2014中考英语复习题解析全套【全程复习方略】(遵义专用)2013版中考英语精练精析 专题综合检测三 人教新目标版_第1页
2014中考英语复习题解析全套【全程复习方略】(遵义专用)2013版中考英语精练精析 专题综合检测三 人教新目标版_第2页
2014中考英语复习题解析全套【全程复习方略】(遵义专用)2013版中考英语精练精析 专题综合检测三 人教新目标版_第3页
2014中考英语复习题解析全套【全程复习方略】(遵义专用)2013版中考英语精练精析 专题综合检测三 人教新目标版_第4页
2014中考英语复习题解析全套【全程复习方略】(遵义专用)2013版中考英语精练精析 专题综合检测三 人教新目标版_第5页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题综合检测(三)模拟一Jerry is the kind of guy you love to work and live with. He is always happy and always has something 1 to say. When someone asks him how he is doing, he must reply, “If I 2 any better, I would be twins! ”Jerry is an 3 manager because he has several waiters who have followed him around from restaurant to restaurant. The reason the waiters follow him is his 4 to life. He always 5 others. If a waiter is having a bad day, Jerry is there telling the waiter how to 6 the positive side of the situation. I was very curious(好奇的) about his positive attitude, 7 one day I went up to Jerry and asked him, “I dont get it! You are a positive person 8 . How do you do it? ”Jerry replied, “Each morning I 9 and say to myself, Jerry, you have two choices(选择) today. You can choose to be happy or you can choose to be unhappy. I choose to be happy. Each time something bad happens, I can choose to be a victim (牺牲品)or I can choose to learn from it. I choose to learn from it. ” X| k |B| 1 . c|O |mLife is all about choices. Please remember: “You are what you 10 . ”1. A. positiveB. negativeC. strange2. A. beB. isC. were3. A. unluckyB. unhealthyC. unusual4. A. attitudeB. ticketC. answer5. A. laughs atB. encouragesC. annoys6. A. findB. makeC. regard7. A. butB. becauseC. so8. A. at the timeB. at timesC. all the time9. A. wake upB. stand upC. cheer up10. A. bornB. chooseC. learn模拟二The 30th Olympic Games took place in London from July to August in 2012. Luckily, Chinese 1 fans could watch the exciting games in 3D on TV. When you watch 3D movies or TV, you have to wear a(n) 2 pair of glasses. The 3D glasses make the pictures from the screen 3 they are there in the room with you. 3D means having three dimensions(维度): width, height and depth. 3D technology is similar to the way that the human brain and eyes work. 4 the pupils(瞳孔) of a persons eyes are about 6. 5 cm apart, when we look at something, each eye sees it from a different angle (角度). Our eyes 5 the two pictures to our brain, and the brain puts them together. The small 6 between the picture from the right eye and the picture from the left eye allows us to see depth(立体感). When we 7 pictures in two dimensions, each eye gets the same information. That is because the picture has no real depth, and there is only one way of looking at it. A 3D movie or TV needs two film projectors(放映机). One projects a left eye picture and the other projects a right eye picture. The 3D glasses allow us to see 8 picture in each eye. While one 9 3D films, he feels that he is actually in the same environment as the things hes watching. 10 , it also has its disadvantages. People with eye problems may get headaches if they spend too much time watching 3D movies. 1. A. ball gameB. musicC. sports 2. A. expensiveB. specialC. mysterious3. A. likeB. look likeC. sound 4. A. SoB. BecauseC. Though 5. A. takeB. lendC. send X| k |B| 1 . c|O |m6. A. differenceB. pupilC. angle7. A. lookB. look atC. draw8. A. the sameB. a similarC. a different9. A. watchB. watchesC. is watching 10. A. WheneverB. HoweverC. Whatever模拟三 Two brothers worked together on a farm. One was married and had a large 1 . The other had no wife yet. Although they lived in different houses, they shared everything they got from their farm. One day, the single brother said to himself, “Its not 2 that we share all the rice. Im 3 and I need less than my brother. ” So, every night he took a bag of rice from his store-room and 4 across the field 5 their houses, putting it into his brothers store-room. At the same time, the married brother thought, “Its not fair to share all the rice. Im married and I have my wife and children to 6 me when I am 7 . However, my brother has no one to take care of his 8 . ” So, each night he also took a bag of rice and put it into his brothers store-room. Several months passed