




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语篇速测(二)完形填空+阅读理解(b)+任务型阅读(限时:30分钟).2019日照改编完形填空it was mollys job to hand her father his paper lunch bag each morning before he left home to work.one morning, besides his 1 lunch bag, molly handed him a second paper bag, which looked a bit old. “why two bags?” her father asked. “the other is something else,” molly answered. “whats in it?” “just something. take it with you.”he put 2 paper bags into his briefcase(公文包), kissed molly and rushed off. at noon he opened mollys bag and took out all the things: a small teddy bear, 2 tiny shells(贝壳), 5 small stones, and 12 coinsthe 3 father smiled, finished eating, and swept the things into the wastebasket, mollys things in the bag included, and then put himself into the afternoon work. that evening, molly ran up to him 4 he was reading the newspaper. “wheres my bag?” “whats your bag?” “the one i gave you this morning.”“i 5 it at the office. why?” “i forgot to put this 6 in it,” she said. “and, besides, daddy, the things in the bag are the things i really likei thought you might like to 7 with them. you didnt lose the bag, did you, daddy?”“oh, no. i just forgot to bring it home,” he 8. while molly hugged(拥抱) her fathers neck, he opened the note that read “i love you, daddy.” molly had given him her 9all that a 7-year-old held. love in a paper bag, and he 10 it. he had even thrown it in the wastebasket. so back he went hurriedly to the 11. just before the night cleaner, he found all the things back and carried the bag home 12. after dinner, he asked molly to tell him about the things in the bag. it 13 a long time to tell. 14 had a story or a memory. the life journey with the people we love is all that really matters. it is such a simple 15, but it is so easily forgotten.()1.a.usualb.newc.spared.warm()2.a.allb.bothc.somed.many()3.a.angryb.carefulc.busyd.strict()4.a.sinceb.tillc.asd.because()5.a.forgotb.hidc.keptd.left()6.a.letterb.messagec.diaryd.note()7.a.playb.jokec.talkd.deal()8.a.liedb.promisedc.noddedd.agreed()9.a.coinsb.stonesc.shellsd.treasures()10.a.cleanedb.missedc.threwd.dropped()11.a.schoolb.officec.shopd.home()12.a.worriedlyb.activelyc.carefullyd.luckily()13.a.spentb.paidc.costd.took()14.a.anythingb.nothingc.everythingd.something()15.a.ruleb.truthc.idead.way. 阅读理解toothpaste(牙膏) does more than just keep our teeth bright and white. it can be used wisely in many other ways. here are some useful tips that can save us time and money. if you follow them, you will have a fresh smell of using toothpaste!clean a dirty mirrorif you want to clean a dirty bathroom mirror, try to put a bit of toothpaste on the mirror and wipe it dry. the glass can be cleaned up beautifully. and doing this can also stop the mirror from fogging. then you can still see yourself in the mirror after taking a shower.remove the unpleasant food smellhave some bad food smell, like the smell of onions or fish, on your hands? you can remove it by washing your hands with toothpaste. youll be fresh-smelling in no time.make your sports shoes whiterthis time, clean your sports shoes by yourself, not by your mother. wipe some toothpaste around your shoes and then clean it with a wet cloth. see? your shoes are white as new!1.what does the passage mainly tell us about?()a.how to buy the toothpaste.b.how to choose the toothpaste.c.how to use toothpaste wisely.d.how to sell the toothpaste.2.how many ways can you save your time and money by using toothpaste?()a.one. b.two.c.three. d.four.3.if there is some smell of fish on your hands, what can you do?()a.wash hands with soap.b.wash hands with toothpaste.c.eat some onions.d.brush teeth with toothpaste.4.the passage doesnt tell us that .()a.toothpaste can clean a dirty mirrorb.toothpaste can remove the food smellc.toothpaste can make our rings become new againd.toothpaste can remove the fish smell5.where can we probably find the passage?()a.in a science magazine.b.in an amusement magazine.c.in a history book.d.in a maths book. 