2021高考英语一轮复习 Module 2 No Drugs课后提能练 外研版必修2_第1页
2021高考英语一轮复习 Module 2 No Drugs课后提能练 外研版必修2_第2页
2021高考英语一轮复习 Module 2 No Drugs课后提能练 外研版必修2_第3页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 2no drugs.阅读理解2020重庆市七校联考places of interest in wales conway: on the north wales coast, conway is where youll find the worlds smallest house, as well as a much larger “house”, conway castle, which was built in the 13th century.anglesey: this beautiful island is joined to the rest of north wales by a road bridge and a railway bridge, and its just a short drive from conway. here you can visit the village of llanfair pwllgwyngyll which has the strangest name in europe. dont miss the station. the sign runs the complete length of the platform! also on anglesey is beaumaris castle, which was started in the 13th century and to this day remains unfinished. snowdonia: just a couple of hours drive from beaumaris is the snowdonia mountain range, which takes its name from the highest mountain in wales, mount snowdon. from there, visit the famous swallow falls at nearby betwsycoed. portmeirion: in 1925 clough williamsellis bought an attractive piece of welsh land for less than 5,000. he then set out to show the world how a naturally beautiful castle could be built without being damaged and spent the next 50 years building the town of portmeirion with a style of italy. for more information, order our fullcolour brochures: things to see in wales a more complete look at the full range of tourist attractions in this amazing part of the british isles. wales: sea, sand and sun wales has miles of beautiful coastlines with long, sandy beaches plus 23 islands and more hours of sunshine each year than anywhere else in britain. get the inside story here. wales for the fearless over 30 ideas for adventure activities and sports, both traditional and extreme. wales has it all! call (44) 7754 45632 to order brochures.1what do we know about anglesey?ait is far from conway.bit can be reached by train.cit lies in the south of wales.dit has the smallest house in the world.2where can visitors go if they want to see the italianstyle building?aconway. banglesey.csnowdonia. dportmeirion.3what can visitors get from the brochures?aintroduction of the climate in wales.bcharacteristics of buildings in wales.cinformation about adventure activities.ddetailed information about people in wales.完形填空2020西安五校联考rarely do teachers know whether they make permanent impressions on students. i know because it _1_ to my mother, a retired teacher, when she turned on the _2_ one morning in 2003. the story began in the mid1960s. my mom was teaching _3_ at burlingame junior high. i knew little about her job at the time except for the _4_ redhead, tamara, who was _5_ writing stories as a seventhgrader in my moms class. i was visiting her in 2003 when my mom came out of her room with a _6_ look on her face. shed been listening to the radio, and she had _7_ an interview with a bestselling french author, tamara piercethe same name as that of the redhead my mom had taught nearly four _8_ before. my mother _9_: could it be the same person? i _10_ the internet and quickly found the website for the author. my heart began to beat rapidly when i _11_ it at the bottomhere was _12_ that my mother had taught a nowfamous writer! “i should _13_ my writing career to my english teacher. (bless you, mrs. jacobsen!)” my mothers name was mary jacobsen. my mothers immediate response