by. They found 9 strange that their rice never became less. Then, one dark night the two brothers ran into each other. Slowly they began to understand what was happening. Their bags fell onto the ground and tears 10 their eyes at once. 1. A. groupB. familyC. class2. A. rightB. popularC. interesting3. A. poorB. happyC. alone4. A. jumpedB. playedC. went 5. A. fromB. throughC. between6. A. look afterB. look forC. look out7. A. worriedB. oldC. healthy8. A. hopeB. childrenC. future9. A. themB. thisC. it10. A. appearedB. filledC. dropped模拟四The question was once asked of a highly successful businessman, “How have you done so much in your lifetime? ”He replied, “I have 1 . I have turned my mind free to imagine 2 I wanted to do. Then I have gone to bed and thought about my dreams. In the night I dreamed about my dreams. And when I awoke in the morning, I saw the way 3 my dreams. While 4 people were saying, You cant do that, it is 5 , I was well on my way to achieving what I wanted. ”As Woodrow Wilson, 28th President of the U. S. , said, “We grow great by dreams. All big men are 6 . ”They see things in the soft fog of a spring day, or in the red fire 7 a long winters evening. Some of us 8 these dreams die, but others feed, protect and look after them; keep them through bad days until they bring them to the sunshine and light, it comes 9 to the people who sincerely hope that their dreams will come true. So please, dont let anyone steal your dreams, 10 try to tell you they are too impossible. “Sing your songs, dream your dreams, and hope your hope. ”1. A. dreamedB. changedC. learned2. A. howB. whatC. which3. A. to makeB. to realizeC. to achieve4. A. anotherB. the otherC. other5. A. possibleB. impossibleC. important6. A. dreamsB. dreamerC. dreamers7. A. onB. inC. at8. A. hadB. letC. kept9. A. neverB. sometimesC. always10. A. orB. andC. but模拟五Li Dong is a farmer. He has a very big 1 . On the farm, he grows oranges, grapes and bananas. Many people come to 2 his farm. He is a successful young man and becomes very famous. In 2009, he went back to his hometown 3 he finished middle school. “What work can I do? ” he said to himself. Then he had an idea. “Im interested 4 farming. I can grow fruit! ” He began to watch many 5 on TV about growing fruit. He also read a lot of books about it. Then he went to 6 on Mr. Wangs farm for two years. He learned a lot there. In 2011, he started his own fruit farm. 7 , Li Dongs farm was small. But now, his farm is much 8 . His fruits are very good. He sends them to many big 9 in China, such as Shanghai, Beijing and Guangzhou. He also grows vegetables and raises chickens on his farm. His family eats very 10 food. He has a very happy family. 1. A. farmB. parkC. school2. A. lookB. takeC. visit3. A. sinceB. afterC. though 4. A. inB. onC. at5. A. gamesB. concertsC. programmes6. A. seeB. playC. work7. A. At lastB. At that time C. At this moment8. A. big B. biggerC. the biggest9. A. villagesB. schoolsC. cities10. A. healthyB. badC. terrible模拟六A new supermarket put on a notice at the entrance. It said, “Remember, once a week, one of our customers will get 1 goods. This may be your lucky day. ” All the housewives 2 went to the supermarket wanted to be the lucky customer. In the following several weeks, Mrs Black 3 did shopping in the same supermarket. Unlike many other customers, she never 4 hope. Her kitchen was full of things that she did not need. She dreamed of the 5 when the manager of the supermarket would come and say to her, “Madam, this is your lucky day and 6 in your basket is free. ”One Friday morning, after she finished her shopping and had taken all the things 7 her car, she realized that she had forgotten to buy some tea. She went back to the 8 to buy the tea. As she was waiting at the cashier(收银台), the manager of the supermarket came to 9 and said, “Congratulations. Madam! You are our lucky customer and all that you 10 in your basket is free! ”1. A. badB. heavyC. free2. A. whoB. whichC. whom3. A. never B. alwaysC. sometimes4. A. gave outB. gave upC. gave in5. A. dayB. weekC. month6. A. thingB. somethingC. everything7. A. fromB. on C. to8. A. schoolB. supermarketC. car9. A. himB. sheC. her10. A. putB. puttingC. puts模拟七There was a boy in India who was sent to a boarding school by his parents. 