




已阅读5页,还剩26页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
四川省2019届高三英语上学期天府大联考热身卷(二)(含解析)注意事项:1答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What was the weather like when the man got home?ASnowy. BCloudy. CRainy.2Where are the speakers?AOn a ship. BIn an exhibition hall. CIn a classroom.3What will the man do?AMake a cup of tea. BHave a cup of tea. CBoil water.4What does the man suggest?AFinding out the reason BSticking to playing. CQuitting chess.5How old is the man now?AAbout 20. BNearly 40. COver 60.第二节(共l5小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟.听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间.每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6Whats the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student. B. Father and daughter. C. Boss and employee.7. What happened to Mary?A. She didnt do wel l in the exam.B. She was made to take a walk.C. She was scolded by her mother.听第7段材料,回答第8至9题。8. Whats wrong with the man?A.He can-t see clearly sometimes.B.He has a headache.C. He has broken his leg.9. What will the doctor do next?A. Call an expert immediately.B.Operate on the eyes.C.Give some tests.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where is the womans room?A. On the 2nd floor. B. On the 3rd floor. C On the 4th floor.11. Where can the woman get free Wi-Fi?A. In her hotel room. B. In the parking lot.C. In the restaurant.12. What does the woman decide to do finally?A. Cancel the reservation. B. Move to another hotel. C. Stay in the hotel听第9段材料,回答第13至16题。13. How many job offers has the woman got?A. None. B. One. C. Three.14. Where is the woman-s hometown?A. New York. B. Boston. C . California.15. Why hasnt the man got a job?A. He is inexperienced in working.B. He hasnt sent any application.C. He wants to continue his education.16. Who are the speakers?A. Fellow students.B. People out of work.C. High school teachers.听第10段材料,回答第17至20题。17. On which Channel can you learn about the Election campaign?A. Channel 6. B. Channel 8. C. Channel 11.18. Which program provides local information?A. The News. B. Whats On. C. Night Time.19. What do we know about the game shows?A. You can watch them on Channel Il.B. You can read more program guidelines.C. You can get gifts by answering questions.20. What is the passage about?A. The best channel.B. Entertaining programs.C. Everyday TV shows.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good nights sleep. But now a study has found it really does help people nod offif it is milked from a cow at night.Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published inThe Journal of Medicinal Food.Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content, which helps people to relax.Milk is also sugar-free and additive-free with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.1. According to the text, the mice fed with daytime milk_.A. started sleep more easily B. were more anxiousC. were less active D. woke up later2. Which of the following is true of melatonin according to the text?A. Its been tested on mice for ten years.B. It can make people more energetic.C. It exists in milk in great amount.D. Its used in sleeping drugs.3. What can be a suitable title for the text?A. Night Milk and Sleep B. Fat, Sugar and HealthC. An Experiment on Mice D. Milk Drinking and Health4. How does the author support the theme of the text?A. By giving examples. B. By stating arguments.C. By explaining statistical data. D. By providing research results.【答案】1. B 2. D 3. A 4. D【解析】本文是一篇研究报告,指出在夜间取自奶牛的牛奶night milk含有大量的褪黑激素,能帮助人们入睡,减少焦虑。【1题详解】推理判断题。根据第四段中的Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime可推知,饮用在白天取自奶牛的牛奶的老鼠更焦虑。所以B项正确。【2题详解】推理判断题。根据第六段中的taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night可知,褪黑激素被用在安眠药中。所以D项正确。【3题详解】标题选择题。根据第一段中的But now a study has found it really does help people nod off if it is milked from a cow at night、第二段以及第五段内容可知,全文围绕Night Milk and Sleep展开,告诉读者饮用在晚上取自奶牛的牛奶有助于睡眠。所以A项正确。【4题详解】推理判断题。通读全文,尤其是根据But now a studyResearchers have discovered thatThe study, by researchers from Seoul, South Korea可知作者是通过提供研究结果来支撑文章的主题的。故选D。