




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课后限时作业(十四)(见课时作业P27) 语言知识练.根据句意,选择适当的情态动词填空1I really think you should(should/could) visit the Three Gorges Dam. Its fascinating.2It will be(will be/can be) a great trip because there are so many interesting things to see.3We had to(must/had to) return by the end of February.We started work again in March.4People mustnt(cant/mustnt) park here because its a fire exit.5There used to(would/used to) be a temple, but now there are only high buildings.用can,could,must,should,have to的正确形式填空1I made it clear to them that they must hand in their papers before 10 oclock in the morning.2Since you have got such a good chance, you should make full use of it.3He has to/had to work hard to remain ahead of his classmates.4Mum told her son to make a rule to leave things where he could find them again.5Peter can be really rude at times even though hes a nice person in general. 高考题型练.阅读理解“I see youve got a bit of water on your coat,” said the man at the petrol station. “Is it raining out there?”“No, its pretty nice,” I replied, checking my sleeve. “Oh, right. A pony(马驹) bit me earlier.”As it happened, the bite was virtually painless: more the kind of small bite you might get from a naughty child. The pony responsible was queuing up for some ice cream in the car park near Haytor, and perhaps thought Id jumped in ahead of him.The reason why the ponies here are naughty is that Haytor is a touristheavy area and tourists are constantly feeding the ponies foods, despite signs asking them not to. By feeding the ponies, tourists increase the risk of them getting hit by a car, and make them harder to gather during the areas annual pony drift(迁移)The purpose of a pony drift is to gather them up so their health can be checked, the baby ones can be stopped from feeding on their mothers milk, and those whove gone beyond their limited area can be returned to their correct area. Some of them are also later sold, in order to limit the number of ponies according to the rules set by Natural England.Three weeks ago, I witnessed a small neardisaster a few miles west of here. While walking, I noticed a pony roll over on his back. “Hello!” I said to him, assuming he was just rolling for fun, but he was very still and, as I got closer, I saw him kicking his legs in the air and breathing heavily. I began to properly worry about him. Fortunately, I managed to get in touch with a Dartmoors Livestock Protection officer and send her a photo. The officer immediately sent a local farmer out to check on the pony. The pony had actually been trapped between two rocks. The farmer freed him, and he began to run happily around again.Dartmoor has 1,000 or so ponies, who play a critical role in creating the diversity of species in this area. Many people are working hard to preserve these ponies, and trying to come up with plans to find a sustainable(可持续的) future for one of Dartmoors most financiallytroubled elements.本文为说明文,介绍了英国达特穆尔草原的马驹保护项目。1. Why are tourists asked not to feed the ponies?ATo protect the tourists from being bitten.BTo keep the ponies off the petrol station.CTo avoid putting the ponies in danger.DTo prevent the ponies from fighting.