大学英语A统考模拟试题五_第1页
大学英语A统考模拟试题五_第2页
大学英语A统考模拟试题五_第3页
大学英语A统考模拟试题五_第4页
大学英语A统考模拟试题五_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

一、阅读理解“Youre trying to control my life,” says my nine-year-old son. “I dont know why you think you can do that, but you cant.” I received this bit of information after I asked Gabriele to put his dirty socks in the basket. And I get no sympathy from my mother, who says,“You let him have his way from the beginning.”Its true. I have always asked Gabrieles opinion, found out how he felt about things treated him as my peer, not my child. And what have I got from my troubles? A lot of back talk. At least Im not alone; its a complaint heard among parents across the country.Its not just that were confused by the contradictory advice offered in parenting books. The fact is, in an effort to break away from how we were raised to try something more liberal than our parents “do it because I say so” approach our generation has gone too far. “Todays parents want to be young, so they try to be friends with their children,” says Kathy Lynn, a parenting educator.“When it comes to discipline, our society has gone from one extreme to the other,” says Ron Moorish, a behavior specialist. “We used to use the strap, to intimidate. Then we had permissiveness, and now its about giving children choices and allowing them to learn from their own experiences.”Real discipline, says Moorish, is about teaching. “By correcting our children when they do something wrong, we teach them how to behave properly,” he says. But this only works, he emphasizes, if parents regain their position of authority. Children will always be children. The key is for parents to choose to take the time to guide and teach their kids.Rita Munday, a mother of four children, couldnt believe the dramas that played out in the childrens shoe store she operated. She often saw children insist on having the high-priced, brand-name shoes. And even when the mother didnt want to spend the money, she would give in when the kid started acting up and throwing shoes around.Rhonda Radice, Mundays younger colleague, is one parent who has bucked the trend and is proud of it. “I dont negotiate with them. You cant. Ive seen parents come into the store and bribe their children to behave. You shouldnt have to buy love and respect.” 1、The authors way of treating her son _. A、is shared by many parentsB、is encouraged by her motherC、proves to be quite successfulD、shows little concern for the child参考答案:A解析:【答案】A【解析】第二段最后一句说我的孩子经常跟我顶嘴,但这不是我一个人的问题,许多家长都有这样的抱怨。 2、It can be inferred from the passage that _. A、parents should learn to make friends with their childrenB、parents need to follow the advice of parenting booksC、todays children enjoy more freedom than the previous generationD、todays parents are better at raising children than the previous generation参考答案:C解析:【答案】C【解析】第三段前两句说育儿书中提供的建议互相矛盾,使家长无所适从。如今许多家长都在摆脱自己小时候的成长模式,希望以更加自由的态度对待自己的孩子。而这些家长成长时受到的教育是“家长说什么就是什么”。因此可以说如今的孩子比以前的孩子享受更多自由。 3、According to the passage, to have “discipline” means that parents should _. A、adopt the “do it because I say so” approachB、teach their children to understand the rulesC、negotiate with their children for a decisionD、never allow their children to have their ways参考答案:B解析:【答案】B【解析】第五段说“纪律”的意思是“教导”,即应该在孩子犯错的时候纠正他们,并教导他们什么才是正确的做法。 4、If Ronda Radice is the parent who has “bucked the trend”, which of the following can also be cited as the example for “bucking the trend”? A、Parents buy whatever their children want.B、Parents treat their children as their equals.C、Parents make decisions for their children.D、Parents maintain authority over their children.参考答案:D解析:【答案】D【解析】“buck the trend” 意思是反潮流。第四段最后一句讲到如今的潮流是家长给孩子自由选择的权力。而最后一段Radice说,“我从不和他们讲条件”,也就是说家长要保持权威。 