【名师点睛】本试题是关于健康话题的科普说明文,通过研究告诉我们夜间产的牛奶更有助于睡眠。难度适中,科学结论清晰,易于查找。BIts no secret that your personal characteristics directly affect how you interact with the world-but you might be surprised at just how deep it goes. Experts think that your personality can even affect how you exercise and influence what sports are suitable for you.Highly SensitiveHighly sensitive people may be more uncomfortable with group exercise classes or team sports where they feel their every move is being observed. Additionally, they may feel more upset over an ineffective or poor workout, says researcher Elaine Aron.For such people, individual or non- competitive activities like biking, running and hiking are ideal.Type A PersonalityType A individuals often have an “all or nothing approach” to exercise. This personality type is known for sticking closely to their plan, not to mention being super competitive. However, this can cause them to stick too closely to a fitness routine, which means they might try to push past an injury.To get better exercise results, Type A people need to be aware that following an exercise plan too strictly may limit their progress. They should be more flexible and listen to their body, especially when they are in pain.Type B PersonalityThis laid-back group may get too lazy about their exercise plan, which prevents them from seeing results. They are often less willing to devote enough time and energy to their fitness goals, especially if exercise is something that makes them anxiousType B individuals succeed in creative and co-operative environments, so team sports and group gym classes may be perfect.Remember, there are plenty of ways you can adapt a fitness plan to suit your needs, regardless of your characteristics. Just keep in mind what you like.5. Why might highly sensitive people be unwilling to take part in group sports?A. They will feel like they are being evaluated.B. They dont like socializing with other people.C. They dont consider themselves to be athletic.D. They fear theyll be let down by their teammates.6. Type A personalities can be best described as_.A. committed. B. flexible.C. independent. D. sensitive.7. What is the purpose of the text?A. To help people understand what personality type they are.B. To explain how personal characteristics affect exercise habits.C. To identify the dangers of doing the wrong type of exercise.D. To describe different types of workouts that are available today.【答案】5. A 6. A 7. B【解析】本文为说明文。人的性格特征直接影响一个人与世界的互动,而且影响很大。专家认为,个性甚至会影响人的健身,及影响适合你的运动。本文论述了不同的性格如何影响人的锻炼习惯【5题详解】细节理解题。根据第Highly Sensitive中的第一句Highly sensitive people may be more uncomfortable with group exercise classes or team sports where they feel their every move is being observed. Additionally, they may feel more upset over an ineffective or poor workout, says researcher Elaine Aron. 高度敏感的人可能对于团体运动班或团队运动有不舒服的感觉,在那里他们感觉他们的每一个动作被观察。他们可能对效率低的或者差的练习感到更沮丧。由此可知,高度敏感的人他们对于自己的每个动作被人观察,被评估而不安,分析选项可知A符合题意,故选A。【6题详解】推理判断题。根据Type A Personality中的Type A individuals This personality type is known for sticking closely to their plan, not to mention being super competitive. “A型性格的人以一直坚持自己的计划而闻名,更不用说他们具有超强的竞争力了”。由此可知,这种性格的人往往一直坚持自己的计划,即做某事很投入。分析选项A. committed坚定的,献身于某种事业的;B. flexible灵活的;C. independent 独立的;D. sensitive敏感的可知,项Acommitted与句相符,故选A。【7题详解】推理判断题。本文的第一段说明了人的性格特征直接影响如何与世界互动,而且影响很大。专家认为,你的个性甚至会影响你的锻炼,及影响适合你的运动。接着下文解释了不同的性格如何影响的。分析选项是知B项(解释个人特征如何影响锻炼习惯)符合题意,故选B。CThe belief that new technologies are causing the death of work is the idea that never goes away. Despite evidence to the contrary, we still view technological change today as being more rapid and dramatic in its consequences for work than ever before. But this is nothing new. People have always viewed the technological changes that take place during their lives as the most dramatic and dangerous that ever happened in history.In the 1930s, the British economist(经济学家) John Maynard Keynes predicted the widespread use of electricity would produce a world where people spend most of their time doing nothing. In the United States during the 1960s, the government repeatedly investigates fears that