




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
精选文库高中英语阅读理解及答案详解 4 AA child who has once been pleased with a tale likes, as a rule, to have it retold in almost the same words, but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts. It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.A charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad thinking. To prove the latter, one would have to show in a controlled experiment that children who have read fairy stories were more often sorry for cruelty than those who had not. As to fears, there are, I think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. Often, however, this arises (出现) from the child having heard the story once. Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.There are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that giants, witches, twoheaded dragons, magic carpets, etc. do not exist; and that, instead of being fond of the strange side in fairy tales, the child should be taught to learn the reality by studying history. I find such people, I must say so peculiar (奇怪的) that I do not know how to argue with them. If their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girlfriend.No fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.1The author considers that a fairy story is more effective when it is _.Arepeated without any changeBtreated as a jokeCmade some changes by the parentDset in the present解析:细节理解题。根据 It is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better. 可推知此题答案为C。答案:C2According to the passage, great fear can take place in a child when the story is _.Ain a realistic settingBheard for the first timeCrepeated too oftenDtold in a different way解析:细节题。根据this arises (出现) from the child having heard the story once.可推知此题答案为B。答案:B2The advantage claimed (提出) for repeating fairy stories to young children is that it _.Amakes them less fearfulBdevelops their power of memoryCmakes them believe there is nothing to be afraid ofDencourages them not to have strange beliefs解析:细节理解题。根据Familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.可以得出此答案。答案:A3The authors mention of sticks and telephones is meant to suggest that _.Afairy stories are still being made upBthere is some misunderstanding about fairy talesCpeople try to modernize old fairy storiesDthere is more concern for childrens fears nowadays解析:推理判断题。有些人认为神话不现实,都是教孩子一些不存在的东西,会对孩子有不好的影响。作者用虚拟语气作了一个假设,如果这些观点站得住脚的话,可能会出现这样的情况:the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girlfriend.可见持这种观点的人实际上是对神话的一种误解。答案:B4One of the reasons why some people are not in favor of fairy tales is that _.Athey are full of imaginationBthey just make up the stories which are far from the truthCthey are not interestingDthey make teachers of history difficult to teach解析:推理判断题。根据.not objectively true, do not exist可知有些人不赞成神话故事的原因是这些故事是编出来的,远离现实。故选B。答案:BBVery old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them. Their values this cant be repeated too often are not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone in bed, taking no notice of the worms. But is it interfering (干涉) with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.Indeed, the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car, it needs more mechanical maintenance (机械维修,保养) as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. But never forget that such operations are painful experiences, however good the results will be. And at what point should you stop to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by seeking the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate the old body, knowing that it is designed to die? You cant ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while theres life, theres hope.When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.5What does the passage mainly tell us?AThe values are different between the old and the young.BThe moral problems raised by old people.CThe personal freedom for the old.DOld peoples viewpoint on life.解析:主旨大意题。根据文章第1句 Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them及全文内容可知,答案选 B。答案:B6We can know from the first paragraph that _.AVery old people would like to live alone to have more personal freedom.BVery old people are able to keep their room clean.CVery old people like to live with their children.DSocial services have nothing to do with very old people.解析:推理判断题。根据文章第1段最后几句 Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old可知,答案选 A。答案:A7According to the author, which of the following is right?AThe older a person, the more care he needs.BToo much emphasis has been put on old peoples values.CThe human body cant be compared to a car.DIt is easy to provide spare parts for old people.解析:推理判断题。根据文章第2段第2句 The body is like a car, it needs more mechanical maintenance as it gets older可知,答案选 A。答案:A8The underlined word “it” in the last paragraph refers to “_”Atheir money or their healthBthe conclusion you come toCyour talk to the old peopleDwhether age is happy or unpleasant解析:词义猜测题。根据文章最后一句 you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun可知,答案选 D。答案:D人过四十,已然不惑。我们听过别人的歌,也唱过自己的曲,但谁也逃不过岁月的审视,逃不过现实的残酷。如若,把心中的杂念抛开,苟且的日子里,其实也能无比诗意。借一些时光,寻一处宁静,听听花开,看看花落,翻一本爱读的书,悟一段哲人的赠言,原来,日升月落,一切还是那么美。洗不净的浮沉,留给雨天;悟不透的凡事,交给时间。很多时候,人生的遗憾,不是因为没有实现,而是沉于悲伤,错过了打开心结的时机。有人说工作忙、应酬多,哪有那么多的闲情逸致啊?记得鲁迅有句话:“时间就像海绵里的水,只要挤总是有的。
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025安徽宣城市广德市国有资产投资经营有限公司下属公司招聘11人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2025广西玉林市福绵区樟木镇人民政府招聘代理服务记账中心编外人员2人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025第十三届贵州人才博览会沿河土家族自治县县管国有企业引才17人模拟试卷附答案详解
- 2025春季福建农信招聘模拟试卷及完整答案详解
- 2025甘肃兰州中核五〇四医院招聘护理员模拟试卷及参考答案详解一套
- 浙江国企招聘2025宁波市镇海产业投资私募基金管理有限公司招聘面谈笔试及核减招聘指标笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025陕西西安泵阀总厂有限公司招聘17人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025广东韶关市始兴县太平镇人民政府青年就业见习基地招募见习人员15人考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 2025重庆市南川区惠农投资有限公司招聘25人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025贵州黔西南州望谟县斌顺运输服务有限公司招聘11人笔试历年参考题库附带答案详解
- 劳动关系管理课件下载
- 违法用地属地管理办法
- 乡村医生考试试题及答案
- 上海崇明县2025年公开招聘农村(村务)工作者笔试题带答案分析
- 残疾人旅客航空运输培训
- 学大教育新员工入职培训
- 医德医风培训课件内容
- 2025年山东省淄博第十一中学高一下学期6月学业水平合格考模拟考试历史试题(含答案)
- DB3301T 0461-2024电动自行车停放充电场所消防安全管理规范
- 渔船合伙投资协议书
- 大坝帷幕灌浆及充填灌浆施工方案
评论
0/150
提交评论