2020版新高考英语一轮复习课时提能练47_48北师大版.docx_第1页
2020版新高考英语一轮复习课时提能练47_48北师大版.docx_第2页
2020版新高考英语一轮复习课时提能练47_48北师大版.docx_第3页
2020版新高考英语一轮复习课时提能练47_48北师大版.docx_第4页
2020版新高考英语一轮复习课时提能练47_48北师大版.docx_第5页
已阅读5页,还剩13页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时提能练47-48课时提能练(四十七)选修8Unit 24Society(A)课时作业A:基础层面.单句语法填空1Yu Fang insisted that she was (be) tired and was willing to stay the night but I insisted that she (should)_go (go) at once.2Id rather you met (meet) her at the airport tomorrow morning.3It is bad manners to show off your knowledge and cleverness in public.4Its high time that we did/should_do (do) something to improve the situation.5New means of transport make it possible to travel around cities within hours.单句改错1Jack has just bought another new car;he must be very good off.goodwell2Id rather we have a rest now.havehad3Dont take it serioushe was only teasing.seriousseriously4A volcano in Indonesia erupted on November the 16th,2010,and consequent,hundreds of people were killed.consequentconsequently5New technologies have made this possible to turn out new products faster and at a lower cost.thisit.选词成篇ASeveral days ago,the police 1.kept_an_eye_on three thieves who had 2.broken_into a bank.3.To_start_with,they 4.took_it_seriously and came up with a good plan.They arrested the thieves without any difficulty.Finally the thieves 5.were_sentenced_to three years in prison.BVolunteering work 6.plays_an_important_role_in our society.7.To_start_with we should try as much as we can to help the people in need.If we 8.do_our_best in our life,it will 9.contribute_to the whole work greatly.完成句子1Id_rather_you_hadnt (我宁愿你没有)hurt him that day.2Its high time that we put/should_put_an_end_to_this_discussion(结束讨论)3The Internet makes_it_easier_for_people(使人们更容易) to know about the world.4What_if (如果该怎么办)he was going to die?5Not_your_IQ_but_your_attitude (不是你的智商而是你的态度)to study and method that matter.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019成都市毕业班摸底测试)A fun way to learn about the people in the destinations you travel to around the globe is to drop into a friendly local bar off the beaten tourist track and enjoy a sip of something the region is famous for.To help you have fun,weve rounded up how to say “Cheers!” around the world.Who doesnt dream of living the good life in France? The food alone is well worth the trip since the French basically invented fine cuisine.They also invented a little golden liquid called the Champagne! Just before your first sip,look at your friends in the eyes and simply say their “cheers”: votre sant!Is it just us,or is the Italian treat called prosecco sweeping the nation by storm? Its lovely anytime:brunch,to celebrate something,or just to slowly sip while catching up with a dear friend.It originated in Italys Veneto region but is now available all over the world.When in Italy,the most common toast is “cin cin”, which has its origins in China.However,do not use this as a toast in Japan.It is what could get you kicked out of a bar or possibly the entire country.If you find yourself in the land of Japan,stick with “kampai”, which means “cheers!”If you havent been to Irelandwhat are you waiting for? Its the friendliest place,and one of the funniest on the planet,and the pubs are full of stories,where locals and visitors gather to lift a glass of Guinness.The Irish language can be a bit tricky for visitors to grasp but,again,practice makes perfect.Simply say,“Slinte mhath.”【语篇解读】本文是一篇说明文。在不同国家和地区,如何表达“干杯”体现了当地的文化和风情。本文分别介绍了在法国、意大利、日本和爱尔兰如何表达“干杯”。1What is the French way of saying “Cheers”?AA votre sant.BCin cin.CKampai.DSlinte mhath.A细节理解题。根据第二段尾句“Just before your first sip,look at your friends in the eyes and simply say their cheers: votre sant!”可知,在法国,干杯时说“ votre sant!”,故A项正确。2What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to?AThe Italian wine.BA toast from China.CA Japanese custom.DA French expression.B代词指代题。根据第三段第四、五句“When in Italy,the most common toast is cin cin, which has its origins in China.However,do not use this as a toast in Japan”可知,意大利常见的祝酒词是“cin cin”,起源于中国;然而在日本,不要把这个当作祝酒词。结合该句“It is what could get you kicked out of a bar or possibly the entire country”可知,这种起源于中国的祝酒词可能让你被赶出酒吧;据此可知,It指代源于中国的祝酒词,故B项正确。3What can we learn about Ireland from the text?AIt is famous for food.BIts language is simple.CIt makes perfect wine.DIt is well worth visiting.D推理判断题。