automatic machines would permanently reduce the amount of work available. In 1988, one Australian historian claimed that at least a quarter of the workforce would be without jobs within 10 years because of computers.Of course, none of these disasters came to pass in the United Kingdom, the United States and Australia, or anywhere else.Yet today, we are seeing the return of these predictions, with some experts claiming the world of work is once more undergoing radical and unprecedented change. They argue that robots and other workplace technologies are causing a reduction in the total amount of work available, or are bringing a more rapid pace of substitution of machines for humans than has been seen previously.But there is a little evidence to support such beliefs. Statistics show that the percentage of people in work, the number of hours they work, and how frequently they change jobs have remained remarkably constant over the past 20 years.This stability should not come as a surprise. There are good reasons why we should not expect new technologies to cause the death of work. New technologies always cause job losses, but that is only part of the story. What also needs to be understood is how they increase the amount of work available.One way this happens is through the increases in incomes that accompany the use of new technologies. With the introduction of these technologies, good and services can be produced faster, which results in higher real incomes for workers. Higher incomes then increase demand for other products and consequently more workers are needed to make them. Additionally, while new technologies are likely to substitute for some types of workers, they will also increase demand for other types of workers, especially those with higher level skills and expertise.So, the end of work is no closer today than at any time in the past. But there is still a need to keep disproving the prediction, to reduce peoples fears.8. What is the function of the second paragraph?A. To explain the importance of developing new technology.B. To show how technology affected employment in the past.C. To argue that technological dangers are becoming more serious.D. To give historical examples of unnecessary fear about new technology.9. How can employment statistics over the past 20 years best be described?A. Confusing B. ReliableC. Stable D. Variable10. According to paragraph 7, why does demand for products often increase after new technology is introduced?A. There are more goods for people to choose from.B. There is more demand for new skills in the economy.C. Productivity improvements help raise workers salaries.D. Higher quality goods at lower prices encourage consumption.11. What is the authors opinion about the introduction of new technology?A. It does not have an effect on most peoples jobs.B. Its benefits are usually not worth the introduction.C. It usually leads to a significant increase in employment.D. Its danger to peoples employment possibilities is overstated.【答案】8. D 9. C 10. C 11. D【解析】【分析】本文为议论文。许多人一直认为新科技导致失业,并把科技看作是危险的。但过去和现在的事实证明,事实并非如此。随着这些技术的引入,生产力提高了工人的实际收入。更高的收入增加了对其他产品的需求,因此需要更多的工人来生产这些产品。所以科技对于就业的影响并没有那么大。对于科技威胁到就业被夸大了。【8题详解】推理判断题。第一段的内容The belief that new technologies are causing the death of work is the idea that never goes away. Despite evidence to the contrary, people have always viewed the technological changes that take place during their lives as the most dramatic and dangerous that ever happened in history. “认为新技术导致失业的信念是永远不会消失。尽管事实正好相反,人们把生活中发生的科技变化看作是历史上发生的最危险最戏剧化的东西。由此可知,长期以来,人们认为科技的发展是令人担忧和恐惧的。但事实正好相反。因此在下一段就是为了说明这种长期以来的想法是不对的,并用历史上的例子加以说明事实并非如此,即不必要害怕。分析选项可知D项(用历史上的例子,说明对新技术的不必要的恐惧)。符合题意。【9题详解】推理判断题。根据第二段和第三段的内容“20世纪时对于新科技带来的就业变化的预言都没有发生,就业变化不大。因此可知,这些就业数据是稳定的。分析选项A. Confusing;B. Reliable可靠;C. Stable稳定;D. Variable变化。可 知C项符合题意,故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第七段的内容With the introduction of these technologies, good and services can be produced faster, which results in higher real incomes for workers. Higher incomes then increase demand for other products and consequently more workers are needed to make them. “随着这些技术的引入,提高了生产率,从而提高工人的实际收入。