免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课后限时作业(九)语言知识练.单句语法填空1the woman had ignored the _warning_(warn) signs of trouble ahead.2the firefighters arrived in ten minutes and put _out_ the big fire.3its said that there are more than 200 people _in_ all in the hall.4who was it that set fire _to_ the new house that night?5_sadly_(sad), the two boys were killed in the terrible accident.6i got to the station late, but _luckily_(luck) the train was still there.7if most people donate a days pay to the hope project, then it will be _hopeful_(hope)8he works so hard that there is much _possibility_(possible) that he will win the prize.9for the little boy, its really a _terrifying_(terrify) experience.10the heavy rain has caused great damage _to_ the crops here.句型训练1那场暴风雨对农作物损害极大。the damage _that_the_storm/rainstorm_did_to_the_crops_ was very terrible.2这些学生中的百分之六十是女生。sixty percent of the students _are_girls_.3车来的时候,我在车站已等了20分钟。i _had_been_waiting_at_the_bus_stop_ for 20 minutes when a bus finally came.4飞机有可能提前起飞。_there_is_a_possibility_that/it_is_possible_that_ the plane will take off ahead of time.5据说昨天晚上那个房子被放火烧了。it is said that the house _was_set_fire_to_ last night.高考题型练.阅读理解athe earth is the only planet that scientists think has life. why does the earth have life while the other planets dont? for one thing, the earth has just the right temperature. as the_third_planet from the sun, the earth seems to be just the right distance away. the planets which are closer to the sun are so hot because their surfaces are baked(炙烤) in the sun.the farthest planets are cold balls.when the earth developedwhich scientists believe may have happened about 4 billion years agomany gases covered the earth. the gases caused the earth to be hot. but something wonderful happened. the temperature was just right for thick clouds to form. it rained very hard for a very long time. this gave the earth its oceans. water made it possible for plants to grow. the plants created oxygen in the atmosphere.oxygen is the gas that humans and animals breathe.another planet in the solar system seems to be something like the earth. that planet is mars. mars is smaller than the earth, and it is quite a bit cooler. but it is not too cold for humans. on some days, the temperatures are as low as a winter day in the northern united states. if you wore a special space suit, you could walk around on mars.you would have to bring your own air to breathe, as the air on mars is too thin to breathe.mars has the largest volcano(火山) in the solar system. it is sixteen miles high. the highest volcano on the earth is five miles high. the most unexpected sight on mars is driedup river beds. scientists believe that mars was once much better than it is now. does this mean there could have been living things on mars? scientists are not sure, but there has been no sign so far.语篇导读本文为说明文。地球适合人类生存在于它有足够的氧气、适宜的温度和水。科学家发现火星也存在适合人类生存的条件。1what is it on the earth that makes life possible?atemperature.bwater.coxygen.dtemperature, water and oxygen.解析 d细节理解题。根据第二段中the temperaturebreathe可知,温度、 水和氧气使地球上出现生命成为可能,故选d项。2what does the underlined phrase “the third planet” in the first paragraph refer to?athe sun. bthe moon.cthe earth. dthe mars.解析 c细节理解题。根据常识及画线词所在句后一分句均可知,距离太阳第三远的行星指的是地球,故选c项。3what should be the best title for the passage?aliving things on our earthbthe mooncliving things on the moondmars is most like the earth解析 d标题归纳题。本文先讲述的是地球适合人类生存的原因,后面对比火星和地球在环境方面的异同之处,从气温、水、空气等方面展开了具体说明,故选d项。