


免费预览已结束,剩余11页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广东省第二师范学院番禺附属中学2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题本试卷共8页,满分150分。考试时间120分钟。注意事项:1答卷前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的测试证号和姓名。2选择题每小题选出答案后,用2b铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;不能答在试卷上。3非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答。答案必须写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔、圆珠笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁,考试结束时,将答题卡交回。第一部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节 (共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中选出最佳选项, 请将答案按题号涂到对应的答题卡的题号上。asuhklal lives in india. he works every day,but can only buy food,not anything else,even clothes. one day,suhklal heard about a non-profit (非营利的) organization called goonj. this organization does not give away free clothes or sell clothes for money. instead,goonj asks people to work to help the community. in return,goonj supplies people with clothes. suhklal said the experience made him happy. he felt proud of his work and his new clothes. in 1998,anshu gupta and his wife wanted to help the people affected by a crisis (危机),so they gathered all the clothes they had not worn. looking at their gathered clothing,they wanted to start a new clothing organization. but they wanted their organization to be different from others. they wanted to collect clothing all year roundnot just in times of crisis. and more importantly,they wanted to serve people in a way that made them feel proud when receiving clothes. goonj makes sure the clothing is given to people who can use it. for example,people in areas with cooler temperatures receive warmer clothes. and people in villages that wear traditional clothing would receive traditional clothing. goonj also reuses clothes that people cant wear. for example,a shirt with holes can be made into a bag or used to make a blanket. goonj helps organize projects that improve the community. people receive clothes in return for their community work. gupta believes this helps the receivers build self-respect,because they have earned the clothes. it also helps the receivers to be proud of what they have done to help their community. since it began,goonj has expanded its work. goonj also collects more than just clothes. it collects home or school supplies. goonj also started a program that helps protect womens health. 1. suhklals example is mentioned to show . a. indians can get free clothes from goonjb. there are many non-profit organizations in indiac. some indians are too poor to support themselvesd. suhklal thinks highly of what goonj does for him2. why did anshu gupta and his wife set up goonj?a. to help those in need to earn their clothing with self-respect. b. to sell clothes they never need again. c. to collect more clothes from their community. d. to call on people to help those in a worse situation. 3. what may be the best title of the text?a. a non-profit organization b. clothes and respect from goonj c. donate what we cant wear to goonj d. great peopleanshu gupta and his wifeba four-year-old boy has become pen pals with britains queen elizabeth. tom stancombe started exchanging letters with the queen after he set free a balloon,carrying his name and address,at a school party and it landed in the grounds of windsor castle. the queen spotted the balloon and asked her personal assistant,angela kelly,to write a letter on her behalf. she wrote,“the queen was delighted to find that your balloon had travelled all the way to the gardens at windsor castle. ”tom,who proudly put the letter on his wall,wrote back to say that his great,great grandfather,the artist petrus johannes arundzen,had been commissioned (正式委托) to copy dutch masters on display at windsor castle and buckingham palace. angela at once replied that she would contact the royal collection to find out what had happened to the art works. she kept her word and two weeks later wrote to tom to tell him what had happened to the etchings,explaining they now form part of the print collection in the print library. angela then asked a favour of tom,writing,“would you be able to ask your mummy and daddy for me if they know anything more about your great,great grandfather? the royal collection would love to know more about him. ”along with his parents,tom wrote back to fill in all the gaps about petrus johannes arundzen. although toms parents