免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020年中考英语考前冲刺天天练 七阅读下面一篇短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。One day during a Spring Festival, I was taking a walk near my house when suddenly there came a voice. “Excuse me, sir,” I turned around and saw an old beggar (乞丐). “Have you _(1)_ some money, about fifty yuan, around here? I lost it just now.” He looked at me and_(2)_ my reply. “Sorry, I havent.” I answered. He went away saying in a low voice. “Where is it? _(3)_ should I do now? I really need the money.”I could sense that he was_(4)_. Then I got an idea. I look out a fifty yuan note (纸币) and dropped it on the ground. “ Here! Here is the money!” I picked it up and _(5)_ it to him. Then I walked towards my house.A week later, on a snowy afternoon, I heard someone knocking at the door. It was the old beggar with a heavy bag on his shoulder. He put down the bag _(6)_ and said. “ Thank you so much. I knew you gave me your own _(7)_ that day, for the money I lost was in change(零钱). But my wife was _(8)_, and I really needed it to buy some medicine for her. So I didnt return it to you.” He added. “ I have nothing to pay for your_(9)_ . Heres some rice I got from door to door for your children. As the saying goes. A child who is fed by many families grows stronger. I will be pleased _(40)_ you like it.” Hearing his words, my wife and I were so moved that tears ran down our faces.(1) A. madeB. lentC. seenD. dropped(2) A. looked forB. paid forC. left forD. waited for(3) A. HowB. WhichC. WhatD. Why(4) A. worriedB. boredC. interestedD. relaxed(5) A. pushedB. passedC. ledD. threw(6) A. carefullyB. easilyC. carelesslyD. hardly(7) A. foodB. drinkC. clothD. money(8) A. wellB. sickC. busyD. free(9) A. cutenessB. illnessC. kindnessD. sadness(10) A. beforeB. whetherC. thoughD. ifA阅读下列短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。Many people go to different countries and live in different places in their lifetime. In different countries, they may meet with different manners. Sometimes they are puzzled by the different manners, and perhaps they may make a joke about those manners. So when we go to a strange country, we should pay attention to something new or dissimilar. For example, most Westerners are not concerned about protocol (礼仪) in social matters. But there are a few table manners the Easterners should try to observe(遵守)at all times.To start with, put the napkin on your lap. It protects your clothes from food or is used to wipe your hands or mouth when necessary.Hold the knife in your right hand and the fork in your left hand, and cut the meat or fish into pieces as you eat. Always use your fork to put food into your mouth. Use your spoon only for soup or other liquids.Do not put your own utensils (fork , knife, spoon )into the serving bowl. Use the utensil in the bowl to put some of the food on your own plate, and then return the serving utensil to the bowl.Do not spit food anywhere. If you have bones in your mouth, take them out with your fingers and place them on the edge of your plate, never on the table or floor.Do not reach across the table or in front of another person. Ask someone to pass whatever you want.Do not sneeze, cough or blow your nose anywhere except into a handkerchief or Kleenex(纸巾). Then you throw it into a waste paper basket or garbage can. If you cough, try to cover your mouth with you hand.(1)The Easterners usually pay little attention to _ in social matters.A. table manners B. how to walk C. how to use a serving bowl D. how to use a utensil (2)Put the napkin on your lap. Here the word “lap” means _.A. a race track B. the front part of a seated person between the waist and the knees C. a suit of clothes D. handkerchief(3)Hold the knife in your _ hand and the fork in your _ hand.A. right, right B. left, left C. left, right D. right, left (4)Use _ utensil in the serving bowl to put some of the food on your own plate.A. your own B. a serving C. others D. your hand (5)Dont _ at table.A. talk with others B. sing songs C. laugh at others D. sneeze, cough, spit food or blow your noseB阅读下面材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I dont agree with them. Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources(资源), we are short of(缺乏) others, for example, fresh water(淡水). It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100 years. So if we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move? Think about it. I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible. In our everyday life, we can do many things to prevent waste from happening, for example, turn off the water taps(水龙头) when we finish washing, turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. Waste can be stopped one day, if we do our best. (1)From the passage we know that some students often _ in the school. A. eat too much B. dont work hard C. waste things D. throw rubbish everywhere(2)Which is not mentioned in this passage? A. Fresh water. B. Forest. C. Oil. D. Coal. (3)What may happen in 100 years? A. We may still have enough oil.B. We may still have enough coal. C. We may have a little oil.D. We may have no coal or oil to use. (4)Which of the following is right? A. Waste brings problems.B. Waste can bring no problem. C. China is rich in fresh water.D. Students never waste things. (5)Which is the best title of this passage? A. Stop Wasting B. School lifeC. Waste in the School D. Rich Resources in ChinaC阅读下列短文,选出最佳选项。