to this _14_ was quiet. she was always kind and extremely _15_. i mention this story not only because its a wonderful _16_ of the influence teachers can have without being _17_ of it. it also makes me see my mom _18_. this story makes me consider how nice it would be if we all let our favorite _19_ teachers know their work _20_.1a.fell bappealedchappened dapplied2a.radio btelevisionccomputer dheat3a.french bspanishcitalian denglish4a.amazed bexcitedcgifted dbored5a.respectful of bskilled atcuninterested in dsurprised at6a.puzzled bworriedctired dsatisfied7a.conducted barrangedcreceived dheard8a.years bdecadescmonths dweeks9a.shouted brepeatedcwondered dsighed10a.went into blooked intocchecked dsearched11a.spotted brecorded cseized drealized12a.possibility bevidencecnews dknowledge13a.return badaptcowe dshow14a.doubt bcreationcevent ddiscovery15a.modest boutgoingcsympathetic dfaithful16a.victory bexamplectopic dstage17a.worthy bcertaincaware dproud18a.averagely bdifferentlycnormally dpatiently19a.lost bseparatecpresent dformer20a.mattered bdisappearedcapproached dcontinued.语法填空2020湖南六校联考 twentyfive years ago, most young british people wanted a career in law, to be a doctor, or to take up singing. but today, things stand 1._ (different) according to a recent survey, the “dream job” of young people 2._ (age) between 16 and 25 in the uk is a video blogger, or “vlogger(视频博主)”. the survey, carried out among 1,002 people, found that over 40% of them put vlogger as their number one choice on a list of dream 3._ (career) the change is largely due to the rapid development of information technology (it). the internet and social media have made it 4._ (easy) and more convenient to reach a global audience, without having to enter a career in show business in the traditional way. “in the past, the biggest stars 5._ (make) by the hollywood studios; now, anyone with a computer camera may become a star,” said phil samuels, 6._ expert from uk. “from fashion to comedy, these selfmade stars interact online with their fans about everyday life.” however, what people see 7._ (be) only the bright side of being a vlogger and they ignore the fact 8._ only those who are successful can gain fame and fortune. actually, 9._ every success there are a hundred others who never get off the starting block. this is why some young people still show 10._ (prefer) for traditional jobs.短文改错2020山西八校第一次联考hi, mike. how are you going to celebrate your birthday the next month? if you hadnt arranged anything, come to the concert holding by my favorite band in the city stadium. im sure you will not regret it. the concert will be sunday. clearly it will be a hit, because the ticket of the concert are sold very well. the only problem is when the performance starts quite latelyat nine pm. we can take a bus there, so there will be no bus when the concert is over. i will ask your dad to pick us up and you can stay in my home for the night.课后提能练(八).阅读理解【语篇解读】本文是应用文,介绍了威尔士颇有特色的旅游景点。【难句分析】conway: on the north wales coast, conway is where youll find the worlds smallest house, as well as a much larger “house”, conway castle, which was built in the 13th century.分析:本句是一个复合句。where引导表语从句,且where在从句中作地点状语;which引导非限制性定语从句,在从句中作主语,修饰先行词conway castle。译文:康韦:在位于威尔士北海岸的康韦,你可以找到世界上最小的房子,也能找到大得多的“房子”,即康韦城堡,它建于13世纪。1b考查细节理解。根据第二段第一句“anglesey: this beautiful island is joined to the rest of north wales by a road bridge and a railway bridge, and its just a short drive from conway”可知,乘火车可以抵达anglesey,故选b。