根据尾段第二句“Its the friendliest place,and one of the funniest on the planet,and the pubs are full of stories,where locals and visitors gather to lift a glass of Guinness”可知,爱尔兰是最友好的地方,也是世界上最有趣的地方之一。酒吧里充满了故事,在那里当地人和游客聚在一起举杯畅饮。据此可以判断,爱尔兰值得一游,故D项正确。4Whats the main purpose of the text?ATo introduce the worldfamous wine.BTo show how to make friends in bars.CTo give suggestions on drinking regionally.DTo recommend some famous travel destinations.C写作意图题。通读全文可知,本文第一段尾句“To help you have fun,weve rounded up how to say Cheers! around the world”为文章的主题句,结合全文内容可知,本文主要介绍了在不同国家和地区说“干杯”的方式;据此可以判断,本文旨在介绍在不同国家和地区如何说“干杯”,故C项正确。B(2019陕西省部分学校摸底检测) In the story of The Crow and the Pitcher from Aesops Fables,a thirsty crow(乌鸦) drops stones into a narrow jar to raise the low level of water inside so he can take a drink.Now scientists have evidence to back up that story.Crows actually do understand how to make water displacement(排水量) work to their advantage,experiments show.The results suggest that the birds are,at least in some aspects,as smart as firstgraders.Researchers,led by Sarah Jelbert at the University of Cambridge,presented six crows with tubes containing water.Inside the tubes,a worm or a piece of meat on a piece of wood was floating,just out of reach of the crow.In front of the tubes,the researchers arranged several rubber erasers that would sink,and some plastic objects that would float.The crows found out that they could drop the erasers into the tubes in order to raise the water level and get their snack.However,the_birds_handled_awkwardly in experiments in which they could choose to drop objects in either a wide tube or a narrow one to get a snack,the researchers said.Dropping objects into a narrow tube would lift the water level by a greater amount and put the treat within reach after just two drops; while it took around seven drops to raise the snack to the same level in the wide tube.The crows obviously didnt realize this,and most of them went for the wide tube first.Previous studies showed that chimps and human children can solve similar tasks.In a 2011 study,chimps and kids found out that they could put water into a tube to reach a peanut that was floating in a small amount of water at the bottom.【语篇解读】本文介绍了科学家通过实验对乌鸦智商的研究。5How did the crows get the snack in Sarahs experiment?ABy breaking the tube.BBy dropping in erasers.CBy standing on the wood.DBy removing the wood.B细节理解题。根据第三段最后一句“The crows found out that they could drop the erasers into the tubes in order to raise the water level and get their snack”可知,乌鸦能够把橡皮擦扔到管里,使水位升高,然后吃到零食。所以选B项。6What does the author mean by “the birds handled awkwardly” in Paragraph 4?AThey were unable to tell different shapes.BThey dropped objects only into narrow tubes.CThey were not aware of the snack at first sight.DThey mostly avoided the easier way to get the snack.D推理判断题。从第四段可知,实验中的乌鸦在面对粗细不同的管子时,虽然只需往细管里投两次物体就可以够到零食,而需往粗管里投大约七次物体才能够到零食,但是乌鸦往往先去粗管那边,而没有选择更容易获得零食的细管。由此可推知,画线部分是说它们通常没有选择更容易的方式以得到零食。7What does the text mainly focus on?AStories of Aesops Fables.BThe development of crows.CCrows intelligence.DHumananimal communication.C主旨大意题。根据第二段最后一句“The results suggest that the birds are,at least in some aspects,as smart as firstgraders”以及下文中的实验可知,整篇文章都是围绕乌鸦的智商问题来展开的。8What do we know about crows in the passage?ACrows are almost as clever as firstgraders in some aspects.BCrows understand water displacement completely.CChimps and children are much smarter than crows.DThe story of The Crow and the Pitcher lacks evidence.A推理判断题。根据第二段最后一句“The results suggest that the birds are,at least in some aspects,as smart as firstgraders”可知,乌鸦在一些方面几乎跟一年级学生一样聪明。.阅读七选五(2019重庆市质量调研抽测)Ways to Get Your Kids into NatureBeing in nature for kids has tremendous health benefits.There are many ways you can incorporate nature into your childrens lives,even if you live in the city.Inspire curiosity by being curious yourself.A parents excitement can be spread to the children,and when you show respect for nature,your children follow suit._1_.