


免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 5theme parks.阅读理解a2020唐山一模stan lee, cofounder of the marvel universe(漫威宇宙) and cocreator of many of its most popular superheroes, died at the age of 95.lee was born stanley martin lieber in new york in 1922. as a son of workingclass jewish immigrants from romania, times were hard and he lived with his family in a shabby singlebedroom apartment. after graduating from high school at 16, lieber landed a job as an assistant at timely comics. by the early 1940s, he was a temporary editor for the company. it was at this time that he began using his pen name stan lee. in 1947, two years after returning from serving for the us. army, lee married his wife, joan. the two began their 70year marriage and had two children.in the late 1950s, dc comics breathed new life into its classic superhero and experienced a significant success with its updated version of the flash, and later with superteam the justice league of america.to compete against dc comics, lee was given the task of creating their own group of superheroes. in 1961,timely comics changed its name into marvel comics after atlas comics, and that november saw the debut (首次亮相) of the fantastic four. lees later famous and lasting creations of comicbook superheroes included spiderman, the hulk, thor, iron man and the xmen.over the course of his career, lee was an icon of marvel comics. as a writer and editor and, at various points, both the publisher and vice president of marvel comics, lee not only introduced interesting characters to the industry, but changed the way that comic books came together. he also created a cooperative workflow between writers and artists, which became known as the “marvel method”. lee received a national medal of arts in 2008 for his innovations that revolutionized american comic books.1what do we know about lee from paragraph 2?ahe served for the us. army for two years.bhe suffered from an unfortunate marriage.che had a tough and struggling childhood.dhe adopted his pen name at the age of 16.2what was the company called when spiderman was created?atimely comics. bmarvel comics.catlas comics. ddc comics.3what does the underlined word “icon” in the last paragraph mean?astatue. bagent.cassistant. dsymbol.4what can be the best title for the text?astan lee, the godfather of marvel comicsbthe development of marvel comicscstan lee, a superhero in comic booksdthe popular superheroes of marvel comicsb2020济南市高三学习质量针对性检测nearly every week, we hear news about the latest successes and failures in driverless vehicles. but we hear little about how other industries are developing this same kind of technology. one industry heavily involved in researching and developing artificial intelligence, or ai, is agriculture. companies are experimenting with hightech tools that can help farmers save time and money, while reducing environmentharming chemicals.one of the companies is ecorobotix of switzerland. it created a robot equipped with ai and cameras to identify all plants on a farm. the robot has four wheels to carry it through the fields in search of weeds. computercontrolled arms then lower and spray the weeds with small amounts of herbicide(除草剂). company officials say the robot can fully operate on its own for up to 12 hours a day while being powered by the sun. it uses the same kind of sensor and positioning technology used to guide driverless vehicles. a farmer can also control the equipment through a smartphone.the cofounder of ecorobotix, aurlien demaurex, says the farm robot can kill weeds with 20 times less herbicide than traditional methods. this is because the system uses