




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 4Body language单元检测卷(时间50分钟;满分100分)班级_姓名_考号_得分_I 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【湖北省部分重点中学2017届高三上学期起点考试】阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。One day I went to a store to get some needed items for my family.I gathered up my goodies and headed for the 1 counter, only to be 2 in the narrow aisle (通道) by a young man who 3 to be about sixteen years old. I wasnt in a hurry, so I 4 waited for the boy to realize that I was there. It was obvious now, he was mentally 5 and a little shocked as he turned and saw me standing so 6 to him, waiting to 7 . I said, “Hey Buddy, whats your name?” “My name is Denny and Im 8 with my Mommy,” he responded proudly.“Wow,” I said, “thats a(n) 9 name; I wish my name was Denny, but my name is Steve. How old are you Denny?” “How old am I now, Mommy?” he asked his mother as she slowly 10 from the next aisle. “Youre fifteen years old, Denny”. Then he headed toward the toy section.Dennys mom 11 me for taking the time to talk with her son. She told me that most people wouldnt 12 look at him, much less talk to him.I told her that it was my 13 and that there are plenty of red, yellow, and pink roses in Gods Garden; 14 , “Blue Roses” are very 15 and should be appreciated 16 their beauty and distinctiveness. You see, Denny is a Blue Rose and 17 someone doesnt stop and 18 that rose with their heart and touch that rose with their kindness, then theyve 19 a blessing from God. So, the next time you see a BLUE ROSE, dont turn your head and walk off. 20 to smile and say Hello.1. A. customerB. checkoutC. salesmanD. office2. A. blockedB. troubledC. met D. found3. A. pretendedB. appeared C. declared D. tended 4. A. slowlyB. slightly C. kindlyD. patiently5. A. torn B. broken C. challengedD. wounded 6. A. closeB. friendlyC. next D. happily7. A. steal away B. hurry outC. squeeze by D. break in8. A. swimming B. shopping C. singingD. travelling9. A. cool B. bad C. ordinaryD. old 10. A. went awayB. walked by C. came overD. turned up11. A. thankedB. stared atC. praisedD. chatted with12. A. everB. stillC. yetD. even13. A. courageB. pleasureC. habitD. faith14. A. thereforeB. besidesC. meanwhile D. however15. A. rareB. bigC. brightD. colorful16. A. with B. by C. for D. in17. A. unless B. if C. beforeD. after18. A. smell B. pick C. buyD. see19. A. wantedB. forgotten C. missedD. invited20. A. Be brave B. Be proud C. Take it easy D. Take the time3. B考查动词辨析A. pretended假装;B. appeared出现;C. declared宣布;D. tended 趋向;句意:我拿到了所有的东西,前往款台结账,结果被一个看起来十六岁的年轻人挡住了去路,appear to do看起来,故选B项。4. D考查副词辨析A. slowly慢慢地;B. slightly轻微地; C. kindly好心地;D. patiently耐心地;句意:我并不着急因此我耐心的等着他意识到,后面有人,根据语境可知选D项。5. C考查动词辨析A. torn 撕;B. broken打碎;C. challenged挑战;D. wounded 伤害;句意:非常明显,当他看到我离他如此近时,正等着通过,他思想上没有意识到,有点吃惊,故选C项。6. A考查形容词辨析A. close接近;B. friendly友好的;C. next 下一个;D. happily高兴地;句意:非常明显,当他看到我离他如此近时,正等着通过,他思想上没有意识到,有点吃惊,close to 靠近,故选A项7. C考查动词短语辨析A. steal away偷走;B. hurry out匆忙;C. squeeze by挤;D. break in打断;句意:非常明显,当他看到我离他如此近时,正等着通过,他思想上没有意识到,有点吃惊,故选C项。8. B考查动词辨析A. swimming游泳;B. shopping购物;C. singing唱歌;D. travelling旅行;句意:我的名字是丹尼,我跟我妈妈在购物,他回答到,故选B项。9. A考查形容词 辨析A. cool冷酷的;B. bad坏的; C. ordinary普通的;D. old 老的;句意:这是个很酷的名字,我也希望我的名字叫丹尼,但我的名字叫史蒂夫,你几岁了,故选A项。10. C考查动词短语辨析A. went away离开;B. walked by走;C. came over过来;D. turned up出现;句意:妈妈,我多大了,他问正在走过来的妈妈,故选C项。13. B考查名词辨析A. courage勇气;B. pleasure快乐;C. habit习惯;D. faith信念;句意:我告诉她,这是我的荣幸,上帝创造了各种各样的人,然而,蓝色的玫瑰并不多见,应该欣赏他们的美丽和与众不同,故选B项。14. D考查副词辨析A. therefore因此;B. besides况且;C. meanwhile 同时;D. however然而;句意:我告诉她,这是我的荣幸,上帝创造了各种各样的人,然而,蓝色的玫瑰并不多见,应该欣赏他们的美丽和与众不同,表示转折,故选D项。15. A考查形容词辨析A. rare罕见的;B. big大的;C. bright明亮的;D. colorful五彩缤纷的;句意:我告诉她,这是我的荣幸,上帝创造了各种各样的人,然而,蓝色的玫瑰并不多见,应该欣赏他们的美丽和与众不同,故选A 项。16. C考查介词辨析A. with 和;B. by通过; C. for为了;D. in在。里面;句意:我告诉她,这是我的荣幸,上帝创造了各种各样的人,然而,蓝色的玫瑰并不多见,应该欣赏他们的美丽和与众不同,故选C项。17. B考查连词辨析A. unless 除非;B. if如果;C. before之前;D. after之后;句意;你看,丹尼就是朵蓝玫瑰,如果有人停下来,用心闻他的花香,善意的来接触他,他们错过上帝的祈祷,故选B项。18. A考查动词辨析A. smell闻;B. pick挑选;C. buy买;D. see看;句意;你看,丹尼就是朵蓝玫瑰,如果有人停下来,用心闻他的花香,善意的来接触他,他们错过上帝的祈祷,故选A项。考点 :人生百味类短文。第二节 语法填空 (共10小题,每小题1.5分,满分15分) 【湖北省襄阳市第五中学2017届高三上学期开学考试】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。