浙江省温州市2019届高三英语2月份适应性测试试题(含解析).docx_第1页
浙江省温州市2019届高三英语2月份适应性测试试题(含解析).docx_第2页
浙江省温州市2019届高三英语2月份适应性测试试题(含解析).docx_第3页
浙江省温州市2019届高三英语2月份适应性测试试题(含解析).docx_第4页
浙江省温州市2019届高三英语2月份适应性测试试题(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩18页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江省温州市2019届高三英语2月份适应性测试试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)。第卷至8页,第卷9至10页。第I卷注意事项:1. 答第卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C. 9.15.答案是C。1. When will Julia have her teeth checked again?A. In three months.B. In one week.C. In one month.2. What happens to the mans phone?A.Its out of order.B. Its out of power.C. Its out of service.3. What does the man think of smoking?A. Relaxing.B. Harmful.C. Annoying.4. What does the woman mean?A. The movie isnt to her taste.B. The plot is interesting.C. The acting is convincing.5. What can we learn from the dialogue?A. He slept all day.B. He forgot to call the woman.C. He didnt know Howard was sick.第二节 (共15 小题;每小题 1.5 分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What kind of bike will the man rent?A. An ordinary bike.B. A racing bike.C. A mountain bike.7. What is the deadline for the return of the bike?A. 5:30 p.m. B. 6:00 p.m. C. 6:30 p.m.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. Whats wrong with the sweater?A. Its size is wrong.B. Its price is too high.C. Its shrunk after wash.9. What will happen next?A. The woman will get the money back.B. The woman will have another sweater.C. The woman will choose other products.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Why is the woman tired?A. She attended a meeting.B. She stayed up last night.C. She had many activities.11. What does the man advise the woman to do?A. Watch movies. B. Go shopping. C. Do exercise.12. What will the woman probably do?A. Run 10 minutes every day.B. Walk 10 minutes every day.C. Run 30 minutes every second day.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Who is probably the man?A. A consultant. B. A friend. C. A lawyer.14. What is really important in a job according to the man?A. Salary. B. Welfare. C. Accomplishment.15. What is the womans biggest problem?A. Tending to push herself too hard.B. Describing her strengths and weaknesses.C. Complaining about her former employers.16. Why should the woman prepare questions about the company?A. To show interest in the company.B. To share her working experience.C. To express dislikes about previous jobs.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Where is the speaker now?A. In the UK. B. In Australia. C. In South Africa.18. How does the speaker feel in the university?A. Challenged. B. Respected. C. Lucky.19. What is the greatest fortune for the students there?A. Advanced facilities.B. A top teaching staff.C. Various financial aids.20. What does the speaker think is the most important?A. Working hard.B. Repaying society.C. Respecting teachers.第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10个小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。ATurtle time!, loudly called out by one of my newly-found friends, meant the beginning of either a morning or afternoon shift at Turtle Camp in Nusa Penida, Indonesia. Upon arrival at the project each day, we would look eagerly for our names on the whiteboard to see which task we would be undertaking. Would it be the highly desirable turtle feeding, the pretty fun tank cleaning, the exciting medicine administering or the less appealing fish cutting? Fine in theory but not when every fly in Indonesia decides to crowd onto these dead fish while youre cutting!Life at the turtle project was fun because twice a day we got to hang out with sea turtles. By hang out, I obviously meant work, as we were on shift, but it certainly didnt feel like work. Another fun thing was getting to know the other volunteers! With volunteers from all over the world, it was just common to hear Finnish being spoken, Australian slang mixed with French expressions and Swedes making plans to visit newly-found friends in the USA.Of course, not all the time at Turtle Camp was consumed by volunteering. Scheduled activities included a trip to Crystal Bay, a beautiful paradise for swimming and sunbathing, an awesome beach bonfire complete with a beautiful sunset as well as our local coworkers