“I dont know! Lets find out together.” is a wonderful way to get the ball rolling.Be open to a mutual adventure and allow your curious inner child to come out while you explore nature with your children._2_.If you have to carpool(拼车) in the morning,turn off the devices instead and encourage your children to look out of the window.The early morning fall skies are beautiful with color and migrating birds.After all,even views of nature from the car window are calming and beneficial.Stop thinking about nature time as leisure time.Time in nature is an essential investment in your childrens health and wellbeing.If you view nature time as essential to good health,you will be more likely to engage in it._3_, nurturing creativity and wonder is part of your responsibility as parents.Look at the stars.Visit your local observatory,and then drive out of the city some morning or evening for your own stargazing (天体观察) with a blanket and telescope. Observing the stars offers a deeper and wider understanding of the universe. _4_.Plant a small garden._5_.Bean and pea plants grow quickly and can be eaten when mature,so teach your children about food and the wonder of growth.ALimit electronic devices while drivingBEncourage questions you dont know the answers toCIf you want to raise your healthy,wellbalanced childrenDIf you have the space,help your children plant a few vegetablesEIt will teach teamwork,pride in the community,and family togethernessFIf your child is interested,encourage him to get involved in the communityGAllow yourself to think about it,and talk to your children about that wonder【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了让孩子融入自然的一些方法。1B根据下文中的“I dont know!Lets find out together. is a wonderful way to get the ball rolling”,并与上文中的“Inspire curiosity”呼应可推知,此处表示鼓励孩子一起探索你自己也不知道答案的问题,从而引起好奇心,故选B项。2A根据空后一句“If you have to carpool (拼车) in the morning,turn off the devices instead and encourage your children to look out of the window”可推知,开车时关掉电子设备,多看看窗外也是一种与自然接触的方式,故选A项。3C承接上文“Time in nature is an essential investment in your childrens health and wellbeing”和空后的“nurturing creativity.as parents”可推知,如果想要培养出健康、明智的孩子,培养他们的创造性和好奇心也是作为父母的责任,故选C项。4G根据上文“Observing the stars offers a deeper and wider understanding of the universe”可推知,和孩子一起观察星空能够加深对自然界的理解,与G项呼应,故选G项。5D承接上文“Plant a small garden”,并与下文“Bean and pea plants grow quickly and can be eaten when mature,so teach your children about food and the wonder of growth”呼应可推知,此处作者建议父母开辟一个小菜园,帮孩子种点蔬菜,一起见证它们生长的奇迹,故选D项。.语法填空(2019武汉调研)World Sleep Day falls on March 16.This years theme concerns sleep and women.More women suffer from insomnia (失眠) than men,but only 4 percent of them go to a doctor to get help.A Beijing newspaper 1._(report) recently. A study by 2._international organization in the paper said that women 3._(age) 30 to 60 sleep six hours and 41 minutes a day 4._ average.Young people have also been shown to suffer from a lack of sleep.Statistics from a Chinese medical research centre show that in 5._(city) like Beijing and Shanghai,40 percent of young people suffer from insomnia,and 80 percent suffer from great tiredness due to poor quality sleep.Experts blame heavy 6._(press) and competition at work for poor 7._(sleep) habits.The longterm effects can be unhappiness,anxiety and depression,8._can in turn lead to chronic illnesses(慢性病),9._ (especial) in women.There are,however,a couple of tricks for getting a good sleep,such as maintaining an optimistic attitude,keeping a regular,10._(day) routine,or finding time for sports.Also,you can develop healthy habits,such as keeping the bedroom clean and avoiding tea,coffee,or wine before sleeping.【语篇解读】本文是一篇说明文。今年世界睡眠日关注的是女性的睡眠问题。调查发现,许多女性睡眠不足,年轻人也是如此。文章介绍了导致睡眠不足的原因及其解决方法。1reported考查动词的时态。根据该句中的“recently”,再结合上文可知,上述结果是北京的一家报纸报道过的,表示已经发生过的事情,故用一般过去时。2an考查不定冠词。根据语境可知,该处泛指“一个国际组织”,且international的发音以元音音素开头,故用不定冠词an。3aged考查形容词。分析该句结构可知,空处作名词“women”的后置定语,应用age的形容词形式aged,表示“年龄介于三十到六十岁的女性”。4on考查固定搭配。on average为固定搭配,意为“平均”。句意:在该报纸中一项由一个国际组织进行的研究表明,30到60岁的女性平均每天睡6小时41分钟。5cities考查名词单复数。根据该句中的“like Beijing and Shanghai”可知,该处指“像北京、上海那样的城市”,为复数意义,故用cities。6pressure考查名词。根据该句中“and competition”,再结合空前的形容词“heavy”可知,该形容词修饰两个并列的名词,故用press的名词形式pressure,表示“压力”。7sleeping考查形容词。空处修饰后面的名词habits,表示“睡眠习惯”,故用形容词sleeping。8which考查关系词。分析该句结构可知,该句为非限制性定语从句,空处在从句中作主语,指代前面的“unhappiness,anxiety and depression”,故用关系代词which引导该定语从句。9especially考查副词。空处修饰短语“in women”,故用副词形式。10daily考查形容词。空处修饰后面的名词“routine”,表示“日常生活”,故用day的形容词形式daily。.