thought there wouldnt be any more letters exchanged between the pair,they were touched that she had taken time to contact them. toms father said,“i dont expect well get another one,but i think its incredible they bothered replying at all.”4. the underlined word“etchings”in paragraph 5 means . a. photosb. cartoonsc. postcardsd. paintings5. toms parents . a. felt very much shocked at the letters and refused to answer themb. tried to deal with the friendship naturally but refused to do anything about itc. didnt take the matter very seriouslyd. thought this friendship wouldnt last long but somehow felt good6. which of the following is not true?a. the queen herself answered toms letters. b. tom was proud to exchange letters with the queen. c. angela asked toms parents to give more information about his great,great grandfather. d. toms parents were not sure whether the queen would continue replying to tom again. 7. which would be the best title for the text?a. a boys good luck b. toms special balloonc. a story at windsor castled. a four-year-old boy becomes the queens pen palcsport is not only physically challenging,but can also be mentally challenging. criticism from coaches,parents and other teammates,as well as pressure to win can create too much anxiety or stress for young athletes. stress can be physical,emotional,or psychological and research has indicated that it can lead to burnout. burnout has been described as dropping or quitting of an activity that was at one time enjoyable. the early years of development are critical years for learning about oneself. the sport setting is one where valuable experiences can take place. young athletes can,for example,learn how to cooperate with others,make friends,and gain other social skills that will be used throughout their lives. coaches and parents should be aware,at all times,that their feedback to youngsters can greatly affect their children. youngsters may take their parents and coaches criticisms to heart and find flaws in themselves. coaches and parents should also pay attention that youth sport participation does not become work for children. the outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons. in todays youth sport setting young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the sport. following a game many parents and coaches focus on the outcome and find fault with youngsters performances. positive support should be provided regardless of the outcome. research indicates that positive support motivates and has a greater effect on learning than criticism. again,criticism can create high levels of stress,which can lead to burnout. 8. an effective way to prevent the burnout of young athletes is . a. to make sport less competitiveb. to increase their sense of successc. to reduce their mental stressd. to make sport more challenging9. according to the passage,sport is positive for young people in that . a. it can help them learn more about societyb. it enables them to find flaws in themselvesc. it can provide them with valuable experiencesd. it teaches them how to set realistic goals for themselves10. the authors purpose in writing the passage is . a. to teach young athletes how to avoid burnoutb. to persuade children not to worry about criticismc. to stress the importance of positive support to childrend. to discuss the skill of combining criticism with encouragement第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。请将答案按题号涂到相应的答题卡题号上。if happy is what you want to be,you must take responsibility and stop expecting things or people to make you happy. you are the source of your own happiness,so stop looking elsewhere. 11 here are a few ways for you to follow.be thankful to others. 12 it is too easy to take those around us for granted. show them the same consideration you would like shown to you. 13 this goes beyond politeness;it is a form of giving. treat everyone you meet as if they have a big sign on their chest saying“make me feel important”. if you do this you will discover a hidden source of joy. perform acts of kindness. dont wait to be asked. 