《学案与测评》山东省、江西省2020高中英语能力测评 必修2_第1页
《学案与测评》山东省、江西省2020高中英语能力测评 必修2_第2页
《学案与测评》山东省、江西省2020高中英语能力测评 必修2_第3页
《学案与测评》山东省、江西省2020高中英语能力测评 必修2_第4页
《学案与测评》山东省、江西省2020高中英语能力测评 必修2_第5页
已阅读5页,还剩50页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课后能力测评(一). 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。字数:343完成时间:15分钟难度:It was a test all of us would hope to pass, but none of us really wants to take. A masked gunman points his weapon at a Christian and asks “Do you _1_ God?” She knows that if she says “yes,” shell pay with her _2_. But unfaithfulness to her Lord is unthinkable.So, with what would be her last _3_, she calmly answers “Yes, I believe in God.”As you may have guessed, the event Im _4_ took place last Tuesday in Littleton, Colorado.As the Washington Post _5_, the two students who shot 13 people, Eric Harris and Dylan Klebold, did not _6_ their victims at random(随意)they were _7_ out of ugly prejudices(偏见)Media coverage has _8_ the killers hostility(敌意) toward racial minorities and athletes, but there was another group the pair _9_ every bit as much, if not more: Christians. And, there were plenty of them to hate at Columbine High School. According to some _10_ eight Christiansfour Evangelicals and four Catholicswere killed.Among them was Cassia Bernall. And it was Cassia who made the dramatic _11_ Ive just describedfitting for a person whose _12_ movie was “Brave heart” in which the hero dies a martyrs(殉教的) _13_.Cassia was a 17-year-old junior with long blond hair, hair she wanted to _14_ and have made into wigs(假发) for cancer patients who had _15_ their hair through chemotherapy(化疗). She was _16_ in her youth group at West Pools Community Church and was known for _17_ a Bible to school.Cassia was in the school library reading her Bible when the two young killers _18_. According to witnesses, one of the killers _19_ his gun at Cassia and asked, “Do you believe in God?” Cassia _20_ and then answered, “Yes, I believe in God.” “Why?” the gunman asked. Cassia did not have a chance to respond;the gunman had already shot her head.1. A. believe inB. care forC. fight againstD. rely on2. A. money B. belief C. life D. happiness3. A. sight B. words C. note D. picture4. A. asking B. watching C. noticing D. describing5. A. reported B. wrote C. asked D. watched6. A. choose B. kill C. ask D. put7. A. killing B. walking C. acting D. making8. A. taken on B. focused on C. opposed to D. cared about9. A. liked B. noted C. got D. hated10. A. accounts B. papers C. policemen D. articles11. A. speech B. decision C. notes D. reports12. A. favourite B. colour C. black D. long13. A. life B. death C. hero D. belief14. A. dress up B. put up C. cut off D. make smart15. A. brightened B. lost C. burnt D. thickened16. A. active B. hidden C. lazy D. tall17. A. writing B. carrying C. reading D. sending18. A. came over B. went over C. drove in D. burst in19. A. put B. drew C. pointed D. showed20. A. paused B. stood C. smiled D. walked. 阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A字数:326完成时间:6分钟难度:Is crying good therapy (疗法)? Experts say yes. Having a good weep at the weekend is becoming more and more popular among office workers in China.“I need to cry to let my feelings out”, said 23-year-old Gao Meng, a smart-ooking young woman. “I remember one day when I got home I felt so down but had no one to talk to so I just curled up (蜷缩) with my teddy bear and cried myself to sleep,” Gao said. The next day, she said, she felt much better and life seemed not so bad after all.Because crying is taken as a sign of weakness, people make a great show of being strong and not displaying emotion. Psychologists and medical practitioners agree that crying is beneficial for mental health but people still regard it as a sign of failure and bottle up their feelings. A famous Chinese author once said to cry is normal, and even brave. Those who display their emotions can deal with their troubles bravely after the tears dry while those who soldier on let problems fester.In the Chaoyang district of Beijing, there is a special place for people to cry their sadness out. It is called “Cry Bar”. On the door of each of its “cry rooms” there is a saying encouraging people to let the tears flow freely.