



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时跟踪检测(一) Introduction & Reading Pre-reading阅读理解AAmerica is a mobile society.Friendships between Americans can be close and real, yet disappear soon if situations change.Neither side feels hurt by this.Both may exchange Christmas greetings for a year or two, perhaps a few letters for a while then no more.If the same two people meet again by chance, even years later, they pick up the friendship.This can be quite difficult for us Chinese to understand, because friendships between us flower more slowly but then may become lifelong feelings, extending (延伸) sometimes deeply into both families.Americans are ready to receive us foreigners at their homes, share their holidays, and their home life.They will enjoy welcoming us and be pleased if we accept their hospitality (好客) easily.Another difficult point for us Chinese to understand Americans is that although they include us warmly in their personal everyday lives, they dont show their politeness to us if it requires a great deal of time.This is usually the opposite of the practice in our country where we may be generous_with_our_time.Sometimes, we, as hosts, will appear at the airport even in the middle of the night to meet a friend.We may take days off to act as guides to our foreign friends.The Americans, however, express their welcome usually at homes, but truly can not manage the time to do a great deal with a visitor outside their daily routine.They will probably expect us to get ourselves from the airport to our own hotel by bus.And they expect that we will phone them from there.Once we arrive at their homes, the welcome will be full, warm and real.We will find ourselves treated hospitably.For the Americans, it is often considered more friendly to invite a friend to their homes than to go to restaurants, except for purely business matters.So accept their hospitality at home!语篇解读:文章主要介绍了美国人和中国人对待友谊、朋友的不同观点和做法。1The writer of this passage must be a(n)_AAmericanBChineseCprofessorDstudent解析:选B细节理解题。从第一段 “This can be quite difficult for us Chinese to understand .” 可知本文的作者是一名中国人。2The underlined words “generous with our time” in Paragraph 3 probably mean “_”Astrict with time Bserious with timeCcareful with timeDwilling to spend time解析:选D推理判断题。从下文 “.we, as hosts, will appear at the airport .to our foreign friends.”可推知。3A suitable title for this passage would probably be “_”AFriendships between ChineseBFriendships between AmericansCAmericans hospitalityDAmericans and Chineses views of friendships解析:选D标题归纳题。文章主要讲美国人和中国人对待友情的不同观点。BYour friend might be in Australia or maybe just down the road, but they are all just a few clicks away.Life has changed for millions of children across the world who now make friends online.Whether you use chatrooms (聊天室), QQ, MSN or ICQ, you are part of virtual community (虚拟社会)“I seldom talk with my parents or grandparents, but I talk a lot with my old friends on QQ,” said Foxs Shadow, the online nickname used by a Senior 2 girl in China.“Eighty percent of my classmates use QQ after school.”QQ is the biggest messaging service in China.Four million people used it one Saturday night in October, according to Tencent, the company which developed QQ.And Foxs Shadow might well have been one of them.“I log_in on Friday nights, and Saturdays or Sundays when I feel bored.I usually spend about 10 hours chatting online every week,”she said, “But I hardly talk with strangers, especially boys or men.”Even though she likes chatting, she is careful about making friends with strangers online.“You dont know who you are talking to.You should always be careful about who you trust online.”Many people would like to meet offline when they feel they have got to know someone very well.Foxs Shadow once met one of her online friends face to face.It was a girl who was a comic (喜剧) fan like herself and they went to a comic show together.A 16yearold Beijing boy, known online as Bart Simon, dislikes QQ users.