


免费预览已结束,剩余23页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
陕西省咸阳市三原县南郊中学2019届高三英语迎接市一模模拟试题(含解析)本试卷分第卷和第卷两部分,满分150分,考试时间120分钟第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题l.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有l0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处有音频,请去附件查看】who taught the woman how to cook?a. her mother.b. her father.c. the man.【答案】b【解析】【原文】此题为听力题,解析略。2.【此处有音频,请去附件查看】when will the man probably meet dr. brown?a. on monday.b. on wednesday.c. on friday.【答案】c【解析】【原文】此题为听力题,解析略。3.【此处有音频,请去附件查看】which club might the man join?a. the cinema club.b. the music club.c. the tennis club.【答案】a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。4.【此处有音频,请去附件查看】whats the woman doing?a. waiting for her friends.b. listening to music.c. having some coffee.【答案】a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。5.【此处有音频,请去附件查看】what does the woman imply?a. the man has a weak heart.b. the man is overweight.c. the man has given up drinking.【答案】b【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给 的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】6. what is the woman doing?a. asking for advice.b. making an appointment.c. offering help.7. what will the woman probably do next ?a. talk to the professor.b. call the company.c. read the job ad again.【答案】6. a 7. b【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】8. whats the relationship between the speakers ?a. neighbors.b. classmates.c. teammates.9. what did the woman do last night ?a. she had a party.b. she watched a game on tv.c. she argued with her father again.10. what do we know about the man?a. he loves soccer.b. he had a good sleep last night.c. he lives upstairs from the woman.【答案】8. a 9. b 10. a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】11. what needs to be fixed?a. the window.b. the door.c. the air conditioner.12. when will the man get back?a. at around 7.b. in half an hour.c. late at night.13. where should the man pick up his new key?a. from his room.b. at the front desk.c. at the front door.【答案】11. c 12. a 13. b【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】14. what is the conversation mainly about?a. different kinds of diets.b. the history of food in asia.c. the modern western way of eating.15. where did people eat a lot of potatoes and onions a hundred years ago?a. in japan.b. by the sea.c. in the mountains.16. what does the man say about japanese diet?a. very healthy.b. not as good as a western diet.c. they use fish too often.17. what are the speakers discussing in the end?a. the importance of a good diet.b. the secret of a good diet.c. where to buy fresh fruit and vegetables.【答案】14. a 15. c 16. a 17. b【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】18. how much is the wood bed?a. 200.b. 300.c. 500.19. what is based on a classical design?a. the forks, spoons, and knives set.b. the tables and chairs.c. the sheets(床单) and pillows20. what is so great about the spoons?a. they have gold in them.b. theyre 70 percent off.c. theyre partly made of silver.【答案】18. b 19. b 20. c【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)ait was one of the hottest days of the dry season. we had not seen rain in almost a month. the crops were dying. cows had stopped giving milk. the streams were long gone back into the earth. if we didnt see some rain soon we would lose everything.i was in the kitchen making lunch for my husband and his brothers when i saw my six-year old son, billy, walking toward the woods. he was obviously walking with a great effort. trying to be as still as possible. minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house.moments later, however, he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods. this activity went on for over an hour: walking cautiously to the woods, then running back to the house. finally, my curiosity got the best of me. i crept out of the house and followed him on his journey.he was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to spill the water he held in them. branches and thorns slapped his little face but he did not try to avoid them. he had a much greater purpose. as i leaned in to spy on him, i saw the most amazing site.several large deer appeared threatening in front of him. but billy walked right up to