showing off their guitar playing and singing skills.Our time at Turtle Camp was capped off by setting free two of our turtles into the sea to begin their journey as independent turtles! Hopefully, the love and care provided at the turtle project would ensure that these turtles had a greater chance of survival in the big, wide and scary ocean.1. Which task is less fun to the volunteers at Turtle Camp?A. Turtle feeding.B. Tank cleaning.C. Medicine Administering.D. Fish Cutting.2. What does the underlined sentence imply?A. The volunteering was a challenge.B. The time at the camp was difficult.C. The work at the project was a delight.D. Communication was time-consuming.3. When setting free the two turtles, the volunteers felt a sense of _.A. achievementB. belongingC. lossD. independence【答案】1. D 2. C 3. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在参加Turtle Camp(海龟野营)志愿者活动中的工作。作者在活动中感觉活动很有趣,最后他们释放两只海龟回归大海,自由生活。【1题详解】细节理解题。第一段倒数第二句中Would it be the highly desirable turtle feeding, the pretty fun tank cleaning, the exciting medicine administering or the less appealing fish cutting?可知Fish Cutting没那么有趣,故选D。【2题详解】词义猜测题。根据第二段第一句Life at the turtle project was fun because twice a day we got to hang out with sea turtles.可知作者认为海龟项目的生活很有趣,因为每天有两次机会和海龟一起出去玩。因此这个项目中所谓的“工作”是令人愉快的事情,故选C。【3题详解】判断推理题。最后一段最后一句Hopefully, the love and care provided at the turtle project would ensure that these turtles had a greater chance of survival in the big, wide and scary ocean.可知海龟项目志愿者所提供的关爱能确保这些海龟有更大的机会在广阔而可怕的海洋中生存。因此当放归这两只海龟的时候,志愿者会感到有成就感。故选A。BIf youre looking at livable cities as inspiration for your holiday, youll miss out on many great tourist destinations. According to Mercers 2018 Quality of Living Survey, Moscow ranks 167 and Beijing only 119, yet both provide ample visitor pleasures. Meanwhile high-ranked cities such as Kobe (神户) or Seattle may be easy places to live in, but offer only passing interest to tourists. In truth, many of the worlds most livable cities are a little dull.The world isnt rushing to visit Canberra or Montreal. In fact, none of the worlds 10 most visited cities appear in Mercers top 20. Clearly, considerations that create enjoyable holiday destinations differ from those that make cities fine places to live in.This should be no surprise, since livability lists arent concerned with tourists or even local residents but rather expats(侨民). Mercer, for example, is a British-based professional service firm whose lists supply multinationals with human resources information about where to locate their businesses. “The success of foreign business is influenced by issues such as ease of travel and communication, personal safety, and access to public services, says Slagin Parakatil, who oversees Mercers research. In short, Mercer considers whether cities are attractive to business and investment, and have good schools, hospitals and housing while such factors seldom influence tourists.Still, Mercers Quality of Living Survey has its uses for tourists, since it also looks at natural and cultural environments and recreation. It ranks public transport and infrastructure(基础设施) particularly highly, a consideration shared by the World Economic Forum in reports on tourism and travel competitiveness. This includes hotels, rental-cars and even ATM availability, all of which make a destination friendly to expats and visitors alike.4. What do we know about livable cities?A. They hardly offer tourist passing interest.B. They may not be good tourist destinations.C. They can arouse the inspiration of visitorsD. They are usually highly ranked by tourists.5. What is Mercer more concerned about when ranking livable cities?A. Tourist attractions.B. ATM availability.C. Business-friendliness.D. Local residents.6. Why does the writer use Mercers Quality of Living Survey?A. To make his view convincing.B. To compare those livable cities.C. To better understand the survey.D. To support the British-based firm.【答案】4. B 5. C 6. A【解析】本文属于说明文。文章指出如果你把宜居城市作为度假的灵感,你会错过很多伟大的旅游目的地。根据美世公司2018年生活质量调查发现,Mercer在给宜居城市排名时更关心这座城市是否对商业和投资有吸引力,是否有良好的学校、医院和住房这些营商环境友好的条件,而这些因素很少会对游客有影响。同时美世的生活质量调查对游客还是有其用途的,因为它还考察了自然和文化环境以及娱乐活动。【4题详解】推理判断题。第一段第一句If youre looking at livable cities as inspiration for your holiday, youll miss out on many great tourist destinations.