exactly the right amount of chemical in the exact place required to kill the weeds. currently, farmers spread weed killers over massive areas to destroy unwanted plants.another company developing farm robotics is californiabased blue river technology. the company has a system called “see & spray”, which it claims was the worlds first smart sprayer. the system which is connected to the back of a tractor is also equipped with ai to identify and chemically kill only the weeds. it can also spray chemicals on wanted plants to help them grow. ben chostner, vicepresident of business development for blue river technology, explains in a company video that see & spray technology uses the same deep learning methods used in facial recognition. “the first time the machine saw a pigweed, it didnt know what kind of plant it was. but we taught it by giving it tens of thousands of examples of that pigweed and now its an expert in pigweed.”5how will ai benefit agriculture?ait will fund agriculture research.bit contributes to lowcost farming.cit can avoid harmful chemicals.dit frees all farmers from field work.6what do the products of the two companies have in common?athey use recognition technology.bthey are powered by solar energy.cthey are connected with smartphones.dthey can help wanted plants grow rapidly.7what do ben chostners words suggest about the robot?ait is environmentally friendly.bit is good at selfimproving.cit has the learning ability.dit can track various plants.8what is mainly talked about in the text?athe experiment in farming robots.bnew trend in artificial intelligence.cmodern see & spray technology.dartificial intelligence in agriculture.七选五2020福建质量检查some people put their bicycles away once they learn how to drive a car. for many people, bicycling is not just an easy way of getting around town but also an exciting sport. _1_.one kind of race is the time trial. each racer leaves the starting line at a different time and heads hard for the finish line. the cyclist who covers the distance in the shortest amount of time wins the race. _2_, because the bicycles are spread out and are not likely to run into each other.another kind of race is more difficult. a few city blocks are closed to traffic. then all the racers line up in a tight pack and begin racing at the same time. _3_. the race requires more than speed. it also requires skilful handling of the bicycle as it runs at full speed around other bicycles. the racer who completes all the laps first is the winner._4_. racers have to cover anywhere from 35 miles to almost 3,000 miles. the race course may be a straight stretch of road or a long series of roads across the country. the prize goes to the first person who crosses the finish line. between races cyclists stay in good condition by doing exercise that builds up their strength so that they can keep riding for long periods of time. _5_, they often join bicycling groups and become licensed racers. then they can enter special races all over the country. if youre a cyclist, keep practicing. you could become a star.aas cyclists become more experiencedba time trial is a very safe race for beginnerscserious cyclists often arrange to take part in racesdroad races are usually the longest cycling contestsemost people will seize possible chances to get around townfthey cover many laps(一圈), going around and around the city blocksgwhen cyclists still need to build themselves up for those special races.