“Crying is a kind of therapy, but it needs some direction,” said Milulu, a psychologist. “People should realize the point of crying is to relieve pressure, but some of the young people who come to the Cry Bar simply sit and weep. The purpose of crying is to make it easier to improve your life after the tears dry, not to get lost in bad memories.”“Crying is only one way of relieving pressure, and we need to face problems squarely (正面地) and solve them once the tears have dried,”said Milulu.1. Crying _ made Gao Meng feel better.A. with some friend B. all the night with a toyC. during her sleep D. in bed before sleep2. According to the 3rd paragraph, people usually make great efforts to_.A. get rid of their sadnessB. bottle up their feelingsC. act on psychologists adviceD. face their troubles bravely3. What does the underlined word “fester”in the third paragraph mean?A. Get worse. B. Appear easier.C. Be covered up. D. Come to an end.4. What should the customers do at the Cry Bar?A. Think of every sad experience theyve had and cry.B. Keep crying as loudly and long as possible.C. Satisfy any desire to cry or weep until it is gone.D. Hold back their tears until they can but cry.5. From the text, we can learn that crying _.A. is the only way to relieve pressureB. must help to solve problemsC. means facing problems squarelyD. can weaken sad feelingsB字数:221完成时间:10分钟难度:If you do not use your arms or your legs for some time, they become weak; when you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows that. Yet many people do not seem to know that memory works in the same way. When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough chance to become strong. If a friend says that his arms and legs are weak, we know that it is his own fault(过错). But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents are to blame(受责备), and few of us know that it is just his own fault. Have you ever found that some people cant read or write but usually they have better memories? This is because they cannot read or write and they have to remember things; they cannot write down in a little notebook. They have to remember days, names, songs and stories; so their memory is the whole time being exercised. So if you want to have a good memory, learn from the people: Practice remembering.6. The main reason for one is poor memory is that _.A. his father or mother may have a poor memoryB. he does not use his arms or legs for some timeC. his memory is not often usedD. he cant read or write7. If you do not use your arms or legs for some time _.A. you cant use them any moreB. they will become strongerC. they become weak and wont become strong until you use them againD. they will become neither stronger nor weaker8. Which of the following is NOT true?A. Your memory works in the same way as your arms or legs.B. Your memory, like your arms or legs, becomes weak if you dont give it enough chance for practice.C. Dont learn how to read and write if you want to have a better memory.D. A good memory comes from more practice.9. Some people cant read or write, but they usually have better memories, because _.A. they have save much troubleB. they have saved much time to remember thingsC. they have to use their memories all the timeD. they cant write everything in a little notebook10. Which is the BEST title for this passage?A. Dont Stop Using Your Arms Or LegsB. How To Have a Good MemoryC. Strong Arms And Good MemoriesD. Learn From the People. 阅读表达阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。