The film Goodbye Mr Loser(夏洛特烦恼has neither a team of shining stars nor a money-consuming publicity campaign to appeal to numerous moviegoers. But 21 it does have is a bunch of middle-aged actors and actresses pretending to be high school students. Yet 22 is amazing that the film is funny enough to earn it belly laughs from beginning to end.The movie, just 23 the title indicates, is about a small fry named Xia Luo, who is merely _24_ loser. Hes down and out with no job, and he lives with his wife in a crowded apartment .In a dream, Xia relives his life with everything he ever wanted. But at last he realizes that what he _25_ (true) misses is his ordinary life.The movie is adapted 26 a theater play of the same title produced by Mahua FunAge (开心麻花). The company set out 27 (stage) its first amusing plays, known as “grassroots theater”, in 2003.Up to now, the group 28 (produce)21 plays and built a considerable fan base.The popularity of these plays and the recent hit, according to critics, reflects a trend of the publics increasingly mature and diverse taste in cinema. Previous 29 (success) include A Hero or Not (煎饼侠), 30 (release) this summer by Dong Chengpeng, and Crazy Stone by Ning Tao.24.a句意:他只是一个失败者。故填a。25.truly 副词修饰动词,故填truly。26.from 固定词组:adapt from根据改编,故填from。27.to stage 固定词组:set out to do sth.开始做某事,故填to stage。28.has produced 根据Up to now到现在为止,可知句子用现在完成时态,句子主语是一个整体,故填has produced。29.successes 句意:以前的成功,可知名词用复数形式,故填successes。30.released A Hero or Not和release是被动关系,非谓语动词,故填过去分词released。II阅读 (共两节,满分30分)第一节 阅读理解 (共1小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A 【湖北省襄阳市第五中学2017届高三上学期开学考试】AWriters used to approach publishers to have their work read by the public. Now they can simply post them and find millions of instant audience.After breaking up with her boyfriend, Bao Jingjing started “making up” a love story simply to distract her attention. Her story of a girl suffering the pain like hers progressed quickly, attracting many readers.ComWhen Bao stopped writing as she reunited with her boyfriend, she was urged to continue, as readers wanted to know what happened next. Bao finished it soon. It became so popular that it was turned into a best-seller. To cap it all off, Baos novel was later adapted into a successful movie.Baos story is only one of many Internet novels that have landed deals for physical books, TV shows and films. Unlike traditional writers who buried themselves in their books for years, some young writers like Bao have got readers rapidly online and found overnight success.Bao admits her success was unexpected. She still remembers how surprised her parents were when she proudly gave them her copyright earnings. Online literature forums(论坛) are platforms for grassroots writers to succeed.In recent years, Zhang Wei, known as “Tangjiasanshao”, has earned 177 million yuan by his fingers though working as an author was beyond his dreams. He topped the list of wealthiest Chinese Internet novelists twice and was the only online writer to be listed on the 2014 Forbes “Chinese Celebrity List”.He admits that he is one of the few writers at the top of the pyramid while most online writers remain unknown. However, he urged that his success can be achieved by others, as long as “they write hard enough”. 31. According to the passage, we know that _.A. Bao Jingjings parents didnt want her to be a writer.B. Bao Jingjing didnt really expect her success overnight.C. Bao Jingjing didnt finish her first online love story.D. Bao Jingjings first online story was turned into a TV show. 32. The author mentioned Zhang Weis example mainly to_.A. introduce another online writer to the readersB. show the example of another online writers success C. encourage readers to become online writers D. express his admiration for online writer Zhang Wei33. What can we infer from what Zhang Wei says in the last paragraph?A. Few words, many deeds. B. First try, and then trust.C. Harm set, harm get. D. No pains, no gains.【解析】试题分析:本文主要讲述一些现代网络作家的成功。31.B细节理解题。根据第五段第一句Bao admits her success was unexpected.包承认她的成功是未料到的。故选B。32.B推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述一些现代网络作家的成功,张威事迹只是其中一例,故选B。【名师点睛】细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。寻读法还特别适用于对图形表格类题材的理解。做此类型的题目还要特别注意句子的逻辑关系。英语中有许多功能词,如:表因果关系的because, since, as等;表转折关系的but, however ,on the contrary, on the other hand等等。比如第21小题B细节理解题。根据第五段第一句Bao admits her success was unexpected.包承认她的成功是未料到的。故选B。