14 it doesnt need to be a big thing,hold the door for a stranger,or smile at anyone you make eye contact with. look for chances to make others feel good. make a decision to be happy. this is the most important step on the road to a happy life. 15you are the key to your own happiness,so go ahead,unlock it once and for all. a. respect other people. b. be polite to other people. c. instead of looking for happiness,start creating it. d. you can change your feelings by acting the way you want to feel. e. if you see a chance to do something nice for someone else,do it!f. simply make up your mind to be the happiest person you know,and you will be. g. be grateful to the people in your life,and practice saying thank you for any politeness they show you. 第二部分:语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。请将答案按题号涂到相应的答题卡题号上。 “hurry up,chris,” my dad said in a low voice. “hes going to get away. you need to 16him now.”i was pointing my 17 at a duck. it was a(n)18 day for me. shooting those ducks would make my father 19,but i just couldnt. my father 20 fishing and hunting ducks. i thought fishing was boring,21 dad hardly ever asked me to go with him. i had gone hunting with dad before but 22 brought a gun,because i didnt own one,and his was too big for me. the gun was a present for my birthday. id been 23 almost every evening. i 24 i could hit that duck,but i didnt want to. i had never 25 killing things,and i hated people who killed animals for no reason at all. i liked 26. i didnt want to hurt it. i pointed the gun at the duck. he was trying hard to find food and had to keep a careful eye on his 27 at the same time,and now my dad asked me to kill him so we could have one nice 28. i hated myself for 29 pointing the gun at the duck,but i hated to 30 my fathers feelings too. “i.i cant tell which is the duck,”i explained. “just try,chris. i know you can do it,”dad 31 me. “thanks,dad.”i 32 to myself.“your words just make it harder for me.”my eyes filled with tears as my brain had made a(n)33i wouldnt shoot the duck. “you really dont want to shoot him,do you?”dad quietly cut in on my 34. i was too choked(哽咽的) to say anything. 35,a nod was enough. 16. a. stopb. shootc. followd. cover17. a. camerab. fingerc. knifed. gun18. a. difficultb. excitingc. speciald. busy19. a. angryb. freshc. proudd. sad20. a. startedb. allowedc. triedd. loved21. a. butb. soc. andd. for22. a. neverb. seldomc. somethingd. ever23. a. watchingb. workingc. practicingd. performing24. a. knewb. explainedc. realizedd. imagined25. a. hatedb. enjoyedc. seend. missed26. a. successb. truthc. natured. peace27. a. childrenb. behaviorc. weightd. enemies28. a. dreamb. ideac. meald. day29. a. evenb. stillc. againd. almost30. a. shareb. hurtc. hided. consider31. a. persuadedb. warnedc. remindedd. encouraged32. a. listenedb. promisedc. criedd. lied33. a. decisionb. differencec. effortd. mistake34. a. timeb. thoughtc. actiond. plan35. a. sadlyb. quicklyc. suddenlyd. luckily第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。请把答案写在答卷的相应位置。 in much of asia,especially the so-called“rice bowl”cultures of china,japan,korea,36 vietnam,food is usually eaten with chopsticks. chopsticks are usually two long,thin pieces of wood or bamboo. they can also be made of plastic,animal bone or metal. sometimes chopsticks are quite artistic. truly elegant chopsticks might 37(make)of gold and silver with chinese characters. skilled workers also combine various hardwoods and metal 38(create) special designs. the chinese have used chopsticks for five thousand years. people probably cooked their food in large pots,39(use)twigs(树枝)to remove it. over time,40 the population grew,people began cutting food into small pieces so it would cook more quickly. food in small pieces could be eaten easily with twigs which 41(gradual) turned into chopsticks. some people think that the great chinese scholar confucius,42lived from roughly 551 to 479 b.c.,influenced the 43(develop) of chopsticks. confucius believed knives would remind people of killings and 44(be)too violent for use at the table. chopsticks are not used everywhere in asia. in india,for example,most people traditionally eat 45 their hands. 第三部分:基础知识检测(共五节,满分50分)第一节单词拼写(共10小题;每小题1分,每空一词, 满分10分) 根据句意及括号内的汉语提示,用单词的适当形式填空,每空只能填一词。46. it was (惊人的)that he should have survived the big fire. 47. the girl(装饰)her room with pictures of her favourite stars. 48. his brave action (值得)admiration.49. while (探索)the unknown island,he found this beautiful place by chance.50. our coach and teammates smiled in(如释重负)after we won the match. 51. he (遭受)from loneliness greatly.52. it is easy for passengers to (认出)their own luggage. 53. to be honest,a lot of people (认为有)great importance to becoming rich and famous. 