Mark began to introduce the guest speaker to the listeners, but then stopped for a while. He had forgotten her name. Barbara hid her valuable things when she went on vacation. When she came back, she couldnt remember where shed put them.Perhaps youve had such experiences like these. Most people have. But most of them havent realized that they have a memory problem. Neither do they know a simple but important fact: Memory can be improved. If youll just accept that, the following will show you how.First, relax. If you are over worried about something, youll forget it. If you keep telling yourself that your memory is bad, your mind will come to believe it and you wont remember things. When you forget something, dont follow up with saying like “Oh, my god! I always forget things!” Such words will have a bad result on you and your memory.But relaxing isnt enough. To improve your memory, youll need to take an active role. Like your body, your memory can be made strong through exercise. Look for opportunities to exercise your memory. For example, if youre learning a language, try to actively remember a lot of new words.If you dont take notice of things actively, you wont remember them. So, you can make pictures of what you see in your mind every day. For example, dont just put your keys down! If you want to find them again, make a mind picture of the place where youre putting them.(1)The first two paragraphs just tell us .ABarbara was a very rich person. Bexamples of memory problems CMark often forgot his friends namesDlanguage problems of two persons(2)When you forget things, you _.Amust be too careless Bshouldnt take notice of the resultCmust accept the fact Dshouldnt lose heart about your memory (3)The word “opportunities” in the fifth paragraph means “_.”Aplaces Bdoctors. Cchances Dpositions (4)According to the passage, _ can make your memory better.Arealizing your memory problems Btalking to your friendsCdoing sports every day Dmaking mind pictures of what you see(5)The purpose of the passage is to help you _.Ato introduce the guest Bto improve your memory Cto remember new words Dto forget unhappy thingsD阅读下面的短文,选出正确的答案。How much sleep is enough?To stay in good health, some expert in the US say, adults should get seven to eight hours of sleep. Teenager need nine to ten hours. And pre-school children need more than 10 hours of sleep a night.Experts say the quality(质量)of our sleep becomes poor as we grow older. This happens because the brain unit that controls sleep begins to weaken slowly as we age.Experts say the change starts in our 30s. By the time we reach our 50s, a person may have lost 50 percent of their ability to have a restful sleep.These people have trouble failing and staying asleep through the night. From middle age on, these problems only get worse, and they can have a bad effect on their health. Signs that show you may not be getting enough sleep.Youre always hungry or youve got unwanted weight. If you are in short of sleep, certain chemicals in your body will not work well and tell your brain in time that you have eaten enough.You have trouble making decisions. Not having enough sleep may make your brain work slower in problem solving.You have trouble remembering things. Sleep helps prepare the brain for new memories.Your feeling changes unreasonably. People who dont sleep well may feel unable to control their feelings.You are having trouble seeing. If there is a shortage of sleep, you may not be able to see thing as clearly as usual.How to improve your sleep? Here are a few things people can do to get better sleep.Health experts say that exercise and avoiding work on computers make people go to sleep more easily. A cool room is also a good choice for sleeping well.(1)What can we learn from the passage?A. With the help of medicine, we can sleep better.B. People begin to have sleep problems in their 40s.C. Teenagers usually need more sleep than adults.D. Few people have sleep problems in their late years.(2)The underlined word”effect” in the passage is close in meaning to .A. Knowledge B. influence C. excuse D. activity(3)According to the passage, which of the following is NOT a sign that you are not sleeping well?A. You often get hungry. B. Your eyesight is failing.C. You have proper memory D.You always feel tired.(4)It is possible that the article is taken from . A. a middle-school textbook B. a scientific reportC. A magazine on health D. an ad in the newspaper答案解析【参考答案】【主旨大意】本文是一篇记叙文。春节期间某天,当我外出散步时我遇见了一位乞丐。可是这位乞丐不是向我要钱而是问我是否看见了他的钱,大约50元。当我无意听见这笔钱对他非常重要时,我采取了委婉的方式帮助了他。可是,一周后,一件让人意想不到的事发生了。这对我触动很大(1) C 根据下文I lost it just now.我刚才丢了我的钱。可知这位乞丐应该是问作者是否看到了他丢的钱。故选C。(2) D A. looked for寻找;B. paid for支付,付款;C. left for动身到某地;D. waited for等候。该空后面内容my reply我的答复。只有D项wait for符合题意,故选D。(3) C 33 should I do now?我应该做?分析该句结构,I为主语,do作谓语,该句缺宾语。分析四个选项只有C. What符合题意,故选C。(4) A 从上文“ Where is it? 33 should I do now? I really need the money.”钱到哪里去了?我该怎么办?我真的需要这些钱?可知这里说明这个乞丐很着急。故选A。(5)
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 20xx内蒙古公务员考试申论作文范文:网络短文
- 2023北京石景山高一(上)期末英语试卷含答案
- 基于系统动力学的石油资源开发与社会经济系统协调发展的多维度剖析与策略构建
- 基于系统优化的CJ公司多层厂房布局设计研究
- 2025年智慧城市项目合作合同协议合同
- 2025年食品加工合作协议合同
- 2025年智能设备租赁合同协议合同
- 2025年加盟美容院合同协议合同
- 采购2025年办公家具定制合同协议合同二篇
- 2025年企业信用贷款合同协议合同
- 红楼梦大观园教学课件
- 苏教版(2024)三年级上册第五单元《平移、旋转和轴对称》单元测试卷(含解析)
- 人防工程安全培训内容课件
- 备选习题:导数在实际生活中的应用
- 加班及调休管理规范操作手册
- Unit4Helpinginthemunity(单元测试)-人教PEP版英语四年级上册原卷
- 医学实验室的发展规划
- 废旧材料玩教具制作讲座
- 合作研究协议及知识产权归属约定
- 2025年北京京北职业技术学院单招笔试英语试题库含答案解析(5套100道合辑-单选题)
- 科级领导干部任前廉政法规知识考试题(附答案)
评论
0/150
提交评论