考点:考查说明文阅读B 【湖北省襄阳市第四中学2017届高三八月第一周周考】Modern inventions have speeded up peoples loves amazingly. Motor-cars cover a hundred miles in little more than an hour, aircraft cross the world inside a day, while computers operate at lightning speed. Indeed, this love of speed seems never-ending. Every year motor-cars are produced which go even faster and each new computer boats (吹嘘) of saving precious seconds in handling tasks.All this saves time, but at a price. When we lose or gain half a day in speeding across the world in an airplane, our bodies tell us so. We get the uncomfortable feeling known as jet-lag; our bodies feel that they have been left behind on another time zone. Again, spending too long at computers results in painful wrists and fingers. Mobile phones also have their dangers, according to some scientist; too much use may transmit harmful radiation into our brains, a consequence we do not like to think about.However, what do we do with the time we have saved? Certainly not relax, or so it seems. We are so accustomed constant activity that we find it difficult to sit and do nothing or even just one thing at a time. Perhaps the days are long gone when we might listen quietly to a story on the radio, letting imagination take us into another world.There was a time when some peoples lives were devoted simply to the cultivation of the land or the care of cattle. No multi-tasking there; their lives went on at a much gentler pace, and in a familiar pattern. There is much that we might envy about a way of life like this. Yet before we do so, we must think of the hard tasks our ancestor faced: they farmed with bare hands, often lived close to hunger, and had to fashion tools from wood and stone. Modern machinery has freed people from that primitive existence.34.The new products become more and more time-saving because .A. our love of speed seems never-ending B. time is limited.C. the prices are increasingly high. D. the manufactures boast a lot.35.What does “the days” in Paragraph 3 refer to ?A. Imaginary lifeB. Simple life in the past.C. Times of inventionsD. Time for constant activity.36.What is the authors attitude towards the modern technology?A. Critical B. Objective.C. Optimistic. D. Negative.37.What does the passage mainly discuss?A. The present and past times.B. Machinery and human beings.C. Imaginations and inventions.D. Modern technology and its influence.考点:考查社会生活类短文阅读。C【湖北省部分重点中学2015-2016学年度上学期新高三起点】 We are all interested in equality, but while some people try to protect the school and examination system in the name of equality, others, still in the name of equality, want only to destroy it. Any society which is interested in equality of opportunity and standards of achievement must regularly test its pupils. The standards may be changedno examination is perfectbut to have tests or examinations would mean the end of equality and of standards. There are groups of people who oppose this view and who do not believe either in examinations or in any controls in school or on teachers. This would mean that everything would depend on luck since every pupil would depend on the efficiency, the values and the purpose of each teacher. Without examinations, employers will look for employees from the highly respected schools and from families known to them a form of favoritism will replace equality. At the moment, the bright child from an ill-respected school can show certificates to prove he or she is suitable for a job, while the lack of certificate indicates the unsuitability of a dull child attending a well-respected school. This defending of excellence and opportunity would disappear if examinations were taken away, and the bright child from a poor family would be a prisoner of his or her schools reputation(声誉), unable to compete for employment with the child from the favored school. The opponents of the examination system suggest that examinations are an evil force because they show differences between pupils. According to these people, there must be no special, different, academic class. They have even suggested that there should be no form of difference in sport or any other area all jobs or posts should be filled by unsystematic selection. The selection would be made by people who themselves are probably selected by some