“I used to chat on QQ, but I found that most people were talking about useless things,” he said.Now he chats online in English, using MSN.“I only chat online because Ive got friends in Japan, the USA and Singapore,” he said, “I want to learn more about foreign cultures.” But he spends little time chatting as he sees it as a waste of time and money.“If you are really addicted (沉迷) to it, sometimes you cant listen carefully in class,” he said, “And the friends in your real life are always more important than those socalled friends you meet online.”语篇解读:本文主要是围绕着网上聊天交友展开的。4How many messaging services have been mentioned in the passage?A2.B3.C4.D5.解析:选C细节理解题。由第一段最后一句可知, 本文提到了四种信息服务方式:chatrooms, QQ, MSN和ICQ。5Whats the meaning of the phrase “log in” in the fourth paragraph?ATake off. BGet online.CSet out.DSet up.解析:选B词义猜测题。由该词组所在句子的上下文可推出, log in 表示“登录, 上网”。6What is the best title of the passage?AChat OnlineBCaught in the WebCDo You Know Messaging ServiceDQQ, MSN and ICQ解析:选A标题归纳题。本文主要介绍网上聊天的相关事情, 用Chat Online作标题最适合本文内容。CThey are the sort of friends who are so close that they trust each other with their lives.If one falls, the other is there to catch him.They are Wellman, whose legs were permanently injured nine years ago in a rockclimbing accident, and Corbett, an experienced rock climber.Together, they climbed up Half Dome, the famous 2,000foot rock in the Yosemite National Park, through one of the most difficult routes (路线)During the climb, Corbett took the lead, hit in the metal spikes (尖状物) that guided the ropes and climbed up.Then, after Wellman pulled himself up the rope, Corbett went down to remove the spikes and climbed up again.This process was repeated time and again, inch by inch, for 13 days.Wellmans job was not easy either.He got himself up the rope through upper body strength alone.In all, Wellman figured that he had done 5,000 pullups up the rope on the climb.However, when the two men first met, they never talked about climbing.“He knew that was how I got injured,” Wellman said.Until one day Wellman decided that he wanted to climb again and they started training.Their climb of Half Dome was not all smooth.At one point, pieces of rock gave way, and Corbett dropped down quickly.Wellman locked their rope in place, stopping the fall at 20 feet.His quick action probably saved his friends life.“Your partner can save your life you can save your partners life,” Wellman said as the pair received congratulations from friends.“There are real close ties.”语篇解读:友谊能克服困难,甚至挽救生命。Wellman和Corbett的攀岩经历很好地印证了友谊之珍贵。7Which of the following was a challenge for Corbett in climbing Half Dome?ATo climb up to remove the spikes.BTo climb it twice.CTo do 5,000 pullups up the rope.DTo lock the rope in place.解析:选B细节理解题。根据文章第三段中的“.Corbett went down to remove the spikes and climbed up again.”可知, Corbett实际上是在同样的高度爬了两次。因此B项正确。8Why did the two men never talk about climbing when they first met?ACorbett was poorly trained.BWellman had lost interest in climbing.CCorbett didnt want to hurt Wellman.DWellma
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届吉林省松原市宁江区油田高中高二化学第一学期期中统考模拟试题含解析
- 2025年导游资格证模拟试题 导游英语听说能力提升
- 2025年高中物理波动光学知识冲刺试卷
- 湖南省株洲市攸县第三中学2026届化学高二上期中学业质量监测试题含解析
- 现代仓库管理培训课件
- 民法典宣传课件
- 2025年度企业员工试用期全面考核与绩效评估劳动合同
- 2025年度生态公园绿化项目油工施工管理服务合同
- 2025年场项目投标失败后全面供应链优化与升级服务合同
- 2025年度跨境电商平台供应链管理服务合作协议
- 工程质量自评报告
- 水闸安全评价报告
- GB/T 34487-2017结构件用铝合金产品剪切试验方法
- GB/T 31703-2015陶瓷球轴承氮化硅球
- 房地产市场报告 -九江房地产市场月报2022年11月
- 代运营协议合同范本
- 《人格障碍》课件
- 部编版高一语文必修上册教学计划
- GB∕T 27011-2019 合格评定 认可机构要求
- 私企接待应酬管理制度(3篇)
- YX51-380-760型金属屋面板专项施工方案(32页)
评论
0/150
提交评论