2020牛津高考英语一轮复习 Unit2 课时作业(附详解)牛津版必修1_第1页
2020牛津高考英语一轮复习 Unit2 课时作业(附详解)牛津版必修1_第2页
2020牛津高考英语一轮复习 Unit2 课时作业(附详解)牛津版必修1_第3页
2020牛津高考英语一轮复习 Unit2 课时作业(附详解)牛津版必修1_第4页
2020牛津高考英语一轮复习 Unit2 课时作业(附详解)牛津版必修1_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2020;2020牛津高考一轮复习 必修一 Unit2 课时作业(附详解).单项填空(建议用时8)1(2020;2020河北名校联考)Is there a hospital around _ I can get some medicine for my wounded hand?Athat BwhichCwhere Dwhat解析:考查定语从句的引导词。句意:附近有没有我可以为自己受伤的手拿一些药的医院呢?先行词是a hospital,关系词在定语从句中充当的是地点状语,故用关系副词where。答案:C2(2020;2020南京模拟)She insisted that she _ not guilty,but we insisted that she _ into prison.Awas;be put Bbe;was putCshould be;was put Dwas;should put解析:句意:她坚持说她没犯罪,但我们坚决要求把她关进监狱。insist作“坚持说”解时后跟宾语从句用陈述语气,而作“坚决要求”时,后跟宾语从句时用虚拟语气。答案:A3(2020;2020江苏四市联考)With prices _ going up,it is sometimes difficult for us to make ends meet on our small income.Akept BkeepingCto keep Dbeing kept解析:句意:随着价格不断上涨,凭我们微薄的收入我们有时很难做到收支相抵。在with复合结构中,prices与keep going up为主动关系,故用现在分词keeping作宾语补足语。答案:B4_ opening ceremony of the 2020;2020 Shanghai Expo really gave the world _ big surprise.AThe;a BThe;theC不填;a D不填;the解析:考查冠词的用法。第一空用the,表特指;surprise此处用作可数名词,意思是“令人惊奇的事”,所以第二空前面用不定冠词。答案:A5The children were left _ of a neighbour when their parents were on holiday.Ain charge Bin the chargeCunder charge Dat charge解析:根据句意可知,孩子们是被邻居照料的,in the charge of sb.由某人负责/照料。答案:B6Im sorry I didnt help you out.Never mind._,you have tried your best.AAbove all BIn allCAt all DAfter all解析:句意:很抱歉我没有帮助你摆脱困境。没关系,毕竟,你尽力了。after all毕竟,终究;above all首要的是;in all总共;at all全然。答案:D7The students are forbidden,unless they have special passes,_after 11 pm.Ato stay out Bof staying outCstaying out Dnot to stay out解析:本题考查forbid sb.to do sth.的被动形式sb.be forbidden to do sth.,重点在于unless从句分割了forbid的用法。要特别注意分清句子结构。答案:A8(2020;2020宁波统考)Mrs.White is supposed _ for China last week.Ato have left Bto be leavingCto leave Dto have been left解析:根据句中的时间状语last week可知本句表示过去的情况,用be supposed to have done sth.表示过去本应该做某事而实际上没有做。答案:A9(2020;2020杭州模拟)We _ last night,but we went to the concert instead.Amust have studied Bmight studyCshould have studied Dwould study解析:句意:我们昨晚本应该学习,但是我们却去听音乐会了。should have done本应该做某事(而实际上未做)。答案:C10(2020;2020河北四市模拟)Though the NMET is drawing near day by day,I still find I have so much to learn,to revise,to memorize and to analyze but without enough time.Oh,dear,everything seems to be _.Ain a row Bin a messCin a mas s Din a queue解析:句意:尽管高考一天天临近,我仍发现有许多东西要学习、复习、记忆和分析,但却没有足够的时间。天哪,一切好像一团糟。in a mess混乱,杂乱。答案:B11(2020;2020温州模拟)_ youve got a chance to go abroad for further study,why not seize it?ANow that BAs thoughCIn case DEver since解析:句意:既然你有机会出国深造,为什么不抓住它呢?now that既然;as though好像;in case倘使;ever since自从以来。答案:A12(2020;2020唐山一中模拟)The big mudslide caused great _ to the people living in Zhouqu,Gansu Province,_ some of them homeless.Adestroy;left Bdamage;leavingCruin;having left Dwound;leaving解析:句意:巨大泥石流给住在甘肃舟曲的人们造成很大危害,使一些人无家可归。cause great damage to给造成很大危害。leaving some of them homeless为现在分词短语作结果状语,表示自然而然的结果。答案:B13(2020;2020南昌模拟)Nobody noticed the thief slip into the house because the lights happened to _.Ago out Bgive inCturn in Dput up解析:句意:没有人注意到小偷溜进了房子因为灯碰巧灭了。