computers.38.The word “favoritism” is used to describe the phenomenon that _. A. children from well-respected schools tend to have good jobs B. bright children also need certificates go get satisfying jobs. C. poor children with certificates are favored in job markets D. children attending ordinary schools achieve great success39.What would happen if exams were taken away according to the author? A. Schools for bright children would lose their reputation. B. There would be more opportunities and excellence. C. Childrens job opportunity would be affected by their school reputation.D. Children from poor families would be able to change their schools.40.The opponents of the examination system will agree that _. A. computers should be selected to take over many jobs B. jobs should not be assigned(分配)by systematic selection C. special classes are necessary to keep the school standards D. schools with academic subjects should be done away with39.C细节理解题。根据第二段倒数第二行the bright child from a poor family would be a prisoner of his schools reputation说明没有了考试,聪明的学生的机会就会因为学校的名誉而失去了,故选C。40.B推理判断题。根据文章倒数2,3行all jobs or posts should be filled by unsystematic selection.说明他认为工作不应该是按照系统的选择来进行的,而是用不成系统的胡乱第选择来决定的,故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【河南省三门峡市陕州中学2016届高三上学期暑假入学考试】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Some Ways to Deal With Hardship and Pain in Life Regardless of the difficulties you may face, its getting back up and moving forward that counts the most when you need to deal with hardship. 41 Write or talk about how you feel Keeping my feelings to myself used to make me feel lonely, but when I found someone who actually cared about me, it became natural to share how I felt with him and that contributed to my ability to overcome troublesome situations. 42 Although talking to strangers about your issues may seem crazy, it actually isnt. 43 It is said that running away from your problems will never help, and though thats partially true, it doesnt mean that you need to make yourself go so deeply into a situation that you run out of air to breathe and lose the ability to weigh the pros and cons of your choices. That happens more than we like to admit, which is why its important to separate yourself from a situation long enough to think clearly without having people hanging over your shoulders. Remind yourself that youre not alone Regardless of who or what you depend on, you need to remind yourself that you are not alone; you have people who do care. 44 Sometimes its strangers who may share the same feelings as you do. Think about ityou may not know any of these readers personally but they could be in the exact same situation as you, so in fact, no one is truly alone. Accept the results and get back up again 45 Whether the results of your choices proved to be helpful or not, its time for you to accept them and get back up. This time you have a new experience to add to your book of life so the next time something tries to knock you down, it wont be easy because you will be strong and determined to push forward. Life will go on, time will never stand still, and it rests upon you to make the right decision of moving forward. A. Separate yourself from the situation. B. Tell yourself to accept the hardship.C. Finally, its time to accept what has happened. D. All in all, remember that life is short. E. Not only did I speak to him about how I felt, but I decided to blog about it. F. Here
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖南娄底市纪委监委、市委巡察办所属事业单位选调、招聘9人模拟试卷有完整答案详解
- 2025河北承德市消防救援支队政府专职消防队员招聘73人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025贵州安顺市推进东西部协作工作领导小组办公室招聘合同制人员1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025河南财经政法大学招聘博士60人模拟试卷及答案详解(网校专用)
- 2025春季福建泉州农信社招聘考试服务热线考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 2025年广东江门开平市公安局第一批警务辅助人员招聘59人模拟试卷及一套答案详解
- 2025年瑞昌市部分市直事业单位公开考选工作人员【17人】模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 2025中国海油春季专项招聘重磅开启笔试题库历年考点版附带答案详解
- 崇左安全生产培训考核课件
- 美团安全培训20题课件
- 资源环境与可持续发展PPT完整全套教学课件
- DB22∕T 2880-2018 建筑消防设施维护保养规程
- 河南省软科学计划项目申请书
- TCSCMA 0004-2023 出口工程机械二手设备 评估服务规范
- 医学细胞生物学第13章 细胞分裂与细胞周期
- YY/T 0064-2016医用诊断X射线管组件电气及负载特性
- GB/T 3810.7-2016陶瓷砖试验方法第7部分:有釉砖表面耐磨性的测定
- GB/T 31155-2014太阳能资源等级总辐射
- 工程施工停工令模板
- 2023年蒸汽管路设计
- PPAP培训资料-完整版课件
评论
0/150
提交评论