解析 C细节理解题。根据第三段第二句可知,不让游客喂马驹是为了保护马驹免遭被汽车撞击,故选C项。2Which is one of the purposes of the annual pony drift?ATo feed baby ponies on milk.BTo control the number of ponies.CTo expand the habitat for ponies.DTo sell the ponies at a good price.解析 B细节理解题。根据第四段最后一句可知,选项中只有B项是马驹迁移的目的之一,故选B项。3. What was the authors first reaction when he saw a pony roll on its back?AHe freed it from the trap.BHe called a protection officer.CHe worried about it very much.DHe thought of it as being naughty.解析 D细节理解题。根据第五段第三句可知,当作者看到这头马驹在地上打滚的时候,他一开始以为它只是为了好玩,故选D项。4What does the author imply about the preservation of Dartmoors ponies?AIt lacks peoples involvement.BIt costs a large amount of money.CIt will affect tourism in Dartmoor.DIt has caused an imbalance of species.解析 B推理判断题。根据最后一段最后一句可知,很多人都在努力保护这些马驹,帮忙想办法为达特穆尔的这个被资金所困扰的项目寻找可持续发展的未来。由此可推知,该保护项目缺少资金,保护这里的马驹会花费很多钱,故选B项。.完形填空I realize that we all live in a world where trust is in short supply. It seems that wherever I go, I have to 1 my identity and trustworthinesswhether its a bank, shop or any office I have been accustomed to living by the 2 that no one is trustworthy 3 proved otherwise.4, yesterday I saw a young man who lived by a totally different rule. I was walking along a busy intersection when I 5 a young man standing near the pedestrian crossing setting up a stall(货摊). 6 I would ignore and hurry past such sellers. But I noticed this young man was 7 so I stood for some time without crossing the street to see how he 8 his toys. Soon a young mother with a little boy came by and the child set his 9 on one of the teddy bears. The mother asked the 10 and it was only one dollar. She pulled out a 10dollar note and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the 11 back. I was 12 to know how he was going to do it. He told the mom to put the 13 in the pouch(袋子) hanging around his neck and take out whatever change he 14 her. I realized that this young mans whole mode of earning 15 on trusting people not to cheat him. There was no 16 for him to know if someone took out more out of his pouch of earning. I was so 17 by how this young man trusted people that I bought a car model from him. I did not need it, 18.I just hoped to help a little. Now I 19 believe that the world would be a better place if we could all learn to 20 others more, like the young blind street seller.1A.introduceBproveCpresentDrequest2A.ruleBhabitCpracticeDlaw3A.if BsinceCalthoughDunless4A.HoweverBInsteadCMoreoverDTherefore5A.approachedBnoticedCwatchedDlooked6A.Actually BNormallyCInformallyDCasually7A.blind BhandsomeCdisabled Dstrange8A.soldBmadeCpurchased Dsought9A.heartBinterestCmind Dattraction10A.priceBstall Ctoy Dhelp11A.moneyBchargeCchangeDnote12A.anxious BsurprisedCpleasedDcurious13A.hand BmoneyCbear Dnecklace14A.gaveBowed CownedDshowed15A.depended BsettledCdecided Dfocused16A.problemBpoint Cway Ddoubt17A.confusedBshocked CexcitedDtouched18A.either Binstead Cmoreover Dthough19A.firmly BtightlyCunwillinglyDnegatively20A.take in Bturn toChelp outDbelieve in本文为夹叙夹议文。作者觉得当今社会缺乏信任,去任何地方都要确认身份。但是偶然在街上看到的一幕改变了他的看法。