5、The main point of the passage is to _. A、compare different ways of raising childrenB、analyze the problems faced by todays parentsC、explain the importance of understanding childrenD、point out the mistakes made by the older generation参考答案:B解析:【答案】B【解析】本文主要介绍现代父母与子女的关系从过去的家长式变成朋友式以及由此产生的问题,所以B为文章主题。 Throughout the colonial period there was a remarkable shortage of women, which varied with the regions and was always greatest in the frontier areas. This shortage enhanced (提高)womens status and position and allowed them to pursue different careers. The puritans (清教徒) regarded idleness as a sin (罪恶), and believed that life in an underdevelopment country made it necessary that each member of the community performed an economic function. Thus work for women was not only approved but also was regarded as a civic (公民的) duty. Puritan town councils expected widows and independent women to be self-supporting. There was no social prohibition against married women working; on the contrary, wives were expected to help their husbands in their trade and won social approval for doing extra work in or out of the home. The vast majority of women worked within their homes, where their labor produced most articles needed for the family. The entire colonial production of cloth and clothing and partly that of shoes was in the hands of women. In addition to these occupations, women were found in many different kinds of employment. They were butchers, silversmiths and gunsmiths. They ran mills, plantations, shipyards, and every kind of shop. They were gatekeepers, jail keepers, journalists, printers, nurses, and teachers. 6、What does the passage mainly discuss? A、Colonial marriages. B、The puritan religion. C、Colonial womens employment. D、Education in the colonies.参考答案:C解析:【答案】C【解析】主旨题,问:“这篇文章主要讨论什么?”做主旨题时,通常需要浏览文章首段前两句、每段首句和末段末句,以便抓住文章主题。首段前两句谈到殖民时代往往缺少女性,这一问题提高了女性的地位,使得她们能够找到各种各样的工作。第二段首句谈到大部分女性在家工作,但她们的劳作物已经超出了家庭所需。最后一句谈到女性的各种各样的职位,-er词尾表示从事某种工作的人。这几句话都谈到女性的工作,应选C,“殖民时期女性的就业情况”。文中careers、worked、以及-er结尾的词与选项中的employment相对应。 7、According to the passage, where in colonial North America were there the fewest women? A、Puritan communities. B、Seaports. C、Frontier settlements. D、Capital cities. 参考答案:C解析:【答案】C【解析】细节题,问:“根据文意,殖民时期北美哪个地区的女性最少?”对应文章第一句:Throughout the colonial period there was a remarkable shortage of women, which varied with the regions and was always greatest in the frontier areas. “整个殖民时代的女性数量都十分短缺,这一问题在各地区的表现不同,在边远地区尤为突出。”应选C。settlements和文中areas对应,表示“地区,地带”。 8、It can be inferred from the passage that the Puritans were _. A、uneducated B、hardworkingC、generousD、wealthy 参考答案:B解析:【答案】B【解析】推断题,问:“从文中可以推测出,清教徒_。”对应第一段第三、四句话:The puritans regarded idleness as a sin, and believed that life in an underdevelopment country made it necessary that each member of the community performed an economic function. Thus work for women was not only approved but also was regarded as a civic duty. “清教徒认为懒惰是一种罪,生活在一个贫困的国家里,每个人都应该为经济发展尽一份力。因此,(他们)不仅仅支持女性工作,还认为这是一种公民责任。”可见,清教徒痛恨懒惰,崇尚勤劳自立。因此选B,“勤奋的”。A,“未受教育的”,C,“慷慨的”,D,“富有的”,都不符合文意。 9、According to the passage, Puritans believed that an unmarried adult woman should be _. A、financially responsible for herself B、returned to EnglandC、supported by her family D、trained to be a nurse参考答案:A解析:【答案】A【解析】细节题,问:“根据文意,清教徒认为,未婚成年妇女应当_。”对应第一段第五句话:Puritan town councils expected widows and independent women to be self-supporting. “清教徒市政委员会希望寡妇和单身女性能够自给自足。”应选A,“经济上能够自足”,finacially responsible for herself对应文中的self-supporting。B,“回到英国”,C,“由家庭支持”,D,“经培训成为护士”,都不符合文意。 10、According to the passage, what did the Puritans expect from married women? A、They should adopt needy children. B、They should assist in their husbands trade or business.C、They should work only within their own homes.D、They should be apprenticed. 参考答案:B解析:【答案】B【解析】细节题,问:“根据文意,清教徒希望已婚妇女怎样做?”对应第一段最后一句话:There was no social prohibition against married women working; on the contrary, wives were expected to help their husbands in their trade and won social approval for doing extra work in or out of the home. “对于已婚妇女,社会没有做出工作限制;正相反,社会希望妻子帮助丈夫打点生意,此外还大力支持已婚女性从事家庭或社会的其他工作。”