bare humans the only animals who use the stars to navigate(导航)?humans have been looking to the heavens for thousands of years. they used the skies for help with directions. it turns out that all that time we were not alone in looking up. some birds and even seals have been shown to use the stars for navigation.new research has added one more animal to the group. wait for it! it is the dung beetle (粪金龟). dung piles are kind of like war zones. thousands of beetles are fighting for their share of the spoils. so it is pretty important that the african ballrolling species be able to quickly escape with its loot(战利品). during the day the beetles can use the sun to help them walk a straight line. and at night the moon comes in handy.but why?that is when the dung beetles turn to the stars for help. humans and birds use a single star.seals also use a single star. it is a lodestar(指路之星). it can show them the way. but the dung beetles eyes are not sensitive enough. instead they use the milky way, which helps them walk a straight line out of the dung piles. as sure as the night is dark, they move away from the competition.on a good day or night a single beetle can move about 250 times its own weight in dung. it recycles a lot of nutrients back into the soil.it kind of makes you wonder what will happen if all the stars become hidden by light pollution. dung beetles may start to lose their way. we will probably have difficulty in it, too.语篇导读本文为说明文,介绍了粪金龟,即屎壳郎,是怎样利用银河系进行夜间导航的。4why is it important for dung beetles to be able to quickly escape with its loot?abecause they have to feed their young quickly.bbecause there are too many beetles competing for the same thing.cbecause if they are slow they might lose their way.dbecause if they are slow they might be killed.解析 b细节理解题。根据第三段第五、六句可知,数千只屎壳郎都在争抢同一件战利品,所以它们抢到了就要赶快逃走,故选b项。5in what way are dung beetles different from human beings in navigation?ahumans use the sun while dung beetles use the moon.bhumans use the star while dung beetles use the smell.cbeetles have more sensitive eyes than humans.dhumans use a single star while beetles use the milky way.解析 d细节理解题。根据第四段内容可知,人类晚间利用单个的星星导航,而屎壳郎因为眼睛不够敏感而使用银河系导航,故选d项。6in what way does the milky way help dung beetles?ait helps them find their food quickly.bit helps them walk a straight line.cit helps them carry more dung.dit helps them win the competition.解析 b细节理解题。根据第四段倒数第二句可知,屎壳郎通过银河系的帮助沿着直线走出粪堆,故选b项。7what does the underlined word “spoils” in paragraph 3 probably refer to?athe dung beetles. bthe lodestar.cthe dung piles. dthe milky way.解析 c推理判断题。上文提到粪堆有点类似战场,因此屎壳郎争抢的东西指的是粪堆,故选c项。.语法填空we often think of future. we often wonder 1._the world will be like in a hundred years time.think 2._ space. perhaps a permanent station on the moon will have 3._(set) up. perhaps people will be able to visit the moon as 4._(visit). cheap rockets for space travel will have been developed, 5._(permit) long journeys through the solar system. when that time 6._(come), people will be taking holidays in space and visiting 7._ planets. great progress will have been made in medicine, too. 8._(pollute) will have been controlled in a hundred years time.all the world will have been developedeven the antarctic(南极地区). we will have used up most of the earths land to build our cities, so 9._(float) cities will have been built. the japanese have already had plans of this kind. what is more 10._(believe) is that there will be cities under the sea.语篇导读本文为说明文,介绍了想象中一百年后世界的样子。1what解析 考查引
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 建筑工程管理团队绩效考核方案
- 基于数据决策的售前技术工作的有效时间安排探讨
- 机务维修AV执照相关国际民航组织ICAO标准解读
- 土地整治项目中期计划编制与执行
- 注册安全评价师职业资格考试冲刺复习计划与模拟试卷
- 产品助理工作日志与阶段性总结
- 服装设计师系列设计计划与打版安排
- 林业生态修复与治理规划
- 新媒体机构业务推广方案及安排
- 基金从业法律法规易错点辨析与实例讲解
- DB32∕T 5081-2025 建筑防水工程技术规程
- 2025年合肥文旅博览集团招聘笔试参考题库含答案解析
- 山东省烟台市2024-2025学年高二上学期期中考试政治试题 含解析
- 修井工程套管损坏的修复详解
- 厦门劳动合同范本(三篇)
- 基于超深亚微米工艺的E
- 返工返修流程及作业指导书
- GB/T 16857.12-2022产品几何技术规范(GPS)坐标测量系统(CMS)的验收检测和复检检测第12部分:关节臂式坐标测量机
- FZ/T 81013-2016宠物狗服装
- 肉鸡加工流程介绍课件
- 超声(波)检测的原理教学内容课件
评论
0/150
提交评论