任务型阅读a2020原创that year, i was a grade 2 student. falling off the stairs hurt me in the head. almost everyone thought i was dead. but they were wrong. however, it was difficult to get back to normal(正常的) life. i had to leave school and learn everything, walking, talking, and maths. to help me with that task, mrs pillar volunteered to come to the hospital and later to my house once a week. we began with basic maths skills. as time passed by, i made progress.i remembered very vividly how she came to my home on sundays, sat with me at the kitchen table, and threw different coins on the table. she asked me to show her 38 cents, 17 cents, 63 cents. it was challenging, but she also made it fun.after a year and a half, i had progressed a lot, both in body and mind, to return to school. seven years later, i graduated from the university of texas at the top of my class.as years went by, i always kept in touch with mrs pillar. unluckily, one day my parents told me that mrs pillar had been in hospital because she suffered a stroke(中风).now it was my turn to help her. mrs pillar lay in bed, unable to speak and know anybody around. i pulled some coins out of my pocket, dropped them on her bed, and asked her to show me 12 cents. the nurse thought that my action was very strange until one day mrs pillar smiled happily as i began working with herjust as she had worked with me years before. she made progress every day and was moved out of icu(重症监护室) and finally out of hospital. one day, i called to wish her a happy new year. she spoke into the phone excitedly, “happy new year to you and your family, michael. thank you for everything youve done for me.” i quickly said, “thank you for everything youve done for me.”mrs pillar was one of my grade 2 teachers, but she taught me so much more about life than only maths.根据上面短文的内容回答问题(每个小题答案不超过6个单词)。1.which part of the writers body was hurt after falling off the stairs? 2.was it easy for the writer to live normally because of the fall? 3.where did mrs pillar give the writer maths lessons at his home? 4.how long was it from the fall till his graduation from the university? 5.what do you think of mrs pillar? b2019淮安drones(无人机) are like planes, but come in many shapes and sizes. they have no pilots and are controlled from outside the drones. during these years, they have been used to attack(进攻) enemies or move goods in dangerous areas.now small drones are a part of peoples lives. for example, people use drones to take photos or make videos. besides, a drone delivery(投递) service has proved successful.online store jd can use drones to deliver small packages(包裹). it has built several drone stations so that it can load(装载) and deliver its packages.drones have made our shopping experience different. we can order a new coat in the early morning and it will be delivered before we finish breakfast.bizzby sky, a uk company, has created a delivery service for small goods. open a smartphone app(应用软件), enter your address, set a time and pay enough money for the delivery service. then in minutes, a drone will do tasks for you.however, any drone company needs government permission(允许) to fly its drones in many countries. we believe we will see more and more drones with goods fly in the sky very soon.根据上面短文内容填空。1.drones are like planes, but come in many . they have been used in some fields, such as attacking enemies or in dangerous areas. 2.drones can to take photos or make videos by people. besides, a drone delivery service has proved to be another . 3.several have been built by jd to have its packages loaded and . 4.if you open a smartphone app, enter , set a time and enough money on the delivery service, a drone will do tasks for you. 5.todays shopping experience isnt the old one because of drones. however, no drone company can fly its drones getting government permission in many countries.【参考答案】.主旨大意 本文是一篇记叙文。讲述了一个女孩把自己最喜欢的玩具给爸爸,希望爸爸也喜欢玩它们,可是爸爸差点丢掉了女儿的这份爱。文章告诉我们要珍惜所爱的人生活中的点点滴滴。1.a考查形容词辨析。usual意为“平常的”;new意为“新的”;spare意为“空闲的”;warm意为“温暖的”。根据上文“it was mollys job to hand her father his paper lunch bag each morning”可知,交给爸爸的是常用的那个午饭袋。2.b考查不定代词辨析。根据上文“why two bags?”可知是两个袋子,故用both。3.c考查形容词辨析。根据上文“rushed off”及下文“and then put himself into the afternoon work”可知爸爸很忙。4.c考查连词辨析。根据下文“he was reading the newspaper”可知,需用连词as(当的时候)引导句子,故选c。5.d考查动词辨析。表示“把某物忘在某地”需用leave。6.d考查名词辨析。letter意为“信件”;message意为“信息”;diary意为“日记”;note意为“便签”。根据下文“he opened the note that read”可知选d。7.a考查动词辨析。表示“玩”用play with。8.a考查动词辨析。lie意为“说谎”;promise意为“许诺”;nod意为“点头”;agree意为“同意”。结合上文“swept the things into the wastebasket, mollys things in the bag included”可知,爸爸说谎了。故选a。9.d考查名词
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 河北省蠡县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 河北省广宗县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 2025年地震监测测绘合同书模板
- 2025版食堂承包合同补充协议范本(含节假日特殊服务)
- 2025版事业单位教职工合同制聘用规范范本
- 2025年度生态旅游用地地基买卖合同范本
- 2025年度成都二手房交易税费计算及缴纳指导合同
- 2025年度电子劳动合同智能语音服务合同
- 2025年度城市绿化养护与植物保护合同范本
- 2025房地产剩余价值抵押与养老产业投资合同
- 迷彩九月+启航青春+课件-2025-2026学年高一上学期开学军训动员主题班会
- 2025年暑期教师研修心得-研修蓄力笃行致远
- 2024年陕西事业单位联考A类综合应用能力试题及答案
- TCCEAS001-2022建设项目工程总承包计价规范
- 大学普通化学-课件文档
- 漆黑的魅影-精灵分布图鉴
- 小学语文分层作业设计
- 《只有一个地球》说课课件课件
- 200T钻具点压校直机技术方案
- 挡土墙计算书(共19页)
- 供配电技术实验指导书(09318)
评论
0/150
提交评论