语法填空2020大连高三一模chinese highspeed railways are a very 1._ (comfort) way to travel. they are clean, quiet and efficient. china has led other developing countries and even some developed ones in this field since the first highspeed train 2._ (come) into use in 2008.the stations are 3._ (main) built outside the town center, but local transport has been lengthened 4._ (connect) the highspeed network. the facilities on the train are new and the staff are welltrained. even the secondclass 5._ (chair) provide plenty of space. the passages are so wide 6._ you can move without disturbing anyone. you can use your mobile phone, access 7._ internet or work on your laptop. there is also a restaurant car, though the kinds of food 8._ (be) limited. the toilets are large, clean and userfriendly too. the train almost doesnt rock. even when the train brakes, you can hardly feel it shake.whats more, with a faster checkin, the highspeed trains are also 9._ (little) affected by weather than planes. seldom are 10._ delayed or cancelled for weather condition. therefore, they have become the first choice for many passengers.课时作业(二十).阅读理解a体裁:记叙文题材:人物故事主题:斯坦李的传奇人生【语篇解读】本文主要介绍了漫威创始人斯坦李富于传奇色彩的一生。作为一名漫威创始人,他对美国的漫画进行了革新,创造了许多超级英雄,荣获了国家艺术奖章。1c考查推理判断。根据第二段中的“as a son of workingclass jewish immigrants from romania, times were hard and he lived with his family in a shabby singlebedroom apartment. as an assistant at timely comics.”可知,斯坦李度过了一个艰辛的童年,故选c项。2b考查细节理解。根据第四段中的“in 1961,timely comics changed its name into marvel comics after atlas comics”可知,公司的名字按照时间顺序依次为timely comicsatlas comicsmarvel comics,神奇四侠于1961年首次推出,而蜘蛛侠是之后创作的,所以创作蜘蛛侠时公司的名称应是漫威(marvel comics)。故选b项。3d考查词义猜测。最后一段介绍了斯坦李的成就,作为漫威宇宙的创始人之一,斯坦李可以算是美漫历史上最伟大的人物之一,没有他可能就没有现在的漫威世界,所以他可以被称为漫威宇宙的标志,由此可推知,icon意为“标志”,故选d项。4a考查主旨大意。通读全文可知,本文介绍了漫威创始人之一斯坦李的传奇一生。他对美国漫画的影响力是令人瞩目的,他生前所创作的经典作品在世界上都可以称作顶级的文化品牌,所以他被称为漫威之父。godfather意为“开拓者;发起者;创始人”,故选a项。b体裁:说明文题材:科技主题:人工智能与农业【语篇解读】研究者们正在试验农业方面的人工智能高科技工具,这些工具可以帮助农民节省时间和金钱,同时减少使用对环境有害的化学物质。5b考查细节理解。根据第一段最后一句“companies are experimenting with hightech tools that can help farmers save time and money, while reducing environmentharming chemicals”可知,人工智能可以帮助农民节省时间和金钱,同时减少使用对环境有害的化学物质。故选b。【干扰项分析】文章没有提到人工智能会资助农业研究,故a项错误;根据文章第二、三段内容可知,人工智能可以进行精准喷洒小剂量除草剂等,而不是避免掉有害化学物质,故c项错误;此外,本文没有提到使所有的农民从农田劳作中解放出来,故d项错误。6a考查细节理解。根据第二段第二句“it created a robot equipped with ai and cameras to identify all plants on a farm”以及第四段第三句“the system which is connected to the back of a tractor is also equipped with ai to identify and chemically kill only the weeds”可知,两个公司的产品的共同点就是,它们都使用了识别技术,故选a。7c考查推理判断。根据第四段最后一句“but we taught it by giving it tens of thousands of examples of that pigweed and now its an expert in pigweed”可知,通过给它成千上万的例子来教它,这个机器现在在识别苋方面是一个专家。由此可推知,ben chosmer意在表明该机器人有学习能力。故选c。8d考查主旨大意。根据文章第一段第三句“one industry heavily involved in researching and developing artificial intelligence, or ai, is agriculture”可知,农业是研究和开发人工智能(ai)的重要行业之一;然后文章第二至四段介绍了两个公司的人工智能产品是如何帮助农业生产的。由此可知,本文的主旨是介绍人工智能在农业中的应用。故选d。【干扰项分析】文章第二至四段列举了两个公司是如何将人工智能应用到农业中去的,其中提到了机器人实验以及产品的名称及功能等,但这些都是为了说明人工智能是如何在农业中应用的,故a、c两项错误;此外,文章没有重点讲述人工智能新的发展趋势,故b项错误。.七选五体裁:说明文题材:体育运动主题:骑自行车比赛【语篇解读】本文是一篇说明文。本文详细介绍了几种骑自行车的比赛。1c根据空处所在的位置可知,该句承上启下;由下文介绍的几种骑自行车比赛可知,c项“热衷骑自行车的人经常筹备参加骑自行车比赛”符合语境。2b根据空后的“because the bicycles are spread out and are not likely to run into each other”可知,由于自行车是分散的,不太可能互相碰撞;故对于新手来
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年环境监测工程师职业水平测验试题及答案解析
- 2025年绿化主管招聘面试问题集
- 2025年护理学专业技能考试试题及答案解析
- 2025年安全用电知识竞赛题及答案
- 2025年初创企业高管职位面试指南与预测题集萃
- 2025年机械伤害应急处理手册及测试题
- 2025年物业安保主管面试常见问题集锦
- 2025年工程设计师执业能力评价试卷及答案解析
- 2025年财务管理主管实战面试题集
- 2025年建筑员笔试高频题解析
- 保安员在岗培训法律-2
- 初中英语中考专题训练阅读理解-应用文篇
- 《古文观止 上下 》读书笔记思维导图PPT模板下载
- YC/T 210.2-2006烟叶代码第2部分:烟叶形态代码
- GB/T 20671.1-2006非金属垫片材料分类体系及试验方法第1部分:非金属垫片材料分类体系
- 熵权法教学讲解课件
- 医师病理知识定期考核试题与答案
- 课堂因“融错·容错·溶措”而精彩
- 阳光晾衣房钢结构专项施工方案
- 安宁疗护服务流程
- 热分析DSC培训new
评论
0/150
提交评论