短文改错(2019合肥市第二次教学质量检测)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Our school sports meeting finally came to end last Friday.Tiring but cheerful,we made it a success.I can say its the best one I have ever been taken part in.The opening ceremony was a feast for the eyes.To begin with,the headmaster makes a speech. Then came various performance,including singing,dancing and kung fu.Besides,some students dressed up as dolls,and that they wanted to show was confident and talent.When the teachers shows began,the audience went crazily.As a class photographer,I took pictures of such many brilliant moments,which,with doubt,meant a lot to all of us.答案Our school sports meeting finally came to end last Friday. but cheerful,we made it a success.I can say its the best one I have ever been taken part in.The opening ceremony was a feast for the eyes.To begin with,the headmaster a speech.Then came various , including singing,dancing and kung fu.Besides,some students dressed up as dolls,and they wanted to show was and talent.When the teachers shows began,the audience went .As a class photographer,I took pictures of many brilliant moments,which, doubt,meant a lot to all of us.课时提能练(四十八)选修8Unit 24Society(B)课时作业A:基础层面.单句语法填空1What if it rained and then froze all through those months?2His wife died and he resigned himself to living (live) alone.3I dont want to be a burden on/to my children when Im old.4Employees may elect to_take (take) their pensions in monthly payments or as single lump sum.5Vitamin B12 can be found in abundance in eggs,meat,fish,poultry and dairy.单句改错1He failed all his attempts and now he has to resign his fate.resign后加to2He was elected to be the chairman of the Student Union at school.去掉第一个the3We had to break in the house because we had lost the key.ininto4Some parents complain that their children are burdened to heavy homework.towith5Its time that the factory takes action to deal with water pollution.takestook或should_take.完成句子1她负责整个计划的组织工作。She undertook_the_organization of the whole scheme.2科学家们说,他们在防治癌症方面开始有所突破。Scientists say they are beginning to break_through in the fight against cancer.3应该是孩子们睡觉的时候了。It is high time_that_the_children_should_go to bed.4我们只好离开国家了。We must resign_ourselves_to leaving the country.5他们对仇敌无怜悯之意。They showed_little_mercy_to their enemies.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019济宁一中高三第四次月考)Many of the worlds most successful people were once failures.Here are the stories of a few of them.Abraham Lincoln (18091865)Abraham Lincoln was one of Americas greatest leaders,taking the country through the Civil War (from 1861 to 1865)However,his life was never easy.He started numerous businesses that failed,he went bankrupt twice,and was defeated in 26 campaigns for public office.He later said,“My great concern is not whether you have failed,but whether you are content with your failure.”Vincent Van Gogh (18531890)Van Gogh is one of the most famous and influential painters in the history of Western Art.Hes renowned for paintings such as The Starry Night,The Potato Eaters and Sunflowers.However,during his lifetime,Van Gogh sold only one painting for a very small amount of money.Despite this,he carried on painting,something even going without food so he could complete his collection of over 800 known works.Albert Einstein (18791955)Albert Einstein won the Noble Prize in Physics in 1921.However,he wasnt always considered a “genius”He didnt speak until he was four,and couldnt read until he was seven.His teachers and parents thought he was slow,so he was expelled from school and couldnt get into the Zurich Polytechnic School.He later famously said,“Success is failure in progress.”Stephen King (born 1947)Stephen King is one of the bestselling authors of all time,but his first book,Carrie,was rejected by about 30 publishers.Eventually,Stephen threw it in the bin,but his wife fished it out and encouraged him to resubmit it,which he did.successfully this time!【语篇解读】世界上有许多人在成功之前都遭遇了失败,本文就为我们列举了几位著名人物的相关事例。1Which statement is TRUE about Abraham Lincoln?AHe led the American War of Independence.BHe never succeeded in his business.CHe was full of courage and perseverance.DHe is the greatest president of the United States.C推理判断题。由Abraham Lincoln部分的最后一句“He later said,My great concern is not whether you have failed,but whether you are content with your failure.”可推断出,虽然历经失败,但亚伯拉罕林肯仍充满勇气并坚持不懈,故选C。2Who became famous all over the world after his death?AAbraham Lincoln.BVincent Van Gogh.CAlbert Einstein.DStephen King.B推理判断题。由Vincent Van Gogh部分的第三句“However,during his lifetime,Van Gogh sold only one painting for a very small

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论