可知如果你把宜居城市作为度假的灵感来源,你会错过很多很棒的旅游景点。即可推测宜居城市可能并不是好的旅游景点,故选B。【5题详解】细节理解题。第三段最后一句In short, Mercer considers whether cities are attractive to business and investment, and have good schools, hospitals and housing while such factors seldom influence tourists.可知Mercer在给宜居城市排名时更关心这座城市是否对商业和投资有吸引力,是否有良好的学校、医院和住房这些营商环境友好的条件。故选C。【6题详解】推理判断题。第四段第一、二句Still, Mercers Quality of Living Survey has its uses for tourists, since it also looks at natural and cultural environments and recreation. It ranks public transport and infrastructure(基础设施) particularly highly, a consideration shared by the World Economic Forum in reports on tourism and travel competitiveness.可知Mercers Quality of Living Survey对公共交通和基础设施的评价尤其高,世界经济论坛在关于旅游业和旅游竞争力的报告中也考虑了这一点。由此可知作者使用Mercers Quality of Living Survey的目的是为了增强作者认为“宜居城市可能并不是好的旅游景点”的观点的说服力。故选A。CEvery day around the world, thousands of people with little to no scholarly training in art history walk into museums. They may or may not read notice boards that share relevant information of the artworks or artists. Imagine, before being permitted to direct their eyeballs to the art on the walls, museum visitors were required to read a 15- or 20-page introduction to each piece or each artist. How many people would go to museums if that were the case?Yet this seems to be the expectation when it comes to reading classic literature. Classic novels typically come with 15- or 20-page introductions, which often include spoilers, assuming that readers do not come to classic books to discover, be absorbed in, and be surprised by the story world. Also, apparently, we mustnt read classics alone, without experts guiding our experiences.However, classic literature is in a unique position to show us that were not alone in our pains and joys. By taking us out of our time, classic books free us to see beyond the set of beliefs we stick to and to connect human experiences that remain alive across time and place. What could be more grounding, more comforting, than seeing ourselves in the battles, longings, and pleasures that have played out across hundreds, thousands of years of human history? Our personal engagement is the first step of a longer journey of discovery that deepens our knowledge and understanding of ourselves and our world. We may, for example, feel for Hester Prynne from Nathaniel Hawthornes The Scarlet Letter though we despair of the world she lived in.While were letting go of things lets stop worrying about understanding everything. We cant. It will be fun if we embrace curiosity, the pleasure of working out a mystery, and our common relationships as humans. We can feel, for example, the power of self-sacrifice in Charles DickensA Tale of Two Cities even when we lack full understanding of the cultural references and language.7. Most museum goers _A. enjoy reading notice boardsB. understand the artworks wellC. lack professional art knowledgeD. share common interest in artworks8. What can the spoilers in Para.2 possibly be ?A. Story writers.B. Readers expectations.C. Guiding experts.D. Plots given away in advance.9. What prevents readers enjoying reading classics?A. Showing curiosity about the writers.B. Letting go of things.C. Trying to understanding everything.D. Working out mysteries.10. What message is mainly conveyed in the passage?A. We should find more fun from classics.B. Reading classics is a personal exploration.C. Experts need to give readers better guidance.D. Classic literature benefits readers a great deal.【答案】7. C 8. D 9. C 10. B【解析】这是一篇说明文。文章指出在人们日益缺乏专业艺术知识的今天,古典文学通过把我们从自身所处时代抽离出来,让我们能够看到我们所坚持的信念之外的东西。作者认为我们应该放下一些事情、停止担心去理解所有的事情,多阅读古典文学,并将它变成一次探索自我的过程。【7题详解】推理判断题。第一段第三句Imagine, before being permitted to direct their eyeballs to the art on the walls, museum visitors were required to read a 15- or 20-page introduction to each piece or each artist. How many people would go to museums if that were the case? 想象一下,在允许参观者将目光投向墙上的艺术品之前,博物馆要求参观者阅读一份15至20页的介绍,介绍每一件作品或每一位艺术家。如果是这样的话,有多少人会去博物馆呢?即大多数人缺少专业的艺术知识。故选C。【8题详解】词义猜测题。根据后文assuming that readers do not come to classic books to discover, be absorbed in, and be surprised by the story world(假设读者读经典小说不是为了发现、沉浸其中并对故事世界感到惊讶。)即可推测上文中spoilers应与后文discover和surprised词义相反,意思应为“剧透(透露与电影、书籍或者游戏内容有关的信息。)”的意思,故选D。【9题详解】推理判断题。