54. he always (依赖)on his teacher for advice about how to learn english. 55. who do you know has (接替)john and is in charge of the company now?第二节 句组填空 (共5小题;每小题2分, 满分10分) calm down, go through, set down, on purpose, watch over, burst into laughter, in addition to从方框中选择合适的短语并用其适当的形式填空,其中有两项是多余。 56. you are too excited. we will discuss the problem when you _.57. i didnt do it _. it was an accident.58. they use specially trained dogs to _ their sheep at night.59. hearing the funny story, all of us _. 60. _ working hard she had a secret for success.第三节 完成句子(共5小题;每空1分, 满分10分) 根据汉语意思补全下列句子,每空只能填一词。61. 整天看电视毫无乐趣可言,你还是努力学习吧。it is no _ _ tv all day, so you should study hard.62. 英语老师建议他经常说英语。the english teacher _ that he _ english frequently.63. 当感到不开心时,我喜欢在公园遛狗。while _ _, i like walking my dog in the park.64. 正是老师和同学们的爱完全改变了他._is the love from the teachers and his classmates _ has changed him completely.65. 直到车停了,我们才下了公交车。we _ get off the bus _ it stopped.第四节 语法小测(共5小题;每空一词,每空1分,满分10分) 根据汉语意思或括号内的提示补全句子。66. the teacher asked, “can you work out the answer?”(直接引语变间接引语)the teacher asked me _ i _ work out the answer.67. the young man had a new girlfriend,_ he wanted to impress. 这位年轻人新交了一个女朋友,他想给她留下印象。68. this is the best novel_ i have ever read.这是我曾经看过的最好的小说。69. there is no doubt that he _ _ _ into beijing university.毫无疑问,他会被北京大学录取的。 70. the problem _ already_ _. 问题已经解决了。第五节:课文填空:(共10空,每空1分,满分10分)阅读下列段落,在空白处填入1个适当的连词或者介词,或者根据括号内的中文意思用单词或短语的正确形式填空。请把答案写在答卷的相应位置。daisy smiled, “thats good news. it shows the importance of 71. (野生动物保护), 72._ id like to help as the wwf suggests.” the carpet rose again and almost at once they were in 73. (茂密的雨林). a monkey watched them 74._ it rubbed itself. “what are you doing?” asked daisy. “im protecting myself 75._ mosquitoes,” it 76. (回答). when i find a millipede insect, i rub it 77._ my body. it 78. (包含一种很强的药物)which affects mosquitoes. you should pay more attention to the rainforest 79._ i live and 80. (欣赏) how the animals live together. no rainforest, no animals, no drugs.”第四部分书面表达(满分20分)假如你是某英文报“please tell me” 专栏的编辑robert。某校高二年级学生李华因担心无法适应忙碌的高三生活而写信向你求助。请你用英文给该同学写一封回信。内容要点如下:1、对该同学存在的问题表示理解2、提出建议并给出理由注意:1. 词数100左右; 2. 可适当增加细节,使行文连贯。dear li hua,yours sincerely,robert 2019学年第一学期广东二师附中期末测试高一级英语试题答案第一部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节 (共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中选出最佳选项, 请将答案按题号涂到对应的答题卡的题号上。a语篇解读本文是一篇说明文。文章介绍了一对夫妇成立的一个非营利组织goonj,该组织不仅可以让人们得到衣服还可以获得尊严。1. d推理判断题。根据第一段中的“suhklal said the experience made him happy. he felt proud of his work and his new clothes.”可知d项正确。think highly of对评价高。2. a细节理解题。根据第二段中的“.they wanted to serve people in a way that made them feel proud when receiving clothes.”可知,anshu gupta和妻子建立goonj这个非营利组织是为了帮助有需要的人们通过劳动有尊严地得到衣服,故a项正确。3. b标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了人们不仅可以从goonj这个非营利组织得到衣服,还可以获得尊严,故b项正确。b语篇解读这是一篇记叙文。4岁的汤姆与英国伊丽莎白女王成为笔友,你知道他们是怎么认识的吗?你知道他们在信中谈了什么吗?对此事汤姆的父母又是如何看待的呢?4. d词义猜测题。根据第四段可知,汤姆在与女王的信中谈到他的高祖petrus johannes arundzen曾经受委托复制在温莎城堡和白金汉宫展出的荷兰大师的作品,因此第五段中angela在回信中向汤姆介绍了他高祖作品的情况,故etchings指上文中谈到的the art works,即paintings。5. d推理判断题。根据文章的最后两段可知,汤姆的父母对女王和汤姆之间会继续通信并不看好,但是女王给汤姆回信的做法让他们非常意外和感动。6. a细节理解题。根据第二段可知,女王发现了气球,让她的私人助理angela kelly 代表她写了一封信。后文中也提到angela at once replied及angela then asked a favour,故a项表述不正确。7. d主旨大意题。全文讲述了4岁的汤姆与英国女王伊丽莎白成为笔友的经过、通信的内容以及汤姆的父母对此事的看法。d项与文章的大意一致。c语篇解读本文是一篇议论文。体育运动既是对人的体力的挑战,也是对人的心理的挑战。在体育运动中,父母和教练应对孩子多鼓励,少批评,让孩子用积极的心态去迎接挑战。8. c细节理解题。由第一段中的“stress can be physical,emotional,or psychological and research has indicated that it can lead to burnout.”可知c项正确。9. c细节理解题。由第二段中的“the sport setting is one where valuable experiences can take place.”可知选c。10. c主旨大意题。综观全文可知,作者通过写压力对孩子参加运动的诸多负面影响,使父母和教练意识到只有多鼓励,少批评,才能让孩子喜欢体育运动。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。请将答案按题号涂到相应的答题卡题号上。语篇解读本文是一篇说明文。快乐是多么美丽
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 宁夏银川外国语实验学校2026届数学九上期末考试试题含解析
- 新型健康产业:养生知识付费内容工厂行业的机遇与挑战
- 基于核心素养的现代教育技术课程建设研究
- 2025标准版授权买卖合同范本
- 四川省峨眉山市2026届数学八年级第一学期期末学业水平测试模拟试题含解析
- 邮储银行驻马店市汝南县2025秋招笔试思维策略题专练及答案
- 邮储银行柳州市鱼峰区2025秋招笔试管理营销专练及答案
- 中国银行包头市九原区2025秋招笔试言语理解题专练及答案
- 邮储银行周口市西华县2025秋招笔试计算机基础专练及答案
- 工商银行百色市田林县2025秋招笔试经济学专练及答案
- 2025广东珠海市下半年市直机关事业单位招聘合同制职员37人考试参考试题及答案解析
- 软件开发驻场合同协议
- 音乐培训机构招生
- 生产成本控制及预算管理表格模板
- 动漫艺术概论考试卷子及答案
- 山东省青岛市即墨区实验学校2025-2026学年九年级上学期开学考试英语试题(含答案)
- 知道智慧树林业工程前沿进展满分测试答案
- 2025年国企中层干部竞聘笔试题及答案
- 2026届新高考英语热点冲刺复习读后续写十句五定法
- 材料返款协议书
- DB3202∕T 1075-2024 职业健康检查质量控制技术规范
评论
0/150
提交评论