向消费者权益保护组

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论