go out熄灭;give in屈服,让步;turn in上交,交回;put up举起,张贴。答案:A14Mary is taking the final exam tomorrow.No wonder she_until 1200 last night.Astayed out Bstayed upCworked on Dworked out解析:句意:“玛丽明天要参加期末考试。”“难怪她昨晚熬夜到12点钟。”stay up“熬夜,不睡觉”,符合句意。答案:B15(2020;2020湖南师大附中模拟)The parents suggested _ in the hotel room but their kids were anxious to camp out during the trip.Asleep Bto sleepCsleeping Dhaving slept解析:句意:家长建议旅行期间住在宾馆里,而他们的孩子们希望在外面露宿。suggest doing sth.建议做某事。答案:C.完形填空词数 367 难度系数 建议用时 17It was a bitter, cold evening in northern Virginia many years ago. The old man was waiting for a ride across the _1_. The wait seemed _2_.At last he heard the slight, steady rhythm of approaching hooves (马蹄) coming along the frozen path. Anxiously, he _3_ as several horsemen came around the bend (转角处). He let the first one _4_. Then another, and another. Finally, as the _5_ rider neared the spot where the old man sat like a snow statue, the old man _6_ the riders eye and said, “Sir, would you mind giving an old man a ride to the other side? There doesnt appear to be a way by _7_.”The rider replied, “Sure,” Seeing the old man was unable to _8_ his halffrozen body from the ground, the horseman got down and helped the old man onto the horse. The horseman took the old man not just across the river, but to his destination.As they neared the tiny but cozy (舒适的) cottage, the horsemans _9_ caused him to ask,“Sir, I notice that you let several other riders go by without making a(n) _10_ to get a ride. Then I came up and you _11_ asked me for a ride. Im curious why, on such a bitter winter night, you would wait and ask the last rider. _12_ I had refused and left you there?”The old man replied,“Ive been _13_ here for some time. I think I know people pretty good.” He continued, “I looked into the eyes of the other riders and immediately saw there was no _14_ for my situation. But when I looked into your eyes, _15_ was clear. I knew, _16_, that your gentle spirit would _17_ the opportunity to give me help in my time of _18_.”Those heartwarming comments _19_ the horseman deeply.“Im most grateful for what you have said,” he told the old man. “May I never get too busy in my own affairs that I _20_ to respond to the needs of others with kindness and compassion.”With that, Thomas Jefferson turned his horse around and made his way back to the White House.1A.townBriverCcountry Disland解析:从第三段最后一句not just across the river 可知B正确。答案:B2A.meaningless BuselessCcareless Dendless解析:通常等待的人都会觉得时间过得慢,而这样寒冷的夜晚就更漫长,另外下段的at last,以及后面的老人都冻僵了的描写都是线索。 所以D正确。答案:D3A.watched BaskedCwaved Dapproached解析:从第五段老人解释他为什么只向最后一位骑手求助的原因可以看出,他是根据这些骑手的眼神做出判断的,所以watch正确。 从第四段wait and ask the last rider 可知在看到最后一位骑手前,他没做什么, 而且他都冻僵了也没法走动, 所以其他选项都不正确。答案:A4A.come over Bget offCpass by Dtake off解析:根据第四段I notice that you let several other riders go by.可判断。答案:C5A.coming BleavingCnext Dlast解析:从第四段wait and ask the last rider可知。答案:D6A.missed BcaughtCavoided Dsaw解析:词组“catch sbs eye” means to look at someone at the same moment that they are looking at you, 意思是于某人对视。而第五段老者的解释:I looked into your eyes 也证明了这点。 See ones eye 只是说看到某人的眼睛, 而且用eye的单数也不合理。答案:B7A.bus BcarCfoot Dhorse解析:明显是走路走不到,从最后一段Thomas Jefferson, the White House 也可以知道那时候还没有bus 和car。