更高的收入增加了对其他产品的需求,因此需要更多的工人来生产这些产品“。由此可推断出技术的引进,生产率的提高,有助于工人工资的提高。分析选项可知C项符合题意。故选C。【11题详解】推理判断题。第一段The belief that new technologies are causing the death of work is the idea that never goes away. Despite evidence to the contrary, people have always viewed the technological changes the most dramatic and dangerous that ever happened in history.可知许多人一直认为新科技导致失业,并把科技看作是危险的。但事实并非如此。二、三四段用过去和现在的事实证明了他们夸大了这种危险。第六段中的New technologies always cause job losses, but that is only part of the story. What also needs to be understood is how they increase the amount of work available.新科技总会导致失业,但这只是它的一小部分,我们需要看到的是科技是如何增加工作机会的。第七段中作者说科技的引进,导致生产率的提高,需要更好的产品,因此需要更好的工人。最后一段So, the end of work is no closer today than at any time in the past. But there is still a need to keep disproving the prediction, to reduce peoples fears.可知,失业在今天不比以前的任何时候紧张,但仍有必要继续对失业预测进行反驳,以减少人们的恐惧。由此可知,作者认为科技的引进对就业的危险被夸大了。分析选项可知D符合题意。【点睛】推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。如第2小题问题是“How can employment statistics over the past 20 years best be described?”根据第二段和第三段的内容“20世纪时对于新科技带来的就业变化的C预言都没有发生,因此可知,这些就业数据是稳定的。分析选项A. Confusing;B. Reliable可靠;C. Stable稳定;D. Variable变化。可 知C项符合题意,故选C项。DSupermarket shelves are filled with plant-based alternatives to cow milk, including soy, nut, and coconut milk. These products are popular with consumers who cannot drink cows milk for health reasons, as well as with those concerned about animal welfare and environmental sustainability. While the dairy-free(非乳制的) options work well with cereal or in coffee, they fail miserably when it comes to making milk-based products like cheese or yogurt. However, these shortcomings may soon be a thing of the past, thanks to a new company in California, which has figured out how to create animal-free milk in a laboratory!Perumal Gandhi and Ryan Pandya founded the company in 2014 after becoming increasingly annoyed with the lack of cows milk-free alternatives, particularly for cheese. For Gandhi, who stopped consuming animal products five years earlier due to environmental and animal welfare concerns, the motivation to create a better alternative stemmed from his love of cheesy pizza. Pandya was spurred into taking action after being forced to eat some “really bad” dairy-free cream cheese on his sandwichThe two MIT biomedical engineering scientists decided to join forces to create a more realistic alternative to dairy-based products. In their university lab, the pair spent nine months first isolating cow DNA then inserting it into yeast(酵母). This genetic modification enabled the yeast to produce the necessary milk proteins. The final step of the process involved mixing the proteins with some plant nutrients and fats.The dairy-free milk not only tastes like the real thing but is also healthier, has a longer shelf life and, most important of all, is Earth friendly. According to the companys website, when compared to conventional milk production, their process uses 65% less energy, creates 84%o less greenhouse gas emissions and requires 91% less land and an amazing 98% less water! Best of all, since it contains real milk proteins, the product behaves like the cow-produced version, which means vegetarian consumers will no longer have to deal with soggy cheese on their sandwiches and pizzas.The company plans to bring their creation to market later this year and their first product will most likely be cheese since there are already numerous good cows milk alternatives availab
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 3月电焊工模拟习题(含答案)
- 爆矿安全知识培训课件
- 爆炸盐知识培训课件
- 煲仔饭餐饮知识培训内容课件
- 焊锡基础知识培训课件
- 2025及未来5年中国地毯面料市场调查、数据监测研究报告
- 2025及未来5年中国斜蹬训练器市场调查、数据监测研究报告
- 考点解析人教版八年级上册物理物态变化《温度》综合练习练习题(含答案解析)
- 2025及未来5年中国书脊挤压机市场调查、数据监测研究报告
- 2025及未来5年中国十二生肖匙扣市场调查、数据监测研究报告
- 2025教资国考试卷真题及答案
- 2025民政如法考试题目及答案
- 2025年成人高考高起点理化综合真题及答案(完整)
- 甘肃国家电网招聘2026备考考试题库附答案解析
- 非遗文化活动演出方案策划
- 2025至2030中国高纯硒粒行业发展形势与前景规划分析报告
- 招合伙人课件
- 差旅费报销标准(2025财政版)
- 高考《数学大合集》专题突破强化训练往年高考抽象函数10题型归纳(原卷版)
- 2025年中国磁力积木行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 2025河北承德市市直事业单位卫生类招聘85人考试参考试题及答案解析
评论
0/150
提交评论