2019年中考英语真题组合(部分)_第1页
2019年中考英语真题组合(部分)_第2页
2019年中考英语真题组合(部分)_第3页
2019年中考英语真题组合(部分)_第4页
2019年中考英语真题组合(部分)_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

一、完形填空A(2019 衢州)Last October, I told my pupils in Pompton School about my plan. “Id like you to do jobs to make some 1,” I said. “Then well buy food for someone in need.”I Wanted them to experience that its 2to give than to receive. I hoped they could experience a sense of their own ability to make a change.Early in Thanksgiving week, the children couldnt wait to 3. Before paying for the turkey and other food we chose in the supermarket, Kristine cried.“Flowers!” And the group all ran toward the holiday 4.“You cant eat flowers!” I said 5. After all, it was helpful to buy more food. “But Mrs. Sherlock,” came the loud 6. “we want flowers.”In the middle of the plants, there was a pot of unusually purple mums. “ 7will like this one,”the children agreed. 8the address of a poor grandmother who had lived alone for years, we set off. An hour later, we stopped in front of a small house. A thin woman with a 9face came to meet us.As the kids carried all the food in, the old woman oohed and aahedmuch to her visitors pleasure.When Amy put the mums on the table, the woman seemed 10. “Shes wishing it was a bag of food,” I thought.“ 11is your close friend in the woods?” Michael asked.The woman brightened. “The birds. They often fly over for food 12I share my bread with them.” She said.Then we returned to the car. Through the window we saw her walk past the turkey, straight to the13. She put her face in them and looked up with a big smile. She was 14before our eyes!In that one short moment, the children had seen for themselves the 15they owned to make a change. Sometimes a person needed a pot of nice purple flowers on a dark November day.1. A. friendsB. mistakes C. moneyD. room2. A. cheaperB. betterC. saferD. funnier3. A. take a walkB. do houseworkC. have a restD. go shopping4. A. cardsB. campsC. plantsD. photos5. A. unhappilyC. carelessly6. A. voiceB. musicB. warmlyD. freelyC. soundD. noise7. A. HeB. IC. YouD. She8. A. AtB. WithC. InD. After9. A. proudB. fatC.sadD. handsome10. A. relaxedB. boredC. worriedD. surprised11. A. WhoB. HowC. WhyD. Where12. A. althoughB. butC. becauseD. if13. A. booksB. flowersC. woodsD. rooms14. A. changedB. brokenC. treatedD. refused15. A. habitB. abilityC. interestD. courage【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了一位老师组织学生通过自身能力做兼职工作来挣钱,然后给需要的人买东西。文中详细记叙了孩子们给一位老人买食物和花,使得老人由悲伤转为开心,启示我们付出比得到更让人幸福。【参考答案】1.C2.B3.D4.C5.A 6.A7.D8.B9.C10.D11.A12.C13.B14.A15.B二、阅读理解B(2019 南充)Boys and girls, we have some interesting and fun things for you this term. Have a good time.English ClubFortheseventh-grade studentsTime: Tuesday afternoon and Friday evening Place: Room 301Tele: 77459312Math ExamFortheninth-grade studentsTime:onMonday, March 20thPlace: Room 306PS: Top 10 will get a surpriseA TalkFor all studentsTime: 14:30-16:30, April 25thPlace: in the school hallTopic:HowtoLearn English WellSinging Competition For the eighth-grade studentsTime: on Thursday, May 23rdPlace: in the music roomTele: 58172352.1. What activity will the school have on May 23rd?A. A singing competition.B. A math exam.C. A talk about how to learn English well.D. An English speech contest.2. Where will Tom, a ninth-grade student, probably be at 3:00 p.m. on April 25th?A. In Room 301.B. In Room 306.C. In the school hall.D. In the music room.3. How often do the English club members practice spoken English?A. Once a week.B. Twice a week.C. Three times a week.D. Four times a week.4. How many students will get a surprise after the math exam? A. 4.B. 10.C. 20.D. 306.5. Where may you see this notice?A. In a school.B. In a shop.C. In a hospital.D. In a restaurant.【主旨大意】本文是一篇说明文.主要介绍了本学期的四项活动,包括英语俱乐部、数学考试、讲座及歌唱比赛。【参考答案】1.A2.C3.B4.B5.AC(2019 南充)When the great library of Alexandria burned, the story goes, one book was saved. But it was not a valuable book, and a poor man got it.The book wasnt very interesting, but between its pages there was something very interesting indeed. It was a thin strip of vellum(羊皮纸) on which was written the secret of the “Touchstone”. The touchstone was a small pebble(鹅卵石) that could turn any common metal into pure gold.The writing explained that it was lying among thousands and thousands of other pebbles that looked exactly like it. But the secret was this: The real stone would feel warm, while ordinary pebbles are cold.So the man sold his house, bought a tent, camped on the seashore , and began testing pebbles. He knew that if he picked up normal pebbles and threw them down again because they were cold, he might pick up the same pebbles hundreds of times. So, when he felt one that was cold, he threw it into the sea. He spent a whole day doing this but none of them was the touchstone. Yet he went on and on this way. Pick up a pebble. Coldthrow it into sea. Pick up another. Throw