字数:210完成时间:10分钟难度:Do you like chocolate? Most people do. Some like it in bars. Others just like big squares of it.Say you just got a box of chocolate. Which piece do you pick first? A study carried out by a professor in the University of Virginia showed that peoples choices of chocolates show their personality. If you choose a round piece, you are a person who likes to party. If you select an oval shape, you are a person who strives(努力). You like to make things and push yourself to be successful. Picking a square shape shows that this is an honest and truthful person you can depend on.What kind of chocolate do you pick? Maybe you like milk chocolate. This shows you have warm feelings about the past, while dark chocolate means something elsethe person who chooses it _. What about white chocolate? Would you like to choose it? If so, you may find it hard to make up your mind. Those who like chocolate with nuts are people who like to help others.Do you believe these ideas? Can chocolate tell all these things? It doesnt matter. There_is_one_sure_thing_about_eaters_of_chocolatesthey_eat_it_because_they_like_it.1. What is the BEST title of the text? (no more than 8 words)_2. Which sentence in the text can be replaced by the following one?In that case, it will be difficult for you to make a decision._3. Fill in the blank in the third paragraph with proper words or phrases.(no more than 6 words)_4. Whats the writers attitude towards the information about chocolate in the text?(no more than 15 words)_5. Translate the underlined sentence in the last paragraph into Chinese._课后能力测评(一). 1. 解析:选A。联系下文“Yes, I believe in God.”可知,此处是问是否相信上帝。care for关心;在乎,fight against反对, rely on依靠。2. 解析:选C。联系后文可知,因为她说了相信上帝,她献出了自己的生命,因此此处说她以自己的生命作为代价。3. 解析:选B。联系文章最后两句“Cassia did not have a chance to respond;the gunman had already shot her dead”可知,“我相信上帝”是它说的最后一句话。4. 解析:选D。联系上文的内容可知,那是“我”对事件的描述。5. 解析:选A。联系空前的the Washington Post可知,华盛顿邮报对此事进行了报道。6. 解析:选A。联系空后的out of ugly prejudices可知,他们对受害者是有选择的。7. 解析:选C。根据文意可知,他们是出于丑恶的偏见才采取这样的行动的。8. 解析:选B。媒体集中于杀人者对少数种族和运动员的仇视,其实也有其他原因。9. 解析:选D。联系空前的hostility和空后的as much可知,他们对基督徒的仇视一点也不少。10. 解析:选A。空后是具体的数字,因此这里讲的是统计数字。11. 解析:选B。the dramatic decision在这里指的是宁愿被杀死,也要说自己信奉上帝的生死抉择。12. 解析:选A。联系下文“in which the hero dies a martyrs(殉教的) _13_ (death)”可知,因为勇敢的心的主人公为教义而死,与自己有同样的信仰,因此这是她最喜欢的电影。2. 解析:选B。细节理解题。根据第三段第一句可知,make a great show of doing sth.意为“极力装出某种样子”。3. 解析:选A。词义猜测题。由表示对照的while可知,let problems fester与deal with their troubles bravely的意思是相反的。故选A。4. 解析:选C。推理判断题。根据第四、五段可知,为了relieve pressure,既要let the tears flow freely,又不能get lost in bad memories,想哭就毫不掩饰地哭出来,没有了想哭的感觉就不要再哭了。5. 解析:选D。推理判断题。根据文意可知,哭只是调节心情的一种方法既不是唯一的方法,也不意味着能够正视问题,更不等于解决问题。6. 解析:选C。推理判断题。根据“When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it”可推出答案为C。7. 解析:选C。细节理解题。根据“when you start using them again, they slowly become strong again”可知,答案为C。8. 解析:选C。推理判断题。根据文章内容可知,A、B、D三项均正确,只有C项错误。9. 解析:选C。细节理解题。根据“This is because they cannot read or write and they have to remember things”及“.so their memory is the whole time being exercised”可知,答案为C。10. 解析:选B。标题归纳题。本文主要讲记忆力不是天生的,而是靠后天培养的,所以应选B。. 1. Chocolates and personality/Choices of chocolate show your personality2. If so, you may find it hard to make up your mind.3. looks forward to the future4. The writer does not think it matters whether you believe the information or not.5. 对于吃巧克力的人来说,有一点是肯定的,他们吃就是因为喜欢。必修2课后能力测评(二) . 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。字数:313完成时间:15分钟难度:10-year-old John ran bare foot out of the door on a windy, cold day in February and he _1_ straight for the 125-foot electric tower behind their home. The tower carried 230,000 volts through its silver wires but John wasnt _2_ of the danger. He had suffered from a mental illness, a condition that separates him from reality,_3_ him to live within his own _4_. That day his thoughts were set on climbing to the top of that tower, touching the sky and feeling what it was like to _5_.His seventeen-year-old brother, James, who had always been close by, watching him and making sure that no _6_ came to him,_7_ to realize that he was missing this time.John had already _8_ the handrails(栏杆) and was making his _9_ to the sky by the time James _10_ him. James understood the _11_ of the electrical tower but he chose to follow his younger brother up each gray rail, trying not to look _12_,all the way to the top. James finally _13_ his brother and held him tightly with his right hand. With his left hand, he held