them. i almost screamed for him to get away. and i saw a baby deer lying on the ground, obviously suffering from heavy loss of water and heat exhaustion, lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boys hand.i stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart i have ever known working so hard to save a life. as the tears that rolled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops. and more drops. and more. i looked up at the sky. it was as if god, himself, was weeping with pride.21. why did the author follow her son?a. because there might be danger.b. because her son was doing a good deed.c. because she was curious.d. because she intended to help.22. which of the following statements is not true according to the passage?a. rain was in great need.b. billy carried water with his small hands.c. billy walked into the woods and then returned over and over again.d. there were few trees in the woods.23. which is the correct order of the development of the story? the author was moved to tears. billy fed the water to the baby deer. billy walked towards the large deer. it began to rain. the author followed billy into the woods.a. b. c. d. 24. which of the following is the best title for the passage?a. importance of waterb. the water of lifec. how to save animalsd. animals in danger【答案】21. c 22. d 23. a 24. b【解析】试题分析: 本文叙述了由于一个多月没有下雨了,眼看就要颗粒无收,这时作者看见自己的儿子多次想森林跑去很好奇,于是有一次就悄悄地跟去,发现儿子小心翼翼地端着水在拯救快要渴死的小鹿,作者想到自己就快没有水喝了,儿子却在给动物喝水,很是感动,这时也可能感动了老天,天开始下雨,他们高兴极了。【21题详解】c考察细节理解题。根据文意finally, my curiosity got the best of me. i quietly walked out of the house and followed him on his journey.可知“我”是出于好奇才跟着儿子的所以答案是c。【22题详解】d考察细节理解题。根据文意we had not seen rain in almost a month可知急需雨水;minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house.moments later, however, he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods.可知他在屋子和树林里之间来回穿梭;he was cupping both hands in front of him as he walked可知他用双手捧着水,所以不正确的答案是d。【23题详解】a考察细节理解题。根据文意排序应是the author followed billy into the woods;billy walked towards the large deer;billy fed the water to the baby deer;the author was moved to tears;it began to rain,所以答案是a。【24题详解】b:考察标题归纳题。根据整篇短文都在围着水来讲,所以答案是b。考点:故事类阅读。bbabysitter(保姆) wantedi am seeking a babysitter for my 6-month-old son. a few hours on saturdays and sundays to help me and then other times as needed. he or she should be over 18, responsible, loving, warm, and have some experience in caring for babies. this position also suits a college student with experience looking for a part-time job. the pay is $10 an hour.if this sounds like a good job to you, please reply to or call 800-4964.office manager wantedour company is looking for a full-time experienced manager to run the business. strong skills in organization and business management are required for this position. the office manager will be responsible for keeping financial (财务的) records, so he or she should be familiar with computers.please reply to or call 800-6978 to apply.waiter/ waitress wanteda restaurant is looking for an experienced waiter / waitress. knowledge of wines and experience in dining are necessary. must work well under pressure and understand the basics (基本要素) of fine dining and customer service.if youre interested, please contact us at to apply.this is a part-time job.office cleaner wantedlooking for a part-time job? a position in the mississauga area needs an office cleaner! part-time 4 hours a day from 10:00 am - 2:00 pm.duties include:cleaning the washroomscleaning the furnituresweeping the floorsother general cleaning experience is necessary. pay: $15 per hourreply to: or call 800-8197.25. which of the following position is a full-time job?a. office manager.b. babysitter.c. waiter / waitress.d. office cleaner.26. if a college girl with some experience caring for children wants to apply for a job, where should she send an email?a. b. c. d. 27. what can we learn from the passage?a. the office cleaner has to work three hours each day.b. experience is necessary for all these four jobs.c. a babysitter earns $5 more than an office cleaner per hour.d. one can apply for a waiter or waitress by telephone.28. which of the following is necessary for a waiter / waitress?a. having knowledge of wines.b. being familiar with computers.c. knowing more about menus.d. working well with others.