it into the sea. The days stretched into months and the months into years.One day, however, about midafternoon, he picked up a pebble and it was warm. He threw it into the sea before he realized what he had done. He was used to throwing each pebble into the sea as soon as he picked it up. So when the one he wanted came along, he still threw it away.So it is with opportunity(机会). Unless we are vigilant, its easy to fail to realize an opportunity whenit is in hand and its just as easy to throw it away.1. According to the passage, the touchstone is a stone .A. that you can touchB. that can turn common metal into pure goldC. that can bring you thousands of pebblesD. that can bring you good luck2. The man threw the touchstone into the sea because .A. it was coldB. it was a normal pebbleC. he was too tired to hold itD. he had formed a habit3. How did the man probably feel when he realized it was the touchstone?A. Excited.B. Moved.C. Interested.D. Regretted.4. Whats the meaning of the underlined word “vigilant” in the last paragraph?A. Brave enough.B. Hard-working enough.C. Careful enough.D. Strong enough.5. What does the writer want to tell us?A. Opportunity knocks but once.B. Use it or lose it.C. Where there is a will, there is a way.D. Practice makes perfect.【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了一个人为了找到试金石,成年累月地在海边找,当他找到的时候,却因为自己已经习惯一捡起来石头就扔进大海,所以把试金石也扔了。这则故事告诉我们: 机不可失,失不再来。【参考答案】1.B 2.D 3.D 4.C 5.AD(2019 衢州)“Made in China” is having its moment nowand its a fashionable one.The story of Chinese fashion began in 2011 when Feiyue and Huili, both Chinese sports shoe brands( 品牌 ), suddenly got international attention. Their products were seen all over the world. Chinese sportswear brand Li Ning was at the New York Fashion Week in September, 2018. They showed their new designs sweaters and jackets with Chinese characters.Shaun Rein, managing director of China Market Research Group, said that the latest Chinese brands no longer catch customers eye by low price. He told CNN, “They are sure that they can go head to head with foreign brands.”Maybe it is because Chinas young people are now more confident about their own culture. They dont show immediate interest in western culture any more.“Todays young people in China are crazy about Chinese cultural elements ( 元 素 ),” Jin Qu, the manager of a clothing shopping website, said at a cultural festival in 2018. “They like these elements printed on their clothes, even the brand picture of Laoganma in China, which was once seen as outside of fashion. But now young people are proud of these Chinese symbols.In fact, many stars in the West are now interested in Chinese cultural elements in fashion. Rihanna, aUS singer, for example, wore a Chinese red dress to the 2015 Met Gala in New York. The dress was designed and made by Chinese designer Guo Pei.“We have to move from making to creating,” Chinese-American designer Aric Chen once told The New York Times. “We want to replace the words Made in China with Designed in China.”1. The new designs of Li Ning Company in September, 2018 were .A. coats and scarves in Chinese redB. sweaters and jackets with English wordsC. coats and scarves with American symbolsD. sweaters and jackets with Chinese characters2. The underlined word “They” in Paragraph 5 refers to .A. todays young people in China B the workers in Jin Qus shopC. some famous stars in the WestD. Directors of some Chinese companies 3.What can be the best title for the passage?A. Chinese Clothes BrandsB. Sports in ChinaC. Chinese Cultural FestivalD. Designed in China4. The passage above may be taken from a(n) .A. newspaperB. guidebookC. novelD. ad【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要通过介绍中国几个比较有代表性的品牌,其中详细介绍了中国李宁公司的服装设计,来阐述中国品牌一步步在由“中国制造”迈向“中国设计”。【参考答案】1.D2.A3.D4.A三、阅读理解(7 选 5)E(2019 成都)Global warming is a big problem that we have to stop. One of the best things we do is to plant more trees. Trees can take in CO2 in the air and stop global warming. 1A team of scientists at Boston University has been working with NASA to study Earths greenvegetation( 植 被 ). They used a special NASA camera and found that global leaf area had increased by 5 percent since the early 2000s. 2 Thats about one-quarter of the size of the entire Amazon rainforest.The growth mainly came from Chinas forest protection programs, NASA said. For example, since 1962, China has been planting trees in Saihanba, Hebei Province. It was once a desert, 3 4 Ant Forest, a feature in Alipay app, gives users points for doing eco-friendly things such as walking and going paperless in the office. Users can then use these points to water and grow their own virtual(虚拟的) trees. When the virtual trees are big enough, Ant Forest will plant real trees somewhere in the world. 