答案:C8A.feel BpushClift Dstand解析:因为冻僵了, 所以起不来, 所以lift 正确。push 是推,所以错。stand搭配错误。答案:C9A.honesty BcourageCenthusiasm Dcuriosity解析:从后面的Im curious 可知D正确。答案:D10A.choice BstopCeffort Dscene解析:从第四段wait and ask the last rider 可知在看到最后一位骑手前, 老人没做什么, 所以effort“努力”正确。答案:C11A.immediately BhurriedlyCfriendly Dstrangely解析:从第五段末尾老者解释的话中点明了最后一位骑手的眼神中他看出了他的gentle spirit 会乐意帮助他, 说明立刻作出了决定, 而从整个求助可以看出老者一点都不慌张,所以排除B, 而friendly意思似乎正确, 但是形容词,不可以修饰动词。答案:A12A.What about BWhat ifCHow come DIf only解析:骑手是对老者的镇定和选择很好奇, 就问他他怎么知道他一定会帮忙呢? 如果他拒绝帮忙呢?所以what if 正确。how come怎么会; if only 要是(就好了);what about.怎么样。答案:B13A.in BoutCaround Dbeyond解析:around 指住在这一带有很久了。 B、D和上下文根本说不通。如果用in就是强调在里面,所以也不对。答案:C14A.concern BdoubtCchance Dreason解析:可以看出老人发现只有最后一位骑手充满善意和同情心,而其他的骑手眼中看不出对他的状况有丝毫的关心,所以A正确。答案:A15A.meaning BkindnessCseriousness Dhelp解析:参见上题解析。答案:B16A.then and there Bfor a momentCall of a sudden Dsooner or later解析:只一眼就很明了,所以是老人当时当地就明白了可以向他求助。答案:A17A.offer BcreateCfind Dwelcome解析:有同情心的人欢迎这样帮助别人的机会。 offer提供;create创造, 但是都不符合文中的情况。答案:D18A.need BdangerCfortune Dhappiness解析:老人处于需要帮助的情况,所以选need。答案:A19A.influenced BexcitedCtouched Dhit解析:从骑手的回答可看出他很感动。答案:C20A.happen BtryCdisagree Dfail解析:fail to 不能做到, 或者做不到。May I never. 意思是希望我永远不会太忙以至于不能回应别人的需求。答案:D.任务型阅读/任务型读写(建议用时14)(2020;2020江苏扬州中学模拟)The EXPO theme,“Better City,Better Life”,highlights the new thinking,new technologies and new practices for achieving healthy and sustainable urban living.Guided by these concepts,the New Zealand Pavilion will follow the theme,“Cities of Nature,Living between Land and Sky”The aim of the pavilion is to present a welcoming vision of a nation that is working hard to bring its cities into a sustainable balance with nature;a country in which natural beauty,the inspiration that it brings,and the lifestyles that it permits,can exist alongside and contribute to a modern and creative first world economy.In its form and content the pavilion takes inspiration from the Maori creation story in which the god Tane separated his parents,the Sky and the Earth,to create space both for the natural world and for human beings.The locationThe pavilion will be located in one of the prime sites at the expo,close to the host countrys pavilion and alongside the enormous theme pavilion.It will neighbor on the main walkway and will be seen by virtually every visitor to the EXPO.The designDesigned and built by international project management company Coffey Projects,the distinctive wedgeshaped pavilion will have a projected capacity of 40,000 visitors per day.It will cover approximately 75 percent of a 2000 squaremetre corner site,close to both the China Pavilion and the China Theme Pavilion,and beside the main elevated walkway.Two of the visitor experience areas:Cities of NatureExperiencing Inside the wedge,visitors will walk along a winding ramp(斜坡) that gradually rises up,taking them through a “day in the life” of a New Zealand family in a composite New Zealand city in a natural setting: from the mountains to the sea,past farmlands and bush and back towards the mountains,through a beachhouse,a school classroo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论