【答案】25. a 26. c 27. b 28. a【解析】试题分析:本文是四则招聘广告,招聘保姆,办公室经理,服务员,办公室清洁工。具体说明了相关的要求和条件。【25题详解】a细节题。根据第二部分第一行our company is looking for a full-time experienced manager说明办公室经理是全职工作,b正确。【26题详解】c细节题。根据第一部分babysitter(保姆)wanted中的最后一行please reply to or call 800-4964. 说明d正确。【27题详解】b推理题。根据第一部分have some experience第二部分a full-time experienced manager 第三部分looking for an experienced waiter和第四被动some experience is necessary.说明四个工作都要求有工作的经验,故d正确。【28题详解】a细节题;从这部分里面的:knowledge of wines and experience in dining are necessary.可知做服务员需要菜单方面的知识,选b名师点睛】关于广告类阅读纵观全国各地的高考试题,每年阅读中必有一篇广告类的文章,这是因为广告英语与普通英语虽存在许多差异,但又与人们日常生活密切相关,应用性很强。此类阅读题可以很好地考查学生提取信息、处理信息的能力。比如第27小题,推理题。根据第一部分have some experience第二部分a full-time experienced manager 第三部分looking for an experienced waiter和第四被动some experience is necessary.说明四个工作都要求有工作的经验,故d正确。考点:考查广告类阅读cbeginning college is exciting: new ideas to explore, new challenges to be met and many decisions to be made; your future begins here.however, you will find college life is different from your previous school environment. many of us can be easily defeated by the details of running a well-balanced life. while some of us may have theknow-how, i guess there are more of us who can benefit from learning about the experiences of others who have walked the college halls before you.the following you may find useful about life on campus: plan well. there are so many new things to do at a new college or university. give yourself time to make new friends and became familiar with the campus, but dont forget why you are there. give some time for social activities and manage your time wisely. if you dont have a “system” for planning your time now (like a day timer, a potable data book), get one. most of all, dont depend on your memory. dont miss the guidelines. the restrictions, rules and regulations of all kinds can usually be found in your students handbook. consider them well-balanced food for thought. what dates are important? what pieces of paper need to be handed in? what can / cant you do in your student residence (住处)? who has the right for what? what do you need to complete to graduate? write the word “study” on the walls of your bedroom and bathroom, and maybe it will help to write it on a piece of paper and stick it on the telephone, tv and the kitchen table. consider this you are paying thousands of dollars for your course. you pay every time you have to repeat or replace a course. build your identity. this is the time for you to decide what to do and what not to do. take as much time as you need to explore new ideas. do not be afraid of the beyond. this is learning to make good choices.29. what is the main purpose of the passage?a. to explain why college life is exciting.b. to persuade you to go to college.c. to describe the importance of college life.d. to offer advice on college life.30. according to the passage, why is it exciting to begin college life?a. because you will learn a lot of knowledge.b. because you will no longer be afraid of challenges.c. because you will make important decisions.d. because you get yourself prepared for your future career and life there.31. the underlined word “know-how” refers to _.a. an understanding of college regulations.b. a brand-new environment.c. practical knowledge concerning college life.d. college rules and regulations.32. which of the following statements is true according to the passage?a. college students should know what they have fought for on campus.b. college students should spend as much time as possible on social activities.c. college students neednt learn from those who went to college before them.d. college students dont need to pay if they repeat or replace a course.【答案】29. d 30. d 31. c 32. a【解析】试题分析:本文列举了大学生活当中应该注意的事项,很明显是在建议当今的大学生要有目的,要有规划,更要充实,不要虚度大学生活。【29题详解】d推理判断题。作者一一列举了大学生活当中应该注意的事项,很明显是在建议当今的大学生要有目的,要有规划,更要充实,不要虚度大学生活。故选d。【30题详解】d细节理解题。从第一段可知,伴随着大学生活的开始,新思想开始出现,新挑战开始面临,新未来开始萌芽,故c项最符合题意。【31题详解】c推理判断题。综合第二段判断,作者指的some of us这类人属于已经很好地吸收了前人大学经验的人,因此他们肯定知道自己该做些什么,不该做什么,也正是对know-how的解释。【32题详解】a推理判断题。综合前两段可知,大学生应该知道在校园里要为什么而奋斗。a项与原文的意思相反,b项太片面了,d项加了“at least”太绝对化,均与题意不符。【名师点拨】关于推理判断题推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如第32小题,推理判断题。综合前两段可知,大学生应该知道在校园里要为什么而奋斗。