5A. More than 55 million trees have been planted in this way.B. The Chinese public has also joined in these activities recently.C. And China was responsible for 25% of that gain, according to the study.D. However, people there can produce vegetables without any difficulty now.E. But now, China has turned the area into the countrys largest man-made forest.F. According to a news report, China is doing a great job of “greening” the world.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了全球变暖的问题以及针对这一问题中国做作的努力并取得成效。【参考答案】1.F2.C3.E4.B5.A四、任务型阅读F(2019 重庆 A 卷)In Jinzhong, Shanxi Province, there is a group of people who are busy drawing maps around. They are not workers on geography, but dispatchers(调度员) in Emergency(急救) Center of the city.Since 2007, the dispatchers in the center have been drawing maps of the local areas.“A dispatchers job is counted in seconds,” says Liang Ruimei, a dispatcher in the center. She has been working in the center since it started in 2007. “We must answer the phone in 3 seconds, get clear informationabout the patient in 60 seconds and dispatch(调度) emergency medical workers in 3 minutes at most. If we save one second, the patient may have a better chance to live.”Although nowadays the center has electronic maps, the dispatchers still walk through the streets to draw maps by hand.After many years hard work, the dispatchers keep every building and street of the city in mind. They even know whether or not a car can enter the gate of a building. Sometimes the caller cant tell clearly where he is, but it doesnt matter. As long as he describes the buildings around, the dispatcher can dispatch emergency medical workers to him.“We are trying to be quicker than Death,” says Liang.1. Is Liang Ruimei a dispatcher in Emergency Center of Jinzhong?2. When did Emergency Center of Jinzhong start?3. To be quicker than Death, what do the dispatchers in Emergency Center of Jinzhong do?4. Do you think it necessary for dispatchers to draw maps by hand when they have electronic maps? Why or why not?【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了晋中急救中心为了服务社会、及时抢救病人而让医务人员亲自手绘城市地图的故事。【参考答案】1. Yes, she is. 2. In 2007.3. They remember every corner of the city through hand-made maps, and dispatch emergency medical workers to the right place as soon as possible.4. Yes. Because maps by hand show small facts of the city more correctly and electronic maps may not work sometimes./ No. Because electronic maps are easier to use and can show the latest road situation.五、短文填空G(2019 成都)badBritishconsiderfunhopepleasurepowertheytotalunderstandwewinIs it true we British people have a different sense of humor from people in other countries? Lets have a look at what we laugh at in 1.To us British people, 2and important people often cause laughter. Its not just politicians(政客) who make us laugh, but anyone whose job is to tell other people what to do and who takes 3tooseriously.We laugh at the power, but also, pitifully, at anyone who is treated 4 . We know they cannot win, but if they do win sometimes, its even 5 . Our clowns( 小 丑 ) are often silly people doing silly things, while in America, they are often clever people doing clever things and 6 at last.The fact that we laugh when other people might feel 7 is one of the strangest things to learn about British humor. We do have a strong sense of irony(反讽). After some terrible experience, we might say, “Not very 8 .” And we might say in the middle of a typhoon, “Its a bit windy today.” Or “There is a tiny problem,” when something has gone 9 wrong. We dont like to express strong feelings, but just “keep calm and carry on”.Another thing that can make it difficult 10 British humor is that we dont always laugh or even smile when we say something funny. We often keep a straight face or use an unsmiling expression when were making a joke.Do you think the British sense of humor is special?(【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了英国人与世界上其他国家的人的幽默点不同,并解释了这一现象的原因。【参考答案】1.Britain2.powerful3.themselves4.badly5.funnier6.winning7.hopeless 8.pleasant9.totally10.to understand六、书面表达H(2019 重庆 A 卷)你正在组织一项暑假期间到山区为期一周的游学和帮扶活动。作为发起人,请你写一篇发言稿, 在你校 “英语时光” 广播中号召更多的同学参加。要求:1. 80-120 词,开头和结尾已给出,不计入总词数; 2.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。 参考信息:1. 活动缘由(孤独、帮扶、游学);2. 活动构想(时间、地点、内容);3. Hello, everybody. I am planning a summer trip called “Be a Kid in the Mountains”. Thank you!【参考答案】(推荐:广州、苏州、镇江、郴州)Hello, everybody. I am planning a summer trip called “Be a Kid in the Mountains”. It will provide us with a meaningful week staying with the students in the mountains.As many of their parents leave for the city development, those students might feel lonely and some may even find it hard to go on studying. So we can bring them some school things like books and pens for their study, and prepare some interesting stories to share. In the daytime, we can go hiking and do some teamwork. In the evening, we can do such activities as popular games and group dance around the fire.Isnt that exciting? Come a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论