根据最后一段While were letting go of things, lets stop worrying about understanding everything. We cant. It will be fun if we embrace curiosity, the pleasure of working out a mystery, and our common relationships as humans.可知当我们放下一些事情的时候,让我们停止担心去理解所有的事情。我们不能。如果我们拥有好奇心、解开谜团的乐趣,以及我们作为人类的共同关系,那将会很有趣。即尝试去明白一切事情的心理让读者们无法喜欢上阅读古典作品。故选C。【10题详解】主旨大意题。根据第四段倒数第二句Our personal engagement is the first step of a longer journey of discovery that deepens our knowledge and understanding of ourselves and our world.可知我们的私人参与是一个更长的发现之旅的第一步,这个发现之旅会加深我们对自己和世界的认识和理解。可知文章想要传递的信息是阅读古典文学是一次私人的探索旅程。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every day I see advertisements in the newspapers and on the buses claiming that it is easy to learn English. According to them, with little effort, a student will be able to speak the language fluently in three months or even ten days. When I see advertisements like this, I dont know whether to laugh or cry. If it were that easy, I would have to look for another job, because very few qualified teachers would be needed._11_ Otherwise the advertisements would not appear.It is natural for students to be attracted to methods that will teach them quickly and efficiently. _12_And it is no use pretending that anyone has discovered a perfect way of teaching English. Some experts even argue that there are many good methods of teaching a language. No doubt this is true to a certain extent, but it is not very helpful to students._13_ Of course it is clear that students who go to England, America, or Australia to learn English have a great advantage over others. But many students cannot afford to do so. Other students go to the opposite extreme. _14_ But it is wrong to assume that each word in English has a precise word in another language.In my personal opinion, no one can ever learn to speak a language unless he is interested in it. Human beings, unlike animals, do not like making noises unless they understand and can relate them to their own lives. It is worth remembering that language is a means of communication. _15_ It will be helpful if we practise the unfamiliar forms in real situations, talking to each other about real life in real language.A. We need other people to talk to and listen to.B. They teach themselves at home with dictionaries.C. Every teacher is an individual with his own personality.D. But a large number of people must believe these ridiculous claims.E. Its impossible for any translation method to produce good pronunciation.F. But it is difficult for anyone to explain why one method is better than another.G. Some students believe that the only way to learn a language is to stay in that country.【答案】11. D 12. F 13. G 14. B 15. A【解析】这是一篇说明文。本文讲述了一名语言教师对语言学习的个人看法。他认为学生们喜欢实惠的速成学习方法在情理之中,但是学英语不像广告中所说的那么轻松,假如没有兴趣,任何人都不可能学好英语或其他任何语言。在交际时我们需要有交谈或倾听的对象。用真实的语言去谈论真实的生活,那一定会受益匪浅。【11题详解】根据下文Otherwise the advertisements would not appear.(否则这些广告就不会出现了。)由此可推理上文是指一定是有很多人相信了这些可笑的观点。故选D。【12题详解】本句位于段中,起承上启下的作用。根据上文It is natural for students to be attracted to methods that will teach them quickly and efficiently.(学生自然会被快速有效的教学方法所吸引。)与下文And it is no use pretending that anyone has discovered a perfect way of teaching English.(假装有人发现了一种完美的英语教学方法是没有用的。)结合上下文可知本句是提出“但是任何人都很难解释为什么一种方法比另一种好”的观点,故选F。【13题详解】根据下文Of course it is clear that students who go to England, America, or Australia to learn English have a great advantage over others.可知当然,去英国、美国或澳大利亚学习英语的学生比其他人有很大的优势。即本段是指一些学生认为学习一门语言的唯一方法是留在那个国家。故选G。【14题详解】根据上文Other students go to the opposite extreme.可知其他的学生则走了极端。可推测下文是描述这一极端行为是“他们在家自学字典。”students可对应到B选项中的They,故选B。【15题详解】根据后文It will be helpful if we practise the unfamiliar forms in real situations, talking to each other about real life in real language.(如果我们在真实的情景中练习不熟悉的形式,用真实的语言和对方谈论真实的生活,这将是很有帮助的。)可知上文是指学习语言需要和他人对话和倾听。故选A。第三部分 语言运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。Several years ago, my company experienced a slowdown in business. We hoped that it was only _16_. We had work enough for only four days of the week. So we decided that we would _17_ from Monday through Thursday, and take Fridays to do _18_ projects in our hometown.One day, we went to a very old gentlemans_19_ to do a total cleanup. When we arrived, an elderly woman _20_ us at the door. We thought she was the wife, but it turned out she was the _21_. She was

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论