干扰项分析:a项与第二段第一句中的“its just a short drive from conway”不符;c项与第二段第一句中的“this beautiful island is joined to the rest of north wales by a road bridge and a railway bridge”相悖;d项是conway的特色,而非anglesey的,故排除。2d考查细节理解。根据第四段最后一句中的“spent the next 50 years building the town of portmeirion with a style of italy”可知,在portmeirion可欣赏到意大利风格的建筑,故选d。3c考查细节理解。根据倒数第二段“over 30 ideas for adventure activities and sports, both traditional and extreme”可知,在旅游手册上可以看到关于冒险活动的介绍,故选c。.完形填空【语篇解读】本文为记叙文。作者借母亲的经历说明:尽管教师很少知道他们是否会对学生产生深远的影响,但事实是他们的确在无声中影响着学生。1c根据上下文可知,这里指的是这种情况发生(happened)在了妈妈身上。fall to“(职责、责任)落在身上”;appeal to“上诉;吸引;呼吁”;apply to“申请;适用;涉及”。2a根据第三段中的“shed been listening to the radio”可知,此处应用radio。3d根据下文内容尤其是13空后的信息“my english teacher”可知,妈妈教的是英语。4c根据该句中的“writing stories a seventhgrader in my moms class”和下文可知,tamara后来成了畅销书作者,并将自己在写作上的成功归功于自己的老师,可见,当初她应该是一位在写作上有天赋的(gifted)学生。amazed“惊奇的”;excited“激动的”;bored“厌倦的;烦闷的”。5b本空填入的词应与4空一样用于描写tamara的写作天赋,故用skilled at“精于的”。respectful of“尊重”;uninterested in“对不感兴趣”;surprised at“对感到惊讶”。6a根据第三段信息可知,妈妈通过广播听到(heard)了对一个名叫tamara pierce的法国畅销书作者的采访,而这位作者的名字恰好与妈妈以前教过的一个学生同名,所以妈妈走出房间时脸上流露出困惑的(puzzled)表情,心想(wondered):这会是同一个人吗?worried“担心的”;tired“疲倦的”;satisfied“满意的”。7d参见上题解析。conduct“组织;指挥;引导;举止”;arrange“安排;布置;谱写”;receive“收到;体验;招待;接纳”。8b2003年距20世纪60年代中期大约是40年的时间,故应选decades。9c参见第6题解析。shout“大声说,嚷”;repeat“重复”;sigh“叹气,叹息”。10d根据语境可知,作者上网搜索(searched)相关信息。go into“进入;从事”;look into“调查”;check“检查,核实;控制;寄放”。11a当在网页底端看见(spotted)这句话时,作者的心跳加快了。record“记录;录音”;seize“抓住;攻占;没收”;realize“意识到;实现”。12b“i should.(bless you, mrs. jacobsen!)”表明妈妈曾经教过她,这句话就是证据(evidence)。possibility“可能性;可选择的方法;机会”;news“消息;新闻”;knowledge“知识;学识;了解”。13c此处指的是“我的写作生涯都归功于(owe)我的英语老师(感谢您,mrs. jacobsen!)”。return“回来;放回;恢复”;adapt“适应;改写”;show“表明;展示;指出;引领”。14d根据语境可知,妈妈对作者的这一发现(discovery)显得很平静。doubt“疑惑,疑问”;creation“创造;作品”;event“大事;比赛项目;公开活动”。15a此处填入的词应与前一句的quiet和本句的kind在情感基调上保持一致,故用modest。妈妈总是很友善,非常谦虚(modest)。16b妈妈的经历就是一个很好的例子(example)。victory“胜利;成功”;topic“话题;标题”;stage“阶段;步骤;舞台;戏剧”。17c根据第一段首句“rarely do teachers know whether they make permanent impressions on students”可知答案。be aware of“知道,意识到”符合语境。be worthy of“值得”;be certain of“确信”;be proud of“为自豪”。18b这件事使得作者对妈妈有了不同的认识。differently“不同地”符合语境。averagely“平均地;正常地;平常地”;normally“正常地”;patiently“耐心地”。19d这个故事让作者在想,要是我们所有人能让以前(former)教过我们的老师知道他们的工作是多么的重要(mattered),这将会是一件多么美好的事。lost“迷失的;失去的;一筹莫展”;separate“分开的”;present“当前的;在场”。20a参见上题解析。disappear“消失;灭绝”;approach“靠近;接近”;continue“继续”。.语法填空【语篇解读】本文是一篇说明文。如今,随着信息技术的发展,年轻人梦想的职业是“网红”。其实,他们忽视了这样一个事实:在“网红”成功的背后,更多的是没有成功的人。1differently考查副词。空处修饰动词stand,故用副词形式。2aged考查固定用法。根据句意可知,此处表示16至25岁的年轻人,应用aged。3careers考查名词的单复数。career为可数名词,且结合该句中的“a list of”可知,此处表示多种职业,故用career的复数形式careers。4easier考查形容词的比较级。根据该句中的“and more convenient”可知,空处与之并列,也用比较级。5were made考查动词的时态、语态和主谓一致。根据该句中的时间状语“in the past”可知,此处描述发生在过去的事,故用一般过去时;根据该句中的“by the hollywood studios”可知,该句主语the biggest stars和动词make之间为被动关系,故用被动语态;主语为复数形式,故用were made。6an考查冠词。根据语境可知,该处泛指“一位来自英国的专家”,故用不定冠词;expert的发音以元音音素开头,故用an。7is考查主谓一致和时态。分析句子结构可知,该句主语为“what people see”,是what引导的主语从句,故谓语动词用单数。该句意为:然而,人们所看到的仅是视频博主光鲜的一面,忽视了只有那些成功者才能得到名气和财富这一事实。根据句意可知,该句陈述的是一般事实,用一般现在时,故填is。8that考查同位语从句。分析该句结构可知,空处引导同位语从句,说明抽象名词fact的具体内容,故用that引导该同位语从句。9for考查介词。实际上,对于每个成功者而言,有上百名其他人还从未起步。根据语境可知,此处应用介词for“对来说”。10preference考查词形转换。分析该句结构可知,空处作及物动词show的宾语,故用名词形式。该句意为:这就是一些年轻人仍然喜欢传统工作的原因。.短文改错hi, mike. how are you going to celebrate your birthday next month? if you arranged anything,

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论