1 being sent away this boy was the best student in his class. 2 the boy changed when he went to the boarding school. His grades started dropping. He 3 being in a group. He was lonely(孤独的) all the time. And sometimes he even felt like killing 4 . All of this was because he felt that no one loved him. His parents started 5 the boy. So his dad decided to travel to the school and talk with him. They sat on the beach near the school. The father started asking him casual questions about his classes, teachers and sports. After some time his dad said, “Do you know 6 I am here today, my dear son? ”The boy answered back, “To check my grades. ”“No, no, I dont care about your 7 . ”His dad replied. “I am here to tell you that you are the most important person for me. I only care about you, I only want to see you 8 . YOU ARE MY LIFE. ”These words 9 the boys eyes to be filled with tears (泪水). He hugged(拥抱) his dad. They didnt say anything to each other for a long time. Now the boy knew there was 10 on the earth who cared for him deeply. He meant the world to someone. And today this young man is one of the best students in the university and no one has ever seen him sad! 1. A. AfterB. BeforeC. By2. A. ButB. AndC. Although3. A. likedB. enjoyedC. hated4. A. yourselfB. herselfC. himself5. A. worrying aboutB. laughing atC. giving up6. A. howB. whenC. why7. A. sportsB. classesC. grades8. A. awfulB. happyC. hard-working9. A. causedB. allowedC. taught10. A. nobodyB. someoneC. anyone模拟八I sat down to read under an old tree in the park. I felt my life was 1 , for my whole world was dark. A young boy ran up to me, out of 2 . He stood right before me with his head down and said excitedly, “Look what I found! ” In his hand was a flower, and what a poor sight! The flower was dry and 3 . I gave him a small smile and then turned my eyes away so that he could take his dry flower and go off to play. However, he sat next to my side and placed the flower to his 4 and said in surprise, “It smells sweet and its beautiful, too. Thats why I picked it. Here, its for you. ” The flower before me was dead. But I knew I must 5 it, or he might never leave. So I accepted the flower, and replied, “This is just what I 6 . ” Just then, for the first time I noticed that the boy could not 7 he was blind. Tears(眼泪) came down my face as I thanked him for picking the best one. “Youre welcome, ” he smiled, and then ran off to 8 . I sat there and wondered how he was able to learn about my pain(痛苦). Through the eyes of a blind child, 9 I could see the problem was not with the world; the problem was me. And for all those years I myself had been blind. I decided to see the beauty in life, and 10 every second of my life. And then I held that dry flower up to my nose and breathed in the smell of a beautiful rose. 1. A. hopelessB. colourfulC. simple2. A. mindB. troubleC. breath3. A. deadB. freshC. alive4. A. headB. noseC. ear5. A. buyB. sellC. accept6. A. admireB. dislikeC. want7. A. seeB. speakC. smile8. A. sleepB. studyC. play9. A. at mostB. at lastC. at first10. A. wasteB. enjoyC. lose模拟九Do you know Federer? He is one of the 1 tennis players in the world. He was born in Basel, Switzerland 2 August 8, 1981. He is 1. 85 m tall. Now he is not only a Swiss but also a South African. He 3 Swiss German, German, French and English well, and Swiss German is his 4 language. When he was a child, he also played badminton and basketball. Federers great success as a junior(初级的) 5 came at Wimbledon in 1998, where he won both the boys singles and doubles. He ended 1998 as the junior No. 1 in the world. Federer faced Lucas Arnold Ker in his first professional match and 6 4-6, 4-6. Federers first win was at the 2001 Milan Indoor match, where he 7 Julien Boutter, 6-4, 6-7, 6-4. Federer made 10 singles final matches 8 1998 and 2002he won four and lost six. During 2004, Federer won three Grand Slam singles titles for the first time and became the first person to do so since Mats Wilander in 1988. And this year he 9 No. 1 in the world. In Basel on April 11, 2009, Federer got married to Mirka Vavrinec 10 used to be a tennis player. They both 11 Switzerland and got to know each other in the 2000 Sydney Olympics. Mirka retired in 2002 12 her injured foot, and in July, 2009, Mirka gave 13 to twin girls, Myla Rose and Charlene Riva. Federer is also a 14 man. He supports a number of charities. He 15 the Roger Federer Foundation(基金) in 2003 to help poor people and to help the progress of sports. 