a项与原文的意思相反,b项太片面了,d项加了“at least”太绝对化,均与题意不符。考点:考查社会现象类阅读dlet us suppose it is now about a.d. 2060. lets make believe it is about 47 years from now. of course, things have changed and life is very different.voyages to the moon are being made every day. it is as easy to take a holiday on the moon today as it was for the people in 1960 to take a holiday in europe. at a number of scenic spots on the moon, many hotels have been built. in order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon, every room has at least one picture window. everything imaginable is provided for entertainment of young and old.what are people eating now? people are still eating food. they havent yet started to take on heir(继承) supply of energy directly as electrical current or as nuclear power. they may some day. but many foods now come in pill form, and the food that goes into the pill continues to come mainly from green plants.since there are several times as many people in the world today as there were a hundred years ago most of our planets surface has to be filled. the deserts are irrigated with water and crops are no longer destroyed by pests. the harvest is always good.farming, of course, is very highly developed. very few people have to work on the farm. it is possible to run the farm by just pushing a few buttons now and then.we are healthier both in our bodies and in our minds, and we know the causes and cure of disease and pain, and it is possible to get rid of diseases. no one has to be ill any more.such would be our life in 2060.33. when was the passage written?a. in about a.d. 2060b. in about 1960c. in about 2013d. in about 201434. according to the passage, what will be on the moon in about a. d. 2060? a. many other animals.b. many tourists.c. many mountains.d. a sea.35. the passage tells us that in 2060, _ on the earth than now.a. there are more pestsb. the crops are getting betterc. there are fewer peopled. there is less water【答案】33. c 34. b 35. b【解析】这是一篇说明文。作者通过对2060年人类生活的描述,为读者勾勒出一幅美好的生活图画:月宫上度假生活,用水浇灌的沙漠,没有虫害的庄稼,健康的绿色食品等等。【33题详解】细节理解题。由第一段第二句let us suppose it is now about a.d. 2060. lets make believe it is about 47 years from now.(让我们假设现在大约是公元2060年。让我们假设是47年后。)可推知本文写于大约2013年;所以c选项是正确的。【34题详解】细节理解题。由短文第二段at a number of scenic spots on the moon, many hotels have been built.(在月球上的一些风景区,已经建造了许多旅馆。)可知到2060年,月球上将会有度假的人们、旅游景点和许多宾馆。因此将会有很多游客。故选b。【35题详解】推理判断题。由第四段since there are several times as many people in the world today as there were a hundred years ago, most of our planets surface has to be filled. the deserts are irrigated with water and crops are no longer destroyed by pests. the harvest is always good.可知到2060年的人口将更多,沙漠用水浇灌,庄稼不再被害虫毁坏,收成总是很好。即在2060年,地球上的庄稼比现在长得更好。故选b。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。how can i fight laziness?lazy people will never gain anything in life. however, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind._36_ many people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. these people have little motivation once they arrive home. laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. by adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day.another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. some people treat their lives as if they were pushed from task to task. others take a more positive approach, viewing each task as a challenge they must overcome alone. _37_some people fight laziness by removing the temptations(诱惑) that surround them. a television in the living room may provide entertainment, but watching too much tv often contributes to laziness. _38_ complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film.laziness can also be a lasting problem at h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年宠物疾病监测AI专家bi备笔试题
- 2025年安全管理技能考试题库解析
- 2025年汽车电子工程师职业技能评定考试试题及答案解析
- 2025年煤矿安全监察员技能水平测验试卷及答案解析
- 2025年篮球裁判员资格考试试题及答案解析
- 2025年安全员安全文明施工培训规范细则细则细则题及答案
- 2025年建筑装饰工程技术员职业技能考试试题及答案解析
- 2025年建筑设备工程师职业资格考试试题及答案解析
- 2025年水管员选拔面试高频问题与答案
- 2025年机械工程师注册执业资格考试试题及答案解析
- DB37T 5059-2016 工程建设地下水控制技术规范
- 智慧安监大数据云平台建设方案
- 商务英语词汇大全
- 人教PEP版(一起)(2024)一年级上册英语全册教案(单元整体教学设计)
- 护士职业防护
- 酒店公共卫生事件应急预案
- 2024-2025学年小学劳动一年级上册人教版《劳动教育》教学设计合集
- DL∕T 1664-2016 电能计量装置现场检验规程
- DL∕T 1455-2015 电力系统控制类软件安全性及其测评技术要求
- 临床护理“三基”应知应会汇编
- 家委会给老师的感谢信
评论
0/150
提交评论