根据文意选B,“她们应当辅佐丈夫的生意”,assist与文中的help对应。 二、词汇与语法11、Rod is determined to get a seat for the concert _ it means standing in a queue all night. A、as ifB、providedC、even ifD、whatever参考答案:C解析:as if 的意思是“似乎”,even if 的意思是“即使”,根据句意,只有C最合适。12、Her determination to _ her goal of life motivated her to greater effort. A、retainB、attainC、maintainD、entertain参考答案:B解析:retain:保留;attain:达到,attain the goal:实现目标;maintain:维护,维修;entertain:使快乐。13、I was very tired. Otherwise, I _ to the theatre with you. A、had goneB、would goC、wentD、would have gone参考答案:D解析:句意:我非常累,否则我会和你去剧院。考点:虚拟语气对过去事实的假设:情态动词+ have +过去分词14、It is generally considered unwise to give a child _ he or she wants. A、howeverB、whateverC、whicheverD、whenever参考答案:B解析:however:无论如何;whatever:无论什么;whichever:无论哪个;whenever无论何时。根据句意,应该选择B。15、At the end of 2004, there were around 6,000 foreign printing companies in China, _ up around 4 percent of national total. A、madeB、to makeC、makingD、having made参考答案:C解析:非谓语动词短语making up around 4 percent补充说明前面一句话,因此选择C。16、Not until 1868 _ made the capital of the state of Georgia. A、Atlanta wasB、was AtlantaC、when Atlanta wasD、when was Atlanta参考答案:B解析:句意:直到1868年亚特兰大才成为佐治亚州的省会。考点:否定副词放在句首时句子倒装。17、I suggest that he _ it next week. A、will doB、doesC、didD、should do参考答案:D解析:句意:我建议他下周再干。考点:advise, suggest, order等表示命令、建议等的词后的从句需要用虚拟语气:(should)+动词原形18、Their idea is _ to us all and you dont need to tell us more about it. A、apparentB、appearingC、approachingD、apart参考答案:A解析:apparent:显而易见的;approaching:正接近的。只有A符合句意。19、This couple has two daughters, _ of whom is working in the U. S. A、the youngerB、the youngestC、a youngerD、the young参考答案:A解析:“两者中较”用比较级加定冠词。20、The ice on the lake _ in spring. A、breaks downB、breaks offC、breaks upD、breaks in参考答案:C解析:breaks down:损害,出毛病;垮掉,崩溃;breaks off:中止,中断;breaks up:粉碎,破碎; breaks in:破门而入,故选C。三、完型填空As the plane circled over the airport, everyone sensed that something was wrong. The plane was moving unsteadily through the air, and although the passengers had _21_ their seat belts, they were suddenly thrown forward. At that moment, the air-hostess appeared. She looked very pale, but she was quite _22_. Speaking quickly but almost in a whisper she _23_ everyone that the pilot had fainted and asked _24_ any of the passengers knew anything about machines - or at least how to drive a car. After a moments hesitation, a man got up and followed the stewardess into the pilots cabin._25_ the pilot aside, the man took his seat and listened carefully to the urgent instructions that were _26_ by radio from the airport below. The plane was now dangerously close to the ground, but to everyones relief, it soon began to _27_. The man _28_ circle the airport several times in order to become _29_ the controls.Following instructions, the man guided the plane towards the airfield. It shook violently as it touched the ground and then moved rapidly across the field, but after a long _30_ it stopped safely. Outside, a crowd of people who had been waiting anxiously rushed forward to congratulate the pilot on a perfect landing.21、 A、installedB、fastenedC、connectedD、loosened参考答案:B解析:【答案】B。【解析】考察词义。文中的意思是乘客已经系好了安全带。install 安装;fasten 系牢;connect 连接;loosen 松开。选B。 22、 A、calmB、pleasantC、sadD、nervous参考答案:A解析:【答案】A。【解析】考察逻辑关系。空姐虽然面色苍白、受到了惊吓,但她显得十分镇静,选A。 23、 A、reportedB、revealedC、announcedD、informed参考答案:D解析:【答案】D。【解析】考察对语境的理解和固定搭配。空姐告诉乘客们驾驶员晕过去了,C和D两个选项都符合文意,但announce后面直接跟从句;通常用“inform + someone + 从句”的结构表示“告知某人某事”,选D。 24、 A、ifB、whoeverC、whatD、how参考答案:A解析:【答案】A。【解析】考察固定搭配。“ask if + 从句” 表示“询问是否怎样”,选A。 25、 A、PersuadingB、LyingC、MovingD、Bringing参考答案:C解析:【答案】C。【解析】考察对语境的理解。下文提到一位懂得机械的乘客坐在驾驶员的位子上,这里应当是把驾驶员从位子上移开,选C。 26、 A、sentB、being sentC、sendingD、to be sent参考答案:B解析:【答案】B。【解析】考察语法结构。这里使用的是被动句的进行时,结构为“

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论