1. A. well-knownB. better-knownC. best-known2. A. onB. atC. in3. A. speaksB. talksC. says4. A. natureB. nativeC. nation5. A. coach B. actorC. player6. A. loseB. lostC. win7. A. beatB. wonC. fought 8. A. betweenB. during C. since9. A. changed B. got C. became10. A. whatB. whichC. who11. A. played forB. lived inC. born in12. A. instead of B. because of C. by the time 13. A. lifeB. birthC. births14. A. richB. poorC. kind15. A. set upB. got upC. gave up模拟十When Amy wrote her first novel in middle school, she never imagined that she would become a writer one day. Like many 1 writers on the Internet, the 2 woman got into this online world by accident. Three years ago, Amy worked in a medical factory. Her job kept her busy for six months and left her almost 3 to do for the rest of the year. To fill the time, she started writing 4 on the Internet. Her first novel was about her neighbors and their life 5 she is familiar with. Amy has been interested in writing 6 she was a child. At first, she just wanted to share her novels 7 people she knew. Then one day an editor of a famous website emailed her, asking her 8 she would like to sell the electronic copyright(授权) of one of her novels. She 9 at once and the novel was moved to the VIP section of the website. She got $ 1, 500 for that. Now Amy is a full-time 10 . So far her eight novels have come out online, and five of them 11 . “The Internet made me famous and brought me 12 , ” she said. “I make much more money nowabout $60, 000 a year. I am 13 with my career(事业), but there is one problem that my talent might run out after five years and Ill have to 14 to work in the medical factory. ” “Before that day comes, Ill keep 15 for the readers with my light and close-to-everyday-life writing style, ” said Amy with a smile. 1. A. otherB. othersC. another2. A. 28-year-oldB. 28-years-oldC. 28 years old3. A. somethingB. anythingC. nothing4. A. reportsB. novelsC. diaries5. A. whoB. whichC. that6. A. whenB. whileC. since7. A. aboutB. ofC. with8. A. thatB. ifC. why9. A. agreedB. disagreedC. refused10. A. housewifeB. editorC. writer11. A. will printB. were printingC. were printed12. A. successB. succeedC. successful13. A. unhappyB. proudC. satisfied14. A. comeB. goC. return15. A. to writeB. writingC. write答案解析模拟一1.【解析】选A。由前一分句“He is always happy(他总是很快乐)”可知“他总是说些积极的话”, 故选A。2.【解析】选C。从句意以及句子结构上都可以看出此句是一个含有虚拟语气的句子。主句用的是would+动词原形, if虚拟从句应该用一般过去时, 故选C。3.【解析】选C。由后面的原因状语从句(因为有几位服务员跟随他在很多家餐馆干过)可知他应是一位不平凡的经理, 故选C。4.【解析】选A。由整篇文章谈论杰里对生活的积极乐观的态度可知, 此处填attitude, 句意为“这些服务员跟着杰里是因为他对生活的态度”, 故选A。5【解析】选B。由上文杰里对生活的积极乐观态度可知杰里总是鼓励他人, 故选B。6.【解析】选A。句意为“如果哪个服务员不走运了, 杰里就会告诉他如何发现事情好的一面。”故选A。7.【解析】选C。句意:我对杰里的积极乐观态度很好奇, 有一天我去问他。由前后分句的句意关系可知选C。8.【解析】选C。由第一段第二句中的两个“always”可知此处填all the time, 句意为“你总是一个积极乐观的人”, 故选C。9.【解析】选A。wake up醒来; stand up站起来;cheer up振作起来。句意为“每天早上醒来后, 我对自己说杰里, 今天你有两个选择。”10.【解析】选B。由前一句“Life is all about choices. ”可推知句意为“请记住:你就是你的选择。”故选B。模拟二1.【解析】选C。此处填sports, 指中国体育运动迷。2.【解析】选B。句意为“当看3D电影或电视时, 你必须戴上一副特殊的眼镜”。3.【解析】选B。句意为“3D眼镜使屏幕上的图片看起来就像它们在你房间里和你在一起一样”。4.【解析】选B。通过下文可知因为两瞳孔之间相距6. 5 cm左右, 当看事物的时候左右眼看事物的角度不同。5.【解析】选C。send. . . to. . . “发送到”。句意为“我们的眼睛把这两张图片发送到我们的大脑”。6.【解析】选A。句意为“左右眼中图像之间的微小差别使得我们产生立体感”。7.【解析】选B。句意为“当我们看二维图片时, 两眼得到相同的信息”。8.【解析】选C。句意为“3D眼镜使我们两只眼睛看到不同的图像”。9.【解析】选C。while从句用进行时。10.【解析】选B。由上下文可知此处表示转折, 故选B。模拟三1.【解析】选B。由前句表述已结婚以及第三段中的“Im married and I have my wife and children. . . ”可知其中一人有一个大家庭, 故选B。2.【解析】选A。由下文“. . . I need less than my brother. ”可知此空应填right, 意为“我们均分所有的大米是不合适的”。3.【解析】选C。由上文提到“The other had no wife yet. ”可知他是“独自一人”, 故选C。4.【解析】选C。go across 意为“横过”。5.【解析】选C。由第一段第四句中“they lived in different houses”可以想象他们住的房子之间有一定的距离, 故此空填between, 意为“横过他们两家之间那块地”。6.【解析】选A。由下文中“take care of”可知此处填look after, 句意为“我有妻子和孩子照顾我”。look after照顾, 照料; look for寻找; look out注意。7.【解析】选B

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论