on to a metal bar to help stabilize(固定) them _14_.The minutes lengthened into hours _15_ they balanced on a three-inch rail. James sang songs to _16_ his own beating heart and to draw his brothers attention away from the rescue action taking place _17_.Hundreds of people gathered at the base of the tower and they looked like ants to James. Helicopters(直升飞机) began to circle overhead and emergency trucks rushed to the _18_.When secured with a safety line, the brothers and their rescuers were carefully lowered to the ground, the crowd below burst out _19_. They witnessed the _20_ of a 17-year-old boy named James.1. A. looked B. headed C. cared D. sent2. A. aware B. proud C. sure D. afraid3. A. teaching B. allowing C. coaching D. forcing4. A. words B. opinions C. thoughts D. ideas5. A. run B. fly C. rush D. walk6. A. harm B. wound C. fear D. damage7. A. refused B. headed C. pretended D. failed8. A. removed B. cleared C. overcome D. occupied9. A. way B. trip C. tour D. journey10. A. caught B. saved C. found D. recognized11. A. usage B. danger C. effect D. height12. A. left B. right C. up D. down13. A. reached B. touched C. fetched D. found14. A. either B. both C. all D. each15. A. before B. till C. where D. as16. A. stop B. rest C. calm D. resist17. A. below B. nearby C. ahead D. around18. A. land B. space C. center D. scene19. A. cries B. cheers C. laughter D. shouts20. A. carefulness B. friendliness C. braveness D. unselfishness. 阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A字数:273完成时间:4分钟难度:Dear Mark,You may consider this an anonymous(匿名的) testimonial.We came to your seminar(研究班) with many difficulties and near violent anger, definitely emotionally violent. After taking your course we learned and practiced many of the techniques and principles you taught in the seminar we attended last year. It not only saved our relationship but improved our individual lives. For months and months we had all your rules taped to our walls (with 3M temporary double-sided removable pad tabs) in the bathroom above the sink, on the fridge and in my office and in the utility room. They kept reminding us of the proper ways to handle conflict and it has curtailed the damaging effects of emotional escalation(扩大) that really ruined any chance to a loving peaceful life. Although we both are far from where wed like to be, we are thousands of miles ahead of the painful place where we were before attending your course. Spending the time with you and other couples helped us see that we were not alone and encouraged us to move through this awful phase of our relationship to a happier and more satisfying relationship. We were both motivated to learn and sincerely when we came. We participated honestly and we received great rewards then and now. I believe that we have integrated your techniques into our lives to our benefit.Thank you for your lifes work and course that has helped us grow and create a relationship that is so much more satisfying and pleasant.We appreciate your part in our lives.Yours,Bill & Lori1. The passage above can be best regarded as a letter of _.A. appreciation B. apologyC. recommendation D. suggestion2. When the writers first came to the seminar, _.A. their relationship nearly came to an endB. they had lost hope in lifeC. they had lost the desire to learn something newD. they had just got to know each other3. People attending the seminar mentioned in the letter wanted to learn_.A. how to improve their interpersonal skillsB. how to control their bad emotionsC. how to deal with difficulties in their workD. how to make a successful career4. The underlined word “curtailed” in the passage probably means “_”A. let out B. pointed outC. reduced D. realized5. The writers of the letter are probably _.A. father and son B. mother and daughterC. teacher and student D. husband and wifeB字数:347完成时间:7分钟难度:Several times my daughter had telephoned to say, “Mother, you must come to see the daffodils (黄水仙) before they are over,” I wanted to go, but it was a two-ho

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论