1解析 B根据第一句及下文中的no one is trustworthy 3 proved otherwise可知,作者觉得当今社会缺乏信任,似乎无论去哪里,不管是银行、商店还是办公室都必须证明(prove)自己的身份,故选B项。2解析 A根据下一段中的a totally different rule可知,此处指作者已经习惯了这条规则(rule),故选A项。3解析 D根据语境及常识可知,此处指除非(unless)被证明,否则没有人是可信任的,故选D项。4解析 A根据空后的who lived by a totally different rule可知,上下文之间为转折关系,故选A项。5解析 B根据语境可知,此处指作者在走过一个繁忙的十字路口时,注意到(notice)一个年轻人正站在人行道附近摆摊,故选B项。6解析 B根据下文中的But可知,此时作者应是停下来看这个年轻人怎样卖东西,由此可知,上句应是指在正常情况下(normally),作者不会理睬这些卖家,会匆匆走过,故选B项。7解析 A根据本文末尾处的like the young blind street seller可知,他是个盲(blind)人,故选A项。8解析 A根据上文提到的setting up a stall以及下文关于交易的描述可知,这个年轻人是在卖(sell)玩具。最后一句中的like the young blind street seller也是提示,故选A项。9解析 A根据下文可知,此处指这个孩子想要这个玩具熊。set ones heart on sth一心想要某物,符合语境,故选A项。10解析 A根据空后的and it was only one dollar可知,这位母亲在询问这个泰迪熊的价格(price),故选A项。11解析 C根据上下文及常识可知,玩具的价格是1美元,孩子的妈妈给了10美元,因此她想要找回零钱(change),故选C项。12解析 D根据上文可知,这个卖玩具的年轻人是一位盲人,因此作者很好奇他怎么收钱、找零钱。anxious焦虑的;surprised惊奇的;pleased高兴的;curious好奇的,故选D项。13解析 B根据语境可知,此处指年轻人让这位母亲把钱(money)放进挂在他脖子上的袋子里,故选B项。14解析 B根据上文可知,这位母亲在找回自己的零钱,因此,此处指年轻人让这位母亲拿走他应给(owe)她的零钱,故选B项。15解析 A年轻人是位盲人,他收钱的模式完全是依靠相信人们不会欺骗他。depend on依靠,依赖;settle on决定,选定;decide on(仔细考虑后)选定;focus on聚焦于,故选A项。16解析 C这位年轻人是位盲人,他没法知道是否有人多拿了他袋子里的钱;there is no way for sb to do sth某人没有办法做某事,为固定句型,故选C项。17解析 D根据最后一段可知,作者因这位盲人对别人的完全信任而深受感动。confused困惑的;shocked震惊的;excited激动的;touched感动的,故选D项。18解析 D根据句意可知,作者根本不需要这个汽车模型,因此,空处表示转折。though放在句末,作副词,意为“但是;然而”,故选D项。19解析 A根据语境及选项可知,此处指作者现在坚信如果我们每个人都能像这位在大街上卖玩具的盲人一样,信任别人多一点,世界会变得更美好。firmly坚定地;tightly紧紧地;unwillingly不情愿地;negatively消极地,故选A项。20解析 D根据空后的like the young blind street seller及上文的trust可知,此处指信任别人。take in吸收,欺骗;turn to向求助;help out帮助摆脱困境;believe in信任,信赖,故选D项。.语法填空Since the middle 20th century, the 1._(destroy) manmade emissions, deforestation and species extinction 2._(lead) to the age of the human.However, the green development has become a key concept for China and has even made 3._ the worlds largest producer and consumer of renewable energy resources.4_(locate) in the heart of QinghaiTibet Plateau, ThreeRiverSource National Park is a vast landscape of great ecological significance, 5._ key example of the countrys focus on conservation. This is just one of the areas in 6._ China is strengthening its green development concept.Qinghai government has introduced jobs in ecological 7._(manage) and protection for local community in a bid 8._(achieve) both the preservation for the environment and poverty relief for the herdsmen(牧民). Many herdsmen have witnessed both the disappearance and gradual return of the wild animals in this area. Local residents have also 9._(continue) improved their environmental awareness. Besides, in daily wo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 米面食广告企业制定与实施新质生产力项目商业计划书
- 2025年驾照模拟考试题库(附答案)
- 2025年道德与法律知识考试试题及答案
- 2025年运载火箭外安系统地面检测设备项目建议书
- 2025年酶标记制剂项目建议书
- 第十四章 综合实践活动 设计和制作一个模拟的调光灯(说课稿)-2024-2025学年苏科版物理九年级上册
- T财产保险公司车险业务创新策略研究
- 线性光、温度场下液晶弹性体弹簧自振系统的动力学分析
- 人教部编版九年级上册历史说课稿
- 2025湖南省继续教育公需科目题库(含答案)
- 提高痰标本送检合格率PDCA课
- DB61T 1248-2019 压裂返排液 回配压裂液用水水质要求
- 电力工程服务方案
- 智慧水务项目可行性研究报告
- 2025年个人车位转租协议书
- 2025至2030中国焦磷酸测序行业市场深度研究及发展前景投资可行性分析报告
- 秋天的校园课件
- 军事审判学自考讲解课件
- 教育创新战略华润如何打造未来领袖孵化器
- 国家德育工作指南
- 2025年四川省高考化学试卷真题(含答案解析)
评论
0/150
提交评论